Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι μπερδεμένα γενικά αυτά περί βενζινης. Για να καταλάβετε στην Κέρκυρα που ειμαι τα 2 πρατήρια της shell που είναι σε απόσταση 7 χιλιομέτρων μέσο όρο από το σπίτι μου, έχουν μόνο την vpower. Κανένα την racing πράγμα που με παραξένεψε πολυ..

Τι να πω...

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι σε παραξένεψε, κέρκυρα > vpower racing μάλλον δε βάζει κανένας και την κόψανε  :P

απο τα καλυψω της εκο εχω που βαζω κανα χρόνο και το αμαξι παει νορμαλ. βεβαια δεν εχω κοντα μου οπότε ανα 2-3 φορες αναγκαζομαι να βαζω απο ενα shell που βαραει πειρακια φουλ δε κραταει το ρελαντι και ολα τα καλα

Δημοσ.

Η shell v racing για είναι χρήσιμη, λέμε τωρα, θέλει και δρόμους για να τρέξεις το γρήγορο τουτου. Στην Κέρκυρα είναι παντελώς άχρηστη βενζίνη γιατί δεν εχεις δρόμους να τρεξεις. Αν πιάσεις Ηγουμενίτσα και σκοπευτεις να μπεις εγνατία ή Ιόνια βάζεις απο εκεί.

Δημοσ.

Η ταπα γραφει οτι δουλευει με 95 οκτανια και εννοει να μην του βαλεις λιγοτερα προφανως.

Η 100ρα μονο καλο μπορει να του κανει

Βενζινη βαζουμε μονο τον τυπο που προτεινει ο κατασκευαστης οποιαδηποτε αλλου τυπου ειτε με λιγοτερα ειτε με περισσοτερα οκτανια μονο ζημια θα προκαλεσει, αναγραφοντας οτι χρειαζεται βενζινη με 95 οκτανια θελει βενζινη με 95 οκτανια ειδαλως θα εγραφε >95 και οχι =95. Βεβαια 1-2φορες που θα βαλεις δεν θα παθει τιποτα αλλα αν συνεχως βαζεις τετοια βενζινη καποια στιγμη θα γινει ζημια. Επισης οταν ο κινητητας ειναι σχεδιασμενος για καυσιμο 95οκτανιων και με περισοτερα να βαλεις βελτιωση δεν θα δεις οποτε  το εξτρα κοστος της ειναι χωρις οφελος. Η 100αρα απευθυνεται σε συγκεκριμενο τυπου κινητηρες τουρμπο οπου εκει βοηθαει στη καλη λειτουργια του κινητηρα.

Δημοσ.

Επειδή διάβασα το βιβλίο κατασκευαστή λέει ότι αναγράφει 95 οκτανια σαν προτεινόμενη. Μπορεί να δεχθεί και 91 αλλά θα έχει μειωμένη απόδοση και μπορεί να πάρει και με περισσότερα από 95 αλλά δεν θα δεις καμία διαφορά σε θέμα απόδοσης. Οπότε εν μέρη έχεις ένα δίκιο αλλά ζημιά δεν θα κάνει πάρα μόνο στην τσέπη μου :)

Έβαλα την vpower και θα την βάλω για ένα 3μηνο να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη.

Δημοσ.

Επειδή διάβασα το βιβλίο κατασκευαστή λέει ότι αναγράφει 95 οκτανια σαν προτεινόμενη. Μπορεί να δεχθεί και 91 αλλά θα έχει μειωμένη απόδοση και μπορεί να πάρει και με περισσότερα από 95 αλλά δεν θα δεις καμία διαφορά σε θέμα απόδοσης. Οπότε εν μέρη έχεις ένα δίκιο αλλά ζημιά δεν θα κάνει πάρα μόνο στην τσέπη μου :)

Έβαλα την vpower και θα την βάλω για ένα 3μηνο να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη.

γενικα μην αγχωνεσαι τοσο...το ειχα και γω παλια αυτο. Κοιταζα το παραμικρο, δεν παθαινουν ετσι ευκολα κατι τα αμαξια εκτος και αν βαζεις σε κανεναν βενζινα οπου προσφερει και νερακι μαζι με καθε λιτρο βενζινης και τοτε θα παρεις την αντλια βενζινης στο χερι. Σκεψου σε καποια οχηματα γραφει το βιβλιαρακι μονο για 100αρα και οι ιδιοκτητες τους βαζουν 95αρα και λογω του οτι στην Ελλαδα η βενζινη εχει παει στο Θεο και γιατι στην Ελλαδα επειδη δεν πολυ κινειται η 100αρα καμια φορα ειναι χειροτερη. Εχει τυχει σε γνωστο μου που εβαζε 100αρα παντα να βαλει απο ενα βενζιναδικο aegean και του εσπασε η αντλια γιατι και ειχε νερο μεσα και δεν ειχε δουλευτει για 3 χρονια η 100αρα του (του το ειπε ο βενζινας αυτο και του πληρωσε τη ζημια μετα). Για μενα βαζε στη Shell 97 αρα καθε τριτη ή στην ΕΚΟ 95αρα. πιστευω ειναι τα μονο αξιολογα στην Ελλαδα shell και eko.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ για τα EKO. Ακόμη και στο παπί (βάζω καμια φορά 100ρα, επειδή βαριέμαι να αγοράζω ξέχωρα καθαριστικά), βλέπω διαφορά στο ρεπρίζ άλλα και στα χιλιόμετρα που βγάζει. 

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αυτά διάβαζα και με μπέρδεψαν περισσότερο! Έχεις να προτείνεις κάποιο καθαριστικό να κάνει δουλεια; εγώ πχ σταμπαρα το Tunap 979. Να το πάρω ή υπάρχει κάτι καλύτερο και ποιο αξιοπιστο;

Καλησπέρα φίλε εσύ το tunap 979 το δοκίμασες για να μου πεις γνώμη εάν έκανε δουλειά γιατί  σκέφτομαι να  το πάρω και εγώ     

Δημοσ.

shell v-power καθε τριτι που ειναι σε πρσφορα.   τιποτε αλλο.  απο εταιρικα παντα καταστηματα.

κατι ακομα δεν ειναι shell.μονο η επωνιμια ειναι.κανονικα λεγετε coral.

• Like 1
Δημοσ.

shell v-power καθε τριτι που ειναι σε πρσφορα.   τιποτε αλλο. 

Πάντως κατα το παρελθόν εχουν ακουστεί πολλα για τη v-power. Παλιότερα η εταιρεία εχει φαει πρόστιμα και κυρώσεις για παραπλάνηση των καταναλωτών. Εγω την αποφεύγω.

• Like 1
Δημοσ.

Αν κινεισαι με αυτοκινητο σε κεντρικες περιοχες δεν υπαρχει λογος να βαλεις 100ρα,καθως θα την τρως στο μποτιλιαρισμα.

Αποδιδει καλυτερα ο κινητηρας και σου βγαζει πιο πολλα χλμ,ειδικα σε ταξιδι καρατσεκαρισμενο.

Π.χ αν βαλεις 10 ευρω απλη και 10 ευρω 100ρα, θα σου βγαλει και παραπανω χιλιομετρα,ας ειναι και λιγοτερη σε λιτρα.

Δημοσ.

Αν κινεισαι με αυτοκινητο σε κεντρικες περιοχες δεν υπαρχει λογος να βαλεις 100ρα,καθως θα την τρως στο μποτιλιαρισμα.

Αποδιδει καλυτερα ο κινητηρας και σου βγαζει πιο πολλα χλμ,ειδικα σε ταξιδι καρατσεκαρισμενο.

Π.χ αν βαλεις 10 ευρω απλη και 10 ευρω 100ρα, θα σου βγαλει και παραπανω χιλιομετρα,ας ειναι και λιγοτερη σε λιτρα.

αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι κινητήρες είναι  προγραμματισμένη για να τους βάζεις 95 οκτάνια βενζίνης  όποτε όταν βάζεις 100αρα  τότε  μεσώ αισθητήρων που υπάρχουν στον κινητήρα  δίνουν εντολή στον εγκέφαλο του αυτοκίνητου να ρίχνει λιγότερη ποσότητα βενζίνης άρα μύωση κατανάλωσης και το ότι ο κινητηρας έχει καλύτερη απόδοση οφείλεται στο  ότι οι 95αρες που μας πουλάνε μεσώ  νοθείας τα οκτάνια πέφτουν  ενώ τις εκατοστάρες δεν τις νοθεύουν  γιατί ο κόσμος πλέον δεν βάζει  όποτε δεν θα κερδίσουν από μια νοθεία εκεί !!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...