Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην κούρσα να “παραμείνει ζωντανός” ο Νόμος του Moore, οι ερευνητές έχουν κυριολεκτικά φτάσει στα… άκρα, με αποτέλεσμα να επιστρατεύεται ακόμα και η Θεωρία του Χάους.

Τώρα, ερευνητές της IBM λένε πως κατάφεραν να μειώσουν τον χώρο που απαιτείται για την αποθήκευση ενός bit πληροφορίας στο ένα άτομο.

 

Πρόκειται για μεγάλη υπόθεση στον χώρο της τεχνολογίας storage. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μοντέρνοι σκληροί δίσκοι απαιτούν περίπου 100 χιλιάδες άτομα για να αποθηκευτεί ένα μοναδικό bit πληροφορίας, αυτή η νέα εξέλιξη θα μπορούσε να μειώσει δραστικά το μέγεθος των μελλοντικών μέσων αποθήκευσης κατά πολύ. Η IBM υπολογίζει ότι μπορεί να αποθηκεύσει ολόκληρο τον κατάλογο του iTunes (και τα 35 εκατομμύρια τραγούδια του) σε ένα δίσκο που έχει το μέγεθος μίας πιστωτικής κάρτας χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη τεχνική.

 

Το σύστημα χρησιμοποιεί άτομα από όλμιο (μέταλλο με ατομικό αριθμό 67 και ατομικό βάρος 164,9304) που τοποθετούνται πάνω από μία επιφάνεια οξειδίου του μαγνησίου, η οποία κρατάει τους μαγνητικούς πόλους των ατόμων σταθερούς, ακόμα και στην παρουσία άλλων μαγνητών στους -267,78⁰ C. Ο προσανατολισμός των πόλων καθορίζει αν το άτομο αντιπροσωπεύει το 1 ή το 0.

 

Για την εγγραφή δεδομένων χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο σύστημα αποθήκευσης, χρησιμοποιείται μία μικροσκοπική βελόνα που χρησιμοποιώντας τάση αλλάζει τον προσανατολισμό του ατόμου (ουσιαστικά αλλάζει προσανατολισμό στους πόλους του ατόμου). Η ανάγνωση δεδομένων από την άλλη, είναι ζήτημα μέτρησης του μαγνητισμού κάθε ατόμου, ώστε να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται.

 

Οι ερευνητές σύμφωνα με την IBM χρησιμοποίησαν ένα μοναδικό άτομο σιδήρου για να μετρήσουν το μαγνητικό πεδίο του ατόμων όλμιου – ουσιαστικά μετρούν τη κατάσταση που βρίσκεται κάθε άτομο όλμιου, όπως συμβαίνει σε μία πυξίδα- καθώς και ένα ισχυρό ηλεκτρονικό σαρωτικό μικροσκόπιο σήραγγας που λειτουργεί σε κενό και ψύχεται από υγρό άζωτο και αναπτύχθηκε από την IBM (το οποίο χάρισε στους εφευρέτες του Gerd Binnig και Heinrich Rohner το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1986). Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν πρόκειται να βρεθεί σύντομα σε καταναλωτικά προϊόντα, αφού όπως αναφέραμε απαιτεί το σαρωτικό μικροσκόπιο σήραγγας για να λειτουργήσει.

 

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: Quartz

  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"Η IBM υπολογίζει ότι μπορεί να αποθηκεύσει ολόκληρο τον κατάλογο του iTunes (και τα 35 εκατομμύρια τραγούδια του) σε ένα δίσκο που έχει το μέγεθος μίας πιστωτικής κάρτας χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη τεχνική."

Μου επεσε το σαγονι.

Δηλαδη, περίπου 200 TerraByte?

Διορθωστε με εαν κανω λαθος.

Δημοσ.

το youtube πρεπει να το γιορτασει!

ας βαλουν ολο το youtube σε μια καρτα και μετα ας ερθουν να μου πουνε :D

Δημοσ.

Η IBM βρηκε τροπο να αποθηκευσει δεδομενα σε ενα ατομο:
"Μεγαλε...κρατα αυτους τους δισκους...Μπραβο ρε μεγαλε εισαι και το πρωτο ατομο!"

  • Like 19
Δημοσ.

"Η IBM υπολογίζει ότι μπορεί να αποθηκεύσει ολόκληρο τον κατάλογο του iTunes (και τα 35 εκατομμύρια τραγούδια του) σε ένα δίσκο που έχει το μέγεθος μίας πιστωτικής κάρτας χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη τεχνική."

Μου επεσε το σαγονι.

Δηλαδη, περίπου 200 TerraByte?

Διορθωστε με εαν κανω λαθος.

Το iTunes χρησιμοποιεί AAC 256kbps, ενα τραγούδι 4min είναι περίπου 9mb, οπότε 35m x 9 = 315.000.000mb (315tb)

  • Like 1
Δημοσ.

εχετε δει εσεις καμια επιστημονικη ανακοινωση να ειναι στην αργκο? ατομο=ατομο, οχι ανθρωπος!

:D

  • Like 7
Δημοσ.
Ναι μεγάλη ανακάλυψη αλλά δεν ξέρω αν μου διέφυγε, δεν γραφει ότι μπορείς να τα επεξεργαστείς τα δεδομένα μετά που θα τα γράψεις.

 

Δεν βγήκε και πριν λίγο καιρό μια τεχνολογία που έλεγε για μερικά petabytes(?) μέσα σε ένα κύβο? Και έλεγαν ότι θα βάλουν την ιστορία του ανθρώπινου γένους διότι, και τεράστια δεδομένα μπορεί να αποθηκεύσεις, αλλά και έχει τεράστιες αντοχές. 

Το πρόβλημα είναι ότι είναι μονόδρομος. Γραφεις και τελειωσε. Όπως τα dvds (όχι τα -WR) είναι.

Δημοσ.

 

Ναι μεγάλη ανακάλυψη αλλά δεν ξέρω αν μου διέφυγε, δεν γραφει ότι μπορείς να τα επεξεργαστείς τα δεδομένα μετά που θα τα γράψεις.

 

Θα πρέπει να ακυρώνεις επιλεκτικά τον μαγνητισμό των ατόμων,οπότε όχι.

Αν και το να γλυτώσεις χώρο,και το σημαντικότερο ,ενέργεια από βάσεις δεδομένων,έχει απίστευτη χρησιμότητα.

 

Και εγώ. Χάρηκα, νόμιζα ότι θα μπορώ να αποθηκεύσω μέσα μου τι έφαγα σήμερα στις 12:27:13 ώστε να μπορώ να το θυμηθώ σε 50 χρονια χρονια.

 

Τώρα το θυμάσαι μετά από 6-8 ώρες,ειδικά αν ήταν όσπρια.

Θα προδεύσουμε :-)

 

http://9gag.com/gag/a6bKLZq

Δημοσ.

Εγώ πάντως απογοητευτικά ήλπιζα από τον τίτλο ότι θα μπορούσα να αποθηκεύω δεδομένα στα κύτταρα μου. Κάτι σαν τον εγκέφαλο. Το πρώτο πράγμα που θα καθένα θα ήταν ξένες γλώσσες και κουν φου

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...