fylatos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Μόνο εγώ βλέπω δείγματα υγιούς αγοράς σε αυτόν τον τομέα; Δεν υπάρχουν μονοπώλια και υπάρχει υψηλότερος ανταγωνισμός από κάθε άλλο τομέα. Αν δεν υπήρχε ανταγωνισμός η Samsung όπως παλαιότερα και η apple δε θα έκαναν ανάκληση για κάτι που έχει 0.0001% να συμβεί, δε θα ανέβαζαν τα σπεκ όπως τώρα κλπ. Το 80% δεδομένου του τι έγινε με το note 7 ήταν αναμενόμενο. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν έπαιζε παιχνίδι τύπου Nvidia/intel AMD στα κινητά (βγάλτε τον Jim Keller από την εξίσωση). Ακόμα το iPhone δε θα έκανε copy paste και τα κινητά θα ήταν 3.4".
YourTrueLegend Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Ήρθε, μη διαβάζεις μόνο τον τίτλο από ένα άρθρο... https://qz.com/826672/android-goog-just-hit-a-record-88-market-share-of-all-smartphones/ Α οποτε δεν παιρνει αναβολη το κλεισιμο της apple ; ΥΓ. Αν καποιος διαβαζει μονο τιτλους αρθρων αυτος εισαι εσυ. Εκτος αν απο το αρθρο που παρεθεσες -και απο το οποιο προκυπτει οτι η apple πουλησε μεσα σε ενα ετος μερικα εκατομμυρια συσκευες-, συμπεραινεις αυτο που εγραψες.
Haldol Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Το ενδιαφέρον είναι ότι το χαμηλό ποσοστό διείσδυσης των iPhone σε συνδυασμό με τις τιμές, έχουν καταφέρει να δώσουν στην Apple το πιο κερδοφόρο κομμάτι της αγοράς. Γι αυτό υπάρχουν και τα υπερ-κέρδη της. Ας μην γελιόμαστε: αυτός που θα φέρει το τούμπανο και τρελό vfm κινητό των 135€ από Κίνα και θα περιμένει 25 ημέρες για να γλυτώσει τα 20€ του "εδώ" μαγαζιού, ΔΕΝ είναι αυτός που θα αγοράσει αξεσουάρ, υπηρεσίες cloud, εφαρμογές, μουσική, βιβλία ή ταινίες. Ίσα - ίσα που θα πειρατέψει και την εφαρμογή των $0,99 ή θα γεμίσει το κινητό με mp3 κατεβασμένα από torrent "για να μην πληρώσει". Κι εγώ αν ήμουν κατασκευάστρια κινητών και μου λέγανε "θέλεις το 15% που τα σκάει, ή το 85% που κοιτάει να γλυτώσει λεφτά από παντού", δε θα δυσκολευόμουν και πολύ να διαλέξω. 7
Vassilis_24 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Α οποτε δεν παιρνει αναβολη το κλεισιμο της apple ; ΥΓ. Αν καποιος διαβαζει μονο τιτλους αρθρων αυτος εισαι εσυ. Εκτος αν απο το αρθρο που παρεθεσες -και απο το οποιο προκυπτει οτι η apple πουλησε μεσα σε ενα ετος μερικα εκατομμυρια συσκευες-, συμπεραινεις αυτο που εγραψες. Εγώ ούτε εδώ ούτε πουθενά αλλού έχω πει ποτέ για κλείσιμο της apple. Εσύ μίλησες για ολική επικράτηση του android, αυτό που δείχνουν και τα στοιχεία είναι ότι το android τα τελευταία χρόνια έχει μια μεγάλη άνοδο και το ios μια μικρή πτώση, με αποτέλεσμα η ψαλίδα να έχει ανοίξει πάρα πολύ στο μερίδιο της αγοράς. Αυτό δε σημαίνει ότι στο premium αγοραστικό κοινό, ιδίως σε Αμερική και Βρετανία ότι πάει πολύ καλά και το ios...
Radiatedsoul Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Τροφη για σκεψη: Εχετε παρατηρησει οτι η Apple δεν επιτρεπει σε τριτους να ανοιξουν δικο τους μαγαζι και να πουλανε εφαρμογες για iphone παρα μονο τις πουλαει απο το δικο της μαγαζι, το appstore. Πραγμα το οποιο η google , microsoft ειναι υποχρεωμενες να κανουν και γιαυτο υπαρχουν τριτα μαγαζια (steam, amazon etc) Επισης θα εχετε παρατηρησει οτι δεν επεμβαινει καμια επιτροπη ανταγωνισμου να της ριξει προστημο ή να την υποχρεωσει στο αντιθετο. Γιατι? Επειδη πολυ απλα κατεχει λιγοτερο απο 15% της παγκοσμιας αγορας οποτε νομικα δεν γινεται να θεωρηθει μονοπωλειο και να κινηθουν οι διαδικασιες καποιας επιτροπης ανταγωνισμου. Σε αντιθεση με την google (85% στα κινητα) και microsoft (85% στα desktop). Την επομενη φορα λοιπον που καποιος πει "η apple ειναι μονο 15% της παγκοσμιας αγορας" ας καταλαβει οτι η apple συνειδητα ΔΕΝ θελει παραπανω ποσοστο. Ειναι στρατηγικη της να εχει ποσοστο 15% και να μαζευει 80% του χρηματος παγκοσμιως 11
dreamkiller777 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Αυτά είναι βρήκε το τρόπο να πουλάει τυρόπιτα σε τιμή χαβιάρι και χαίρομαι. 1
caasi70 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δεν έχει αλλάξει στρατηγικη εδώ και μια σχεδόν δεκαετία που έβγαλε το πρώτο iPhone. Θυμάμαι ότι από τότε πουλούσε το 1/10 των κομματιών που πουλούσε η Νοκια και είχε δεκαπλάσια κέρδη συνολικά
Regulus Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Αν και δεν έχω iPhone οι haters μπορείτε να κάνετε γαργάρα και την επόμενη φορά σκεφτειτε. Άλλο πράγμα τα specs και το λειτουργικό και άλλο το κέρδος.
vasilisvasilikos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Μενω εξτασιασμενος.εφτιαξε αδιαβροχο κινητο?Μαλλον εβαλε το χερι της η Ελληνικη nasa.Γιατι οι αλλοι έφτιαξαν αδιαβροχα το 2012!!!!! Τα iphone ειναι τεχνολογικα 3-4 χρονια πισω.παραδειγμα,το 6s ειναι εφαμιλο με το nexus 4 των 90 ευρω. Ο αλλος γουσταρει να το πληρωσει 500,κανενα θεμα. Ειναι φετιχ και τιποτα παραπανω.επεσα σε αγγελια οπου για iphone 4s προχθες ζηταει 150 ευρω.Και σιγουρα θα βρεθει ο fan να τα δωσει.συσκευη του 2011..... Απο την στιγμη που τα android σταματησανε την μιζερια στην ram και την δινουν μπολικη θα ανέβουν και αλλο οι πωλησεις τους. Επιασα στα χερια μου ενα huawei honοr 4c και παει τραινο,2 ram γαρ.... 1
savvas15 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Oσο πιο πολύ αγαπάς μια εταιρία τόσο πιο πολύ σε εκμεταλλεύεται 1
Jophiel Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Μενω εξτασιασμενος.εφτιαξε αδιαβροχο κινητο?Μαλλον εβαλε το χερι της η Ελληνικη nasa.Γιατι οι αλλοι έφτιαξαν αδιαβροχα το 2012!!!!! Τα iphone ειναι τεχνολογικα 3-4 χρονια πισω.παραδειγμα,το 6s ειναι εφαμιλο με το nexus 4 των 90 ευρω. Ο αλλος γουσταρει να το πληρωσει 500,κανενα θεμα. Ειναι φετιχ και τιποτα παραπανω.επεσα σε αγγελια οπου για iphone 4s προχθες ζηταει 150 ευρω.Και σιγουρα θα βρεθει ο fan να τα δωσει.συσκευη του 2011..... Απο την στιγμη που τα android σταματησανε την μιζερια στην ram και την δινουν μπολικη θα ανέβουν και αλλο οι πωλησεις τους. Επιασα στα χερια μου ενα huawei honοr 4c και παει τραινο,2 ram γαρ.... Απίστευτο... Αυτό που γράφεις είναι απίστευτα εκτός πραγματικότητας. Το 6s έχει επιπλέον 600% επεξεργαστική ισχύ και λίγο περισσότερο από αυτό στη gpu σε σχέση με το nexus 4. Σε λίγο θα μου γράψεις ότι επειδή το nexus 4 είναι τετραπύρηνο είναι πιο δυνατό από το διπύρηνο iPhone 7... Αυτό για τη Ram είναι λογικό για ένα λειτουργικό σαν το android που τη ρουφάει με το καλαμάκι. Θέλει περισσότερη Ram και από ένα desktop με windows 10... Ίσως οφείλεται στο ότι είναι πιο εξελιγμένο και από desktop λειτουργικά. Είπαμε να γράφουμε μέσα μέσα και καμία μ@λ@κι@, αλλά εσυ το τερμάτισες... Επίσης είδα αγγελία να πουλάει το Blackberry passport, κινητό του 2015, με παρωχημένο για τα τωρινά δεδομένα hardware, στα 400€, γιατί είναι σε συλλεκτικό κόκκινο χρωμα και κάποιος το αγόρασε. Εγώ δε θα το έκανα, ειδικά αν σκεφτείς ότι το λειτουργικό του δεν υποστηρίζεται πια από την εταιρεία, αλλά δε μπορώ να κάνω κουμάντο στη τσέπη του άλλου, ούτε να σχολιάζω τις προσωποκες του επιλογές. Καθένας με τα γούστα του. Δε συμπαθώ την Apple, αλλά αυτά που γράφεις δεν ισχύουν φίλε μου. Προσφέρει το δικό της οικοσύστημα με τους δικούς της κανόνες και τη δίκη της, απίστευτη, υποστήριξη και ασφάλεια. Κάποιοι εκτιμούν αυτό και την προτιμούν. Δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο. 8
hyperspaced Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Και να φανταστείς σε ένα άλλο άρθρο πριν κάποιοι χαίρονταν που τα Windows Phone (=πραγματικά vfm κινητά) μειώνουν τα ποσοστά τους στην αγορά, γιατί δεν τους αρέσουν τα πλακάκια στο UI. Σκάστε τα τώρα στην Apple. 2
AggelosTz Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Όταν πουλάς κάτι ποιοτικό πουλάς μια χαρά και ας είναι ακριβό, όταν πουλάς κινεζικές μπαρούφες σε τιμές που πλησιάζουν το iPhone με λειτουργικό μπαχατελα πάνω από το android κάνοντας το να σέρνεται ακόμα πιο πολύ... απλά μετράς του πυρήνες του κινητού σου και απορείς γιατί με 3gb ram η παντόφλα που πήρες είναι πιο αργή και από το 5s και δεν παίρνει αναβαθμίσεις.....Μην ξεχνάμε στο εξωτερικό τα συμβόλαια κινητής σου επιτρέπουν μια χαρά να πάρεις iPhone και ας είμαστε ειλικρινείς όταν μπορείς να πάρεις με συμβόλαιο iPhone σε τιμή android γιατί να προτιμήσεις android ; Κίνηση που έχει αρχίσει και υιοθετείται και εδώ όταν σου προσφέρουν έκπτωση σε νέο iPhone δίνοντας τους το παλιό σου. 2
adi32 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Άλλο ένα θέμα για να πανηγυρισουν κάποιοι για τα κέρδη της εταιρείας που τους πουλάει προϊόντα με αισχροκερδια στο Θεό 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα