The_Judas Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Θέλω να μετρήσω την μπαταρία του λαπτοπ με το πολύμετρο. Τα pins όμως δεν είναι προσβάσιμα με τους ακροδέκτες, είναι πολύ στενή η οπή.. Καμία ιδέα;;
The_Judas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Η μπαταρία μου δείχνει μόλις λίγα millivolts. Σημαίνει τίποτα αυτό; Μπορεί να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα;
NikosKallithea Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Ανοίγει το λαπτοπ; Φορτίζει την μπαταρία το λαπτοπ;
nikos903 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Εκτός του + και - πρέπει να γειώσεις και ένα πιν (που δεν έχει σταθερή θέση, ανάλογα τον κατασκευαστή) για να δώσει τάση στην έξοδο. Βέβαια μετρώντας τάση τι θες να δεις; Γιατί έτσι 2 πράγματα βλέπεις, τα βόλτ που δίνει για έξοδο και άρα το % περίπου της φόρτισης αυτής. Υγεία κελιών, διάρκεια μπαταρίας κτλπ δεν μπορείς να τα δεις έτσι. Πιο συγκεκριμένα πες μια καλή μπαταρία στο 50% θα σου δώσει ας πούμε 11V, μια άχρηστη στο 90% θα σου δώσει 11.4 (τυχαία νούμερα), ποια είναι η καλή;Η πρώτη αν και με λιγότερα βόλτ έχει στοιχεία σε καλύτερη κατάσταση που κρατάνε φορτίο και άρα μέχρι να πέσουν αυτά τα 11V θα σου βγάλει πες μια ώρα, η δεύτερη όμως αν και μπίμπα επειδή τα στοιχεία της δεν μπορούν να κρατήσουν ρεύμα μέσα θα χάσει την τάση της τσακ μπάμ και σε 10 λεπτά θα ψάχνεις φορτιστή... Αυτό που θέλω να πω είναι οτι μόνο το αν είναι λειτουργική η μπαταρία μπορείς να δεις με το πολύμετρο, όχι την κατάσταση των κελιών μέσα που αυτό έχει στην τελική σημασία.
The_Judas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 καρφίτσα θενκς. Για να μετρήσω τον φορτιστή του laptop καμιά ιδέα... Είναι από acer, και παλι δεν χωράνε οι ακροδέκτες του πολυμέτρου Να πάρω κάτι τέτοιο; http://www.ebay.com/itm/271812139258?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT ή να κάνω καμιά άλλη πατέντα χωρίς να καώ από το ρεύμα;
shodan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Ε δεν θα καείς από 19v βάλε και πάλι καρφίτσα ή ακόμη καλύτερα ίσιωσε ενα συνδετήρα, εγώ έτσι τους μετράω. Επίσης επειδή μου έχει τύχει αρκετές φορές ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΣΤΗ ΠΡΙΖΑ έλεγξε το καλώδιο που συνδέεται στα 220 για τυχόν φθορές. Έχω τουλάχιστον 3 περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες όπου είχε κοπεί το καλώδιο πριν τον adapter και δεν έδινε ρεύμα (σε μια περίπτωση που ήταν το κλασικό οχταρακι, άρα και πιο λεπτό το καλώδιο, είχαν ξεγυμνωθεί και τα δυο καλώδια και ο κύριος που μου το έφερε είπε ότι μερικές φορές βγάζει φως σε εκείνο το σημείο..... απορώ που δεν πήρε καμία φωτιά). 99% βέβαια το καλώδιο κόβεται αμέσως μετά τον adapter ή λίγο πριν το βύσμα που κουμπώνει στο μηχάνημα. Το καταλαβαίνεις γιατί το καλώδιο κάνει συνήθως ενα "καρούμπαλο" εκεί που έχει κοπεί λόγω συστροφης των καλωδίων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα