Moderators matrixxx Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Και εγω στριμαρω 4Κ μια χαρα με vestel. Αλλα αν βαλεις ενα αρχειο με τρομερο bitrate δεν θα στριμαρεις καλα, εννοειται. καλα εσεις πληρωνετε τις εταιριες που θελουν να σας πλασαρουν 4Κ... μια χαρα ειναι το Full HD. αν στο house of cards 4k στο νετφλιξ δεις διαφορα με το 1080 ελα να μου πεις.. Φυσικα και υπαρχει διαφορα αρκει να μην καθεσαι στα 5 μετρα γιατι εκει δεν θα βλεπει το ματι 4Κ! Οσες σειρες 4Κ υπηρχαν στο netflix πριν 1,5 χρονο που το δοκιμασα πρωτη φορα με την 4Κ τηλεοραση μου, ειχαν αισθητη διαφορα απο το 1080p. Την στιγμη που ανεβαζει στην αρχη στο πρωτο μισο λεπτο, αντε ενα λεπτο αναλυσεις, βλεπεις εμφανως την αλλαγη απο 720p σε 1080p και ομοιως ιδια βελτιωση απο τα 1080p στα 2160p. Μιλαμε για αποσταση συμφωνα με τους πινακες, εκει που το ματι βλεπει 4Κ γιατι οι περισσοτεροι εχουν 40αρα στα 3 μετρα ή 55αρα στα 4, αποστασεις που ΔΕΝ βλεπεις 4Κ. 1
NemeSis1990 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δε ξερω για εσας, προσωπικα το σοκ ηταν απο SD στα 720p. Απο τα 720p στα 1080p ηταν μια εμφανης καλοδεχουμενη διαφορα. Στο 4Κ δεν ειχα εκεινο το "ουαου" οταν στις προηγουμενες γενιες. 3
dfokas21 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Εγώ πάντως προνοησα με τα υψηλά bitrate και όταν έχω σκαλωματα οι ταινίες είναι σε usb3 δίσκο και τσακ...Στο USB της Β6 και όλα κομπλε! Είναι μέχρι να το πάρω απόφαση με αλλάξω τα παλαιά μου cat5 μέσα από τους τοίχους,χαχα. Και επειδή είμαι πολύ ψείρας στα 2 και κάτι που βλέπω έχει εμφανή διαφορά από fhd το 4Κ. Είναι και τι βλέπεις βέβαια ,προχτές είδα κατεβασμένο το arrival και με το ζόρι το έκανα fhd. Έβαλα το everest σε UHD Blu-ray για να στανιαρω μετά. 1
zio10 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Στην τιμή της κάθε OLED πάντα θα βάζετε και την extra εγγύηση γιατί αλλιώς πολύ πιθανό να τα κλαίτε τα πάνελ σας μετά απο 2 χρόνια.. Επίσης όταν κάποιος δει και καταλάβει τι εστί image retention στις oled και πως σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται μόνιμο (burn in... ειδικά σε κάτι gamerάδες που συζητάνε εδώ για OLED) τότε θα καταλάβει πως το αν είναι "κορόιδο" κάποιος για το αν πάρει OLED ή όχι είναι σχετικό. ΠΑΝΤΑ εξαρτάται η χρήση και πόσο γνωρίζεις τα μειονεκτήματα αυτού που παίρνεις. Αν είναι να πάρει OLED η κύρα Σούλα και να την έχει όλη μέρα στην TV για να βλέπει σαρβάίβορ επειδή ο άντρας της είχε λεφτά να πάρει κάτι καλό (και πιθανό ο άντρας της να βλέπει και σωστά ΟΤΑΝ είναι σπίτι) άστα να πάνε... αν την πάρει ο Βάγγος ο "γκατζετάκιας" που όμως τα βράδια κάνει οικονομία και δεν αφήνει τις συσκευές του στην αναμονή, τότε πήγαινε γυρεύοντας, αν την πάρει ο gamer που παίζει με τις ώρες παιχνίδια με στατικές εικονίτσες απο δω και απο εκεί, τότε πήγαινε γυρεύοντας, αν την πάρει κάποιος για να συνδέσει το pc του και να κάνει δουλειά στο desktop του με τα στατικά εικονίδια, τότε πήγαινε γυρεύοντας κτλ κτλ... άρα... όλα είναι σχετικά. Αν δεν είχαν όλα αυτά τα προβλήματα τότε δεν είναι ανώμαλοι οι άλλοι να παιδεύονται πχ με (πραγματικό όχι αυτό που έχουμε σήμερα) QLED κτλ Αν την πάρει αυτός που θα βλέπει τις ταινίες του, θα την προσέχει, θα κοιτάει να μην αφήνει στατικές εικόνες, να αφήνει το βράδυ να κάνει τον κύκλο καθαρισμού της στην αναμονή και θα έχει προνοήσει και για την πιθανότητα να πάθει κάτι το ευπαθές panel και να μην κλαίει τα κοντά 2 χιλιάρικα που έδωσε (για μια καλή OLED και όχι για ένα 1080p μοντέλο 3 χρόνων), τότε μεγιά του με χαρά του. PS. 1080p OLED.... όχι απλά δεν έχει νόημα λόγω του 1080p αλλά κυρίως επειδή μιλάμε για ακόμα πιο ευπαθή παλιά μοντέλα.. να προσέχουμε λίγο με τις εύκολες συμβουλές γιατί θα πάρουμε κανέναν στον λαιμό μας στο τέλος... Γυρίζουμε πάλι στα θέματα burn in που είχαν οι παλιές plasma δηλαδή;! Ωραία!
Agathoklis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Η σειρά 8000 δεν είναι που είπαν τα wikileaks ότι επικοινωνούν άμεσα με cia με το ενσωματωμένο μικρόφωνο? 2
Craven Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δε ξερω για εσας, προσωπικα το σοκ ηταν απο SD στα 720p. Απο τα 720p στα 1080p ηταν μια εμφανης καλοδεχουμενη διαφορα. Στο 4Κ δεν ειχα εκεινο το "ουαου" οταν στις προηγουμενες γενιες. Δηλαδή στην ΣΩΣΤΗ πάντα απόσταση για 4k, είδες εμφανή και καλοδεχούμενη διαφορά απο 720p σε 1080p (απ το 1mpixel στα 2mpixel) αλλά δεν είδες ιδιαίτερη διαφορά στην ΣΩΣΤΗ ξαναλέω απόσταση σε σχέση με το μέγεθος της οθόνης σου, από τα 2mpixel στα 8,3mpixel ... Καταλαβαίνεις ότι η διαφορά είναι συντριπτική .... τώρα για να μην βλέπεις εσύ διαφορά τότε ή δεν έχεις καλή πηγή (συμπίεση κτλ) ή δεν έχεις σωστή απόσταση ανάλογα το μέγεθος ή.... δεν έχεις απόλυτα καλή όραση και αυτό χωρίς καμιά ειρωνεία... όντως για να δεις αυτές τις μεγάλες διαφορές σε όλο τους το μεγαλείο ακόμα και στην σωστή απόσταση θες στην ουσία 20/20 όραση σε συνδυασμό με τα άλλα. Για να δεις λοιπόν τα 8,3Mpixel σε όλο τους το μεγαλείο σε μια 55άρα με 20/20 όραση πρέπει να κάτσεις στα.... 1,5 μέτρα Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν κάτσεις στα 2+ μέτρα δεν θα δεις διαφορά επειδή δεν θα φτάσεις να "βλέπεις" τα 8,3mpixel... η διαφορά μέχρι και τα 2,2-2,5 μέτρα είναι εμφανής (μετά όχι). Ίσως και το 2,5 να είναι λίγο γενναιόδωρο. Η μικρή απόσταση όμως δεν σημαίνει ότι στην ΣΩΣΤΗ απόσταση δεν υπάρχει διαφορά. Γιαυτό τα πάντα είναι σχετικά και συνισταμένη πολλών πραγμάτων οπότε το να λέμε ότι το 1080P δεν έχει διαφορά απ το 4k είναι το ίδιο αυθαίρετο με το να πει κάποιος ότι είναι στα 4 μέτρα απ την 55ρα του και βλέπει διαφορά. Αυτές οι υπεραπλουστεύσεις δυστυχώς μόνο κακό κάνουν σε ένα τεχνολογικό forum. Έχουμε ξεφύγει εντελώς βέβαια και πάει για χοντρή εκκαθάριση το θέμα
vrwmiaris Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Πέρασα από μια μμ είχαν την 8000 στα 1199 , στο ταμπελάκι συν 160 την επέκταση για τα 3 χρόνια στην ουσία.δεν με την άφησε στα 1100 ή δώρο την επέκταση.δίπλα είχε την 7000 σε 55" πιο ακριβή.το γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω
panos7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Πέρασα από μια μμ είχαν την 8000 στα 1199 , στο ταμπελάκι συν 160 την επέκταση για τα 3 χρόνια στην ουσία.δεν με την άφησε στα 1100 ή δώρο την επέκταση.δίπλα είχε την 7000 σε 55" πιο ακριβή.το γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω ενταξει λογικο γιατι ειναι σε προσφορα ηδη απο τα 1599 πρεπει να τους πας κατι καλυτερο σε τιμη για να παζαρεψεις...τη χαμηλοτερη τιμη εχουν για την ωρα τα Media στην 55αρα η 7000 εχει 999 στο site τους παντως... απο εικονα πως την ειδες;
vrwmiaris Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 ενταξει λογικο γιατι ειναι σε προσφορα ηδη απο τα 1599 πρεπει να τους πας κατι καλυτερο σε τιμη για να παζαρεψεις...τη χαμηλοτερη τιμη εχουν για την ωρα τα Media στην 55αρα η 7000 εχει 999 στο site τους παντως... απο εικονα πως την ειδες; Δεν ήταν προσφορά, ήταν κανονική τιμή γι'αυτό το λόγο πρότεινα κάτι.Στην ίδια τιμή την έχω κρατημένη ήδη
panos7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δεν ήταν προσφορά, ήταν κανονική τιμή γι'αυτό το λόγο πρότεινα κάτι.Στην ίδια τιμή την έχω κρατημένη ήδη και εγω την ειχα και περιμενω ακομη. εντομεταξυ εχει πεσει στα 1399 και η sony 9305 και αυτη ειχα αρχικα βαλει στο ματι...
vrwmiaris Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 και εγω την ειχα και περιμενω ακομη. εντομεταξυ εχει πεσει στα 1399 και η sony 9305 και αυτη ειχα αρχικα βαλει στο ματι... Θα πάω σε ένα ακόμη ΜΜ και ένα public να δω άμα φάνε πρόλογο ή αλλιώς την παίρνω χωρίς την επέκταση.η σονυ είδα ότι έχει 50 input lag και την απέφυγα.παραπάνω λεφτά δεν θέλω να δώσω από 1000 γιατί κάθε λίγο επάνω ξεφεύγουμε και να μπορώ να την αλλάξω νωρίτερα.Γενικά κοίταξα για overall να με καλύπτει μια τηλεόραση και μήπως δεν την βρω σε αυτή την τιμή αργότερα και συμβιβαστώ με κάτι που δεν θα το κάνω κέφι.για το τελευταίο είμαι παθών αρκετές και ας χάσω 100/200 ευρώ
manoskost Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Θα πάω σε ένα ακόμη ΜΜ και ένα public να δω άμα φάνε πρόλογο ή αλλιώς την παίρνω χωρίς την επέκταση.η σονυ είδα ότι έχει 50 input lag και την απέφυγα.παραπάνω λεφτά δεν θέλω να δώσω από 1000 γιατί κάθε λίγο επάνω ξεφεύγουμε και να μπορώ να την αλλάξω νωρίτερα.Γενικά κοίταξα για overall να με καλύπτει μια τηλεόραση και μήπως δεν την βρω σε αυτή την τιμή αργότερα και συμβιβαστώ με κάτι που δεν θα το κάνω κέφι.για το τελευταίο είμαι παθών αρκετές και ας χάσω 100/200 ευρώ το mediamarkt τις εχει ακομη τις τιμες, το public τις ανεβασε.
panos7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Θα πάω σε ένα ακόμη ΜΜ και ένα public να δω άμα φάνε πρόλογο ή αλλιώς την παίρνω χωρίς την επέκταση.η σονυ είδα ότι έχει 50 input lag και την απέφυγα.παραπάνω λεφτά δεν θέλω να δώσω από 1000 γιατί κάθε λίγο επάνω ξεφεύγουμε και να μπορώ να την αλλάξω νωρίτερα.Γενικά κοίταξα για overall να με καλύπτει μια τηλεόραση και μήπως δεν την βρω σε αυτή την τιμή αργότερα και συμβιβαστώ με κάτι που δεν θα το κάνω κέφι.για το τελευταίο είμαι παθών αρκετές και ας χάσω 100/200 ευρώΔοκιμασε σε κωτσοβολο αν εχεις alpha bonus...Με τους ποντους που παιρνεις παει πολυ κατω φυσικα αν κανεις το παζαρι γιατι αυτοι την εχουν 1599
delpro Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 LG 55UH850V 3D Τηλεόραση Smart 4K TV http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/161434-lg-55uh850v-3d μακραν οτι καλυτερο αυτη την στιγμη ,ουτε sony oute samsung,
vrwmiaris Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 το mediamarkt τις εχει ακομη τις τιμες, το public τις ανεβασε.Στο ίντερνετ το public δεν την εμφανίζει καν. LG 55UH850V 3D Τηλεόραση Smart 4K TV http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/161434-lg-55uh850v-3d μακραν οτι καλυτερο αυτη την στιγμη ,ουτε sony oute samsung, Την είδα αλλά με ips δεν πάω πουθενά.συμφωνώ στο Dolby vision μαζί σου και στο θέμα που άνοιξε ς αλλού.είχε ωραία εικόνα πάντως με το hdr on σε αυτό που έπαιζε το demo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα