taslikos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα στην κοινότητα, Είμαι πελάτης COSMOTE χρόνια και έχω 2 γραμμές τηλεφώνου, και γραμμή isdn. Θέλω να αλλάξω εταιρία η ακόμη και να μείνω στην COSMOTE αλλά να κρατήσω μόνο μια γραμμη, αυτήν που έχει και το Ίντερνετ, και να φύγει η άλλη. Το πρόβλημα είναι πως στην γραμμή που δεν είναι το Ίντερνετ, βρίσκεται ο συναγερμός. Έχει γίνει γενικά ένα μπάχαλο και θα ήθελα να απλοποιηθεί γενικά ο τύπος σύνδεσης μου καθώς δεν κάνω ποτέ τηλέφωνα μέσω σταθερού θέλω μόνο το Ίντερνετ. Προσπάθησα να πάω στην Vodafone αλλά θέλουν να γυρίσουν σε pstn και να κρατήσω και τις δυο γραμμές αλλά μου είπαν ότι δεν θα χτυπάει αν με πάρουν στο άλλο σταθερό και είμαι λίγο μπερδεμένος. Να σημειωθεί πως η κεντρική γραμμή βρίσκεται στο υπόγειο και από εκεί πάει σε ένα κουτί του ΟΤΕ και βγάζει τις άλλες δυο γραμμές, εκ των οποίων η μια έρχεται στον όροφο για συναγερμό και σταθερό, και η άλλη μένει στο υπόγειο για Ίντερνετ και σταθερό. Εγώ θα ήθελα να έχω τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου παντού, και να βάλω το σουτέρ όπου θέλω δηλαδή είτε κάτω είτε πάνω. Πιστεύετε γίνεται κάτι τέτοιο;
NikosKallithea Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Το προβλημα σου δεν εχει να κανει με το ποσα νουμερα εχεις, ουτε με τον παροχο, ειναι θεμα δικο σου και της εσωτερικής σου καλωδιώσεις, μπορείς να μεινεις στον οτε μετατρέποντας την σύνδεση σε pstn(με μια γραμμή), τα υπόλοιπα ειναι θέμα ηλεκτρολόγου
isay Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Πας στον οτε και ζητάς να γίνει η isdn απλή pstn. Φωνάζεις ένα ηλεκτρολόγο, ξηλώνεται το κουτί του οτε (αν δεν εννοεις κάτι αλλο) και συνδεετε παράλληλα τις δυο γραμμές (αυτές που πανε στο υπογειο και τον όροφο) με αυτή που ερχεται απ'εξω. Ετσι τώρα εχεις dublex επάνω και κάτω, η οποία ειναι τηλεφωνία και internet. Πλέον συνδεεις το συναγερμό με τη νεα απλή γραμμή και το router οπου σε βολευει (πάνω ή κατω) και εισαι έτοιμος (μην ξεχάσετε τα φιλτράκια). Future proof : Πες στον ηλεκτρολόγο να αντικαταστήσει το καλώδιο που πάει επάνω με 1 ή 2 utp και να φτάνουν στο υπογειο. Ετσι θα μπορεις να πας internet πάνω και επιπλέον αν το τηλέφωνο γίνει voip,ελυσες και το προβλημα της καλωδιωσης
taslikos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Πας στον οτε και ζητάς να γίνει η isdn απλή pstn. Φωνάζεις ένα ηλεκτρολόγο, ξηλώνεται το κουτί του οτε (αν δεν εννοεις κάτι αλλο) και συνδεετε παράλληλα τις δυο γραμμές (αυτές που πανε στο υπογειο και τον όροφο) με αυτή που ερχεται απ'εξω. Ετσι τώρα εχεις dublex επάνω και κάτω, η οποία ειναι τηλεφωνία και internet. Πλέον συνδεεις το συναγερμό με τη νεα απλή γραμμή και το router οπου σε βολευει (πάνω ή κατω) και εισαι έτοιμος (μην ξεχάσετε τα φιλτράκια). Future proof : Πες στον ηλεκτρολόγο να αντικαταστήσει το καλώδιο που πάει επάνω με 1 ή 2 utp και να φτάνουν στο υπογειο. Ετσι θα μπορεις να πας internet πάνω και επιπλέον αν το τηλέφωνο γίνει voip,ελυσες και το προβλημα της καλωδιωσης αυτο ειναι το κουτι του παροχου: https://www.cosmote.gr/fixed/documents/10280/56080386/device_santis.jpg/1cbb7cbd-19a2-42d6-8121-2fbf3df606a2?t=1418287693830 επισης γνωριζεται αν η μετατροπη σε pstn εχει κοστος γιατι παλαιοτερα νομιζω χρειαζονταν πληρη αλλαγη ο εξοπλισμος.
isay Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 αυτο ειναι το κουτι του παροχου: https://www.cosmote.gr/fixed/documents/10280/56080386/device_santis.jpg/1cbb7cbd-19a2-42d6-8121-2fbf3df606a2?t=1418287693830 επισης γνωριζεται αν η μετατροπη σε pstn εχει κοστος γιατι παλαιοτερα νομιζω χρειαζονταν πληρη αλλαγη ο εξοπλισμος. 13888 ή περνας απο τοπικό καταστημα και ρωτας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα