tutuyo Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, mechpanos said: Όχι. Αν έχεις ψοφήμι δεν θα δεις ιδιαίτερη διαφορά από την αλλαγή σε 98άρα ή 100άρα. Αλλά στα σύγχρονα αυτοκίνητα υψηλής συμπίεσης, τουρμπάτα κλπ βλέπεις άμεσα το αποτέλεσμα της καλύτερης καύσης, ενώ το βλέπεις πολύ περισσότερο σε ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο. Δεν χρειάζεται πολλά γεμίσματα, την καλύτερη λειτουργία του κινητήρα την αντιλαμβάνεσαι άμεσα. σε ποια αναφερεσαι ακριβως?πες ενα μοντελο
NT1G Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Όχι. Αν έχεις ψοφήμι δεν θα δεις ιδιαίτερη διαφορά από την αλλαγή σε 98άρα ή 100άρα. Αλλά στα σύγχρονα αυτοκίνητα υψηλής συμπίεσης, τουρμπάτα κλπ βλέπεις άμεσα το αποτέλεσμα της καλύτερης καύσης, ενώ το βλέπεις πολύ περισσότερο σε ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο. Δεν χρειάζεται πολλά γεμίσματα, την καλύτερη λειτουργία του κινητήρα την αντιλαμβάνεσαι άμεσα. Βλέπω τα υβριδικά της Toyota έχουν λόγο συμπίεσης 14:1. Κάπου εκεί είναι και οι κινητήρες της Mazda, όσα υπάρχουν καινούργια στην Ελλάδα. Παρόμοιο νούμερο έχει και το καινούριο Suzuki Swift. Να υποθέσουμε ότι όλα αυτά θέλουν ότι μεγαλύτερο νούμερο υπάρχει σε οκτάνια; 1
mechpanos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, tutuyo είπε σε ποια αναφερεσαι ακριβως?πες ενα μοντελο Σε όλα τα άμεσου ψεκασμού τουρμπάτα, από 2008-9 και μετά. VAG TSI, EcoBoost, TwinAir, κ.α. έτσι λέω μερικά, διάλεξε και πάρε, η διαφορά στην απόδοση είναι εμφανής. Θα δουλέψει με 95άρα; ΝΑΙ. Έχει διαφορά στην απόδοση; Επίσης ΝΑΙ. Αυτό λέω. Τώρα αν αυτή η διαφορά αξίζει, αυτό θα το κρίνει ο καθένας βάσει της εμπειρίας του (και της τσέπης του). Για εμένα πχ στις καθημερινές μετακινήσεις δεν αξίζει τζάμπα καίγεται ακριβή βενζίνη για να πηγαίνω 1η-2α-3η, στάση και πάλι 1η...στο ταξίδι και στον αυτοκινητόδρομο ναι αξίζει. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από mechpanos
geopro Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 49 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε εδω και 6-7 χρονια κανω ''ερευνα'' μεταξυ των υπαλληλων σε ολα τα πρατηρια διαφορετικης μαρκας που βαζω.ακουστηκαν οι 2 γνωμες.πρωτον οτι η 98αρα ειναι 95 με καθαριστικα,αυτο απο ενα ελιν και δευτερο οτι ειναι 98αρα με γεματα οκτανια αυτο απο την σελ,που το ασπαζονται ολοι οι υπαλληλοι της σαν ομερτα. επειδη ολοι ξερουμε ποσα πραγματα προωθει με πιεστικο και εκνευριστικο τροπο στα πρατηρια της μεσω των υπαλληλων της η σελ ,συμπερανα οτι οντως ειναι 95αρα με καθαριστικα .οποτε απο εμενα ειναι οχι στην 98αρα. οταν η τιμη της 100αρας ειναι εκει που ειναι τωρα και κατω απο 1,95 βαζω 100αρα γιατι το αυτοκινητο μου εχει υψηλη συμπιεση και δουλευει καλυτερα.φυσικα γνωριζοντας οτι η 95αρα δεν ειναι 95αρα στην ελλαδα και οτι η 100 δεν ειναι 100αρα μπορει να λεω οτι βαζω απλως γεματη 95αρα,οπως και να εχει κερδισμενος ειμαι μηχανικα αφου θα εχω τα οκτανια που τουλαχιστον συστηνει η εταιρεια μου.για εμενα σημασια εχει να βαζουμε βενζινη απο καλο και σωστο τιμιο πρατηριο περισοτερο απο τον αν ειναι 100αρα η' 95αρα.καλο καυσιμο να ειναι,μετα θα λειτουργει μια χαρα με οποιαδηποτε οκτανια. η μονη βενζινη σιγουρη 100αρα ειναι της σελ και αυτο γιατι ερχεται απο το εξωτερικο,ισπανια η΄ιταλια αν θυμαμαι.γιαυτο ειναι και τοσο ακριβη. προσθετο καθαριστικο βενζινης δεν εχω βαλει αλλα το σκεφτομαι γιατι εχω και δυσκολα μπεκ.αν βαλω θα ειναι injection cleaner ,valve cleanerγιατι εκει εχω θεματα με τον αμμεσο ψεκασμο. οποτε ναι στο καθαριστικο και ναι στην 100αρα εφοσον εχεις υψηλη συμπιεση Όντως η επιθετική προώθηση προϊόντων από πλευρά της shell είναι μια κατηγορία από μόνη της. Είναι παραπλανητική στα όρια της εξυπηρέτησης. Για τα καθαριστικά injection ίσως και μόνο ως προληπτικό μέτρο. Όχι για θεραπεία. Εδώ συχνά ούτε ο μπεκάς δεν μπορεί να τα συνεφέρει. Πρόσφατα είχα θέμα σε παλιό VW golf V fsi με μπέκ και δοκίμασα την τύχη μου με injection cleaner της VW 15€ το μπουκαλάκι Χ δύο φορές και δεν έκανε τίποτα. 2 ώρες πριν, tutuyo είπε 1) βενζινη βαζεις οτι οριζει ο κατασκευαστης. Ολα τα υπολοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε 2) θεωρω οτι για να δεις καποιο χειροπιαστο αποτελεσμα (αν υπαρχει και ειναι μετρησιμο) απο την χρηση 100αρας, πρεπει να κανεις συνεχομενα γεμισματα, μια στο τοσο δεν εχει καμια απολυτως επιπτωση απο εκει και περα το πορτοφολι και πως ξοδευει ο καθενας τα χρηματα του ειναι δικη του υποθεση Εκεί που έχει σχεδιαστεί και χαρτογραφηθεί, τέλος. Την εποχή των παχιών αγελάδων είχα κάνει και εγώ τις δοκιμές μου. Δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι το μετρήσιμο στην κατοστάρα. Αντιθέτως από πρατήριο σε πρατήριο υπάρχει μεγάλη διαφορά. 1
tutuyo Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, mechpanos said: Σε όλα τα άμεσου ψεκασμού τουρμπάτα, από 2008-9 και μετά. VAG TSI, EcoBoost, TwinAir, κ.α. έτσι λέω μερικά, διάλεξε και πάρε, η διαφορά στην απόδοση είναι εμφανής. Θα δουλέψει με 95άρα; ΝΑΙ. Έχει διαφορά στην απόδοση; Επίσης ΝΑΙ. Αυτό λέω. Τώρα αν αυτή η διαφορά αξίζει, αυτό θα το κρίνει ο καθένας βάσει της εμπειρίας του (και της τσέπης του). Για εμένα πχ στις καθημερινές μετακινήσεις δεν αξίζει τζάμπα καίγεται ακριβή βενζίνη για να πηγαίνω 1η-2α-3η, στάση και πάλι 1η...στο ταξίδι και στον αυτοκινητόδρομο ναι αξίζει. Μπα, δεν νομιζω, δεν ισχυει αυτο που γραφεις εχω δυο αμαξια με Puretech, το ενα '19, το αλλο '22, σε διαφορετικα αμαξωματα,με 100 και 130hp. Στο μανιουαλ γραφει ξεκαθαρα για 95αρα Για ενα εμβολιμο διαστημα ειχα και την Καροκαρα με τον 1.0 TSI - αυτοματο, ετσι για ποικιλια εχω βαλει μια-δυο φορες κατοσταρα. Καμια ουσιαστικη διαφορα, ουτε σε αποδοση, ουτε σε χλμ. Το χρονο κανω 5-6 ταξιδια Αθηνα-Θεσσαλονικη και αλλα τοσα Αθηνα-Γιαννενα. Παντα γραφω τα ιδια χλμ, την ιδια καταναλωση, τις ιδιες ωρες εδω και τουλαχιστον μια 5ετια Αμα υπηρχε καποιο ουσιαστικο οφελος, δεν θα ηταν ακομη γκριζα ζωνη, θα ηταν κατι χειροπιαστο και ευκολα αναπαραξιμο Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από tutuyo
vagos789 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Ουτε 100αρα ουτε καθαριστικο βενζινης Μονο οτι προβλεπει ο κατασκευαστης του αυτοκινητου σας Ολα τα υπολοιπα περιττευουν 2
mechpanos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Τι να σου πω...εγώ καταλαβαίνω ακόμα και από τον ήχο, την διαφορά λειτουργίας, και σε κατανάλωση όταν κινούμαι με 150-160km/h (ουπς δεν έπρεπε να το γράψω το όριο είναι στα 130...) Όσο για το μάνιουαλ συμφωνώ ότι όλα έτσι γράφουν, αλλά για φαντάσου και τί επίδραση στις πωλήσεις θα είχε για μοντέλα που απευθύνονται στο κάθε πορτοφόλι, να απαιτεί ο κατασκευαστής, 100άρα! 3
gedgr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 21 ώρες πριν, 2MM είπε Εν συντομια, βγαινει και 100αρα απο τα ελληνικα διυλιστήρια . Για την ακριβεια βγαινει προιον σε 95 και 100 οκτανια. 98αρα δεν εχω δει και μαλλον ειναι 95αρα με προσθετα. Αλλά η 100αρα βγαινει απο το διυλιστήριο κανονικα Πολύ σωστά, γι' αυτό και υπάρχει στον επίσημο τιμοκατάλογο Τιμών Διυλιστηρίου που ανακοινώνεται κάθε μέρα: http://oil.gge.gov.gr/ Η 98άρα από την άλλη προκύπτει με πρόσθετα της κάθε εταιρίας. 1
EuphangeL Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 17 λεπτά πριν, mechpanos είπε Τι να σου πω...εγώ καταλαβαίνω ακόμα και από τον ήχο, την διαφορά λειτουργίας, και σε κατανάλωση όταν κινούμαι με 150-160km/h (ουπς δεν έπρεπε να το γράψω το όριο είναι στα 130...) Όσο για το μάνιουαλ συμφωνώ ότι όλα έτσι γράφουν, αλλά για φαντάσου και τί επίδραση στις πωλήσεις θα είχε για μοντέλα που απευθύνονται στο κάθε πορτοφόλι, να απαιτεί ο κατασκευαστής, 100άρα! https://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias Δεν θα είχε καμία επίδραση στις πωλήσεις, αν χρειαζόταν - γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται. Τα octane ratings επιτυγχάνονται με πρόσθετα. Κυριολεκτικά, τα περισσότερα οκτάνια έχουν λιγότερα μόρια υδρογονάνθρακα = πληρώνεις περισσότερα για λιγότερο καύσιμο. Όλα τα υπόλοιπα περί ήχου, κατανάλωσης κλπ είναι για να γελάμε μεταξύ μας 1
mechpanos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Καθόλου biased, αν έχεις μυρωδιά από την συμπεριφορά του οχήματός σου, την καταλαβαίνεις την διαφορά με την 100ρα. Σαν απόδοση / κατανάλωση, έχει νόημα μόνο στο πλήρες φορτίο, στα μερικά φορτία κανένα απολύτως. Περί γέλωτα δεν έχω να προσθέσω κάτι, γελάτε όσο θέτε όσοι θέτε, no prob'. 1
bjj-p Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Έχω ακούσει από άνθρωπο του διυλιστηρίου ότι η απλή βενζίνη παράγεται με πάνω από 95 οκτάνια ( πχ 98), άσχετα από τα πρόσθετα που βάζει κάθε εταιρεία στο προιόν της. Και αυτό γίνεται γιατι με την πάροδο του χρόνου στο καύσιμο τα οκτάνια πέφτουν και θέλουν να εξασφαλίσουν οτι και στα πιο απομακρυσμένα πρατήρια θα φτάσει κόντα στα 95. Έχει κάποιος άποψη επ' αυτού;
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, bjj-p είπε Έχω ακούσει από άνθρωπο του διυλιστηρίου ότι η απλή βενζίνη παράγεται με πάνω από 95 οκτάνια ( πχ 98), άσχετα από τα πρόσθετα που βάζει κάθε εταιρεία στο προιόν της. Και αυτό γίνεται γιατι με την πάροδο του χρόνου στο καύσιμο τα οκτάνια πέφτουν και θέλουν να εξασφαλίσουν οτι και στα πιο απομακρυσμένα πρατήρια θα φτάσει κόντα στα 95. Έχει κάποιος άποψη επ' αυτού; Τα πιο απομακρυσμένα πρατήρια που;Στην Αλάσκα;; 3
panosv7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Συνδέστε και κανενα διαγνωστικό για live data όσοι λέτε ότι η 100αρα δεν κάνει κάτι και παρακολουθήστε αβανς και προαναφλεξη με την απλή vs 100αρα..... και ελάτε να τα πούμε ξανά μετα. Δεν υπάρχει σύγκριση. 5
bjj-p Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Τα πιο απομακρυσμένα πρατήρια που;Στην Αλάσκα;; Στο φεγγαρι! Νησια και γενικά παραμεθοριο.
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, bjj-p είπε Στο φεγγαρι! Νησια και γενικά παραμεθοριο. Δεν έχουν καμία σχεση με την πραγματικότητα αυτά που σου είπε ο insider .Μα καμία.Δηλαδή .........κάπου να υπάρχει και κοινή λογική. Πχ παραμεθόριος ποσο μακρυά ειναι απο Θεσσαλονίκη; Εχει διυλιστήρια εκεί.Νησιά πάνε κάθε δευτερη μέρα βυτία. Εδώ έχουν φρέσκο γάλα και δεν θα έχουν βενζίνη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα