Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Αντιμετωπίζω 2 θέματα

1ον: Η συσκευή μου (iPhone SE, iOS 9.3.5) σβήνει μόλις η μπαταρία φτάσει λιγο κάτω απ το 10% της μπαταρίας του που συμβαίνει σχεδόν 7 στις 10 φορές, πολυ σπάνια φτάνει κ κάτω απ 5%. Και δεν ανοίγει, εμφανίζεται το εικονίδιο οτι εχει χαμηλή μπαταρία κ απαιτείται φόρτιση, μόλις το φόρτιζω ανάβει αμέσως η συσκευή κ επιστρέφει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στο ποσοστό που ηταν πριν κλείσει πχ 7% η 8%. Γιατί συμβαίνει αυτο;; Δεν θα έπρεπε να λειτουργεί μέχρι να φτάσει ακόμη και στο 1%;; Στην αρχή που ειχα πάρει τη συσκευή δεν είχε κανενα θέμα έφτανε μέχρι 1% η 3% πριν κλείσει, δηλαδή στα φυσιολογικά επίπεδα που δείχνει τη εξάντληση της μπαταρίας του. Το να κλείνει η συσκευή λιγο κάτω απ το 10%;; Ούτε που έφτασε 5%!! Αυτο το παρατήρησα λιγο μετα τη νεα κυκλοφορία του iOS 10 κ πολλές φορές με κανει να σκεφτώ μήπως ειναι ενα bug απο iOS 10 με προβλήματα της μπαταρίας απο παρά πολλούς κατόχους να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο σβήσιμο συσκευής μόλις φτάσει στο 30% κ αναρωτιέμαι αν "κόλλησε" στο iOS 9;;

2ον: Σχεδόν καθημερινά εμφανίζεται η ειδοποίηση να κανω τωρα εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης iOS 10.x.x κ κάθε φορα τη απορρίπτω, εχω σβήσει τ ενημέρωση απο το χώρο μνήμης, εχω απενεργοποιήσει τη ενημέρωση μέσω ρυθμίσεις κλπ κλπ μα πως μπορει ακόμη να συνεχίζει αυτο το "αθάνατο" πράγμα;; Δεν θελω να το εγκαταστησω, μια φορα αρνούμαι τη ενημέρωση κ δεν παύει ποτε να σταματά να παρενοχλεί μονο 2 επιλογές εχω η "εγκατάσταση τωρα η υπενθύμιση αργότερα" ακόμη και κλείσιμο να πατήσω παλι τα ίδια θα συνεχίζει!! Στο iPad mini 2 που εχω (iOS 7.2.1) μια φορα εμφάνισε, κ μια φορα έκανα απόρριψη κ απ τοτε δεν ξανά ενόχλησε κ απο μεσα μονο του κανει ενημέρωση τελευταίας έκδοσης κ ΑΝ κάποια στιγμή αποφασίσω θα πατήσω τη μπάρα εγκατάσταση μέσω ρύθμισης αυτοπρόσωπος κ οχι μέσω ειδοποίησης όπως συμβαίνει τακτικά στο iPhone. Αρκετό καιρο ψάχνω απο που μπορώ να καταργήσω τη ενημέρωση;!;! Μου θυμίζει έντονα την εποχή που τα Windows 10 "εκβίαζε" όλους να εγκαταστήσουν επίμονα με μηδενική ελπίδα απόρριψης της ενημέρωσης κ εγκαταστάθηκαν απ μόνα τους χωρίς τη έγκριση του χρήστη κ έχουν αναφέρει έντονα παράπονα απο παρά πολλούς χρήστες γι τη πτώση επιδόσεων σε παλαιότερες συσκευές τους και αναγκάστηκαν να προβούν σε αγορά νέας συσκευής, αποζημίωση μηδέν στους καταναλωτές κ η εταιρεία εχει τεράστιο κέρδος

Δημοσ.

αποζημίωση μηδέν στους καταναλωτές κ η εταιρεία εχει τεράστιο κέρδος

Αυτό το τελευταίο θεωρώ ότι είναι τελείως άσχετο.

Η εταιρεία έχει τεράστιο κέρδος διότι οι καταναλωτές προτιμούν και αποδέχονται τα προϊόντα της και την πολιτική της.

Δεν έχει καμιά υποχρέωση να μοιράσει τα κέρδη της υπό μορφή αποζημίωσης στους πελάτες της (παρά μόνο αν κρίνει ότι αυτό θα βοηθήσει την περαιτέρω κερδοφορία της), αλλά αποκλειστικά στους μετόχους της.

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σας!

Αντιμετωπίζω 2 θέματα

1ον: Η συσκευή μου (iPhone SE, iOS 9.3.5) σβήνει μόλις η μπαταρία φτάσει λιγο κάτω απ το 10% της μπαταρίας του που συμβαίνει σχεδόν 7 στις 10 φορές, πολυ σπάνια φτάνει κ κάτω απ 5%. Και δεν ανοίγει, εμφανίζεται το εικονίδιο οτι εχει χαμηλή μπαταρία κ απαιτείται φόρτιση, μόλις το φόρτιζω ανάβει αμέσως η συσκευή κ επιστρέφει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στο ποσοστό που ηταν πριν κλείσει πχ 7% η 8%. Γιατί συμβαίνει αυτο;; Δεν θα έπρεπε να λειτουργεί μέχρι να φτάσει ακόμη και στο 1%;; Στην αρχή που ειχα πάρει τη συσκευή δεν είχε κανενα θέμα έφτανε μέχρι 1% η 3% πριν κλείσει, δηλαδή στα φυσιολογικά επίπεδα που δείχνει τη εξάντληση της μπαταρίας του. Το να κλείνει η συσκευή λιγο κάτω απ το 10%;; Ούτε που έφτασε 5%!! Αυτο το παρατήρησα λιγο μετα τη νεα κυκλοφορία του iOS 10 κ πολλές φορές με κανει να σκεφτώ μήπως ειναι ενα bug απο iOS 10 με προβλήματα της μπαταρίας απο παρά πολλούς κατόχους να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο σβήσιμο συσκευής μόλις φτάσει στο 30% κ αναρωτιέμαι αν "κόλλησε" στο iOS 9;;

2ον: Σχεδόν καθημερινά εμφανίζεται η ειδοποίηση να κανω τωρα εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης iOS 10.x.x κ κάθε φορα τη απορρίπτω, εχω σβήσει τ ενημέρωση απο το χώρο μνήμης, εχω απενεργοποιήσει τη ενημέρωση μέσω ρυθμίσεις κλπ κλπ μα πως μπορει ακόμη να συνεχίζει αυτο το "αθάνατο" πράγμα;; Δεν θελω να το εγκαταστησω, μια φορα αρνούμαι τη ενημέρωση κ δεν παύει ποτε να σταματά να παρενοχλεί μονο 2 επιλογές εχω η "εγκατάσταση τωρα η υπενθύμιση αργότερα" ακόμη και κλείσιμο να πατήσω παλι τα ίδια θα συνεχίζει!! Στο iPad mini 2 που εχω (iOS 7.2.1) μια φορα εμφάνισε, κ μια φορα έκανα απόρριψη κ απ τοτε δεν ξανά ενόχλησε κ απο μεσα μονο του κανει ενημέρωση τελευταίας έκδοσης κ ΑΝ κάποια στιγμή αποφασίσω θα πατήσω τη μπάρα εγκατάσταση μέσω ρύθμισης αυτοπρόσωπος κ οχι μέσω ειδοποίησης όπως συμβαίνει τακτικά στο iPhone. Αρκετό καιρο ψάχνω απο που μπορώ να καταργήσω τη ενημέρωση;!;! Μου θυμίζει έντονα την εποχή που τα Windows 10 "εκβίαζε" όλους να εγκαταστήσουν επίμονα με μηδενική ελπίδα απόρριψης της ενημέρωσης κ εγκαταστάθηκαν απ μόνα τους χωρίς τη έγκριση του χρήστη κ έχουν αναφέρει έντονα παράπονα απο παρά πολλούς χρήστες γι τη πτώση επιδόσεων σε παλαιότερες συσκευές τους και αναγκάστηκαν να προβούν σε αγορά νέας συσκευής, αποζημίωση μηδέν στους καταναλωτές κ η εταιρεία εχει τεράστιο κέρδος

Στο iOS 10 έχουν λυθεί τα προβλήματα με τα τελευταία update. Αν έχει κάποιο hardware πρόβλημα καλό είναι να το πας στο επίσημο service να το ελέγξουν και εφόσον είσαι στην εγγύηση να το επισκευάσουν. Μπορεί να μην είναι software το πρόβλημα όπως νομίζεις και να είναι όντως ελαττωματική μπαταρία. Για την ιστορία το iOS 10 είναι καλύτερο από το iOS 9 αλλά αφού επιμένεις να πιστεύεις ότι δεν χρειάζεσαι update κρατά το έτσι, αλλά να ξέρεις πως δεν είναι τα updates που καταστρέφουν παντα μια συσκευή. Μπορεί να γίνει και το αντίθετο μια συσκευή να καταστραφεί επειδή δεν είναι updated.
  • Like 2
Δημοσ.

Γεια σας!

Αντιμετωπίζω 2 θέματα

Μοιάζει όντως με το γνωστό πρόβλημα του iOS 10, αλλά διαβάζοντας "Στην αρχή που ειχα πάρει τη συσκευή δεν είχε κανενα θέμα έφτανε μέχρι 1% η 3% πριν κλείσει", σκέφτομαι μήπως την έχεις ψιλοτσακίσει την μπαταρία.

Στη θέση σου θα έκανα το update, δεν θα το άφηνα (τουλάχιστον για ένα διάστημα) να πέσει κάτω από 30% (όπως πρέπει δηλαδή ακόμα κι αν δεν έχεις πρόβλημα), θα το φόρτιζα συχνά, ακόμα κι αν είναι στο 70% και θα το παρακολουθούσα. Μετά από 10 μέρες θα το άφηνα να πέσει χαμηλά η μπαταρία και αν μου έκανε το ίδιο θα έκανα ένα restore from backup ή restore as new και θα συνέχιζα να το παρακολουθώ. Αν επέμενε, τότε και μόνο τότε, θα έμπλεκα με service. Για να μη σου πω ότι αν το πρόβλημα εμφανιζόταν μόνο στα κάτω από 10% επίπεδα, θα φρόντιζα να μην φτάνει εκεί παρά να μπλέξω με service, τουλάχιστον όσο είναι στην εγγύηση. Αν πλησίαζε η λήξη τής εγγύησης ναι, θα πήγαινα για service.

Αν για κάποιον λόγο ήθελα να μείνω στην 9, θα δοκίμαζα πρώτα Reset και restore as new. Μετά δεν θα το άφηνα (τουλάχιστον για ένα διάστημα) να πέσει κάτω από 30% (όπως πρέπει δηλαδή ακόμα κι αν δεν έχεις πρόβλημα), θα το φόρτιζα συχνά, ακόμα κι αν είναι στο 70% και θα το παρακολουθούσα. Μετά από 10 μέρες θα το άφηνα να πέσει χαμηλά η μπαταρία και αν μου έκανε το ίδιο θα έκανα το update. Τη συνέχεια την ξέρεις...  :)

Υ/Γ Το 64άρι SE μου, δεν παρουσίασε ποτέ τέτοιο πρόβλημα αν και σπάνια να βρεθώ με κάτω από 30%. Υπ' όψιν ότι το γνωστό πρόβλημα τής 10, παρουσιάζεται και σε μεγαλύτερα τού 10% ποσοστά.

Δημοσ.

Το κινητό σου σβήνει λίγο κάτω από το 10% για να προστατεύσει τη μπαταρία. οι μπαταρίες λιθιου δεν πρέπει να πέσουν κάτω από ένα συγκεκριμένο voltage γιατί τότε σταματούν να φορτιζουν. Το κινητο είναι αυτό που κρίνει με βάση την κατανάλωση ποιο είναι αυτό το ποσοστό. Αν για παράδειγμα έχεις ανοιχτό 3g και βλέπεις βίντεο η συσκευή έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και το ποσοστό της μπαταρίας πεφτει γρήγορα επομένως σε μια τέτοια κατάσταση η συσκευή μπορεί να κλείσει ακόμα και σε μεγαλύτερα ποσοστά για τον ίδιο λόγο.

Οι μπαταρίες λιθιου ταλαιπωρουνται σε υψηλά φορτία και πολύ χαμηλά. Γι αυτό δεν προτείνεται η φόρτιση το βράδυ. Το καλυτερο για την υγεία μιας μπαταρίας είναι να φορτιζεται σε ποσοστά πριν πέσει κάτω από 20 και μέχρι ~85. Αυτό ως ιδανικό για την καλύτερη υγεία της μπαταρίας σε βάθος χρόνου.

Δημοσ.

Το κινητό σου σβήνει λίγο κάτω από το 10% για να προστατεύσει τη μπαταρία. οι μπαταρίες λιθιου δεν πρέπει να πέσουν κάτω από ένα συγκεκριμένο voltage γιατί τότε σταματούν να φορτιζουν. Το κινητο είναι αυτό που κρίνει με βάση την κατανάλωση ποιο είναι αυτό το ποσοστό. Αν για παράδειγμα έχεις ανοιχτό 3g και βλέπεις βίντεο η συσκευή έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και το ποσοστό της μπαταρίας πεφτει γρήγορα επομένως σε μια τέτοια κατάσταση η συσκευή μπορεί να κλείσει ακόμα και σε μεγαλύτερα ποσοστά για τον ίδιο λόγο.

Οι μπαταρίες λιθιου ταλαιπωρουνται σε υψηλά φορτία και πολύ χαμηλά. Γι αυτό δεν προτείνεται η φόρτιση το βράδυ. Το καλυτερο για την υγεία μιας μπαταρίας είναι να φορτιζεται σε ποσοστά πριν πέσει κάτω από 20 και μέχρι ~85. Αυτό ως ιδανικό για την καλύτερη υγεία της μπαταρίας σε βάθος χρόνου.

Αυτό που λες έχει λογική και ίσως να είναι έτσι σε άλλες συσκευές αλλά εφ όσον μιλάμε για iPhone το "κρυφό" ποσοστό δεν αντικατοπτρίζεται στην ένδειξη της συσκευής.

Αλλιώς πώς εξηγείς το ότι το φαινόμενο παρουσιάζεται σε λίγες συσκευές και μάλιστα κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία στα 6s, στα οποία σταμάτησε μετά το update?

Πήγε το μυαλό μου μήπως η Apple αλλάζει (μέσω των updates) την αυστηρότητα των κριτηρίων του αυτόματου μηχανισμού που περιγράφεις αλλά νομίζω ότι θα το είχαμε μάθει.

Εξ άλλου η ίδια η Apple παραδέχεται ότι πρόκειται για δυσλειτουργία αλλιώς θα είχαμε εξηγήσεις τύπου "το σήμα της συσκευής είναι οκ, ο μετρητής φταίει", αν θυμάσαι την ιστορία.

Στα υπόλοιπα συμφωνούμε απολύτως. Να σημειώσω μόνο ότι εφ όσον μιλάμε για iPhone με original φορτιστή (ακόμη και του iPad), η βραδινή φόρτιση δεν εγκυμονεί ιδιαίτερους κινδύνους πέραν της υπερθέρμανσης αν είναι σε θήκη ή πολύ ζεστό περιβάλλον.

Αν σου αρκεί μια φόρτιση στο 85% ώστε να κάνεις τις δουλειές σου μέχρι να ξαναβρείς ρεύμα χωρίς να πέσεις κάτω από 30%, τότε ναι, είναι το ασφαλέστερο. Αν όχι, καλύτερα να φύγεις απ' το σπίτι με 100% και να γυρίσεις με πάνω από 30%.

Αν είσαι συνήθως κοντά σε κάποιον (σωστό) φορτιστή, οι μικρές ενδιάμεσες φορτίσεις είναι το καλύτερο.

Αυτά πάνω-κάτω λέει κι Link.png Site: εδώ , κι από ότι έχω καταλάβει (κι από άλλες πηγές) κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Δημοσ.

Η βραδινή φόρτιση ταλαιπωρεί τη μπαταρία και προφανώς επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μπαταρίες λιθιου ταλαιπωρουνται όπως έγραψα σε υψηλά φορτία (όπως και σε χαμηλά) όταν αφήνεις το κινητό στο φορτιστή ενώ η μπαταρία έχει φορτισει στο 100% σημαίνει πως η μπαταρία όσες ώρες είναι συνδεδεμένο το κινητό αποφορτιζεται ελάχιστα και παίζει συνεχώς 99-100. Πεφτει λίγο ξαναπάει 100 κοκ. Αυτό φθειρει τη μπαταρία. Οι συσκευές που περιγράφεις είχαν προβληματικες μπαταρίες και εκλειναν απροσδόκητα ακόμα και σε ποσοστά τύπου 30%. Αν δεν κάνω λάθος έγινε και ανάκληση ορισμένων συσκευών. Στις μπαταρίες δεν υπάρχει κρυφό ποσοστό. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα που προστατεύει τη μπαταρία από overcharging και undercharging και επίσης ανταλλαζει πληροφορίες με τη συσκευή.

Όσο για το φόρτιση περιέγραψα την ιδανική φόρτιση για τη μακροπροθεσμα καλύτερη υγεία της μπαταρίας. Προφανώς και το 20-85 δεν είναι ρεαλιστικό ποσοστό. Και γω μέχρι 100% φορτιζω αλλά ξέρω πως η μπαταρία μου είναι αναλώσιμη και επίσης θα έχω πουλήσει το κινητό πριν να φτάσει η μπαταρία να θέλει αλλαγή :)

Δημοσ.

Η βραδινή φόρτιση ταλαιπωρεί τη μπαταρία και προφανώς επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μπαταρίες λιθιου ταλαιπωρουνται όπως έγραψα σε υψηλά φορτία (όπως και σε χαμηλά) όταν αφήνεις το κινητό στο φορτιστή ενώ η μπαταρία έχει φορτισει στο 100% σημαίνει πως η μπαταρία όσες ώρες είναι συνδεδεμένο το κινητό αποφορτιζεται ελάχιστα και παίζει συνεχώς 99-100. Πεφτει λίγο ξαναπάει 100 κοκ. Αυτό φθειρει τη μπαταρία. Οι συσκευές που περιγράφεις είχαν προβληματικες μπαταρίες και εκλειναν απροσδόκητα ακόμα και σε ποσοστά τύπου 30%. Αν δεν κάνω λάθος έγινε και ανάκληση ορισμένων συσκευών. Στις μπαταρίες δεν υπάρχει κρυφό ποσοστό. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα που προστατεύει τη μπαταρία από overcharging και undercharging και επίσης ανταλλαζει πληροφορίες με τη συσκευή.

Όσο για το φόρτιση περιέγραψα την ιδανική φόρτιση για τη μακροπροθεσμα καλύτερη υγεία της μπαταρίας. Προφανώς και το 20-85 δεν είναι ρεαλιστικό ποσοστό. Και γω μέχρι 100% φορτιζω αλλά ξέρω πως η μπαταρία μου είναι αναλώσιμη και επίσης θα έχω πουλήσει το κινητό πριν να φτάσει η μπαταρία να θέλει αλλαγή :)

Το ΄χω σκεφτεί το θέμα τού 100-99-100% αλλά με τις ρυθμίσεις και τα service που έχω (μόνο τα απαραίτητα push και locations), αν το βγάλω το βράδυ φορτισμένο 100%, το πρωί πάλι στο 100% είναι, οπότε δεν ανησυχώ.  :)  Το πολύ-πολύ να το κάνει μια φορά μεσ' τη νύχτα (μπορεί επειδή δεν έχει κλείσει χρόνο ακόμα) και όπως είπες, αναλώσιμο είναι.

Αν δεν υπάρχει κρυφό ποσοστό (φορτίο στη μπαταρία) τότε γιατί το iPhone σε αφήνει μέχρι το 1%? Αφήνει όντως 1% με όποιον κίνδυνο σημαίνει αυτό ή δεν δουλεύει σωστά η προστασία που περιέγραψες;

Δημοσ.

Το ΄χω σκεφτεί το θέμα τού 100-99-100% αλλά με τις ρυθμίσεις και τα service που έχω (μόνο τα απαραίτητα push και locations), αν το βγάλω το βράδυ φορτισμένο 100%, το πρωί πάλι στο 100% είναι, οπότε δεν ανησυχώ.  :)  Το πολύ-πολύ να το κάνει μια φορά μεσ' τη νύχτα (μπορεί επειδή δεν έχει κλείσει χρόνο ακόμα) και όπως είπες, αναλώσιμο είναι.

Αν δεν υπάρχει κρυφό ποσοστό (φορτίο στη μπαταρία) τότε γιατί το iPhone σε αφήνει μέχρι το 1%? Αφήνει όντως 1% με όποιον κίνδυνο σημαίνει αυτό ή δεν δουλεύει σωστά η προστασία που περιέγραψες;

Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως το περιγράφεις.. Το ότι η μπαταρία ταλαιπωρείται στο φορτιστή δεν έχει να κάνει με το ποσοστό που θα χαθεί. Πως να στο πω, ακόμα και 0,0001 % να χαθεί, ξαναγεμισει ξαναχαθει είναι φθορά για τη μπαταρία. Οποτε όπως και να το εχεις στο μυαλό σου ή πραγματικότητα είναι πως η υγεία της μπαταρίας σου επηρεάζεται πολύ αν το κάνεις αυτό συστηματικά. Επίσης κάτι που επηρεάζει την ποιότητα της φόρτισης είναι όταν το κινητό φορτίζει και παράλληλα το χρησιμοποιούμε όπως κάνω εγώ αυτά τη στιγμή. Χε χε!

Όσο για το κρυφό ποσοστό που λες, το μέχρι που θα σε αφήσει να χρησιμοποιήσεις τη μπαταρία έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Η κατάσταση της μπαταρίας, η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η κατανάλωση του τηλεφώνου τη δεδομένη στιγμή κτλ. Γι αυτό μπορεί κάποια στιγμή να σβήσει στο 8%, κάποια άλλη στο 5% και κάποια άλλη στο 10%!

Δημοσ.

Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως το περιγράφεις.. Το ότι η μπαταρία ταλαιπωρείται στο φορτιστή δεν έχει να κάνει με το ποσοστό που θα χαθεί. Πως να στο πω, ακόμα και 0,0001 % να χαθεί, ξαναγεμισει ξαναχαθει είναι φθορά για τη μπαταρία. Οποτε όπως και να το εχεις στο μυαλό σου ή πραγματικότητα είναι πως η υγεία της μπαταρίας σου επηρεάζεται πολύ αν το κάνεις αυτό συστηματικά. Επίσης κάτι που επηρεάζει την ποιότητα της φόρτισης είναι όταν το κινητό φορτίζει και παράλληλα το χρησιμοποιούμε όπως κάνω εγώ αυτά τη στιγμή. Χε χε!

Όσο για το κρυφό ποσοστό που λες, το μέχρι που θα σε αφήσει να χρησιμοποιήσεις τη μπαταρία έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Η κατάσταση της μπαταρίας, η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η κατανάλωση του τηλεφώνου τη δεδομένη στιγμή κτλ. Γι αυτό μπορεί κάποια στιγμή να σβήσει στο 8%, κάποια άλλη στο 5% και κάποια άλλη στο 10%!

Δεν πρέπει να είναι "προγραμματισμένο" να μην ξαναξεκινάει φόρτιση αν δεν πέσει τουλάχιστον στο 99%? Αν είναι τεχνικά αδύνατον οκ, αλλιώς είναι χαζομάρα τους. (Ο θερμοσίφωνάς μου πάντως το κάνει!)  :-D

Δημοσ.

Ο θερμοσιφωνας σου το κάνει γιατί έχει θερμοστάτη . Οι μπαταρίες λιθιου φορτιζουν με λίγο διαφορετικό τρόπο . Η πραγματικότητα είναι πως φυσικά και καταλαβαίνει πότε έχει φορτισει η μπαταρία για να διακόψει τη φόρτιση και πότε να την ξεκινήσει απλα γίνεται το λεγόμενο top up charge το οποίο ουσιαστικά είναι το τελευταίο στάδιο της φόρτισης. Αυτό το top up charge γινεται αφου η μπαταρία φτάσει το 100% και είναι αυτό που χάνεται και ξαναγεμιζει όταν αφήνουμε για πολλές ώρες τη γεμάτη συσκευή στο ρεύμα. Στην πραγματικότητα δηλαδή δεν πέφτει ποτέ κάτω από το 100% όταν είναι στο φορτιστή. Κάτι άλλο που φθειρει τις μπαταρίες και ίσως είναι το σημαντικότερο από όλα είναι οι υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη μπαταρία σε πολύ χαμηλό ή υψηλό ποσοστό.. Το καλοκαίρι ας πούμε φορτιζοντας και..αφήνοντας τη μπαταρία για πολλές ώρες στη φόρτιση με θερμοκρασία περιβάλλοντος 30 βαθμούς είναι ότι χειρότερο για τη ζωή της μπαταρίας λιθιου.

Δημοσ.

Μου διέφυγαν μερικές λεπτομέρειες:

•Πολυ σπάνια φόρτιζω το iPhone όλη την νύχτα (1-2 φορές το 3μηνο) μονο κ μονο επειδή με πηρε ο ύπνος!

•Δεν αφήνω το iPhone να πέσει συνέχεια κάτω απο το 10%, μόλις δω 20% το φόρτιζω

•Υποψιν η μπαταρία του iPhone μου δεν νομίζω να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα αν σκεφτούμε οτι απο 100% φτάσει στο 20% εχει περάσει κανα 24ωρο σε αναμονή με μέτρια χρήση έως τακτική μη πω οτι εχει φτάσει πολλές φορές κ 35ωρο σε αναμονή με απλή χρήση. Εχω δει 40-45ωρο αναμονή μέχρι το 10% με 6-8ωρο χρήση

•Φόρτιζω ΠΑΝΤΑ με το αυθεντικό φορτιστή κ καλώδιο της Apple είτε του iPad είτε του iPhone, δεν εχει ερθει σε επαφή με power bank

•Ίσως θα συμφωνήσω με τον ..Zenor.. γι το θέμα της προστάσιας της μπαταρίας λίθου, σαν να εχει ενα έξυπνο σύστημα προάστιας το λογισμικό iOS ενάντια στη φθορά της μπαταρίας για μεγαλύτερη αντοχή κ καλύτερη ποιότητα-υγεία

•Το θέμα με τη ειδοποίηση της εγκατάστασης που μου χει τινάξει τα νεύρα μου, τι θα γίνει;; Υπάρχει τρόπος να "μπλοκάρω" τη ειδοποιήση;;

Ευχαριστώ γι το χρόνο σας

Δημοσ.

Πας για αλλαγή μπαταρίας. Πολύ απλό και ανεξοδο.

Απο την στιγμη που δεν παρουσιαζει θεμα ταχειας πτωσης της μπαταριας, δεν νομιζω να υπαρχει λογος γι αλλαγη μπαταριας. Η διαρκεια της μπαταριας εξαντλειται σε φυσιολογικα επιπεδα με ενεργοποιημενο το 3G και χρηση WIFI οπου βρω απο ενα 24ωρο μεχρι κ 45ωρο αναλογα τη χρηση, συν δεν εχω πολλες γνωστοποιησεις. Μονο σε 5-6 εφαρμογες οπως μηνυμα, whatsapp, viber, mail, facetime κλπ (εκτος fb, instagram, appstore, skype, κ ολα τα παιχνιδια που εχω (8 games))

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...