Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Αλεξ εχει point, αλλα νομιζω ο θυμος του θα ειχε μεγαλυτερη απηχιση αν πηγενε προς την εταιρια και οχι στον καταναλωτη. Αυτοι που θα αγορασουν την θηκη ειναι καμμενα χαρτια. Η εταιρια που εν γνωση της εκμεταλευεται φυσικους πορους ( στην περιπτωση μας κροκοδειλους) δεν εχει επαρκη δικαιολογια ( το κερδος δεν ειναι αρκετη δικαιολογια θεωρω). Ο καθε καταναλωτης εχει δικαιομα να ειναι κοντρα σε μια εταιρια αλλα οταν πας κοντρα σε αλλον καταναλωτη ειναι λιγο γκριζα περιοχη.

• Like 2
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παιδια προφανως και υπαρχουν διαφορετικες αποψεις για αυτο ειμαστε ανθρωποι ουτως η αλλως...

Ουτε εγω προσπαθω να σας επιβαλλω τηνγνωμη μου ουτε εσεις πρεπει να προσπαθειται να περασετε την δικη σας για σωστη...

Πιστευετε οτι κανω λαθος?και οτι ειμαι υπερβολικος? ολα καλα...το ιδιο μπορει να πιστευω κ εγω για σας η μαλλον ακριβως το αντιθετο οτι ας πουμε ειστε απαθης καναπεδατοι που δεν σας νοιαζει τπτ απο τον κοινωνικο σας περιγυρω,ποιος θα σας κατηγορησει?ο καθενας επιλεγει μια σταση ζωης.

Ποιος εχει δικιο?

Κανεις και ολοι...ο χρονος μονο θα δειξει ουσιαστικα και αν προλαβει και αυτος ο αμοιρος οπως βιαζουμε καθε εννοια και ηθικη απο τα ματια!Εσεις απλα πιστευεται οτι εγω το κανω αυτο με λεξουλες και δεν δινειται σημασια σε αυτος που το κανουν με πραξεις,χανεται το δασος βλεπεται το δεντρο και δυστηχως δεν ειστε εσεις αλλα ουτε κ εγω οι πυροσβεστες που θα σβησετε την φωτια του ΔΑΣΟΥΣ το πολυ πολυ να σβησετε το δεντρο...

Εκτός του οτι συνεχίζεις να κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις, δεν βοηθάει και το passive-aggressive υφάκι σου να σε πάρουμε στα σοβαρά.

Αδυνατείς να κατανοήσεις οτι αν θέλεις να καταστρέψεις ενα σύστημα πρέπει να παίζεις με τους κανόνες του. Δεν σε αδικώ, μέχρι εκεί φτάνει, αλλά πραγματικά άσε τα μαθήματα περί ηθικής και δάσους γιατι οι 'τάνες και τα ναρκωτικά, οπου αναφέρθηκες προ ολίγου, δεν σε κολακεύουν.

Δημοσ.

Λαϊκό δικαστήριο έστησε κι ο High sparrow και είδαμε τι έπαθε...λευτεριά στις Cersei Lannister αυτού του κόσμου...

• Like 1
Δημοσ.

Ο Αλεξ εχει point, αλλα νομιζω ο θυμος του θα ειχε μεγαλυτερη απηχιση αν πηγενε προς την εταιρια και οχι στον καταναλωτη. Αυτοι που θα αγορασουν την θηκη ειναι καμμενα χαρτια. Η εταιρια που εν γνωση της εκμεταλευεται φυσικους πορους ( στην περιπτωση μας κροκοδειλους) δεν εχει επαρκη δικαιολογια ( το κερδος δεν ειναι αρκετη δικαιολογια θεωρω). Ο καθε καταναλωτης εχει δικαιομα να ειναι κοντρα σε μια εταιρια αλλα οταν πας κοντρα σε αλλον καταναλωτη ειναι λιγο γκριζα περιοχη.

Η εταιρεία απλά εξυπηρετεί την ανάγκη της αγοράς. Αν δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη ή αν δεν υπήρχαν αρκετοί ώστε να ταΐζουν αυτή την ανάγκη, δεν θα υπήρχε και η εταιρεία.

• Like 2
Δημοσ.

Ακριβώς. Ο Άλεξ θα είχε point αν ξεκινούσε μία διαμαρτυρία, μία πορεία, ένα κάλεσμα για σαμποτάζ της εταιρίας. Το να σπάσεις το κινητό ενός κατόχου της θήκης δε λύνει τίποτα απολύτως, και δεν επηρεάζει τις πρακτικές της εταιρίας ούτε στο ελάχιστο. Δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά και διαμαρτυρία να έκανε και σαμποτάρισμα οργανωμένο να καλούσε δεν είναι λίγο υποκριτικό να επικεντρωνόμαστε μόνο σε μία θήκη από δέρμα κροκόδειλου; Για όλα τα ρούχα από δέρματα και γούνα που κατασκευάζονται υπό φρικτές συνθήκες; Για τις εταιρίες ηλεκτρονικών με τις βλαβερές πρακτικές προς το περιβάλλον και τις απάνθρωπές συνθήκες εργασίας; Δεν είμαι SJW αλλά αν θεωρεί ότι η λύση στο πρόβλημα είναι να σπάσουμε το κινητό του κατανάλωτή της θήκης ε μιλάμε για φρουτοπία και απλή καφρίλα όχι πραγματική δράση.

• Like 2
Δημοσ.

Εκτός του οτι συνεχίζεις να κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις, δεν βοηθάει και το passive-aggressive υφάκι σου να σε πάρουμε στα σοβαρά.

Αδυνατείς να κατανοήσεις οτι αν θέλεις να καταστρέψεις ενα σύστημα πρέπει να παίζεις με τους κανόνες του. Δεν σε αδικώ, μέχρι εκεί φτάνει, αλλά πραγματικά άσε τα μαθήματα περί ηθικής και δάσους γιατι οι 'τάνες και τα ναρκωτικά, οπου αναφέρθηκες προ ολίγου, δεν σε κολακεύουν.

αν η ζωη μου εξαρτιοταν απο το να μ παρεις στα σοβαρα ενα τυχαιο μελος ενος οποιουδηποτε foroum ανα τον κοσμο το πιθανοτερο να ειχα σοβαρα ψυχολογικα προβληματα που θα μ οδηγουσαν στο να μην μπορω να διαβασω αυτο το foroum...τα περι τανες και ναρκωτικα δεν τα ειπα για κολακεια αλλα γιατι ηταν αληθεια θες ν παρεις πρεζα παρε...προκαλεις κανεναν?δεν νμζ...οπως και τις σεξουαλικες σου προτιμησεις αν δεν προκαλεις ολα καλα,εκτος αν εχεις αμφισβητηση σε κατι τετοιο!

Η εταιρεία απλά εξυπηρετεί την ανάγκη της αγοράς. Αν δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη ή αν δεν υπήρχαν αρκετοί ώστε να ταΐζουν αυτή την ανάγκη, δεν θα υπήρχε και η εταιρεία.

δηλαδη θεωρεις οτι ενας καταναλωτης παει σ μια εταιρια και της λεω θελω αυτο φτιαχτω?η μηπως οι εταιριες δημιουργουν τασεις και αναγκες και αυτο οδηγει στον υπερκαταναλωτισμο και ακομα χειροτερα οπως το παρον αρθρο...?

Μάλλον το αντίθετο φάνηκε. Το κόμπλεξ που έχουν αρκετοί το οποίο το δικαιολογούν με το τι θεωρούν οι ίδιοι "σωστό".

ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολλοι ανα τον κοσμο που δεν εχουν λεφτα να παρουν την παραπανω θηκη και θα βγαλουν το κομπλεξ τους ετσι...χαχαχαχ

απλα δινω δικαιολογια  σ μερικους γτ ειναι κυριακη μεσημερι και τα εχετε τσουξει λιγο XD

Δημοσ.

τα περι τανες και ναρκωτικα δεν τα ειπα για κολακεια αλλα γιατι ηταν αληθεια θες ν παρεις πρεζα παρε...προκαλεις κανεναν?δεν νμζ...οπως και τις σεξουαλικες σου προτιμησεις αν δεν προκαλεις ολα καλα,εκτος αν εχεις αμφισβητηση σε κατι τετοιο!

Eκτός του ότι έχεις μπερδέψει την βούρτσα μ την π****α, πιστεύεις αλήθεια ότι όταν αγοράζεις ναρκωτικά ή όταν προσλαμβάνεις επαγγελματία του σεξ, δεν επηρεάζεται κανείς άλλος και δεν στηρίζεις κάνενα κύκλωμα/σύστημα; Η ηθική σου δηλαδή σου βάζει φέρνο μόνο στη θήκη Louis Vuitton από δέρμα κροκόδειλου; Κοιτάς όχι το δέντρο, αλλά τα πουρνάρια και χάνεις το δάσος.

• Like 1
Δημοσ.
ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολλοι ανα τον κοσμο που δεν εχουν λεφτα να παρουν την παραπανω θηκη και θα βγαλουν το κομπλεξ τους ετσι...χαχαχαχ

απλα δινω δικαιολογια  σ μερικους γτ ειναι κυριακη μεσημερι και τα εχετε τσουξει λιγο XD

Πιο πιθανόν είναι εσύ να τα έχεις τσούξει με τις ασυναρτησίες που λες τόση ώρα. Αλλα δεν πειράζει σε δικαιολογώ γιατί είναι Κυριακή.

• Like 3
Δημοσ.

Αλέξανδρος Α.92 είσαι άρχοντας...χαχαχαχαχα!!!!!! Περπατούσα στον δρόμο και έσπασα στο ξύλο 3 άνδρες,1 γυναίκα και 4 πιτσιρίκια....και ξέρεις γιατί ρε φίλε;γιατί φορούσαν Nike παπούτσια...είναι δυνατόν να φοράνε παπούτσια Nike και να πετάνε τα χρήματα τους ενώ ξέρουν ότι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν;να τα ξοδέψουν σε ναρκωτικά και πουτ@νες να το καταλάβω ρε φίλε,αλλά σε Nike ρε φίλε;σε Nike;στο τέλος να δεις που θα πάρουν και το ρολόι τις Apple σε Nike Edison και θα τρελαθώ...και αν βγάλει και καμία θήκη από περιστέρι η Louis Vuitton για το ρολόι αυτό και την πάρουν;τότε θα σε πάρω τηλέφωνο αδερφέ να τους δείρουμε παρέα....Ε!και μετά τραβάμε και καμία γραμμή πάνω στα κωλ@@@ρια μια π@@@ας...γιατί χρήματα για τέτοια έχουμε....έτσι;

• Like 5
Δημοσ.

δηλαδη θεωρεις οτι ενας καταναλωτης παει σ μια εταιρια και της λεω θελω αυτο φτιαχτω?η μηπως οι εταιριες δημιουργουν τασεις και αναγκες και αυτο οδηγει στον υπερκαταναλωτισμο και ακομα χειροτερα οπως το παρον αρθρο...?

Πόσες φορές διάβασες αυτό που έγραψα; Από που κι ως που υπονόησα ότι η ανάγκη κατέβηκε στο μυαλό 2-3 λεφτάδων οι οποίοι μαζεύτηκαν μια Παρασκευή πρωί και πήγαν στην LV να της ζητήσουν θήκη από δέρμα κροκόδειλου για το iPhone τους; Αυτό που οδηγεί λοιπόν τον καταναλωτή στον υπερκαταναλωτισμό (και άλλες περίεργες καταστάσεις) δεν είναι η εταιρεία αλλά η ίδια του η παιδεία. Με άλλα λόγια η αρχή και το τέλος είμαστε εμείς. Οπότε προφανώς και στρέφομαι εναντίον μας παρά εναντίον μιας απρόσωπης εταιρείας.

Μήπως να δούμε λίγο καλύτερα ποιος τα έχει τσούξει;

• Like 2
Δημοσ.

@Αλεξανδρος

Οι εταιρείες σαν και αυτή γίνονται πλούσιες επειδή εκμεταλλεύονται το μεγαλύτερο αγαθό για εκείνες που είναι περισσότερο και από την ηλιακή ενέργεια... και αυτό είναι η ανθρώπινη ηλιθιότητα. Το ξέρουν από την αρχή ότι όσο ακραίο και ακριβό να είναι κάτι θα πουλήσει σε αρκετούς που το έχουν "ανάγκη"

• Like 3
Δημοσ.

Πόσες φορές διάβασες αυτό που έγραψα; Από που κι ως που υπονόησα ότι η ανάγκη κατέβηκε στο μυαλό 2-3 λεφτάδων οι οποίοι μαζεύτηκαν μια Παρασκευή πρωί και πήγαν στην LV να της ζητήσουν θήκη από δέρμα κροκόδειλου για το iPhone τους; 

ειπες η εταιρια εξυπηρετει την αναγκη της αγορας...η αγορα ποια ειναι?ο κοσμος για αυτο δεν καταλαβα τι ειπες ακριβως...οσο για το ταισμα που λες,φαινεται να αγοραζουν οτι ν ναι για να δειχνουν οτι καποιοι ειναι,ετσι νομιζουν τουλαχιστον!το θεμα ειναι εδω περα οτι ναι μεν ο κοσμος που αγοραζει ολα αυτα τ προιοντα εχει ενα σοβαρο θεμα αλλα γτ οι ιδιες οι εταιριες να περνανε αυτην την νοοτροπια στον κοσμο με μονο κοινο παρανομαστη το κερδος...κοινως τι αλλο θα δουμε για το χρημα?αυτο ειναι που δεν μπορω να ξεπερασω με τπτ...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...