chicken32 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα σε όλους! Με μια γρήγορη αναζήτηση δεν βρήκα κάποιον με το ίδιο ακριβώς θέμα, αν και νομίζω θα το έχουν αρκετοί: θέλω να έχω τηλεφωνική συσκευή και σε άλλον όροφο, πέραν εκείνου όπου βρίσκεται το router. Το router βρίσκεται στο ισόγειο και σε αυτό είναι συνδεδεμένη η βάση του ασύρματου τηλεφώνου. Τι μπορώ να κάνω για να έχω άλλες τηλεφωνικές συσκευές στους υπόλοιπους ορόφους και να λειτουργούν όλες ταυτόχρονα, στον ίδιο αριθμό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
chicken32 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Εννοείς πρίζες για τηλέφωνο? rj45? Βέβαια έχει, απλώς δεν ξέρω τι αλλάζει, εφόσον το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο λόγω VOIP στο router και όχι απευθείας στη πρίζα.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Ειναι απλο, θα πάρεις απο τις τηλεφωνικές πορτες του ρουτερ και θα συνδέσεις στις καλωδιώσεις προς τους άλλους ορόφους, δεν χρειάζεται τίποτα αλλο, ουτε φιλτρακια τίποτα
chicken32 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Ειναι απλο, θα πάρεις απο τις τηλεφωνικές πορτες του ρουτερ και θα συνδέσεις στις καλωδιώσεις προς τους άλλους ορόφους, δεν χρειάζεται τίποτα αλλο, ουτε φιλτρακια τίποτα Μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός? Έχεις καποιο βιντεακι ή post σε forum?
nikos1982 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 το ρουτερ εχει 2 εξοδους για τηλεφωνο.εσυ απο εκει θα παρεις ενα καλωδιο και θα το συνδεσης στο καλωδιο που ειναι μεσα στην πριζα και παει παραλιλα στις πριζες που θελεις να δωσεις τηλεφωνο
chicken32 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 το ρουτερ εχει 2 εξοδους για τηλεφωνο.εσυ απο εκει θα παρεις ενα καλωδιο και θα το συνδεσης στο καλωδιο που ειναι μεσα στην πριζα και παει παραλιλα στις πριζες που θελεις να δωσεις τηλεφωνο Πώς ακριβώς θα συνδεθεί το καλώδιο από την έξοδο για τηλέφωνο του router σε "καλώδιο που είναι μέσα στην πρίζα"? Εννοείς στο καλώδιο που βγαίνει από την πρίζα και που καταλήγει στο router?
NikosKallithea Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Πώς ακριβώς θα συνδεθεί το καλώδιο από την έξοδο για τηλέφωνο του router σε "καλώδιο που είναι μέσα στην πρίζα"? Εννοείς στο καλώδιο που βγαίνει από την πρίζα και που καταλήγει στο router? Στην την πριζα που λες δεν πρέπει να εχει μονο ενα ζευγάρι καλωδια που καταλήγουν στον ρουτερ, πρέπει να εχει τοσα ζευγάρια οσα τα δωμάτια ή οι όροφοι που θέλεις να πας την τηλεφωνική γραμμή.
chicken32 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Στην την πριζα που λες δεν πρέπει να εχει μονο ενα ζευγάρι καλωδια που καταλήγουν στον ρουτερ, πρέπει να εχει τοσα ζευγάρια οσα τα δωμάτια ή οι όροφοι που θέλεις να πας την τηλεφωνική γραμμή. Δεν υπάρχει κανένα ζευγάρι καλώδια που καταλήγουν στο router, ένα τηλεφωνικό έχει και ένα ethernet για powerline. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός? Έχεις καποιο βιντεακι ή post σε forum?
nikos1982 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 αν δεν πεις τι ακριβως υπαρχη στιν πριζα σου και τι καλωδιοση υπαρχη τι να σου πουμε. το ρουτερ εχεις εξοδο για τηλεφωνο.απο εκει ενα καλωδιο με rj 11 /rj45 φις αναλογος τι εξοδο ειναικαι απο την αλλη θα κανεις μια διακλαφωσι με το καλωδιο απο το ρουτερ στο καλωδιο τις πριζας που παει στις υποληπες πριζες τηλεφωνου στην τελικη αν δεν επικοινωνουν οι πριζες μεταξη τους δεν μπορεις να κανεις κατι.
NikosKallithea Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Τοτε τι λες στο πρωτο ποστ που σε ρώτησα Εννοείς πρίζες για τηλέφωνο? rj45? Βέβαια έχει, απλώς δεν ξέρω τι αλλάζει, εφόσον το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο λόγω VOIP στο router και όχι απευθείας στη πρίζα. Το "βεβαία εχει" σημαίνει οτι ξερεις το δίκτυο σου και οτι απο την πριζα εκει εχεις συνδεσιμότητα μα τους υπολοίπους χώρους Δεν υπάρχει κανένα ζευγάρι καλώδια που καταλήγουν στο router, ένα τηλεφωνικό έχει και ένα ethernet για powerline. "και ένα ethernet για powerline." αυτό πάλι τι σημαινει Τεσπα αν δεν εχεις καλωδίωση πως να παει το τηλέφωνο στα αλλα δωμάτια, μηπως αυτο ρωτας?
aGka8l Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μπορείς να το κάνεις με φίλτρα δλδ φίλτρο στην πρίζα dsl σε dsl , στο tel διακλαδωτη 1 πίσω στην fxs του ρούτερ κ το άλλο βάζεις συσκευή . Μετά σε κάθε πρίζα π θες βάζεις φίλτρο κ τηλ . Μετά μέσω καλωδίωσης είναι δύσκολο να σου πούμε εδώ είναι ανάλογα πως έχει συνδέσει ο ηλεκτρολόγος ανά πρίζα ή αν τα μαζεύει κάπου !
chicken32 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα, σόρρυ που άργησα να απαντήσω αλλά ήμουν εκτός. αν δεν πεις τι ακριβως υπαρχη στιν πριζα σου και τι καλωδιοση υπαρχη τι να σου πουμε. το ρουτερ εχεις εξοδο για τηλεφωνο.απο εκει ενα καλωδιο με rj 11 /rj45 φις αναλογος τι εξοδο ειναικαι απο την αλλη θα κανεις μια διακλαφωσι με το καλωδιο απο το ρουτερ στο καλωδιο τις πριζας που παει στις υποληπες πριζες τηλεφωνου στην τελικη αν δεν επικοινωνουν οι πριζες μεταξη τους δεν μπορεις να κανεις κατι. Τι εννοείς "τι υπάρχει στην πρίζα"? Ότι υπάρχει σε όλες, δεν έχω ανοίξει τον τοίχο να δω τι χρώμα έχουν τα καλώδια. Ξαναρωτάω, υπάρχει κάποιο διάγραμμα/βίντεο/πηγή για τις οδηγίες σου? Συγγνώμη αλλά δυσκολεύομαι να βγάλω άκρη με το συντακτικό σου. Επίσης, τι εννοείς διακλάδωση, ποιο καλώδιο του ρουτερ, ποιο καλώδιο της πρίζας πάει στις υπόλοιπες και πού να το ξέρω εγώ? Τοτε τι λες στο πρωτο ποστ που σε ρώτησα Το "βεβαία εχει" σημαίνει οτι ξερεις το δίκτυο σου και οτι απο την πριζα εκει εχεις συνδεσιμότητα μα τους υπολοίπους χώρους "και ένα ethernet για powerline." αυτό πάλι τι σημαινει Τεσπα αν δεν εχεις καλωδίωση πως να παει το τηλέφωνο στα αλλα δωμάτια, μηπως αυτο ρωτας? Στο πρώτο ποστ με ρωτάς αν έχει καλωδίωση. Πράγματι, όταν χτίστηκε το σπίτι, υποθέτω μπήκανε και τα καλώδια, αλλιώς δε θα υπήρχαν οι πρίζες φαντάζομαι. Αν εννοείς κάτι άλλο με την "καλωδίωση", γίνε λίγο πιο περιγραφικός αν σου είναι εύκολο. Το "και ένα ethernet για powerline" στον ισχυρισμό σου για ζεύγη καλωδίων που καταλήγουν στο ρουτερ σημαίνει ακριβώς ότι δεν διακρίνω κάποιο ζευγάρι. Εκτός του τηλεφωνικού καλωδίου που βγαίνει από το μπριζάκι και καταλήγει στο ρουτερ, υπάρχει και ένα καλώδιο ethernet που βγαίνει από powerline στην πρίζα του ρεύματος και καταλήγει στο ρουτερ, ώστε να υπάρχει ιντερνετ και σε άλλους ορόφους. Αυτό που ρωτάω είναι πώς να έχω λειτουργική τηλεφωνική συσκευή σε άλλους ορόφους (όπου προφανώς υπάρχει τηλεφωνικό πριζάκι), η οποία να λειτουργεί όπως το κεντρικό τηλέφωνο που συνδέεται στο VOIP router. Αν δεν ήταν VOIP, θα αρκούσε νομίζω να συνδέσω απευθείας την τηλεφωνική συσκευή στο πριζάκι. Μπορείς να το κάνεις με φίλτρα δλδ φίλτρο στην πρίζα dsl σε dsl , στο tel διακλαδωτη 1 πίσω στην fxs του ρούτερ κ το άλλο βάζεις συσκευή . Μετά σε κάθε πρίζα π θες βάζεις φίλτρο κ τηλ . Μετά μέσω καλωδίωσης είναι δύσκολο να σου πούμε εδώ είναι ανάλογα πως έχει συνδέσει ο ηλεκτρολόγος ανά πρίζα ή αν τα μαζεύει κάπου ! Όπως είπα και παραπάνω, έχεις κάποιο σχέδιο ή link? Επειδή οι περιγραφές είναι γεμάτες από "αυτό", "εκείνο", "το άλλο" και όρους που δεν είμαι εξοικειωμένος. Ευχαριστώ πάντως όλους σας για τη βοήθεια και τις απαντήσεις. Αν δε βγάλω άκρη θα το ψάξω σε άλλα φόρουμ και θα ποστάρω τη λύση.
anarionasp Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 φιλε chicken αν υποθέσουμε οτι οι 2 οροφοι συνδέονται με την ιδια καλωδιωσημπαινεις εδω Site: τηλεφωνοπαντου βρισκεις το 3 ποστ που εχω δωσει δυο συντομες λυσεις και διαλέγεις ποια θα εφαρμοσειςοπως και να εχει ειμαι διαθέσημος να σε βοηθησω σε οτι θελεις
nikos1982 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 παρε εναν ηλεκτρολογο να στο φτιάξει.αν δνε ξερεις τι γινεται ακριβως με το ολο θεμα πως μπορουμε εμεις να σου πουμε. φορουμ ειμαστε οχι εκγαταστατες να σε παμε βημα βημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα