Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί η Qualcomm να ανακοίνωσε πρόσφατα το system-on-chip Snapdragon 835 στα 10nm, αλλά ήδη γίνεται συζήτηση για την κατασκευή chips στα 7nm.

Στις αρχές της χρονιάς η Samsung ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή chips στα 7nm στις αρχές του 2018, κάτι που αναμφισβήτητα σημαίνει ότι θα βρίσκονται στην μεθεπόμενη γενιά των ναυαρχίδων της, Galaxy S9. Όμως σύμφωνα με αναφορές, και οι εταιρείες MediaTek και TSMC εργάζονται πάνω στην κατασκευή chips στην ίδια κλίμακα, δηλαδή στα 7nm.

Πιο συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να φέρουν στην αγορά όχι μόνο ένα επόμενης γενιάς SoC για smartphones στα 7nm, αλλά και το πρώτο στον κόσμο που θα περιλαμβάνει επεξεργαστή με 12 πυρήνες.

Στην σχετική αναφορά δεν ξεκαθαρίζεται πότε η TSMC θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή του chip της MediaTek στα 7nm μετά από εντολή της τελευταίας, ωστόσο φανταζόμαστε ότι κάτι τέτοιο δεν θα απέχει πολύ από την ημερομηνία που ανακοίνωσε η Samsung.

Link.png Site: TweakTown

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Ότι καλύτερο το ότι ρίχνουν τα nm. Τώρα μέχρι που μπορούν να φτάσουν δεν ξέρω. 3nm βαριά βαριά μετά θα αλλάξουν τελείως οι επεξεργαστές όπως τους ξέρουμε. Καλοί οι πυρήνες αλλά χρειάζονται και εφαρμογές που να τους εκμεταλευονται.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα με τρώει η περιέργεια να δω τι επεξεργαστή θα φοράει η επόμενη γενιά iPhone ????.... και galaxy s9....το λέω γιατί ήδη οι εταιρίες δείχνουν πως προχωράνε αρκετά γρήγορα αλλα και γιατί στα τέλη του 2014 είχαν πει πως σε 3 το πολύ 4 χρόνια θα βλέπουμε πλέον γραφικά κονσόλας τελευταίας γενιάς σε mobile συσκευές.Αντε να δούμε.

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς τι λιθογραφία θα χρησιμοποιούν;

edit: 193 nm στα όρια της (μάλλον)

source: TSMC is using the current 193nm immersion lithography tools while the alliance's process relies on a new form of lithography, known as EUV or extreme ultra-violet, to pattern some critical layers. Since EUV won't be ready for volume production until 2018-2019,

Δημοσ.

Καλά κάνουν και ρίχνουν τα nm αλλα αν δεν κάνω λάθος είχαν πει μετα τα 3nm θα σχεδιάσουν κάτι σε 3D τεχνολογία στην δομή του ατόμου της σιλικόνης επεξεργαστών.

Δημοσ.

ναι δωστε πυρηνες ..οσο περισσοτεροι τοσο καλυτερα 

μην ακουσω χαζομαρες για iphone και παλια amd .. εννοειτε καλης παρομοιας αποδοσης .. 

εντωμεταξυ ενα mediatek κινεζικο που επαιξα τελευταια πολυ γρηγορο μου φανηκε ..πολυ καλο

Δημοσ.

Η φάση είναι ότι μέρα παρά μέρα αυτά μας φαίνονται ψιλοαδιάφορα και καθόμαστε και τσακωνόμαστε για τα εμπορικά τρικ με τους πυρήνες κλπ κλπ. Για φανταστείτε να κοιμόσασταν (δεν θα πάω μακριά) το 2007 και να ξυπνούσατε σήμερα. Πόσο διαφορετικά είναι όλα από τότε.

Θυμάμαι το 2007 πήρα τον πρώτο μου core2quad κι ένιωθα ημίθεος. Ότι έχω την απίστευτη αξιοζήλευτη τεχνολογία. 10 χρόνια μετά σκέφτομαι πόσο outdated είναι ο 8320 που έχω εδώ και 4 χρόνια και ότι πρέπει να αναβαθμίσω ασάπ.

• Like 1
Δημοσ.

καλος ο mediatek στο redmi pro.καλυτερος απτον sd 810 και σε γρηγοραδα και σε διαχειρηση θερμοτητας ενεργεια κ σταθεροτητας

Δημοσ.

αν φορτιζει απο τον ηλιο,αερα,νερο,δερμα τοτε οκ, δεκτον!

σκεφτητε να μην υπηρχε η κριση του '08. θα ειχαμε κατοικιες στο φεγγαρι τωρα και θα τσακονωμασταν για τα οικοπεδα :D

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα με τρώει η περιέργεια να δω τι επεξεργαστή θα φοράει η επόμενη γενιά iPhone ????.... και galaxy s9....το λέω γιατί ήδη οι εταιρίες δείχνουν πως προχωράνε αρκετά γρήγορα αλλα και γιατί στα τέλη του 2014 είχαν πει πως σε 3 το πολύ 4 χρόνια θα βλέπουμε πλέον γραφικά κονσόλας τελευταίας γενιάς σε mobile συσκευές.Αντε να δούμε.

Έχουμε εδώ και χρόνια γραφικά κονσόλας. Το ps3 είχε 230gflops. Ο sd 835 έχει 650 με 750 ανάλογα την ταχύτητα της gpu.

Δημοσ.

γιατί στα τέλη του 2014 είχαν πει πως σε 3 το πολύ 4 χρόνια θα βλέπουμε πλέον γραφικά κονσόλας τελευταίας γενιάς σε mobile συσκευές.

Σε video στο youtube ισως :P

Δημοσ.

Έχουμε εδώ και χρόνια γραφικά κονσόλας. Το ps3 είχε 230gflops. Ο sd 835 έχει 650 με 750 ανάλογα την ταχύτητα της gpu.

Το PS3 βέβαια κλείνει 11 χρόνια φέτος.

Επίσης για πόση ώρα έχουν αυτή την απόδοση πριν ανεβάσουν θερμοκρασία όλα αυτά τα κινητά?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...