Προς το περιεχόμενο

Video Games Logic Vs Reality

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ολους μας αρεσουν τα Videogames. Αρκετοι απο εμας περνουν μπολικες ωρες στον κοσμο τους. Πολλες φορες κιολας χανομαστε μεσα στην ιστορια.

Ολοι ομως πιστευω οτι εχουμε δει παραδειγματα video games λογικης τα οποια αν και απο σκοπια gameplay εχουν λογο υπαρξης ειναι τελειως αντιθετα με την λογικη του πραγματικου κοσμου.

Και ενω οταν εισαι βυθισμενος στο παιχνιδι σου φαινονται απολυτως λογικα, αν κατσεις και τα σκεφτεις βγαζουν γελιο.

Μιας και ειναι βροχερο πρωινο και υπαρχει βαριεστημαρα ειπα να γραψω μερικα απο αυτα.

- Regenerating health καλυμενος πισω απο εναν τοιχο: ΟΧΙ ΦΙΛΕ! Αν εχεις φαει σφαιρα στο δοξα πατρι και πισω απο τοιχο κτιριου που εχει φτιαξει ο Babis Vovos να καλυφθεις ΔΕΝ θεραπευεσαι!

- Regenerating Health τρωγοντας φαγητο: Ισχυει οτι και απο πανω. Αντι να σου δωσει το παιχνιδι μια Vibramycin, μια Procto-Synalar εστω, που ειναι και φαρμακα, σε βαζει και χλαπακιαζεις την Αρτα και τα Γιαννενα για να γινεις καλα. Μονο τον τσομπανη απο τα Βλαχικα δεν εχει μαζι. Το μονο που θα καταφερεις τρωγοντας ειναι να γινεις σαν φαλαινα.

Kudos στο GTA San Andreas που οντως παχαινεις αμα φας.

- Side Quests πριν απο την καταστροφη του κοσμου: Ο σατανικος Gragamore θελει να ενωσει τος 7 πετρες της Ζαμζαρα, να ανοιξει την πυλη της κολασης και να καταστρεψει το συμπαν. Εισαι ο μοναδικος ηρωας που μπορεις να τον σταματησεις! Πρεπει να ενωσεις τα 30 κομματια του μαγικου κυλινδροπιστονου και να κανεις ρεκτιφιε στο αμαξι των αγγελων ωστε να νικησεις τον Gragamore σε κοντρα στην Βουτα. Ο χρονος πιεζει. Η οχι;

Κλασικο παραδειγμα εδω καραβια καιγονται, βαρκουλες αρμενιζουν. Παρατας τα παντα, ενω ξαναλεω επικειται η καταστροφη του κοσμου, για να κατεβασεις την γατουλα της μικρης Αννουλας απο το δεντρο, να βρεις την χαμενη μπαλα του Κωστακη, να κουρεψεις το γρασιδι και αλλες παραπλευρες ασχολιες.

Στο μεταξυ ο Gragamore πινει μπαφους και παιζει Pro. Δεν εξηγειται αλλιως οτι παντα καταφερνεις να τον προλαβεις.

- Με μια φλουδα πορτοκαλι, ενα σπασμενο μπουκαλι και δυο ξυλα φτιαχνεις πυρηνικη βομβα: Ενταξει μπορει ο Μαγκαιβερ να το εκανε, αλλα εσυ φιλε δεν εισαι αυτος. Υπαρχουν παιχνιδια που το crafting εχει καποια λογικη αλλα σε αρκετα τα πραγματα που φτιαχνεις με τα υλικα που σου λενε δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.

Οπως ξανα εγραψα post βαρεμαρας. :D

Για γραφτε και σεις μερικα παραδειγματα F**K Logic..

• Like 5
Δημοσ.

Ώπα κάτσε. Δηλαδή άμα με πατήσει αυτοκίνητο δε κάνω respawn στην πόρτα του κοντινότερου νοσοκομείου με $100 λιγότερα πάνω μου; Κακώς ξεχύνομαι σαν εμετός σε διασταυρώσεις τόσα χρόνια;  :blink:

• Like 5
Δημοσ.

Ώπα κάτσε. Δηλαδή άμα με πατήσει αυτοκίνητο δε κάνω respawn στην πόρτα του κοντινότερου νοσοκομείου με $100 λιγότερα πάνω μου; Κακώς ξεχύνομαι σαν εμετός σε διασταυρώσεις τόσα χρόνια;  :blink:

Το παραλογο δεν ειναι το respawn. Ειναι που το νοσοκομειο χρεωνει μονο 100 $!! :D

• Like 1
Δημοσ.

Το παραλογο δεν ειναι το respawn. Ειναι που το νοσοκομειο χρεωνει μονο 100 $!! :D

Αυτό που το βάζεις; :P 

Εδώ να προσθέσω και τη λογική των περισσότερων παιχνιδιών με αυτοκίνητα. Τρέχεις με 250+ και 'βρίσκεις' λίγο σε τοίχο, κολώνα, οτιδήποτε. Δε πειράζει, χάνεις λίγο ταχύτητα, μπορεί να σε περάσει και κανένας, γκαζάκι και συνεχίζουμε.

Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα ήσουν στο Α' Αθηνών μετά από κάτι τέτοιο. :P 

• Like 1
Δημοσ.

Για καποιον λογο σκεφτομουν και εγω κατι παρομοιο αυτες τις μερες :Ρ 

Σε παιχνιδια με stealth δεν ειναι παραλογο που οι npc κανουν τις ιδιες κινησεις και το οπτικο τους πεδιο ειναι 5-10 μετρα? :Ρ 

ή το οτι οταν σε κυνηγανε αντιπαλοι η καταδιωξη τελειωνει αν δεν μπορουνε να σε δουνε για 10-20 δευτερολεπτα! 

• Like 2
Δημοσ.

Παντως οταν ψοφας και κανεις reload απο save η checkpoint εχει λογικη και βασιζεται στην θεωρια των πολλαπλων συμπαντων. 

απλα στο συμπαν που πεθανες στο boss ο χαρακτηρας ηταν καταδικασμενος να πεθανει,οποτε φορτωνεις ενα αλλο συμπαν :P

• Like 4
Δημοσ.

Να πηγαινεις στο περιπτερο και να λες στον merchant "craftare μου ενα πακετο Marlboro".. αξια ανεκτιμητη.

Περα απο την πλακα το χειροτερο μου ειναι το αλλο.. που το σκεφτηκα τις τελευταιες μερες που παιζω Horizon. Να τρεχεις μεσα σε τοσα λουλουδικα, κλαδια, χορταρια κτλ και να μην εχεις ουτε ενα "αουτς", μια γρατσουνια κατι..

πηγαινε να τρεξεις real life σε κανα δασακι μεσα σε θαμνους, κλαδια κτλ και αν δεν βγεις με μώλωπες και γρατσουνιές εγω βαφομαι μπλε και με ριχνω στην θαλασσα.

• Like 2
Δημοσ.

Να πηγαινεις στο περιπτερο και να λες στον merchant "craftare μου ενα πακετο Marlboro".. αξια ανεκτιμητη.

Περα απο την πλακα το χειροτερο μου ειναι το αλλο.. που το σκεφτηκα τις τελευταιες μερες που παιζω Horizon. Να τρεχεις μεσα σε τοσα λουλουδικα, κλαδια, χορταρια κτλ και να μην εχεις ουτε ενα "αουτς", μια γρατσουνια κατι..

πηγαινε να τρεξεις real life σε κανα δασακι μεσα σε θαμνους, κλαδια κτλ και αν δεν βγεις με μώλωπες και γρατσουνιές εγω βαφομαι μπλε και με ριχνω στην θαλασσα.

Τωρα που ειπες για Horizon.. Εχεις το σφυριγμα που μπορεις να προσελκυσεις εναν εχθρο εκει που εισαι κρυμενος ωστε να τον φας..

Ακομα και αν περπαταν δυο δυο σαν τους Χιωτες μονο ο ενας το ακουει και ερχεται.

Τελος παντων το προσπερναμε αυτο.

Εχεις και το σφυριγμα που καλεις το αλογο. Και μαλιστα αυτο ακουγεται σαν τσομπανης που φωναζει τα προβατα. Εε οσες φορες και να σφυριξεις ετσι αν εισαι κρυμενος και 20 ρομποτ να υπαρχουν τριγυρω χαμπαρι δεν παιρνουν!

• Like 2
Δημοσ.

Τωρα που ειπες για Horizon.. Εχεις το σφυριγμα που μπορεις να προσελκυσεις εναν εχθρο εκει που εισαι κρυμενος ωστε να τον φας..

Ακομα και αν περπαταν δυο δυο σαν τους Χιωτες μονο ο ενας το ακουει και ερχεται.

Εχεις και το σφυριγμα που καλεις το αλογο. Και μαλιστα αυτο ακουγεται σαν τσομπανης που φωναζει τα προβατα. Εε οσες φορες και να σφυριξεις ετσι αν εισαι κρυμενος και 20 ρομποτ να υπαρχουν τριγυρω χαμπαρι δεν παιρνουν!

Ναι ναι απολυτα σωστος, χαχααχαχα, το ξεχασα αυτο..

Δημοσ.

Καλα το A.I του παιχνιδιου ειναι τουλαχιστον αστειο.Το παιζω στο hard και το ποσο abuse μπορει να γινει το stealth δεν λεγεται.

Δημοσ.

Το να πυροβολας λαμπες και να μην σπανε. Η πρώτη μου κινηση σε παιχνιδι με οπλο ειναι να βρω λαμπα και να ριξω :P

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που το βάζεις; :P

Εδώ να προσθέσω και τη λογική των περισσότερων παιχνιδιών με αυτοκίνητα. Τρέχεις με 250+ και 'βρίσκεις' λίγο σε τοίχο, κολώνα, οτιδήποτε. Δε πειράζει, χάνεις λίγο ταχύτητα, μπορεί να σε περάσει και κανένας, γκαζάκι και συνεχίζουμε.

Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα ήσουν στο Α' Αθηνών μετά από κάτι τέτοιο. :P

Για αυτό υπάρχουν κατηγορίες arcade και sim ;)

Δημοσ.

Εμένα με ενοχλεί η διαχείριση του "πραγματικού" χρόνου.

Πχ σου έρχεται ειδοποιήσω ότι στο τάδε μέρος γίνεται ντου και πρέπει να πας να βοηθήσεις. Μέχρις να πας, κανείς μερικά side quest, μερικά φίλτρα και ότι άλλο άσχετο και σκας μύτη μετά. Ε, τίποτα δεν έχει άλλαξει, όλοι σε περιμένουν.

Στο ίδιο μοτίβο, με το που σκας μύτη σε μια περιοχή, πετυχαίνεις ακριβώς την κορυφή του δράματος και παίρνεις ένα quest.

Καλό θα ήταν να φύγουν αυτά (κάποιες το πετυχαίνουν, πχ μερικά quest αρχίζουν συγκεκριμένη ώρα) για πιο ρεαλιστικό κόσμο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα σε αυτο που λες ομως τι να γινει? Περα απο το να εχει ωρα οπως στο witcher αν θυμαμαι καλα δεν γινεται κατι αλλο. Να το χανεις τελειως?? :P

Δημοσ.

Καλα οπως εγραψα και στο 1ο ποστ, αυτα γινονται για λογους gameplay. Την πλακα μας κανουμε εδω.

Προσωπικα δεν εχω καταφερει ποτε να διαχειριστω παιχνιδι πραγματικου χρονου, ειτε ειναι το dead rising, ειτε RTS. Οποτε σαν παραχωρηση στο gameplay o "παγωμενος" χρονος βολευει.

Αλλα ναι εχει χαβαλε ολοι να περιμενουν εσενα για να σφαχτουν! :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...