alphacen Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) ΚαλησπέραΑντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα ασυμβατότητας (μάλλον) και θα ήθελα καμιά γνώμη από καθαρό μυαλό, μιας και έχω λίγο θολώσει.Αυτό που θέλω είναι να αναβαθμίσω τον HDD (Toshiba 1TB) ενός laptop HP (15-ay104nv) σε SSD και να κρατήσω τον ήδη υπάρχοντα δίσκο ως δεύτερο μέσα σε ένα Caddy στη θέση του DVD-RΠρώτη προσπάθεια έγινε με έναν παλιό SSD (OCZ-Vertex 2 60GB) για λόγους ευκολίας λόγω που το laptop ανοίγει δύσκολα για αλλαγή σκληρού (https://www.youtube.com/watch?v=z7vnW2cI6ZE), έβαλα τον SSD στο Caddy και άφησα τον HDD στη θέση του. Έγινε clean install των Windows 10 ολα έδειχναν καλά (και γρήγορα) με μόνο πρόβλημα ένα μόνιμα υψηλό CPU usage (30%) απο το System process και απο το System interrupts process. Με λίγο googling το πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας τη θέση ενος μικρού διακόπτη πάνω στο Caddy. Ολα με αυτό το setup λειτουργούν άψογα. Λόγω που το laptop υποστηρίζει SATA 3 θεώρησα καλύτερο στη θέση του Vertex 2 να βάλω έναν Samsung 850 EVO 250GB, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι ότι με την προσθήκη του νέου SSD στη θέση του παλιού (δηλαδή στο Caddy) η εγκατάσταση των windows κολλάει στο σημείο που πρέπει να δημιουργηθεί partition στον EVO για να ξεκινήσει η αντιγραφή των αρχείων. Άλλαξα πάλι τη θέση του διακόπτη του Caddy στη αρχική του κατασκευαστή χωρίς να λύνεται το πρόβλημα. Άλλαξα θέσεις στους σκληρούς, έφερα τον Toshiba στο Caddy και τον EVO εσωτερικά πάλι τίποτα. Αφαίρεσα το Caddy και προχώρησα στην εγκατάσταση μόνο με τον EVO και ολοκληρώθηκε κανονικά. Έχοντας την νέα εγκατάσταση να λειτουργεί κανονικά τοποθετώ το Caddy με τον Toshiba μέσα και κολλάει στο Boot των windows. Τοποθετώ στο Caddy εναν παλιό Seagate 250GB και όλα λειτουργούν απροβλημάτιστα, το σύστημα κάνει boot, μεταφέρω αρχεία στο Seagate, CPU στο 0-2% σε Idle.Έχω δοκιμάσει να τοποθετήσω τον Toshiba και με partition και ως unallocated (Εγινε clean απο το Diskpart σε αλλο PC) πάλι με τα ιδια αποτελέσματα, Freeze στο Boot των windows. Να αναφέρω ότι ο Toshiba συνδεδεμένος με USB ως εξωτερικός στο laptop λειτουργεί και αναγνωρίζεται κανονικάΈχει κανείς καμιά ιδέα από που μπορεί να προκύπτει το πρόβλημα; Ότι δηλαδή ο Toshiba με τον EVO δε μπορούν να συνυπάρξουν; Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2017 από alphacen
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Ασυμβατότητα hdd με ssd δεν υπάρχει. Το να μην κάθεται καλά ο Toshiba στο caddy μου ακούγεται πιο πιθανό. Κάνε φορματ στον toshiba αφού φυσικά σώσεις τα αρχεία που έχει και ξανά δοκίμασε αν μπουτάρει και με τους δύο.
alphacen Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Και εγώ αυτό σκεφτόμουν, ότι δε κάθεται καλά στο Caddy ο συγκεκριμένος δίσκος, με τη μόνη διαφορά ότι τα ίδια προβλήματα δημιουργούνται όταν βάζω στην "εσωτερική" θέση τον Toshiba και τον EVO στο Caddy. Στον Toshiba δεν έχω αρχεία, έχω δοκιμάσει να τον βάλω και διαμορφωμένο αλλά και unallocated με τα ίδια αποτελέσματα (Freeze στο Βοοt των Windows) Έχω δοκιμάσει να τον βάλω και μετά το boot των Win (hot swap) και δεν μπορώ να μπω στο disk management αλλα κολλάει και το Diskpart Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει και συνηθίζω την extra αυτονομία στη μπαταρία που έχω μόνο με τον SSD μέσα και ανάγκες χώρου δεν έχω μεγάλες, οπότε θα το αφήσω έτσι. Είναι που το DVD-R μου είναι παντελώς άχρηστο γιαυτό και ασχολήθηκα.
alphacen Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Τον έλεγξα και φαίνεται μια χαρά, ο seagate από την άλλη που συνεργάζεται άψογα με το Caddy έχει βγάλει bad sectors
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα