adi32 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Ενώ η καλή Samsung, λόγω αψόγου ηθικής δεν κάνει τέτοια πράγματα. Όχι ότι δεν μπορεί, από σεβασμό στους πελάτες της το κάνει. άλλες υπερτιμημένες κακάσχημες πλαστικούρες
polteris Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Ρε παιδιά ακούω ακούω και τι ακούω ? Μπαρούφες . Η Apple κάνει μονοπωλιο και κάνει εκμετάλλευση στις εταιρείες. Τώρα ήμουν με κάποιον που ζει μόνιμα στη Γαλλία και είχε iphone. Τον ρώτησα πόσο το πήρες ?και μου είπε δεν πλήρωσα το πήρα δωρεάν με συμβόλαιο 34 ευρώ τον μήνα . Μουφα συμβόλαιο 200 προς όλους και απεριόριστο προς την εταιρεία του . Με λίγα λόγια έχει πιάσει τις μεγαλύτερες αγορές και τα δίνει με αθεμυτους τρόπους . Για να δούμε αν ήταν όπως εδώ να δω πόσοι θα το πάρουν ? Και εμείς οι ελληναραδες βλέπουμε ότι όλοι οι Γάλλοι Εγγλέζοι και Αμερικανοί ότι έχουν iphone και πάμε σαν τα πρόβατα. Αυτά !!!!! Ουφ τα είπα . Υγ κάτοχος note 3 neo 230 euro 2.5 χρόνια τώρα . Περί. Ενώ το επόμενο note σαν καγκουρας που είμαι και εγώ . Φίλε αυτό που λες δεν έχει να κάνει με την apple αλλά με τις επιδοτήσεις των παρόχων. Και τα samsung και όλα τα υπόλοιπα κινητά το ίδιο κοστίζουν στο εξωτερικό με συμβόλαιο.
Lomar Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Σας αρέσει το iPhone και έχετε λεφτά=πάρτε iPhone Σας αρέσει το iPhone και ΔΕΝ έχετε λεφτά=πάρτε Android ΔΕΝ σας αρέσει το iPhone αλλά έχετε λεφτά=πάρτε Vertu Σας αρέσει το Android=πάρτε Android ΔΕΝ σας αρέσει το Android, αλλά ΔΕΝ έχετε λεφτά=πάρτε Android ΔΕΝ σας αρέσει το Android, αλλά έχετε λεφτά=πάρτε iPhone ...και όλοι ευχαριστημένοι! fixed
andreas314p Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Θελω να πω ότι αν δεν ήταν τσάμπα θα πήγαινε άπατο . Τώρα γιατί στην Ελλάδα σου κάνουν αυτά τα απαίσια προγράμματα με την μηδενική έκπτωση .αφού αν την πάρεις από σκρουτζ είναι ποιο φτηνά . Πιστεύω ότι οι δικές μας εταιρείες τηλεφωνίας έχουν στήσει καρτέλ .όποιος έψαξε τις εκπτώσεις ξέρει τι λέω
rikos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Ενδιαφερον. Αποδειχτηκε και μαθηματικα πλεον, οτι το iphone ειναι απιστευτα πιο overpriced απο android και καποιοι συνεχιζουν να χαιρονται και να το υποστηριζουν
atheatos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Ενδιαφερον. Αποδειχτηκε και μαθηματικα πλεον, οτι το iphone ειναι απιστευτα πιο overpriced απο android και καποιοι συνεχιζουν να χαιρονται και να το υποστηριζουνΤο android είναι λειτουργικό και το iPhone συσκευή.... Μαθηματικά δεν στέκει αυτό που έγραψες συν το γεγονός ότι υπάρχουν επίσης overpriced android συσκευές.Η Apple δεν κατασκευάζει η ίδια όλα τα εξαρτήματα όπως κάνουν οι ανταγωνιστές της και δεν καθορίζει τις τιμές ανάλογα. Είναι ένας απλός πελάτης και κοιτάει όπως όλοι μας το κέρδος ώστε να μπορεί να ψωνίζει και στο μέλλον. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι που συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν τόσο απλά πράγματα. 1
dali13gr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Λογικό και επόμενο αφού το profit margin είναι τεράστιο καθόσον η apple κυρίως πουλάει το σήμα της. Συν ότι το κόστος παραγωγής είναι επίσης μηδαμινό λόγω των συνθηκών δουλείας που δουλεύουν οι κινέζοι για να τα φτιάξουν. Δε το κάνει μόνο η apple βέβαια αλλά πιστεύω ότι η αναλογία κόστους και κοστολόγησης ανα συσκευή της πρέπει να είναι με τεράστια διαφορά η μεγαλύτερη υπέρ της κοστολόγησης από όλες τις εταιρείες του κλάδου και ίσως από όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία γενικότερα ( και όχι το κόστος για τη διαφήμιση δεν το συμπεριλαμβάνω γιατί η διαφήμιση δεν προσφέρει κάτι στη λειτουργικότητα ή τα χαρακτηριστικά της συσκευής ). Όπως λέει και ο λαός μας ΄΄ πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ΄΄ Θα είχε ενδιαφέρων πάντως μία έρευνα σχετικά με την αναλογία κόστους και κοστολόγησης των προϊόντων αρκετών κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων Έτσι φαίνεται αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. 59 profit margin της Apple στο iPhone είναι περίπου στο 32% και της Samsung στο 12%. Αν σου φαίνονται λίγο, φαντάσου μόνο ότι η Apple έχει περίπου 490 φυσικά καταστήματα και κάπου 70.000 υπαλλήλους συνολικά. Ανάλογα φαντάζομαι είναι και τα νούμερα για τη Samsung, μπορεί και μεγαλύτερα, απλά η Samsung δεν πουλάει μόνο στο premium segment αλλά έχει και άλλες κατηγορίες, σε πολλές από τις οποίες μπορεί να μπαίνει και μέσα. Με λίγα λόγια, δεν εμφανίζεται ξαφνικά ένα iPhone που κόστιζε 230$ για να κατασκευαστεί και το πουλάνε 830$ άρα βγάζουν 600$ κέρδος.
Ipanos84 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δηλαδή σύμφωνα με κάποιες αποψεις(πάντα σεβαστές)το άρθρο για να είναι αληθινό πρέπει να λέει ότι στην πρώτη θέση πρέπει να βρίσκετε μια οποιαδήποτε εταιρεία εκτός της apple???Δεν το καταλαβαίνω αυτό και δεν θα το καταλάβω ποτέ!!Ο όρος εταιρεία αφορά τα πάντα τεχνολογια marketing κλπ!!ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ.ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ ΛΕΩ.Συμφωνω κι εγώ ότι το ποσοστό αφορά ,για εμένα πάντα,το λειτουργικό της apple.Εχω αλλάξει παρα πολλές συσκευές Μα παρα πολλές και εμπειρικά και μόνο ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Είναι και θα είναι νούμερο ένα για πολλά χρόνια!!Θα ήθελα βέβαια να δω και σε άλλες εταιρείες το iOS και τότε θα είχαμε μια πλήρης εικόνα και σε πωλήσεις και σε πολλά αλλά πράγματα!!
atheatos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δηλαδή σύμφωνα με κάποιες αποψεις(πάντα σεβαστές)το άρθρο για να είναι αληθινό πρέπει να λέει ότι στην πρώτη θέση πρέπει να βρίσκετε μια οποιαδήποτε εταιρεία εκτός της apple???Δεν το καταλαβαίνω αυτό και δεν θα το καταλάβω ποτέ!!Ο όρος εταιρεία αφορά τα πάντα τεχνολογια marketing κλπ!!ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ.ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ ΛΕΩ.Συμφωνω κι εγώ ότι το ποσοστό αφορά ,για εμένα πάντα,το λειτουργικό της apple.Εχω αλλάξει παρα πολλές συσκευές Μα παρα πολλές και εμπειρικά και μόνο ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Είναι και θα είναι νούμερο ένα για πολλά χρόνια!!Θα ήθελα βέβαια να δω και σε άλλες εταιρείες το iOS και τότε θα είχαμε μια πλήρης εικόνα και σε πωλήσεις και σε πολλά αλλά πράγματα!!Το άρθρο λέει αυτό που είναι γνωστό χρόνια. Τόσο γνωστό που άλλες εταιρείες θέλουν να πετύχουν τώρα,παραγγέλνοντας τηλέφωνα όπως οι google με το pixel. Βέβαια δεν βγήκε κανένας να πει εκεί γιατί είναι ακριβό αλλά ψάχνουν άρθρα σαν και αυτό να βγάλουν μαθηματικά συμπεράσματα, αγνοώντας ακόμα τι συμβαίνει στην ίδια τους τη ζωή , μόνο και μόνο για να πουν ποσό λάθος είναι η Apple. Τόσα χρόνια λάθος και τόσα χρόνια μέσα στις πρώτες εταιρείας παγκοσμίως, δεν γίνεται...
adi32 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Το ios σε άλλες συσκευές? Θεός φυλάξει. Θα το άφηνε ποτέ η Apple? Ή θα τα αγόραζε κανείς? Αν βγει ένα xiaomi με ios με 150 € πόσοι θα το πάρουν?
atheatos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Το ios σε άλλες συσκευές? Θεός φυλάξει. Θα το άφηνε ποτέ η Apple? Ή θα τα αγόραζε κανείς? Αν βγει ένα xiaomi με ios με 150 € πόσοι θα το πάρουν?Όσοι παίρνουν και τώρα xiaomi θα συνεχίσουν να το παίρνουν ανεξαρτήτως λειτουργικού. Άλλωστε αυτοί που παίρνουν το iPhone για το iOS είναι λιγότεροι συγκριτικά με αυτούς που το παίρνουν γιατί τους γοητεύει το iPhone σαν συσκευή. Ας μην γελιόμαστε το ίδιο ισχύει και με την πλειονότητα των μη iPhone users. Έχουν ένα κινητό που δεν ξέρουν κάν τι android φοράει και αν χρειάζεται αναβάθμιση ή όχι. Δεν το επέλεξαν βάσει λειτουργικού αλλά τιμής και υπηρεσιών. Πάντα για την πλειοψηφία όλα αυτά και δεν έχει να κάνει με αυτούς που κάθονται και ασχολούνται με ρομ κτλ. 2
coffeex Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Μα στα καθαρά κέρδη έχουν αφαιρεθεί τα r&d της εταιρίας τα οποία πρέπει να είναι μηδαμινα από το 2008 και μετά. Κάποια πηγή για αυτό;
LionRulesGR Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Ρε παιδια πραγματικα μερικοι εδω μεσα δεν παλευεστε με τιποτα ! Ποσα χρονια πρεπει να περασουν μεχρι να συνειδητοποιησετε οτι ο Νο.1 λογος που πουλαει η apple ειναι το iOS ? Η σταθεροτητα που προσφερει αυτο το λειτουργικο ειναι out of this fucking world ! Πραγματικα το hardware ειναι οντως πιο πισω απο τα high-end Android αλλα ισοφαριζει για πλακα η Apple με το αρρωστο optimization του iOS ! Οτι κ να κανει η Google , το Android tha πιπωνει μια ζωη το iOS ! Σοβαρευτειτε ! ΚΑΙ ΝΑΙ καποιοι ειναι διατεθειμενοι να πληρωνουν για το stability ! Τωρα οσοι νομιζετε οτι το iPhone ειναι υπερβολικα overpriced απλα να σας υπενθυμισω οτι οταν πρωτοκυκλοφορει το Galaxy εχει ακριβως τα ιδια λεφτα ! Το μονο που αλλαζει ειναι η ταχυτητα με την οποια πεφτει η τιμη των Android ! Στο 10μηνο εχουν χασει το 50% της αρχικης τους αξιας ! Ξυπνηστε και ξεκολληστε απο την ηλιθια καραμελα του overpriced ! Υ.Γ.: Για τους Whiners εχω μια καταπληκτικη προταση ! iPhone SE 64GB με 400 ευρω απο Skroutz ! Το τηλεφωνο ξεφτιλιζει σε speed κ σε αυτονομια ακομη κ το S7 ! 2
Ihavetheanswers Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Τα καθαρά κέρδη είναι έσοδα μείον έξοδα. Άρα το κόστος R&D σίγουρα έχει αφαιρεθεί. 2007: $780 εκατομμύρια 2008: $1.11 δις 2009: $1.33 δις 2010: $1.78 δις 2011: $2.43 δις 2012: $3.38 δις 2013: $4.48 δις 2014: $6.04 δις 2015: $8.07 δις 2016: $10.05 δις https://www.statista.com/statistics/273006/apple-expenses-for-research-and-development/ Αν ψάξετε έχουν γραφτεί και άρθρα για το ότι ξεπέρασε τα 10 δις το research and development της Apple... 1
Ipanos84 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δηλαδή λες ότι ένας χρήστης απλός-μέσος σε ένα κινητό δεν θα ήθελε την σταθερότητα που προσφέρει το iOS αλλά το android μόνο και μόνο για να μπορεί να αλλάζει ταπετσαρίες και κλπ;;;Σεβαστό αλλά εγώ δεν το νομίζω !!Παντα προσωπική μου άποψη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα