Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, geopro είπε

Η εκατοστάρα δεν είναι πανάκεια διότι μπορεί να φέρει στην επιφάνεια προβλήματα που δεν θα είχε η 95αρα, κυρίως λόγω του ότι είναι βραδύκαυστη. Το ξέρω ότι ακούγεται περίεργο ότι η βραδύκαυστη φέρνει (και) προβλήματα.

Βραδύκαυστη?? Ξερω οτι δεν αυταναφλεγεται ευκολα , οχι οτι ειναι βραδύκαυστη . Αλλο το ενα , αλλο το αλλο .

Δλδ αντεχει την συμπιεση μεσα στο μοτερ και δεν κανει προαναφλεξη. Αυτο που λες εσυ ειναι οτι καιγεται αργα και νομιζω οτι δεν ισχυει 

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Racerr είπε

δεν ειπα οτι ειναι αθωα ....και το καπακι μπορει να γραφει 95αρα ξερω γω γερμανιας τα ιδια καυσιμα εχουμε?σε ποιοτητα εννοω ...και βαση εμπειριας μιλαω στην οδηγηση και ρωτα και οποιο μηχανικο θελεις οσο αφορα τη συμπιεση

Ο λόγος συμπίεσης στα ατμοσφαιρικά VW fsi είναι της τάξης 11.5 - 12:1 Τί άλλο θα μου πει ο μηχανικός;

Πέρα από αυτό ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει σχεδιαστεί και ρυθμιστεί για 95 οκτάνια. Δεν σου αρκεί το ταμπελάκι στο καπάκι ;

Και ναι, έχουμε τις ίδιες προδιαγραφές με την Γερμανία. Τα ποσοστά νοθείας διαφέρουν. Στα εταιρικά πρατήρια η έκταση της νοθείας είναι πιο περιορισμένη.

Και κάτι άλλο: Ο πιο συνηθισμένος τρόπος νοθείας της εκατοστάρας είναι η πρόσμιξη με απλή αμόλυβδη.

Κοίτα, το ζήτημα της χρήσης κατοστάρας είναι παλαιό και ο κοινός παρονομαστής είναι η αποφυγή της προανάφλεξης η οποία δεν οφείλεται αναγκαστικά στην υψηλή σχέση συμπίεσης. Πολλές φορές δεν είναι καν προανάφλεξη. Υπάρχουν πολλοί τύποι ανώμαλης καύσης που αν και μοιάζουν είναι τελείως διαφορετικοί. Προανάφλεξη – Πυρανάφλεξη και Κρουστική Καύση

29 λεπτά πριν, 2MM είπε

Βραδύκαυστη?? Ξερω οτι δεν αυταναφλεγεται ευκολα , οχι οτι ειναι βραδύκαυστη . Αλλο το ενα , αλλο το αλλο .

Δλδ αντεχει την συμπιεση μεσα στο μοτερ και δεν κανει προαναφλεξη. Αυτο που λες εσυ ειναι οτι καιγεται αργα και νομιζω οτι δεν ισχυει 

Η κατοστάρα  αναφλέγεται και αυτόαναφλέγεται δυσκολότερα από την 95αρα . Τώρα αν η λέξη βραδύκαυστη δεν το αποδίδει αυτό επαρκώς στα ελληνικά ας μην την χρησιμοποιούμε αυτή την λέξη.

Η χρήση της κατοστάρας για εκεί που δεν προορίζεται μπορεί όχι μόνο να είναι σπατάλη χρημάτων αλλά και λόγος να π.χ. χειροτερέψει η αποτελεσματικότητα του συστήματος ανάφλεξης και να έχουμε ατελή καύση.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, geopro είπε

Η κατοστάρα  αναφλέγεται και αυτόαναφλέγεται δυσκολότερα από την 95αρα . Τώρα αν η λέξη βραδύκαυστη δεν το αποδίδει αυτό επαρκώς στα ελληνικά ας μην την χρησιμοποιούμε αυτή την λέξη.

Η χρήση της κατοστάρας για εκεί που δεν προορίζεται μπορεί όχι μόνο να είναι σπατάλη χρημάτων αλλά και λόγος να π.χ. χειροτερέψει η αποτελεσματικότητα του συστήματος ανάφλεξης και να έχουμε ατελή καύση.

Αυταναφλεγεται δυσκολοτερα , συμφωνω. Αλλά δε νομιζω οτι αναφλεγεται δυσκολοτερα απο την 95αρα . Με σπινθηρα το ιδιο ευκολα αναφλεγονται και οι 2 . 

Για σπαταλη χρηματων επισης συμφωνω, οταν δεν μπορει να την αξιοποιησει ο κινητηρας . Αλλά για ατελη καυση και προβληματα δεν εχω ακουσει. Συνηθως οι κατασκευαστες λενε απο 95 και πανω ή 98 και πανω κτλ . Δεν εχω δει να λενε οχι 100αρα ή μονο 95 

Δημοσ.

Να έχετε υπόψιν ότι η λεγόμενη κατοστάρα είναι ελαφρώς ελληνική πατέντα. Στην Γερμανία δεν υπάρχει.

Υπάρχει η απλή αμόλυβδη των 91 οκτανίων, η σούπερ αμόλυβδη των 95 οκτανίων και η σούπερ plus των 98 οκτανίων.

Bezinsorten-tuningblog.eu-Kraftstoff.jpg.305bbd4aedea56b1ef5f764c8f48607d.jpg

Και κάτι ακόμη. Άλλο πράγμα να είναι η βενζίνη "μαμά" 98 οκτανίων και άλλο πράγμα να έχει παραχθεί ως 95 οκτάνια και με την χρήση πρόσθετων να συμπεριφέρεται ΣΑΝ 98 οκτάνια.

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, geopro είπε

Να έχετε υπόψιν ότι η λεγόμενη κατοστάρα είναι ελαφρώς ελληνική πατέντα. Στην Γερμανία δεν υπάρχει.

Yπαρχει σε καποιες χωρες 100αρα οπως και στην Γερμανια . Ποιος σου ειπε οτι δεν υπαρχει? 

Ακομα και 102 οκτανιων υπαρχει. Που στην Ελλαδα δεν την εχουμε 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, 2MM είπε

Yπαρχει σε καποιες χωρες 100αρα οπως και στην Γερμανια . Ποιος σου ειπε οτι δεν υπαρχει? 

Ακομα και 102 οκτανιων υπαρχει. Που στην Ελλαδα δεν την εχουμε 

Δεν βλέπω να έχουν στην Γερμανία κατοστάρα. Αυτό που βλέπω είναι να έχουν δύο τύπους 95αρας . Την Ε5 (95 οκτανίων) που έχουμε και εμείς και την E10 (95 οκτανίων επίσης) με μεγαλύτερο ποσοστό βιοαιθανόλης την οποία (ευτυχώς) δεν έχουμε ακόμη. Και φυσικά την super plus 98αρα.

Τώρα αν έχουν κάτι άλλο σε πολύ μικρή διαθεσιμότητα δεν νομίζω να είναι ο κανόνας.

IMG_20241207_140053.jpg.7bf7eb97829fec3c241cf5a31c653936.jpg

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Racerr είπε

να πω και εγω την αποψη μου καθως εχω ατμοσφαιρικο fsi το οποιο εχει υψηλη συμπιεση οποτε ναι εγω θελω 100αρα για να αποδοσει οσο γινεται το μεγιστο....απο εκει και περα βαζω μονο σε καλυψω εκο η εταιρικο shell δεν με ενδιαφερει η τιμη προτιμω να εχω το  κεφαλι μου ησυχο ΟΣΟ γινεται....εννοειται δοκιμασα μια φορα 95αρα και οντως ειδα μειωμενο γκαζι...απο εκει και περα εχω δοκιμασει πολλα καθαριστικα εχω καταληξει μονο σε 2 εταιρειες ...με τις οποιες σταματησα να ακουω και πιρακια και ειδα και καλυτερη αποκριση στο γκαζι απο χαμηλα πχ ειτε στην εκκινηση...συνηθως το αμαξι το χρησιμοποιω κυριως κηφισο και καθε σκ εθνικη επαρχια..  το ανοιγω οσο γινεται ...τα περισσοτερα ειναι πεταμενα λεφτα και δε θελουν συχνη χρηση ...και σιγουρα δεν ξερουμε η 100αρα κατα ποσο ειναι 100αρα..σε συγκριση εκο και shell νομιζω η shell μου αποδιδει καλυτερα αλλα ειναι αρκετα ακριβη

Καθαριστικά ποια χρησιμοποιείς?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, geopro είπε

Δεν βλέπω να έχουν στην Γερμανία κατοστάρα. Αυτό που βλέπω είναι να έχουν δύο τύπους 95αρας . Την Ε5 (95 οκτανίων) που έχουμε και εμείς και την E10 (95 οκτανίων επίσης) με μεγαλύτερο ποσοστό βιοαιθανόλης την οποία (ευτυχώς) δεν έχουμε ακόμη. Και φυσικά την super plus 98αρα.

Τώρα αν έχουν κάτι άλλο σε πολύ μικρή διαθεσιμότητα δεν νομίζω να είναι ο κανόνας.

Εχουν 100αρα ολα τα shell και τα aral πρατηρια στη Γερμανια κανονικοτατα . Αν θες να σου βρω και λινκ αν δεν  πιστευεις 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, 2MM είπε

Εχουν 100αρα ολα τα shell και τα aral πρατηρια στη Γερμανια κανονικοτατα . Αν θες να σου βρω και λινκ αν δεν  πιστευεις 

Το ότι μία - δύο εταιρείες πετρελαιοειδών τη διαθέτουν αυτό τη κάνει διαθέσιμη σε πανεθνική κλίμακα ;

• Haha 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, geopro είπε

Το ότι μία - δύο εταιρείες πετρελαιοειδών τη διαθέτουν αυτό τη κάνει διαθέσιμη σε πανεθνική κλίμακα ;

Εσυ ειπες οτι δεν υπαρχει 100αρα στην Γερμανια. Σου λεω οτι υπαρχει.  Τα μισα πρατηρια ειναι Σελλ και Αραλ . Αν δεν σ αρεσει δεν μπορω να κανω κατι αλλο 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 2MM είπε

Εσυ ειπες οτι δεν υπαρχει 100αρα στην Γερμανια. Σου λεω οτι υπαρχει.  Τα μισα πρατηρια ειναι Σελλ και Αραλ . Αν δεν σ αρεσει δεν μπορω να κανω κατι αλλο 

Ούτε για τυχόν προβλήματα λόγω ατελούς καύσης της κατοστάρας (εκεί που δεν απαιτείται) δεν μπορείς να κάνεις κάτι να υποθέσω ;

Έτσι για να μπούμε πάλι on topic.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, geopro είπε

Ούτε για τυχόν προβλήματα λόγω ατελούς καύσης της κατοστάρας (εκεί που δεν απαιτείται) δεν μπορείς να κάνεις κάτι να υποθέσω ;

Έτσι για να μπούμε πάλι on topic.

Δεν σου βγηκε το αφηγημα οτι δεν υπαρχει 100αρα  και τωρα το πας αλλου . Παιδιαστικο 

Και για να σου απαντησω και σ αυτο , ειπα δεν εχω ακουσει για κατι τετοιο , δεν το αμφισβητησα . Απλά εγω δεν το ξερω. Αν εχεις κατι να μας πεισεις ευχαριστως να το δουμε 

Επεξ/σία από 2MM
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Θα το κάνετε και αυτό το θέμα σαν εκείνο με τα λάδια;

Γιατι οχι 😄

Δεν συμμετέχω εκει (για διαφορους λογους) .Αλλά κι εδω δεν εχω να πω πολλά ακομα . Αν εχει καποιος να παραθεσει κατι καινουριο το βλεπουμε

• Like 1
Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία. Επειδή έχω αέριο και η βενζίνη έμενε καιρό στο ντεπόζιτο κάποια στιγμή κατά την εκκίνηση είχα miss fire σε έναν κύλινδρο. Κοιταξαμε μπουζί, πολλαπλασιαστή όλα ήταν οκ. Μου πε ο μάστορας να δοκιμάσω ένα καθαριστικό μπεκ. Πήρα το liqui moly το έβαλα και το αμάξι έστρωσε. Μετά από ένα χρόνο και κάτι που είχα το ίδιο θέμα ξανά πήρα ένα τέτοιο και εστρωσε. Σε μένα δούλεψε έκανε δουλειά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...