Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους. Έχω εναν i7 3770 3.4ghz(Ivy Bridge) πάνω σε μία μητρική gigabyte z68ap-d3 rev 2.0 εδώ και 4 χρόνια. Δεν ζόρισα ποτέ τον υπολογιστή μου οσον αφορά την cpu εκτώς απο τον τελευταίο μήνα που κάνω rendering με gpu  μέχρι να έρθει η καινούργια κάρτα που περιμένω. Μετρώντας τις θερμοκρασίες τυχαία ανακάλυψα ότι στο rendering(full load) ο επεξεργαστής μου ανέβαζε 105 βαθμούς κελσίου και έπαθα σοκ.

Το πρόβλημα το έλυσα προς το παρών δίοτι έκλεισα την λειτουργία Turbo του επεξεργαστή(απο 3.9ghz έπεσε στα 3.4). Άλλαξα πάστα την ίδια μέρα που είδα τις θερμοκρασίες στα ύψη. Μήπως έχει να κάνει με τα bios της μητρικής? τι μπορεί να φταίει? Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων!

Νίκος

Δημοσ.

Παταει καλα η ψυκτρα πανω  στον επεξεργαστη?

Αν εχεις το stock intel fan, προσπαθησε να αγορασεις μια after-market ψυκτρα. // Cm tx3i, tx3 evo, 212 evo, 212x evo. Artic Fzer 7. //  Θα δεις τεραστια διαφορα.

• Like 3
Δημοσ.

Παταει καλα η ψυκτρα πανω  στον επεξεργαστη?

Αν εχεις το stock intel fan, προσπαθησε να αγορασεις μια after-market ψυκτρα. // Cm tx3i, tx3 evo, 212 evo, 212x evo. Artic Fzer 7. //  Θα δεις τεραστια διαφορα.

Γειά σου NeV και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου! Ναι έχω stock ψύκτρα και αγόρασα μια Cm tx3i που περιμένω να έρθει μαζι με την κάρτα μου. Απλά εγώ δεν επέλεξα ποτέ μου turbo mode και μου φάνηκε τελειώς λάθος όλο αυτό. Γενικά το έψαξα πάρα πολύ και δεν έβγαλα άκρη. Λες να μπορέσω να το ξανα ανοίξω με το νέο fan?

Δημοσ.

Μάλλον η ψύκτρα δεν πατάει καλά, την έχω πατήσει και εγώ έτσι παλιώτερα με Intel επεξεργαστές....

εκεί που λες όλα ΟΚ κούμπωσε σωστά κάπου χάνει 1 χιλιοστό

Δημοσ.

άκυρο.

Ποσότητα έβαλες σωστη;

Ναί έχω βάλει σωστή ποσότητα!

Μάλλον η ψύκτρα δεν πατάει καλά, την έχω πατήσει και εγώ έτσι παλιώτερα με Intel επεξεργαστές....

εκεί που λες όλα ΟΚ κούμπωσε σωστά κάπου χάνει 1 χιλιοστό

Τώρα με turbo mode off μεγιστο 67 βαθμους.  θα δοκιμάσω ξανά να βγάλω το fan αν και το έκανα πολλές φορες γιατί κι εγω πίστεψα οτι δεν κάθεται καλα. 

Σας ευχαριστω για τισ απαντήσεις σας! 

Δημοσ.

κούνα το λίγο χωρίς δύναμη,αν παίζει σε κάποια πλευρά θα φανεί,κανονικά πρέπει να ακουμπάει καλά πάνω,να μην παίζει καθόλου

• Like 1
Δημοσ.

κούνα το λίγο χωρίς δύναμη,αν παίζει σε κάποια πλευρά θα φανεί,κανονικά πρέπει να ακουμπάει καλά πάνω,να μην παίζει καθόλου

Το κούνησα και ήταν εντάξει, ομως για να είμαι σίγουρος το ξανατοποθέτησα αλλά πάλι τα ίδια. Όταν βάλω το turbo mode πιάνει 105. Θα δώ και την διαφορά με το καινούργιο fan και θα επιστρέψω! Σε ευχαριστω για την απάντησή σου!

Δημοσ.

Ρε μήπως είναι λάθος το πρόγραμμα που σου βγάζει τέτοια θερμοκρασία; Μήπως έιναι Bug προγράμματος; Με πιο πρόγραμμα μετράς;

Δημοσ.

ναι βάλε κανα screenshot hw monitor kai speedfan.πάστα έβαλες ελάχιστη έτσι; έναν μεγάλο αρακά το πολύ.

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ hw monitor και core temp θα ανεβάσω screenshot μόλις έρθει το καινούργιο fan. Περιμένω ακόμη ν ρθει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...