garen Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα. Θα ήθελα να διευρύνω της γνώσεις μου πάνω στο κομμάτι του software οχι κάτι γενικό αλλά πολύ συγκεκριμένο. Να μάθω να διαχειρίζομαι ενα δίκτυο υπολογιστών μέσω ενός σέρβερ να ρυθμήζω ρούτερ και γενικά ότι σχετίζετε με θέμα server και τους συνδεδεμένους υπολογιστές. να κάνω κλώνους σκληρούς δίσκους μέσω του σερβερ Χρηση προγραμμάτων deepfreeze και διάφορα άλλα Απο που να προτο-ξεκινήσω δεν ξέρω οπότε σκέφτομαι να κάνω ιδιαίτερα Δεν με νοιάζει να τα μάθω απλά δέν θα δώσω τίποτα εξετάσεις είναι πράγματα που τα χρειάζομαι στην δουλειά μου.
zourman1981 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 σε προσλαβαν στην δουλεια σου για ποστο που χρειαζεται τετοιες γνωσεις γνωσεις και δεν τις εχεις ? αν εχεις νεα καθηκοντα πολυ πιθανο να ειναι υποχρεωμένος ο εργοδότης σου να σε εκπαιδεύσει δες και κατι τετοιο παντως http://www.hellasnetwork.gr/%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%B7-%CF%85/%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CF%89%CE%BD.html http://www.labtech.gr/texnikos-ypologiston-diktyon.html κλπ για μονος σου εαν σου λειπουν βασικες γνωσεις πιστευω πιο πολυ θα μπερδευτεις παρα θα μαθεις
garen Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Εγώ είμαι ο εργοδότης..(ΛοΛ) Μέχρη στιγμής πληρώνω μία εταιρία για να τα διαχειρίζετε ολα αυτα τα θέματα τους δίνω ενα ποσό το μήνα στάνταρ, Απλά υπάρχουν και μήνες που δέν κάνουν και τίποτα δέν τους χρειάζομαι κάτι αλλά πλερώνω κιόλας... Σάν σκεψη θέλω να ξεκινήσω να μαθαινω και αν δώ οτι μπορώ αυριο μεθαυριο ισος να τα αναλάβω ο ίδιος. Μαθαίνω ευκολα αλλά οποτε εχω ενα πρόβλημα τους το λέω και αυτοι συνδέονται απομακρυσμένα μαι το λύνουν γενικά είναι και λίγο μυστικοπαθείς δεν ξέρω ουτε τι κάνουν ουτε μπορώ να παρακολουθώ στο σερβερ γιατι η οθόνη είναι κλειδομένη και εργάζονται απο πίσο τα pc ειναι κλειδωμένα και δέν εχω πρόσβαση πέρα απο αυτα που είναι ορισμένα να κάνουν.Αλλά δέν ειναι αυτο το θέμα μας. Σκευτομουν κάτι σε ιδιέτερο το να διαβάσω μόνος οκ ξέρω κάποιες βασικές ενοιες τι είναι το κάθε ενα κτλ κτλ αλλά πρακτικά δέν ξέρω τι πρέπει να κάνω αν πχ θελήσω να μοιράσω ιντερνετ απο ενα ρούτερ σε συγκεριμένα pc και απο ένα άλλο σε άλλα pc (ενα παράδειγμα ειναι) Ισος είναι κάτι πολύ απλό και αν το δώ 1 φορά να το μάθω. Το πώς λειτουργεί ενας σέρβερ, το πώς γίνεται να ανοίγει το pc και να φωρτόνει κατευθείαν την επιφάνεια εργασίας που εχει οριστει ολα αυτα θέλω να μάθω ενα απλό σεμινάριο δέν θα μου κάνει τίποτα μπορώ βεβαια να αρχίσω να πειραματίζωμαι μόνος και κάθε πρόβλημα που συναντώ να φτιάχνω και απο ενα θέμα εδώ αλλά μετά θα κολλήσουν οι σέρβερ του insomnia με τόσα θέματα
micos000 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Επειδή έχεις μπλεχτεί πολύ με το τι είναι το κάθετι και τι κάνει, εγώ προτείνω να πας σε μια σχολή εκμάθησης και να ρωτήσεις αν υπάρχει κάποιος που να σου κάνει μερικά ιδιαίτερα πάνω στο θέμα και πόσο θα κοστίσει. Σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα δίκτυα στην απλή τους μορφή και η χρήση και λειτουργία σέρβερ. Μετά, αφού θα νιώθεις ποιο σίγουρος, μπορείς να ψαχτείς στο google για τι τι θέλεις να κάνεις (αρκεί τα Αγγλικά σου να είναι επαρκώ καλά). Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Ο σέρβερ σας τι ακριβώς κάνει; Έχω δεις σε μαγαζί με χαλιά και χρώματα να τους έχουν φουσκώσει σέρβερ με windows 2000 μόνο και μόνο για να κρατάει backup κάποιους φακέλους από τα pc, πράγμα που θα γινόταν σχεδόν τζάμπα με έναν απλό nas.
garen Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 o server Εδώ παίζει προταγονιστικό ρόλο στην λειτουργεια του μαγαζιού.(ιντερνετ καφέ) Εκλεισε ο σέρβερ?δέν λειτουργεί τίποτα. Ξέρω άλλα μαγαζια τα οποιοα δέν εχουν σέρβερ με τη χρήση που κάνω εγώ εχουν απλά τα pc και το κάθε ενα είναι ξεχωριστό. Απο αγγλικά καλά τα πάω αλλά οχι τόσο καλά ωστε να διαβάσω ενα μεγάλο κείμενο και να το κανοήσω πλήρως οπότε ακυρο αυτο το σενάριο. Οι καιροι είναι δύκολοι και δέν ξέρω πόσο ακόμα πορώ να τους πληρώνω αυτους. απο το να κλείσω λέω να κάνω 1 προσπάθεια να τα αναλάβω εγώ κατα πόσο ειναι εφικτό η όχι δέν ξέρω..αλλά και τι να κάνω σε λίγο καιρό δέν θα έχω άλη επιλογή.. Κόσμο έχω δόξα το θεό..ταμεία δέν έχω πολλά έξοδα πάρα πολά και όλο και κάτι καινούριο θα βγεί και πάλι εξοδα και δέν φτάνουν ολα τα οιπόλοιπα εχεις και το κάθε μλκ να ερχεται και να θέλει να σε γμσει κα πο πάνω γιατί ερχετε καθε μέρα αλλα αυτο είναι άλη ιστορια. Αυτο που ξέρω ειναι οτι αν δεν κόψω απο κάπου θα δουλευω ολη μέρα μονο και μόνο για να πληρώνω λογαρισμούς και απο προσοπική ζωή τίποτα και μετα σου λένε αυτος όλη μέρα δουλευει εχει πολλά λεφτα κέρνα κανα καφέ...δεν πάει άλο δουλευω 365 μέρες το χρόνο και η ανταπόδωση πάρα πολύ μιρή εχω κουραστεί..αλλά αλοι δέν εχουν ουτε αυτο οπότε τι λέμε?πάλι καλά?
isay Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Θα σου κάνω ενα παραλληλισμό για να σου δειξω μια διάσταση και θα καταληξψ σε κατι. Φαντάσου να σου ελεγα: Πληρώνω μια συνδρομή σε τεχνική εταιρεία και για οτιδήποτε τεχνικό προβλημα εχω σπιτι μου (βρύσες, καλώδια, πρίζες, σωλήνες, συσκευές, επισκευές, κλπ) ερχονται και το φτιάχνουν. Τον περασμένο μήνα δεν τους χρειάστηκα. Θελω να μάθω μονος μου και να τους κόψω τη μηνιαια συνδρομη. Δεν ειναι κατι αναλογο με το δικό σου ερώτημα; Πρώτον τετοια πράγματα μπορεις να τα μάθεις αλλά επειδή η κλίμακα ειναι πολύ μεγάλη, θελει διάβασμα, μαθηματα αλλα και πολύ πρακτική. Επισης μεχρι να μάθεις, σίγουρα θα κάνεις ζημιές και πρέπει να τις φτιάξει κάποιος και μαλιστα σύντομα (εφόσον στη δική σου περιπτωση μιλαμε για δουλεια). Αρα πρωτον πρεπει να τα σκάσεις σε χρόνο και χρήμα και παραλληλα να τα ακουμπας στην υποστηριξη. Εχεις διάθεση, χρόνο και χρήμα; Ποιο θα ειναι το όφελος; η συνδρομή στην τεχνική εταιρεία; Εννοείται ΔΕΝ σε αποτρέπω να πάρεις γνώσεις, το ακριβώς αντίθετο ΑΛΛΑ να το κάνεις σαν δική σου βελτίωση και αν κάποια στιγμή στο μέλλον σε βολέψει και τεχνοοικονομικά. ontopic: ΚΑΙ διάβασμα ΚΑΙ μαθήματα και πάρα πολύ πρακτική
micos000 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Αυτό φίλε μου είναι το κακό με τα internet cafe. Είναι πλέον πάρα πολλά, συν ότι ο καθένας πλέον έχει γρήγορη σύνδεση σπίτι. Δεν ξέρω πως το δουλεύεις, αλλά απ' ότι έχω δει, ποιο πολύ πέραση έχουν αυτά που έχουν χώρο για να βάλουν γιγαντοθόνη για ποδόσφαιρο και τα κουμουρτζίδικα (στοίχημα στο εξωτερικό, κτλ). Τα άλλα συνήθως δουλεύουν για τα έξοδα ή κλείνουν. Έχω βοηθήσει σε τέτοιο μαγαζί και είχαν σέρβερ για να ελέγχει τα μηχανήματα (άνοιγμα, κλείσιμο, χρέωση κτλ) αλλά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Επίσης πιστεύω ότι υπάρχουν και ξένα προγράμματα διαχείρισης νετ καφέ που προσφέρουν πολλά παραπάνω από τα Ελληνικά για λιγότερα χρήματα. Τώρα, το πρόβλημα σου δεν είναι πως θα μάθεις να δουλεύεις τον σέρβερ αλλά το ότι αν μπλοκάρει το πρόγραμμα διαχείρισης δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί είναι κλειδωμένο. Οπότε ή θα αλλάξεις πρόγραμμα ή θα μείνεις όπως είσαι να σε αρμέγουν.
dpolal Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Ρώτησε την εταιρεία που σου κάνει την συντήρηση αν αναλαμβάνουν υποστήριξη per-call και πόσο χρεώνουν. Θα τους πληρώνεις μόνο όταν τους καλέσεις ΑΛΛΑ μην περιμένεις να δίνεις λίγα, κοστίζει παραπάνω. Συμφέρει όμως αν δεν τους χρειάζεσαι κάθε μήνα αλλά μία στο τόσο. Παράλληλα, μαθαίνεις είτε μόνος σου, είτε με βοήθεια κάποιου τεχνικού. Το πρόβλημα σου είναι πως σε οποιαδήποτε σχολή και αν πας θα λάβεις γενική γνώση για πολλά πράματα που δεν θα σου είναι όλα απαραίτητα. Εσύ, αντίθετα χρειάζεσαι εστιασμένη εκπαίδευση πάνω σε ότι αφορά το μαγαζί σου. Αυτό φίλε μου είναι το κακό με τα internet cafe. Είναι πλέον πάρα πολλά, συν ότι ο καθένας πλέον έχει γρήγορη σύνδεση σπίτι. Δεν ξέρω πως το δουλεύεις, αλλά απ' ότι έχω δει, ποιο πολύ πέραση έχουν αυτά που έχουν χώρο για να βάλουν γιγαντοθόνη για ποδόσφαιρο και τα κουμουρτζίδικα (στοίχημα στο εξωτερικό, κτλ). Τα άλλα συνήθως δουλεύουν για τα έξοδα ή κλείνουν. Έχω βοηθήσει σε τέτοιο μαγαζί και είχαν σέρβερ για να ελέγχει τα μηχανήματα (άνοιγμα, κλείσιμο, χρέωση κτλ) αλλά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Επίσης πιστεύω ότι υπάρχουν και ξένα προγράμματα διαχείρισης νετ καφέ που προσφέρουν πολλά παραπάνω από τα Ελληνικά για λιγότερα χρήματα. Τα περισσότερα νετ καφέ εκτός από ότι ανέφερες βασίζονται και στην πιτσιρικαρία που πάει εκεί για online gaming και το χαβαλέ που γίνεται. Αν στήσεις σωστά τα μηχανήματα σου και τραβάς κόσμο έχει ακόμα ψωμί.
garen Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Ευχαριστω για της απαντήσεις σας,¨οπος είπα δώξα το θεό έχω δουλεια ο κοσμος έρχεται ειδικά σε αργείες γίνεται χαμός το πρόβλημα ειναι οτι το μαγαζί είναι μικρό και τα εσοδα οσο κοσμο και να έχει δέν μπορούν να ανέβουν αν πχ γεμίσουν ολοι οι υπολογιστές για όλη μέρα τελος μέχρι εκει ειναι οσα ειναι να βγούν θα βγούν και ακομα 100 άτομα να ερθουν δέν μπορώ να εξπηρετήσω το πρόβλημα είναι τα εξοδα που κάθε μήνα ξεφυτρώνει κάτι καινούριο.. και μήν βάλω και ζημιές κανα τροφοδωτικό κανας σκληρός κανα ποντίκι- πληκτρολόγιο κτλ κτλ.. κτιλ. Πρέπει απο κάπου να κόψω υποστήριξη per call θα το έκανα άν είχα εγώ όλη την διαχείρηση αν πχ εκανα αυτο που λέω και ταυτόχρονα αν ήταν κάτι πάνω απο της δυνατότητες μου να έπαιρνα τήλ αλλά εδώ ειναι το πρόβλημα εχουν αυτοι πάλι όλη την διαχείρηση κωδικούς απο υπολογιστές σερβερ κτλ οπότε αναγαστικά τηλ με τη μία... ειδάλως κλάιν εβγαλε πρόβλημα το pc? format με τη μία αν δεν μπορώ να το λύσω αλλά τώρα ούτε αυτο μπορώ να κάνω. δέν συμφερει. Η αρχική ιδέα μου είναι να μήν κάνω κάτι πούπλοκο ξέρω νέτ που εχει απλά τα pc συνδεδεμένα σταν ταμειακό και τα ανοιγει.. εμένα ολα τα αρχεία είναι αρχικά στον σέρβερ οταν τρέξει ενα παιχνίδι 1η φορά σε ενα pc το ΄΄τραβάει'' απο τον σέρβερ το κάνει εγκατάσταση και έπειτα μένει μέσα οταν φουλάρει ο σκληρός λογο πολλών αρχείων αυτόματα σβήνει κάποιο παλιό και περνάει το καινούριο ο ταμειακός που ανοιγοκλεινει χρεώσεις είναι άλο pc. Δέν ειπα οτι θα το κάνω αυριο απλά σιγά σιγά αν μάθω όλη την διαδικασία το αναλάβω μετα απο ένα διάστημα. απο θέμα hardwere πλέον κάνω τα πάντα μόνος μου μέχρι και οθόνες καμένες επισκευάζω (οχι οτι είναι τίποτα δύσκολο) αλλά απο ένα σημείο και μετά πληρωνα και ξαναπλήρωνα στρωθηκα στο Google ελιωσα στο ψαξιμο και στο διάβασμα και τα κάνω όλα μόνος μου. Ε'ιναι τόσο δύκολο να τα μάθω όλα αυτα?δέν με απασχολεί να μάθω γλώσα προγραμματισμού να στήσω το νέτ μόνος με μια επιφάνεια εργασίας που θα φτιάξω εγώ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι?πάρα πολύ? Θα βάλω καμιά αγγελία να βρώ κανενα πρόην υπάλληλο η κάποιο νήν που να διατίθετε εναντη αμοιβής να μου μάθει την δουλεια.. Ακομη και κάποιος που διαβάσει αυτο το θέμα αν είναι της δουλειας μπορεί να μ στειλει
micos000 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 [...]Η αρχική ιδέα μου είναι να μήν κάνω κάτι πούπλοκο ξέρω νέτ που εχει απλά τα pc συνδεδεμένα σταν ταμειακό και τα ανοιγει.. εμένα ολα τα αρχεία είναι αρχικά στον σέρβερ οταν τρέξει ενα παιχνίδι 1η φορά σε ενα pc το ΄΄τραβάει'' απο τον σέρβερ το κάνει εγκατάσταση και έπειτα μένει μέσα οταν φουλάρει ο σκληρός λογο πολλών αρχείων αυτόματα σβήνει κάποιο παλιό και περνάει το καινούριο.[...] Αυτό, όπως το διαβάζω, δε φαίνεται και κάτι περίπλοκο. Κάποια σκριπτάκια θα τρέχουν από πίσω που κάνουν αυτές τις δουλειές. Ίσως αν το ψάξεις σε κάποιο client τι τρέχει και τι schedules έχει να καταλάβεις κάποια πράγματα. Ο σέρβερ τι λειτουργικό τρέχει; Οι client εντάσσονται σε domain; Έχει κάποια περίεργα εικονίδια στο tray; Τρέχει deep freeze στους client;
garen Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 O server εχει windows server 2000 Μου εχουν πεί οτι πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε εκει μια αναβάθμηση προς το παρόν δέν είναι ακρος απαραίτητη και για να γίνει πρέπει να κλεισει το μαγαζι 1 μέρα για να πάω εκει το κουτί να γίνουν ολες οι ενέργειες και ακόμα δεν εχει γίνει. Αν εντασσονται σε domain τι εννωείς?απόσο ξέρω το κάθε pc εχει ενα όνομα το οποιο αν πχ κάνουμε ghost κάποιο καινουριο σκληρό μολις ανοιξει 1η φορά πρεπει εγώ να πάω να τρέξω ενα προγραμματάκι που εχει και να δώσω την ονομασία του υπολογιστή πχ NΕTPC10 απο εκει και έπειτα αυτοι το ''βλέπουν'' και κάνουν οτι είναι να κάνουν απομακρυσμένα. Ghost εγώ τα κάνω ακολουθόντας οδηγείες τηλέφωνικά απο αυτούς μπαινω στο bios πατώντας f12 και επιλέγω να μπουτάρει απο το lan κάτι τετοιο δεν πολυθυμάμαι εχουμε καιρό να το κάνουμε απο εκει ανοιγει κάτι σάν πρόγραμμα το οποιο ακολουθώντας κάποια βήματα ghostcas-->unicast και κάτι άλλα κουτάκια με αριθμους (παρτισιον σκληρού πρέπει να είναι αυτοι οι αριθμοι) που βάζω ξεκινάει η διαμόρφοση του σκληρού εφόσον αυτοι δώσουν την εντολή μέσω του σερβερ. οταν ολοκληρωθεί πάω και ονομάζω τον υπολογιστή και απο εκεί και πέρα κάνουν ολα τα οιπόλοιπα. Δέν ξέρω τι ενοείς με τα εικονίδια στο tray.. Ναι deep freeze ειναι σε όλα τα pc περασμένα και στο ταμειακό. Απλά υπάρχει και ο φάκελος κάθε μέλους ο οποιος είναι για να αποθηκευει ο κάθε πελάτης οτι αρχεία θέλει αλλά και saves απο παιχνίδια ετσι ωστε οταν ξαναέρθει σε οποιο pc και να κάτσει να εχει τα αρχεία του και τα saves του (4 giga το κάθε μέλος) αυτος ο φάκες δέν επειρεάζετε απο το deep freeze, ελπίζω να κατάλαβες γιατι τα περιγράφω ολα στο περίπου. οπος κατάλαβατε οι γνώσεις μου πάνω σε αυτα ειναι αρκετά ελειπης γιατί τόσα χρόνια οτι πρόβλημα έχω η αν θέλω να περάσω drivers αν αλλάξω καμια κάρτα γραφικών και γενικά απο softwere το λύνουν αυτοι απομακρυσμένα ξεκλειδώνουν το pc κάνουν οτι είναι να κάνουν και το ξανακλειδώνουν Γιαυτό άλωστε τουσ πληρώνω κιόλας γιατί δέν ξέρω (ακόμα)
micos000 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Καταλαβαίνω τι εννοείς. Αυτό το πρόγραμμα που τρέχεις μήπως είναι κάποιο τύπου vnc; (tightvnc, ultravnc, κτλ); Ή είναι κάποιο bat ή κάποιο vb script που σου ζητάει να δώσεις το όνομα του pc για να μπορέχουν να το δουν; Για να δεις αν είναι σε domain πάτα WINDOWS+R και δώσε το παρακάτω και πάτα enter set user|find /i "domain" Θα σου επιστρέψει (λογικά) μια γραμμή που θα λέει USERDOMAIN= και θα ακολουθεί κάτι. Αν αυτό είναι το όνομα του υπολογιστή (π.χ. NETPC10) τότε δεν είναι σε domain. Αν σου δώσει κάτι άλλο και όλα τα άλλα pc δίνουν το ίδιο όνομα τότε είναι όλα σε domain και μάλλον σε active directory. Το συμπέρασμα είναι ότι αν δεν είναι σε domain κάτι μπορείς να ψάξεις και να καταλάβεις. Αν είναι σε domain τότε άστο καλύτερα γιατί θα πρέπει να αλλάξεις όλη τη δομή του cafe για να μπορέσεις να βγάλεις άκρη από μόνος σου. Το ghost θα μπορούσες να το κάνεις και τοπικά, χωρίς να μπουτάρεις από lan αλλά από cd και να σώσεις σε εξωτερικό δίσκο. Δε χρειάζεται να είσαι σε δίκτυο. Αυτό το "απομακρυσμένα" πολύ μου αρέσει. Αν σου κλειδώνει την οθόνη και δεν μπορείς να δεις τίποτα μάλλον συνδέονται σε απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας για να μη μπορείς να δεις τι κάνουν. Εγώ πάντως πιστεύω ότι σε έχουν μαρκάρει από παντού και για τα καλά και αν θέλεις να τους κόψεις και να ασχοληθείς μόνος σου θα πρέπει να τα κάνεις όλα από την αρχή μόνος σου ή με κάποια βοήθεια για να μπορέσεις να αποδεσμευτείς.
mastoras007 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 και εγώ μια απο τα ίδια φίλε μου στο περίπου με σένα είμαι powered by μια εταιρία ολα γίνονται απομακρυσμένα και πληρώνω κάθε μήνα ενα στάνταρ ποσό τους χρειαστώ η όχι ¨Εκανα απο περιέργεια τη δοκιμή που γράφει ο φίλος ποιο πάνω και μου βγάζει το όνομα του υπολογιστή οπότε δεν είναι σε domain Αυτό τι σημαίνει?τι μπορώ να ψάξω σάν ιδέα και εγώ θα ήθελα να ξέρω τι παίζει πίσω απο της κλειδωμένες οθόνες να δω τι πληρώνω.. Οχι τίποτα αλλά μου έτυχε και αρκετές φορές να με δουλεύουν κιόλας.. 1 φορά πχ είχα ξεχάσει ενα ρούτερ εκτός ρεύματος και δέν το πρόσεξα (6 ρουτερ εχω εκει μεσα) ε κολλούσε το ιντερνετ συνέχεια τους έπερνα τηλ κάθε μέρα και μου λέγαν αγανακτισμένοι οτι ''μα τα εχουμε τσεκάρει ολα τα ρούτερ σου φαινονται να δουλευουν κανονικά πάρε τηλ τους παρόχους σου'' οταν κατάλαβα οτι το ρούτερ δέν ηταν στην μπρίζα μπήκα εγώ στην μπριζα..πήρα το είπα και μου έλεγε εεε..μαααα...δέν ξέρω... οπότε στα @@ δέν μπήκαν κάν να δουν αν οντος είναι όλα τα ρούτερ κομπλέ απο εκείνη τη μέρα πήραν 1η κίτρινη κάρτα.. θα έπινε κανα καφεδάκι στο γραφείο και θα είχε γίνει ένα με την πολυθρόνα...εγώ όμος αυτον τον πλήρωσα και τον πληρώνω..
garen Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Και εγώ δέν είμαι σε domain.. Μπορώ να δώ τι προγράμματα τρέχουν απο πίσο?
micos000 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Όχι, δεν ήταν το νόημα να δεις τι τρέχουν από πίσω (αναφέρομαι και στους δύο) αλλά το ότι δεν είναι σε domain σημαίνει ότι ο σέρβερ δεν κάτι και κάτι τρομερό που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Αφού είναι τα pc σε απλό δίκτυο, τώρα θα πρέπει να ασχοληθείς με την εκμάθηση χρήσης των windows και λίγο δίκτυα για να αρχίσεις να κάνεις πράγματα μόνος σου. Το στήσιμο των παιχνιδιών προφανώς θα γίνεται με εγκατάσταση από κοινόχρηστο φάκελο και το ghost θα γίνεται κι αυτό κάπως έτσι. Θα πρέπει να δεις και λίγο τον σερβερ τι περιέχει και να κατανοήσεις το στήσιμο του δικτύου σου. Δε λέω ότι είναι εύκολο αλλά αν σε βοηθήσει λίγο κάποιος που ξέρει κάτι παραπάνω από εσένα θα βγάλεις σιγά-σιγά άκρη. Για να δεις τι κάνουν λίγο δύσκολο, ιδίως αν το κάνουν με remote desktop. Αν το κάνουν με vnc ή radmin τότε ίσως κάτι να μπορεί να γίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα