Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς το άρθρο από την gsmarena δεν παίζει να είναι και πολύ αληθινό... Είναι πιο πολύ παραπλανητικο για να δοξάσει άλλη μια φορά την apple ... Τουλάχιστον θέλει να παραπληροφορησει.. Μάλλον η apple είναι χορηγός της gsmarena......ας μας πει κάποιος πόσες συσκευές Android και ios αγοράστηκαν το 2016... Εκεί θα δούμε την πραγματική συγκριση... Τώρα το άρθρο για κέρδη και ιστορίες δεν αποδεικνύει τι αγόρασε περισσότερο το καταναλωτικό κοινό (android ή iPhone)... Πάντως στατιστικά να το πάμε στην πόλη που ζω ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν iPhone..... Ίσως το δείγμα να μην είναι τόσο αντιπροσωπεύτικο αλλά τουλάχιστον μου δίνει μια εικόνα τι αγοράζουν οι άνθρωποι...

• Like 1
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το ποσοστό κερδών της Apple επί του παγκόσμιου τζίρου πραγματικά είναι όχι απλώς εντυπωσιακό αλλά τρελό!

Ωστόσο η πραγματικότητα για τα κέρδη της εταιρίας δεν αντικατοπτρίζεται εντελώς με αυτό το νούμερο.

Ναι μεν η Apple βγάζει πολύ περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον αλλά από την άλλη όλο το κόστος έρευνας,  ανάπτυξης και συντήρησης του οικοσυστήματος iOS σε Software και Hardware είναι δικό της.

Από την άλλη πλευρά το ανάλογο κόστος στο οικοσύστημα του Android επιμερίζεται σε δεκάδες μεγάλες εταιρίες που έχουνε μεν πολύ μικρότερα κέρδη αλλά είναι σε θέση να παράγουνε και να πουλήσουνε συσκευές με ελάχιστο κόστος R&D και με την δυνατότητα να εγκαταλείψουνε τα προϊόντα τους χωρίς ενημερώσεις. 

Για να έχουμε μια σωστή εικόνα του τι κερδίζει η Apple θα έπρεπε να ξέρουμε και το πόσο της κόστισε όλη την χρονιά η υποστήριξη και ανάπτυξη του iOS σε προγραμματισμό και συσκευές.

Δημοσ.

Λογικό και επόμενο αφού το profit margin είναι τεράστιο καθόσον η apple κυρίως πουλάει το σήμα της. Συν ότι το κόστος παραγωγής είναι επίσης μηδαμινό λόγω των συνθηκών δουλείας που δουλεύουν οι κινέζοι για να τα φτιάξουν. 

Δε το κάνει μόνο η apple βέβαια αλλά πιστεύω ότι η αναλογία κόστους και κοστολόγησης ανα συσκευή της πρέπει να είναι με τεράστια διαφορά η μεγαλύτερη υπέρ της κοστολόγησης από όλες τις εταιρείες του κλάδου και ίσως από όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία γενικότερα ( και όχι το κόστος για τη διαφήμιση δεν το συμπεριλαμβάνω γιατί η διαφήμιση δεν προσφέρει κάτι στη λειτουργικότητα ή τα χαρακτηριστικά της συσκευής ). Όπως λέει και ο λαός μας ΄΄ πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ΄΄

Θα είχε ενδιαφέρων πάντως μία έρευνα σχετικά με την αναλογία κόστους και κοστολόγησης των προϊόντων αρκετών κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων

Δημοσ.

Η τιμή είναι στο θεό

Εξού και το μεγάλο μερίδιο αγοράς...Νομίζω δηλαδή...

Δεν αναφέρετε στο μερίδιο της αγοράς (όπου ξεκάθαρα επικρατεί το android), ούτε καν στις πωλήσεις των φορητών συσκευών της, αλλά στα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας, από τη διαφορά τιμής πώλησης μείον τιμή κόστους.

Ανησυχητικό πως είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό από την πλειοψηφία του λαού.

Και η Samsung πουλάει ακριβές συσκευές.. αλλά μην ξεχνάμε και το θέμα πειρατείας σε εφαρμογές.

Ξεχνάς το κόστος κατασκευής, marketing κτλ. Δεν μιλάει για τζίρους το άρθρο αλλά για καθαρά κέρδη.

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως στατιστικά να το πάμε στην πόλη που ζω ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν iPhone..... Ίσως το δείγμα να μην είναι τόσο αντιπροσωπεύτικο αλλά τουλάχιστον μου δίνει μια εικόνα τι αγοράζουν οι άνθρωποι...

Κι εγώ που εργάζομαι Λονδίνο βλέπω ότι οι 7 στους 10 κυκλοφορούν με iPhone. Ίσως το δείγμα να μην είναι τόσο αντιπροσωπευτικό αλλά μου δίνει κι εμένα μία εικόνα τι αγοράζουν οι άνθρωποι...

• Like 6
Δημοσ.

Γίνεται κριτική για το iphone αλλά η πλάκα είναι ότι παίζει το μερίδιο στην αγορά να είναι μικρό σε σχέση με την αξία του. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια (δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον). To iphone ίσως να είναι και η καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να δώσει για κινητό πάνω από 250 ευρώ (όσο κάνει περίπου το 5s σήμερα). Αν θέλει να δώσει λιγότερα android και θα κάνει τη δουλειά του μια χαρά.

Με λίγα λόγια επειδή οι καταναλωτές δεν ξέρουν να επιλέγουν κινητά και επιλέγουν με βάση τους πυρήνες κτλ το μερίδιο της apple είναι πιο μικρό από όσο θα έπρεπε.

Φυσικά αυτό θέλει πολύ ανάλυση και δεν περιγράφεται σε μερικές παραγράφους. Επίσης βέβαια ισχύει πως πολλοί το έχουν για τους λάθους λόγους π.χ. εφέ αλλά όταν κάτι λειτουργεί σωστά το καταλαβαίνεις από ένστικτο.

Προσωπικά δεν είχα ποτέ iphone αλλά έχω δει πως είναι και πως δουλεύει. Έχω samsung a3 και μου κάνει μια χαρά τη δουλειά για αυτό που το θέλω και δεν έχω υψηλές απαιτήσεις.

Δημοσ.

Ανησυχητικό πως είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό από την πλειοψηφία του λαού.

Είναι γιατί "εμείς" τον android είμαστε χαμηλότερης νοημοσύνης από τους αγοραστές της apple....

Δημοσ.

Σας αρέσει το iPhone και έχετε λεφτά=πάρτε iPhone

Σας αρέσει το iPhone και ΔΕΝ έχετε λεφτά=πάρτε Android

ΔΕΝ σας αρέσει το iPhone αλλά έχετε λεφτά=πάρτε iPhone

Σας αρέσει το Android=πάρτε Android

ΔΕΝ σας αρέσει το Android, αλλά ΔΕΝ έχετε λεφτά=πάρτε Android

ΔΕΝ σας αρέσει το Android, αλλά έχετε λεφτά=πάρτε iPhone

...και όλοι ευχαριστημένοι!

• Like 7
Δημοσ.

Mισο. Για κλεισιμο δεν πηγαινε η apple ;

Απο το 2014 εχω μεινει στην "επερχομενη ολικη επικρατηση του android εντος των επομενων 2-3 χρονων". Πηρε αναβολη η ολικη επικρατηση τελικα; Κι αν ναι, για ποτε; :lol:

• Like 3
Δημοσ.

Και πριν δυο τρείς μέρες δίαβαζα εδω μέσα απο σχόλια αναγνωστών οτι το μήλο πάει για κλείσιμο. Οτι να έιναι όμως.

Δημοσ.

Mισο. Για κλεισιμο δεν πηγαινε η apple ;

Απο το 2014 εχω μεινει στην "επερχομενη ολικη επικρατηση του android εντος των επομενων 2-3 χρονων". Πηρε αναβολη η ολικη επικρατηση τελικα; Κι αν ναι, για ποτε; :lol:

Ήρθε, μη διαβάζεις μόνο τον τίτλο από ένα άρθρο...

https://qz.com/826672/android-goog-just-hit-a-record-88-market-share-of-all-smartphones/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...