Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,μερικές διευκρινίσεις ΄και γνώμες θα ήθελα σχετικά με την παραπάνω κάρτα και πως να γίνει σωστό undervolt.

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι η πάστα έχει λίγο πάνω από ένα χρόνο που την άλλαξα και δεν υπάρχει σκόνη.
Οι θερμοκρασίες σε idle είναι γύρω στους 30-40.Ο λόγος που μπήκα στο τρυπάκι να την πειράξω είναι γιατί στο rysen son of rome,βάραγε 80-85 -σε low med high(μου φάνηκε περίεργο αυτό πρώτον- και ναι,δεν έχει πρόβλημα αλλά σίγουρα μειώνει το προσδόκιμο ζωής.Τους ανεμιστήρες στο game και στο benchmark τους έχω στο 100%.

Κατέβασα το msi afterburner λοιπόν και το heaven benchmark της unigin.To μοντέλο που έχω είναι 2gb OC.
Οι αρχικές ρυθμίσεις της κάρτας λοιπόν 1140mv,920mhz core clock και 1250 memory clock.Τώρα έχω φτάσει το voltage 1050 και περνάει το benchmark.Συνεχίζω να κατεβάζω μέχρι να προσέξω αστάθεια,crash
κλπ;Οι θερμοκρασίες πρέπει να πέφτουν όσο το ρίχνω έτσι δεν είναι; γιατί μέχρι τώρα κάπου στα 70+ έχει στο benchmark δε βλέπω δηλάδή καμία αισθητή διαφορά και άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως δεν αποθηκεύει τις ρυθμίσεις.

Επίσης τι κάνει το power limit(για msi afterburner) ή power control(για το software της amd) το οποίο ρυθμίζεται σε ποσοστό %;

http://imgur.com/a/SkNzT

Δημοσ.

φυσιολογικα οσο ριχνεις τα βολτ ναι, θα πεφτει η θερμοκρασια.

Οχι απο την στιγμη που πατας APPLY στο Afterburner οι ρυθμισεις μενουν.

Το power limit επιτρεπει σε τιο ποσοστο η καρτα επιτρεπει τον πυρηνα να τραβηξει παραπανω ρευμα απο οσο χρειαζεται αλλα εαν το μειωσεις πολυ, οπως και τον πυρηνα θα σου ριχνει τα κλοκια και δεν θα εισαι σταθερος.

Απο το υπολοιπο συστημα σου ποσους ανεμιστηρες εχεις μεσα στο κουτι σου και ποια ειανι η διαταξη τους ?

Δημοσ.

φυσιολογικα οσο ριχνεις τα βολτ ναι, θα πεφτει η θερμοκρασια.

Οχι απο την στιγμη που πατας APPLY στο Afterburner οι ρυθμισεις μενουν.

Το power limit επιτρεπει σε τιο ποσοστο η καρτα επιτρεπει τον πυρηνα να τραβηξει παραπανω ρευμα απο οσο χρειαζεται αλλα εαν το μειωσεις πολυ, οπως και τον πυρηνα θα σου ριχνει τα κλοκια και δεν θα εισαι σταθερος.

Απο το υπολοιπο συστημα σου ποσους ανεμιστηρες εχεις μεσα στο κουτι σου και ποια ειανι η διαταξη τους ?

Άρα καλύτερα να το αφήσω στο 0 που είναι τώρα το limit και ΄κατεβάζω απλά τα βολτ.

Από ανεμιστήρες ένας μπροστά βάζει,1 πίσω και 1 πλάι βγάζουν.Έχω όμως και 3 σκληρούς και νομίζω κόβουν πολύ intake.

Φυσιολογικά νομίζω φέρεται,εκτός από τέτοια games,και το shadow of mordor πχ ανέβαζε πολύ υψηλές.

Δημοσ.

εαν ο μπροστα ανεμιστηρας φυσαει πανω στους σκληρους δεν μενει ροη για την καρτα, βαλε εναν ακομα μπροστα να βαζει. Ποιο κουτι εχεις ?

Επισης με το Afterburner μπορεις να κανεις ειδικο προφιλ για τους ανεμιστηρες της καρτας ωστε να κραταει καλυτερες θερμοκρασιες με λιγο περισσοτερο θορυβο ασφαλως.

Δημοσ.

https://www.adslgr.com/forum/threads/709627-Desktop-PC-Intel-Core-2-Duo-100%E2%82%AC

αυτό έχω :P Δύσκολο μάλλον να βάλω κι άλλον,πρέπει να το αποσυναρμολογήσω.Μήπως να βάλω τον πλαινό να βάζει;Θα πέφτει πάνω στην κάρτα.Όσον αφορά το afterburner,είπα και παραπάνω,benchmark kai intensive games τους έχω μόνιμα 100%.

Δημοσ.

ναι γυρνα τον να βαζει και να φυσαει πανω στην καρτα, θα κοψει καποιους βαθμους. Κατι παραπανω μαζι με το Undervolting δεν εχεις να κανεις.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι λίγο στο θέμα,το msi afterburner δείχνει να λειτουργεί όσον αφορά τις ρυθμίσεις του μετά από έλεγχο με άλλα προγράμματα,εκτός από το voltage.Ιδού και ss που φαίνονται οι ρυθμίσεις στο afterburner,αλλά το speedfan στο gpu benchmark που έτρεξα δείχνει ότι φτάνει το voltage πάνω από το νούμερο που έδωσα στις ρυθμίσεις.Συγκεκριμένα,1,138 ενώ έδωσα μέχρι 1,025.Και με το gpu z είδα αυτά τα νούμερα.Τι τρέχει;

http://imgur.com/a/m80cL

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...