idomeneas7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Ασχολείται κανείς με αυτοάμυνα? Σε ποιά πολεμική τέχνη ή άθλημα μπορεί κάποιος να κάνει λίγα μαθήματα και να αποκτήσει χρήσιμες γνώσεις για τον πραγματικό κόσμο? Θα προτιμούσα κάτι ευρέως διαδεδομένο που να υπάρχει παντού, όχι τίποτα ψαγμένο ούτε με φιλοσοφία/διαλογισμό κλπ. Ουσιαστικά πράγματα.
παπι Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Κικ μποξινγκ. Ειναι απλο και δεν θελει μυικη μαζα. 1
TEOKOS Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Με τι ακριβώς ψάχνεσαι; Θες να γυμναστείς ; Θέλεις να νοιώθεις έτοιμη ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε επικίνδυνες καταστάσεις; Και τα 2; Θα ακούσεις διάφορα αλλά πιο αποτελεσματικό από όλα είναι να προπονηθείς για 400άρι και να έχεις μαζί σου πάντα ένα σπρέι πιπεριού. Από την άλλη ένα compititive μαχητικό άθλημα είναι καλό για την φυσική σου κατάσταση, περνάς καλά και μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι το άγχος και τους φόβους σου. Αλλά ποτέ δεν στηρίζεσαι σε αυτό σε μπελαλοκαταστάσεις. 7
idomeneas7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Αρχικά έψαχνα κάτι να στείλω την κόρη μου για να μάθει να μην αφήνει τα κωλόπαιδα να την πειράζουν (αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα θα με δείτε στις ειδήσεις). Τώρα βέβαια ψήθηκα να πάω κι εγώ μια φορά να δω πως είναι. Αυτό το krav maga μου φάνηκε ωραίο. 2
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Άρση βαρών. Θα δυναμώσει, θα έχει προπονητές καταξιωμένους , θα είναι γενικότερα δυνατή για οτιδήποτε. Επόμενη επιλογή μου , καθώς θεωρώ την άρση βαρών πιο ολοκληρωμένο άθλημα για τη ζωή γενικότερα , είναι το BOX και το Kickboxing. Έχουμε πολύ έμπειρους προπονητές σε αυτά τα δύο, έχουν sparring , και σε πολύ λίγο χρόνο θα γίνει αθλητική και ικανή Η επόμενη επιλογή μου θα ήταν Brazilian Jiu Jitsu , αλλά δεν έχουμε προπονητές έμπειρους πολλούς . Αν της αρέσει το grappling και υπάρχει σχολή ελεύθερης πάλης , είμαι πολύ υπέρ (γενικά στα ολυμπιακά αθλήματα έχουμε προπονητές στο χώρο που γνωρίζουν πέντε δέκα πράγματα) Για Krav maga και mma , δε θα σχολιάσω , το θέμα μου είναι κυρίως οι προπονητές που είναι άπειροι οι περισσότεροι. Δεν έχουμε ιστορία σε αυτά. Βέβαια , το τρέξιμο είναι βασιλιάς της αυτοάμυνας. Εσύ ψάχνεις αυτοπεποίηθηση 2
TEOKOS Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Μην χάνεις τον χρόνο σου με Krav Maga και μόδες. Καλή γυμναστική είναι αλλά τίποτα σπουδαίο.Το δοκίμασα και αυτό κάνα 3μηνο,είχα γράψει και την εμπειρία μου στο fitness thread Αν ξεκίναγα τώρα bjj και μόνο 3
idomeneas7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Ωχ μου το χαλάσατε και μου φάνηκε ωραίο...
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Εμείς λέμε τη γνώμη μας, το θέμα είναι τι θα αρέσει στο κορίτσι.
Moderators Kercyn Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Krav Maga no questions asked. Απλώς πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βρεις κάποιον που ξέρει και δεν είναι παπατζής. Διαφωνώ με τον TEOKOS περί μόδας κλπ, μάλλον γιατί είχε κάποιον (από τους πολλούς) παπατζή. Αν θες μπορώ να σου στείλω τη δικιά μου εμπειρία σε PM. Διαφωνώ επίσης στο να ξεκινήσει κάποιος box, kick boxing κλπ άμα έχει σκοπό την αυτοάμυνα, όχι γιατί κάποιος που ξέρει αυτά δε μπορεί να κάνει μπαούλο κάποιον άλλον, αλλά κυρίως γιατί, ως αθλήματα, θυσιάζουν ενδεχομένως πράγματα χρήσιμα για την αυτοάμυνα χάριν της αθλητικής τους φύσης. Βέβαια αν σκοπεύεις να κάνεις εσύ (ή η κόρη σου) ιδιαίτερα σε κάποιο τέτοιο μαχητικό άθλημα θα μπορούσες να βγάλεις έξω το "αθλητικό" κομμάτι και να επικεντρωθείς στο πιο πρακτικό. Τέλος, θα συμφωνήσω ότι πρώτα έρχεται η διαπραγμάτευση, μετά το τρέξιμο και τελευταίο το ξύλο. Κακό σίγουρα δεν είναι να μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου αλλά κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να αποτελεί τελευταία επιλογή. ΥΓ.: Το πιο σημαντικό σε αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο τι θα επιλέξεις αλλά με τι μυαλό θα βγεις έξω μετά. Ό,τι και να ξέρεις να κάνεις στην προπόνηση, άμα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις και φοβηθείς ή δεν είσαι αποφασισμένη ή γενικά δεν είσαι εκεί 100%, ό,τι και να έχεις κάνει το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Γι' αυτό και στην προπόνηση πέρα από την τεχνική πρέπει να προπονήσεις και την πνευματική σου κατάσταση. Αν δηλαδή σου έρθει κάποιος που θέλει το κακό σου και δεν υπάρχει εναλλακτική, να μην έχεις ηθικούς φραγμούς για το τι ζημιά θα του προκαλέσεις όταν απειλείται η σωματική σου ακεραιότητα ή ακόμα και η ζωή σου. 2
randomcat Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Θα συμφωνήσω με Dakonblackblade για το BOX και το kickboxing. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτά (εκτός ίσως από αυτό που γράφω στο τέλος ). Επειδή ζήτησες "να αποκτήσει χρήσιμες γνώσεις για τον πραγματικό κόσμο". Όλα τα υπόλοιπα - και το της μόδας krav maga - στον πραγματικό κόσμο και σε πραγματικούς κινδύνους αποδεικνύονται ως βλακείες. Επίσης θα συμφωνήσω με TEOKOS στο ότι "το πιο αποτελεσματικό από όλα είναι να προπονηθείς για 400άρι και να έχεις μαζί σου πάντα ένα σπρέι πιπεριού".
logistoulis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Σε ποιά πολεμική τέχνη ή άθλημα μπορεί κάποιος να κάνει λίγα μαθήματα και να αποκτήσει χρήσιμες γνώσεις για τον πραγματικό κόσμο? συγγνώμη, αλλά αυτό που λες δεν γίνεται.. πρέπει να κάνεις κάτι πολλά χρόνια και ίσως αυτό σου φανεί χρήσιμο στον πραγματικό κόσμο. βέβαια αυτό μπορεί και να σου αποβεί μοιραίο αν νομίζεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε μια κατάσταση και αντί να τρέξεις κάτσεις και την αντιμετωπίσεις.. ο ρεαλισμός και οι πολεμικές τέχνες/αθλήματα δεν πάνε και πολύ πακέτο τώρα ως προς το τι αξίζει να ασχοληθείς είναι τεράστια κουβέντα, δύσκολα καταλήγει σε κάποιο συμπέρασμα αφού ο καθένας έχει τη δική του κοσμοθεωρία.. θα την αποφύγω.. απλά εκεί που έχω καταλήξει εγώ και είμαι ψιλοαπόλυτος είναι ότι αν κάνεις κάτι, κάνε αυτό και φρόντισε να το μάθεις καλά το έχω κάνει λίγο έτσι, λίγο γιουβέτσι, λίγο κοκορέτσι σημαίνει ότι δε ξέρεις τίποτα στην ουσία και τα κάνει όλα αχταρμά μέσα στο κεφάλι σου, έχω δει άτομα που πηδάνε από τέχνη σε τέχνη ή εξασκούνται σε πολλές μαζί να κάνουν φοβερές βλακείες σε πράγματα που υποτίθεται ότι ξέρουν γιατί τα έχουν μπερδέψει τέλος πιο βασικό είναι ο δάσκαλος και οι συνασκούμενοί σου παρά η ίδια η τέχνη αυτή καθεαυτή. τέχνες υπάρχουν πολλές και καλές αλλά το πώς διδάσκονται ή τι έχει ο καθένας στο νου του είναι άλλο θέμα 2
george_gr1 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Krav Maga no questions asked. Απλώς πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βρεις κάποιον που ξέρει και δεν είναι παπατζής. Διαφωνώ με τον TEOKOS περί μόδας κλπ, μάλλον γιατί είχε κάποιον (από τους πολλούς) παπατζή. Αν θες μπορώ να σου στείλω τη δικιά μου εμπειρία σε PM. Διαφωνώ επίσης στο να ξεκινήσει κάποιος box, kick boxing κλπ άμα έχει σκοπό την αυτοάμυνα, όχι γιατί κάποιος που ξέρει αυτά δε μπορεί να κάνει μπαούλο κάποιον άλλον, αλλά κυρίως γιατί, ως αθλήματα, θυσιάζουν ενδεχομένως πράγματα χρήσιμα για την αυτοάμυνα χάριν της αθλητικής τους φύσης. Βέβαια αν σκοπεύεις να κάνεις εσύ (ή η κόρη σου) ιδιαίτερα σε κάποιο τέτοιο μαχητικό άθλημα θα μπορούσες να βγάλεις έξω το "αθλητικό" κομμάτι και να επικεντρωθείς στο πιο πρακτικό. Τέλος, θα συμφωνήσω ότι πρώτα έρχεται η διαπραγμάτευση, μετά το τρέξιμο και τελευταίο το ξύλο. Κακό σίγουρα δεν είναι να μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου αλλά κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να αποτελεί τελευταία επιλογή. ΥΓ.: Το πιο σημαντικό σε αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο τι θα επιλέξεις αλλά με τι μυαλό θα βγεις έξω μετά. Ό,τι και να ξέρεις να κάνεις στην προπόνηση, άμα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις και φοβηθείς ή δεν είσαι αποφασισμένη ή γενικά δεν είσαι εκεί 100%, ό,τι και να έχεις κάνει το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Γι' αυτό και στην προπόνηση πέρα από την τεχνική πρέπει να προπονήσεις και την πνευματική σου κατάσταση. Αν δηλαδή σου έρθει κάποιος που θέλει το κακό σου και δεν υπάρχει εναλλακτική, να μην έχεις ηθικούς φραγμούς για το τι ζημιά θα του προκαλέσεις όταν απειλείται η σωματική σου ακεραιότητα ή ακόμα και η ζωή σου. 6ο μηνα σε kickboxing και οι ηθικοι φραγμοι αρχιζουν και σπανε. Τουλαχιστον στα sparring που μολις θα εισαι ηθικα καλος θα φας ξυλο και καποια στιγμη θα πεις τελος οι ηθικοι φραγμοι. Ψηφιζω κι εγω μποξ η κικμποξ γιατι μονο αν φας ξυλο θα ξυπνησει η αποφασιστικοτητα σου. Ολες οι αλλαγες ερχονται μετα απο "σοκ" και "φοβο".Μην φοβηθεις, οταν λεω σοκ για το κοριτσακι ειδικα, θα ειναι η πρωτογνωρη εμπειρια μιας απλης μπουνιας η κλωτσιας που μετα θα την τρωει και θα γελαει. Αν τη πρωτοφαει ομως εξω θα τα χασει και μετα η αυτοπεπειθηση του θα ειναι χαμηλη και θα φοβαται παντα τον νταη. 1
Mikeasdf Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δηλαδη να παει σε καποια πολεμικη τεχνη μονο κ μονο για να δερνει τους συμμαθητες που την ενοχλουν? Εκτος απο το γεγονος οτι κατι τετοιο ειναι κακο κ μπορει να κανει ζημια, δε νομιζω να αποδωσει κιολας γιατι αν δεν της αρεσει της ιδιας απλα θα πηγαινει επειδη τη στελνετε και δεν προκειται να μαθει τιποτα, ποσο μαλλον να αυτοαμυνθει. Btw, για τι ηλικια μιλαμε? 1
logistoulis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 υπάρχει πάντα και η περίπτωση να γίνεις ψυχάκι.. είναι σα τα σκυλιά ένα πράγμα, είναι πώς τα μαθαίνει το αφεντικό τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα