Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Σ΄ένα εξοχικό προσπαθώ να συνδεθώ ασύρματα με το σπίτι συγγενικού μου προσώπου. Αγόρασα την TP-LINK CPE210 και την εγκατέστησα στον ιστό της κεραίας τηλεόρασης. Τα δύο σπίτια έχουν άριστη οπτική επαφή και 70 μέτρα απόσταση. Κατάφερα να συνδεθώ με το router του συγγενή μου θέτοντας την CPE210 σε AP CLIENT ROUTER(WISP) mode και μάλιστα με πολύ καλή ταχύτητα. Τώρα θέλω ενσύρματα να το συνδέσω σε ένα  router μέσα στο σπίτι για  να συνδέω κάποιες συσκευές επάνω του αλλά και για να έχω και wifi. Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα προβλήματα. Δεν ''έρχεται'' internet στο εσωτερικό ρούτερ. Να σημειώσω ότι οι  ip του δικτύου έχουν ως εξής: Το ρούτερ του συγγενή μου 192.168.1.1, το CPE210 192.168.0.254 και το δικό μου εσωτερικό ρούτερ 192.168.2.1.Πρέπει να αλλάξω κάτι; Με τους DHCP τι ισχύει; Πρέπει να απενεργοποιήσω κανέναν;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. 

Δημοσ.

εχω παρόμοιο setup και το δουλεύω εδώ και 8 μήνες χωρίς να ξανά ασχοληθώ μαζί του.

εγώ το έχω σε λειτουργία client :

1. main router 192.168.1.1

2. cpe210 client mode ip.192.168.1.254

3. δικό μου ρουτερ ip 192.168.1.253 κλειστός DHCP

απλά και ευκολα.  ip μοιράζει το κεντρικό ρουτερ , απλά φρόντισε στο ρουτερ του συγγενή να έχεις ρυθμίσει dhcp να δείνει μέχρι 192.168.1.250 για να μην έχεις κανένα μπέρδεμα με τις IP .

• Like 2
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πολύ. Αν καταλαβαίνω καλά πρέπει και το CPE210 και το δικό μου ρούτερ να τα δώσω μια διεύθυνση 192.168.1.χχχ για να είναι όλα στο ίδιο υποδίκτυο, σωστά; 

• Like 1
Δημοσ.

Ok.Το περίεργο είναι πως και γω αρχικά σε client το ρύθμιζα το CPE210 αλλά ενώ συνδέεται στο απομακρυσμένο ρούτερ, μου γράφει ότι δεν υπάρχει internet. Μόνο σε AP CLIENT ROUTER mode μου "φέρνει" internet. Τι να πω,ανεξήγητα πράγματα. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Ok.Το περίεργο είναι πως και γω αρχικά σε client το ρύθμιζα το CPE210 αλλά ενώ συνδέεται στο απομακρυσμένο ρούτερ, μου γράφει ότι δεν υπάρχει internet. Μόνο σε AP CLIENT ROUTER mode μου "φέρνει" internet. Τι να πω,ανεξήγητα πράγματα. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Τον DHCP στο δικο σου δικτιο τον εχει απενεργοποιήσει

Μονο ενας DHCP πρέπει να υπάρχει ενεργός

Ακολούθησε ακριβώς αυτά που σου ειπε ο @chios

Δημοσ.

Δες και στο tp-link να είναι κλειστά dhcp όταν το έχεις σε client Mode δοκίμασε κάπου έχει gateway ip και dns εκεί πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις 192.168.1.1 και στα 2, αλλιώς γιοκ Internet

Μην το βάλεις σε client router θα έχεις διπλό Nat.

Αν δυσκολεύεσαι μπορούμε να κάνουμε TeamViewer να στο ρυθμίσω

Δημοσ.

Δες και στο tp-link να είναι κλειστά dhcp όταν το έχεις σε client Mode δοκίμασε κάπου έχει gateway ip και dns εκεί πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις 192.168.1.1 και στα 2, αλλιώς γιοκ Internet

Μην το βάλεις σε client router θα έχεις διπλό Nat.

Αν δυσκολεύεσαι μπορούμε να κάνουμε TeamViewer να στο ρυθμίσω

οκ, θα το δοκιμάσω σύμφωνα με τις οδηγίες σου. κι ελπίζω να τα καταφέρω. Είναι για το εξοχικό η όλη εγκατάσταση οπότε θα γίνει το Σαββατοκύριακο η προσπάθεια. Αν αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα θα το εκτιμούσα πολύ αν με κάποιο τρόπο θα μπορούσες να μου δώσεις σε πραγματικό χρόνο κάποιες διευκρινήσεις. Θα κάνω βέβαια πρώτα εγώ την προσπάθειά μου. Σ΄ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.  

Δημοσ.

Το δικό μου το router, ένα ZTE ZHXN 108N, εκτός από τις αλλαγές στην ip, θα πρέπει να αλλάξω και τη mode του, πχ να το κάνω bridge ή  θα μου δώσει αυτόματα internet και από τις LAN του και από το wifi χωρίς να πειράξω κάτι άλλο;

Δημοσ.

Αρκεί να κλείσεις τον DHCP στο Router σου, μετά γίνεται απλό σουιτσάκι, αόρατο προς όλες τις άλλες δικτυακές συσκευές. Για παράδειγμα, δες το δικό μου δίκτυο, όπου έχω συνδέσει δύο Routers με κλειστό DHCP πάνω στο κεντρικό Modem Router της HOL. Όπως βλέπεις στο WebIf του κεντρικού μου Router είναι σαν να μην υπάρχουν (φωτογραφία). Αυτό το λέω γτ μερικές φορές με την αλλαγή της LAN IP κάποια συνδρομητικά Routers παρόχων τα παίζουν και δεν στρώνουν ούτε με Reboot, με αποτέλεσμα να χρειάζεται Reset. 

post-374281-0-06761000-1489704553_thumb.png

Δημοσ.

Αρκεί να κλείσεις τον DHCP στο Router σου, μετά γίνεται απλό σουιτσάκι, αόρατο προς όλες τις άλλες δικτυακές συσκευές. Για παράδειγμα, δες το δικό μου δίκτυο, όπου έχω συνδέσει δύο Routers με κλειστό DHCP πάνω στο κεντρικό Modem Router της HOL. Όπως βλέπεις στο WebIf του κεντρικού μου Router είναι σαν να μην υπάρχουν (φωτογραφία). Αυτό το λέω γτ μερικές φορές με την αλλαγή της LAN IP κάποια συνδρομητικά Routers παρόχων τα παίζουν και δεν στρώνουν ούτε με Reboot, με αποτέλεσμα να χρειάζεται Reset. 

Αυτό που αναφέρεις σχετικά μετά την αλλαγή ΙΡ του ρούτερ το έχω πάθει άπειρες φορές. Γι αυτό είμαι λιγάκι προβληματισμένος μ΄αυτό που θέλω να στήσω. Οι οδηγίες όμως που μου δώσατε όλοι είναι σαφέστατες οπότε πιστεύω να τα καταφέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...