Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα πρόβλημα που βλέπω εγώ, είναι πως είμαστε στο 2017 και έχεις κάνει εφαρμογή για PC. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο για τους χρήστες σου να είναι webική ή κάτι μέσω mobile (που εκεί δεν πρόκειται να έχεις διακοπές internet, μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις). Το να κάτσει ο άλλος να πληρώσει online/κατεβάσει/εγκαταστήσει είναι πολύ ριψοκίνδυνο για την απόκτηση και διατήρηση χρηστών (ειδικά όταν λες πως θα είναι και μεγαλύτερης ηλικίας).

Δημοσ.

Ένας κανονικός σου πελάτης σε τι μεγέθους μπελά θεωρείς ότι αξίζει να μπει αν θέλει να δουλέψει το πρόγραμμα σε πολλά μηχανήματα που τυχόν χρησιμοποιεί;

Δημοσ.

Ένα πρόβλημα που βλέπω εγώ, είναι πως είμαστε στο 2017 και έχεις κάνει εφαρμογή για PC. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο για τους χρήστες σου να είναι webική ή κάτι μέσω mobile (που εκεί δεν πρόκειται να έχεις διακοπές internet, μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις). Το να κάτσει ο άλλος να πληρώσει online/κατεβάσει/εγκαταστήσει είναι πολύ ριψοκίνδυνο για την απόκτηση και διατήρηση χρηστών (ειδικά όταν λες πως θα είναι και μεγαλύτερης ηλικίας).

Ναι σε αυτό ίσως έχεις δίκιο.

Να πω την αλήθεια προτιμώ την ανάπτυξη για PC (και τη χρήση εφαρμογών για PC) περισσότερο απ τις εφαρμογές κινητών ή websites. Ίσως να ανήκω σε μειοψηφία. Και μερικές φορές όταν είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις χωρίς να σου υπαγορεύει κάποιος άλλος τι θα φτιάξεις, έχεις τη τάση να φτιάχνεις αυτό που σου αρέσει όπως σου αρέσει. Βέβαια έχω σκεφτεί αρκετές φορές να κάνω μια εκδοχή της εφαρμογής για κινητά, αλλά ξεκίνησα να τη φτιάχνω για PC και αφού είχα ξεκινήσει την ανάπτυξη για PC είπα να το τελειώσω πρώτα σαν project, και μετά άμα είναι να φτιάξω και για κινητά.

Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως με τα mobile apps. Με εκνευρίζουν αφάνταστα οι διαφημίσεις, και δε θα ήθελα κάτι που εγώ σιχαίνομαι να το αναγκάσω στους χρήστες μου. Και δυστυχώς λόγο πολλών apps που διαλέγουν τη μέθοδο free to download αλλά με ads, η αισθητή αξία των apps στα μυαλά του πολύ κόσμου έχει πέσει πολύ χαμηλά. Έτσι πχ την εφαρμογή για PC θα είχα περισσότερη άνεση να τη κοστολογήσω πχ 9.99 ευρώ, ή ακόμα και 24.99 ευρώ. Στα μάτια του περισσότερου κόσμου θα φαίνεται σαν normal τιμή, γιατί θα συγκρίνει τη τιμή αυτού του προγράμματος με τιμές άλλων προγραμμάτων, και βλέποντας κάποια προγράμματα για PC να είναι πολύ ακριβότερα θα του φανεί καλή τιμή. Αν όμως είναι mobile app, ακόμα και αν η εφαρμογή έχει το ίδιο ακριβώς functionality, για mobile app στα 9.99 θα του φανεί πανάκριβη επειδή τα περισσότερα apps είναι τσάμπα, και αμέσως μετά ακολουθούν κάτι apps με τιμές 0.99...

Ένας κανονικός σου πελάτης σε τι μεγέθους μπελά θεωρείς ότι αξίζει να μπει αν θέλει να δουλέψει το πρόγραμμα σε πολλά μηχανήματα που τυχόν χρησιμοποιεί;

Θα πρέπει για κάθε μηχάνημα να μπει στην ιστοσελίδα, να κάνει login, και να κατεβάσει την εφαρμογή από link που παρουσιάζεται μόνο σε όσους έχουν λογαριασμό και την έχουν αγοράσει. Η άδεια χρήσης είναι ανά χρήστη και όχι ανά συσκευή/ες.

Δημοσ.

...

Το Facebook ζητάει ταυτότητα ή κάποιον λογαριασμό ΔΕΚΟ ΜΟΝΟ αν υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι δεν είσαι αυτός που λες. Και εκεί μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις επεξεργασία και να κρύψεις στοιχεία.

Το ίδιο και με Paypal.

Μπορείς να στείλεις το έγγραφο με σβησμένα τα πάντα εκτός από Όνομα, Επώνυμο και Διεύθυνση (ή κινητό). Κρύβεις ΑΤ/ΑΦΜ/Πατρώνυμο κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρέπει για κάθε μηχάνημα να μπει στην ιστοσελίδα, να κάνει login, και να κατεβάσει την εφαρμογή από link που παρουσιάζεται μόνο σε όσους έχουν λογαριασμό και την έχουν αγοράσει. Η άδεια χρήσης είναι ανά χρήστη και όχι ανά συσκευή/ες.

Ή απλά να χρησιμοποιήσει το κατεβασμένο αντίγραφο που ήδη έχει.

Άρα κανένας κόπος δεν επιτρέπεται εκτός από ένα απλό reinstall, και δεν δίνει καν serial για activation ή οτιδήποτε, σωστά;

• Like 2
Δημοσ.

Ή απλά να χρησιμοποιήσει το κατεβασμένο αντίγραφο που ήδη έχει.

Άρα κανένας κόπος δεν επιτρέπεται εκτός από ένα απλό reinstall, και δεν δίνει καν serial για activation ή οτιδήποτε, σωστά;

Χμμ. Η ιδέα αυτή που ανέφερα ήταν με σκοπό αν κάποιος πάει να το ανεβάσει σε κάποια σελίδα για κατέβασμα, να μπορεί να βρεθεί ποιος ήταν αυτός. Ώστε το μέτρο να είναι επί της ουσίας κατά του αρχικού uploader και όχι των downloaders. Έτσι όπως το θέτεις όμως, αντιλαμβάνομαι ότι έχω αφήσει ένα κενό, μιας και δεν έλαβα αρκετά υπ' όψιν μου τη 'χειροκίνητη' πειρατεία, να μεταφέρεται πχ με cd ή usb stick. 

Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω ότι ελάχιστοι θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν τα αρχεία που θα αποθηκεύονται σε κρυφούς φακέλους. Αλλά άμα έχουν ένα απλό installer θα μπορούν απλά να βάλουν τον installer σε άλλο μηχάνημα. Άρα για την αποτροπή της χειροκίνητης θα χρειαστεί μια διαφορετική τακτική. Δύο πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό μου τώρα: 

α) Να περιέχει ο installer όλα τα αρχεία και κατά την εγκατάσταση να χρειάζεται σύνδεση στο internet για one time activation. Πχ να έχει μια φόρμα για να συμπληρώσει ο χρήστης το username και το password, και να ελέγχεται αν αντιστοιχούν σε κάποιο πελάτη, στη βάση δεδομένων / table πελατών που υπάρχει στον server.

β) Η ακόμα, να χρειάζεται το one time activation, αλλά να είναι 'κενός' ο installer όπως πχ του VS ή οι installers της Google, και να λαμβάνει όλα τα αρχεία απ' το server και τα εγκαθιστά άμεσα.

Πιστεύεις ότι η μέθοδος των serial numbers είναι καλύτερη απ τη μέθοδο του "log in"  ?

Δημοσ.

Άφησέ τα όλα αυτά στην άκρη για λίγο και επικεντρώσου σ' αυτό που ρώτησα: πόσο στρωτά θα είναι τα πράγματα για τους κανονικούς πελάτες.

Παρεμπιπτόντως, αυτό που λέω κι αυτό που λες δεν αλληλοαποκλείονται, μπορείς απλά να έχεις κάποιο μοναδικό id σε κάθε download (βάση του ποιός χρήστης πάει να το κατεβάσει). Έτσι και αυτό που θες έχεις, και δεν ασχολείται ο πελάτης παραπάνω από απλά install σε κάθε μηχάνημα.

Προφανώς βέβαια αυτό δεν είναι "copy protection" αλλά δεν είναι και αυτός ο σκοπός του.

Δημοσ.

Οι κόποι που επιτρέπονται για νέα εγκατάσταση είναι:

1) Να κάνει log in.

2) Να τρέξει τον installer. 

3) Να χρειάζεται σύνδεση στο internet, κάθε φορά που πάει να το εγκαταστήσει σε νέο μηχάνημα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Sites όπως το Facebook, το Paypal και άλλα ζητάν φωτογραφία από έγγραφα ταυτοποίησης. Αυτοί πως μπορούν ?

Το Facebook και το Paypal είναι επιχειρήσεις δισεκατομμυρίων με νομικά τμήματα εκατοντάδων ανθρώπων. Μην ρωτάς ανόητα πράγματα. Το ότι κάτι το κανει το Facebook δεν σημαίνει ότι μπορείς να το κάνεις κι εσύ.

Δημοσ.

Οι κόποι που επιτρέπονται για νέα εγκατάσταση είναι:

1) Να κάνει log in.

2) Να τρέξει τον installer. 

3) Να χρειάζεται σύνδεση στο internet, κάθε φορά που πάει να το εγκαταστήσει σε νέο μηχάνημα.

Ωραία, οπότε ο installer έχει ενσωματωμένο κάποιο serial του συγκεκριμένου χρήστη και κατά την εγκατάσταση συνδέεται με το server σου και ταυτοποιεί το serial. Και θέλεις αυτό να μη γίνεται μεταφορά με απλό copy paste.

Όταν ξεκινάει το πρόγραμμα και στον installer, διαβάζεις από κάπου κάποιο "unique id" του υπολογιστή -- κάτι που σχεδόν σίγουρα θα είναι διαφορετικό αν πας σε άλλο υπολογιστή. Δεν έχει πολλή σημασία τι ακριβώς αλλά είναι πολύ σημαντικό να δουλεύει παντού χωρίς πρόβλημα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος το πρόγραμμά σου θα το χειριστεί ώς "φακ ιτ, παίξε με default unique id 000000" ή κάπως έτσι. Ο λόγος είναι ότι αν φακ ιτ το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να σε πειρατέψουν πιο εύκολα, αν δεν φακ ιτ τότε θα έχουν πρόβλημα οι πελάτες που πλήρωσαν. Δε θες να έχουν πρόβλημα αυτοί που πλήρωσαν. Πές αυτό το unique id U.

Ο installer στέλνει το U και το serial S στον server. Ο server παράγει ένα δικό του unique id (π.χ. ένα GUID, G) για αυτή την εγκατάσταση (τα αποθηκεύεις αυτά κάπου για να ξέρεις τι σου γίνεται αν θες να ψάξεις κάτι στο μέλλον) και επιστρέφει το G στον client. Ο client αποθηκεύει τα S, G και ένα hash των U, S, G σε αρχείο. Το U δεν αποθηκεύεται γιατί μπορούμε να το ξαναπαράγουμε όταν ξεκινάει το πρόγραμμα.

Όταν λοιπόν ξεκινάει το πρόγραμμα, διαβάζεις S, G και hash, ξαναπαράγεις το U, ξαναhash τα U, S, G και ελέγχεις αν τα hashes είναι ίδια. Αν δεν είναι ίδια τότε ξέρεις ότι έχει αλλάξει το U και επειδή το U επιλεκτικά βασίζεται μόνο σε πράγματα που αν αλλάξουν "έχει αλλάξει ο υπολογιστής" εκεί μπορείς να πετάξεις ένα μήνυμα "πρέπει να ξανακάνετε install".

Τι κερδίζεις έτσι:

• Δε μπορείς να αντιγραφείς με απλό copy paste, χρειάζεται και λίγο στοιχειώδες cracking (το οποίο δεν κάνεις καμία απολύτως προσπάθεια να αποτρέψεις στο παραπάνω σενάριο).
  • Ο server σου κρατάει δεδομένα σχετικά με το ποιά serials χρησιμοποιούνται σε πόσα installs (ξέρεις περίπου τι γίνεται δηλαδή).
  • Οι πελάτες που πληρώνουν απλά κάνουν reinstall αν αλλάξουν μηχάνημα και τέλος.

Αυτά τα μέτρα μπορείς αν το κρίνεις σκόπιμο να τα επεκτείνεις στο μέλλον με πολλούς τρόπους, π.χ. με anticracking μεθόδους ή με περιοδικά online ή offline checks και revocation των εγκαταστάσεων των πειρατών (βάσει του G της καθεμίας ή και σε επίπεδο S αν παραγίνει το κακό με κάποιο serial).

Τώρα, αν αξίζει τον κόπο να κάνεις κάτι τέτοιο αυτό εσύ το αποφασίζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω οι ανυσηχίες σου είναι λίγο αβάσιμες 

Κατ αρχήν αμά είναι να σπάσουν τα κλειδώματα σου θα τα σπάσουν όσο εξελιγμένα και να είναι.

Όταν όμως κάποιοι μπουν στον κόπο να το κάνουν αυτό σημαίνει ότι θα τα έχεις οικονομήσει.

Κρίνοντας από τον εαυτό μου όταν χρειάζομαι κάποιο software ψάχνω για free. Υπάρχουν πολύ καλά και κορυφαία στην κάθε κατηγορία. Εάν δεν βρω κάτι που να με καλύπτει πάω για αγορά με βάση κρητικές και αξιολογήσεις. Όταν κοστίζει 15-20 € το αγοράζω.

Οι άνθρωποι που μπαίνουν σε κόπο να κατεβάσουν από torrent μια εφαρμογή των 20 ευρώ και να εγκαταστήσουν με κίνδυνο να μολύνουν τον υπολογιστή τους (οι 99 στις 100 είναι μολυσμένες) είναι 1-2 στους 1000 και ποτέ δεν θα την αγόραζαν.

Αυτοί που θα την σπάσουν δεν θα το κάνουν γιατί την χρειάζονται ή θέλουν να την διανείμουν και σε άλλους δωρεάν, αλλά γιατί θα βάλουν μέσα κώδικα να προσβάλουν όποιον την εγκαταστήσει. 

Για εφαρμογές αλλά και για παιχνίδια υπάρχουν πλατφόρμες. Στέλνεις το παιχνίδι σου και εφόσον το δέχονται και πιστέυουν ότι θα πουλήσει με βάση ψήφους που παίρνουν από δοκιμαστές και λένε ναι θα το αγοράζα ή όχι δεν θα το αγόραζα, σου κάνουν ένα συμβόλαιο και κρατάν ένα ποσοστό για κάθε αγορά + φόρους. Τα θέματα ασφαλείας θα τα αναλάβουν αυτοί. Οι περισσότερες είναι τίμιες. Εγώ θα εμπιστευόμουν.

Υπάρχουν και έτοιμα πακέτα προστασίας που προσφέρουν σχεδόν τα πάντα π.χ

Licence Protector - Overview

Protect your application fasteasyreliable and cost effecitve:

• Generate Demo- and time limited versions
  • Comprehensive Software Copy Protection (13 different hardware IDs)
  • Product activation - Online, E-Mail (automated), Fax, Phone
  • Download or CD / DVD versions
  • USB flash drive copy protection
  • Integration for e-commerce providers and shopping carts
  • Terminal Server and Citrix licensing
  • Ready for Windows 10, macOS
  • Works with 32bit and 64bit compiler

http://www.mirage-systems.de/landing/licence-protector-lp-en.html

Δεν ξέρω τιμές

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία, οπότε ο installer έχει ενσωματωμένο κάποιο serial του συγκεκριμένου χρήστη και κατά την εγκατάσταση συνδέεται με το server σου και ταυτοποιεί το serial. Και θέλεις αυτό να μη γίνεται μεταφορά με απλό copy paste.

Όταν ξεκινάει το πρόγραμμα και στον installer, διαβάζεις από κάπου κάποιο "unique id" του υπολογιστή -- κάτι που σχεδόν σίγουρα θα είναι διαφορετικό αν πας σε άλλο υπολογιστή. Δεν έχει πολλή σημασία τι ακριβώς αλλά είναι πολύ σημαντικό να δουλεύει παντού χωρίς πρόβλημα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος το πρόγραμμά σου θα το χειριστεί ώς "φακ ιτ, παίξε με default unique id 000000" ή κάπως έτσι. Ο λόγος είναι ότι αν φακ ιτ το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να σε πειρατέψουν πιο εύκολα, αν δεν φακ ιτ τότε θα έχουν πρόβλημα οι πελάτες που πλήρωσαν. Δε θες να έχουν πρόβλημα αυτοί που πλήρωσαν. Πές αυτό το unique id U.

Ο installer στέλνει το U και το serial S στον server. Ο server παράγει ένα δικό του unique id (π.χ. ένα GUID, G) για αυτή την εγκατάσταση (τα αποθηκεύεις αυτά κάπου για να ξέρεις τι σου γίνεται αν θες να ψάξεις κάτι στο μέλλον) και επιστρέφει το G στον client. Ο client αποθηκεύει τα S, G και ένα hash των U, S, G σε αρχείο. Το U δεν αποθηκεύεται γιατί μπορούμε να το ξαναπαράγουμε όταν ξεκινάει το πρόγραμμα.

Όταν λοιπόν ξεκινάει το πρόγραμμα, διαβάζεις S, G και hash, ξαναπαράγεις το U, ξαναhash τα U, S, G και ελέγχεις αν τα hashes είναι ίδια. Αν δεν είναι ίδια τότε ξέρεις ότι έχει αλλάξει το U και επειδή το U επιλεκτικά βασίζεται μόνο σε πράγματα που αν αλλάξουν "έχει αλλάξει ο υπολογιστής" εκεί μπορείς να πετάξεις ένα μήνυμα "πρέπει να ξανακάνετε install".

Τι κερδίζεις έτσι:

• Δε μπορείς να αντιγραφείς με απλό copy paste, χρειάζεται και λίγο στοιχειώδες cracking (το οποίο δεν κάνεις καμία απολύτως προσπάθεια να αποτρέψεις στο παραπάνω σενάριο).
  • Ο server σου κρατάει δεδομένα σχετικά με το ποιά serials χρησιμοποιούνται σε πόσα installs (ξέρεις περίπου τι γίνεται δηλαδή).
  • Οι πελάτες που πληρώνουν απλά κάνουν reinstall αν αλλάξουν μηχάνημα και τέλος.

Αυτά τα μέτρα μπορείς αν το κρίνεις σκόπιμο να τα επεκτείνεις στο μέλλον με πολλούς τρόπους, π.χ. με anticracking μεθόδους ή με περιοδικά online ή offline checks και revocation των εγκαταστάσεων των πειρατών (βάσει του G της καθεμίας ή και σε επίπεδο S αν παραγίνει το κακό με κάποιο serial).

Τώρα, αν αξίζει τον κόπο να κάνεις κάτι τέτοιο αυτό εσύ το αποφασίζεις.

Πολύ ωραία απάντηση. Μου αρέσει που μου απαντάς τεχνικά και με βάζεις να σκεφτώ. :)

Χμ. Λέω το Serial να το παράγω με Guid.NewGuid();

Για να αποκτήσω sysID για το U έκατσα και έφτιαξα μια κλάση που διαβάζει OS name, CPU name, και PC USER name.

Λες να φτιάξω νέο τύπο ID που θα περιλαμβάνει τις πληροφορίες ως πεδία και να στέλνω στο server ολόκληρο το αντικείμενο, ή μήπως θα ήταν ακόμα καλύτερο να προσθέσω τα strings σε 1 και να παράγω hash απ' αυτo και να έχω το hash ως U ?

Νομίζω οι ανυσηχίες σου είναι λίγο αβάσιμες 

Κατ αρχήν αμά είναι να σπάσουν τα κλειδώματα σου θα τα σπάσουν όσο εξελιγμένα και να είναι.

Όταν όμως κάποιοι μπουν στον κόπο να το κάνουν αυτό σημαίνει ότι θα τα έχεις οικονομήσει.

Κρίνοντας από τον εαυτό μου όταν χρειάζομαι κάποιο software ψάχνω για free. Υπάρχουν πολύ καλά και κορυφαία στην κάθε κατηγορία. Εάν δεν βρω κάτι που να με καλύπτει πάω για αγορά με βάση κρητικές και αξιολογήσεις. Όταν κοστίζει 15-20 € το αγοράζω.

Οι άνθρωποι που μπαίνουν σε κόπο να κατεβάσουν από torrent μια εφαρμογή των 20 ευρώ και να εγκαταστήσουν με κίνδυνο να μολύνουν τον υπολογιστή τους (οι 99 στις 100 είναι μολυσμένες) είναι 1-2 στους 1000 και ποτέ δεν θα την αγόραζαν.

Αυτοί που θα την σπάσουν δεν θα το κάνουν γιατί την χρειάζονται ή θέλουν να την διανείμουν και σε άλλους δωρεάν, αλλά γιατί θα βάλουν μέσα κώδικα να προσβάλουν όποιον την εγκαταστήσει. 

Για εφαρμογές αλλά και για παιχνίδια υπάρχουν πλατφόρμες. Στέλνεις το παιχνίδι σου και εφόσον το δέχονται και πιστέυουν ότι θα πουλήσει με βάση ψήφους που παίρνουν από δοκιμαστές και λένε ναι θα το αγοράζα ή όχι δεν θα το αγόραζα, σου κάνουν ένα συμβόλαιο και κρατάν ένα ποσοστό για κάθε αγορά + φόρους. Τα θέματα ασφαλείας θα τα αναλάβουν αυτοί. Οι περισσότερες είναι τίμιες. Εγώ θα εμπιστευόμουν.

Υπάρχουν και έτοιμα πακέτα προστασίας που προσφέρουν σχεδόν τα πάντα π.χ

Licence Protector - Overview

Protect your application fasteasyreliable and cost effecitve:

• Generate Demo- and time limited versions
  • Comprehensive Software Copy Protection (13 different hardware IDs)
  • Product activation - Online, E-Mail (automated), Fax, Phone
  • Download or CD / DVD versions
  • USB flash drive copy protection
  • Integration for e-commerce providers and shopping carts
  • Terminal Server and Citrix licensing
  • Ready for Windows 10, macOS
  • Works with 32bit and 64bit compiler

http://www.mirage-systems.de/landing/licence-protector-lp-en.html

Δεν ξέρω τιμές

Εντάξει σίγουρα άμα κάποιος το βάλει στόχο θα το σπάσει.

Αλλά εντάξει, μην αφήσουμε και τη πόρτα ανοιχτή.

Έχω ψάξει ήδη για πλατφόρμες διακίνησης λογισμικού, αλλά 9/10 είναι για παιχνίδια, και η συγκεκριμένη δεν είναι παιχνίδι.

Και 1 πλατφόρμα όλη και όλη που βρήκα με google search και να καλύπτει την εν λόγο εφαρμογή, δεν την είχα ακούσει ποτέ ξανά, και δε ξέρω αν θα πρέπει να την εμπιστευτώ. (http://allmyapps.com/apps)

Επεξ/σία από Alithinos
Δημοσ.

Γιατί να μην απαιτείται λογαριασμός από τον χρήστη, και να επιτρέπεται μόνο ένας λογαριασμός online, και να μην υπάρχει offline mode, και αμα δεν σου αρέσει μην το χρησιμοποιείς, ή φτιάξε δικού σου servers.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...