whatsmyname Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα κι από μένα!Αγαπητέ lamthagod να σου πω με τη σειρά μου πως τα μαθηματικά είναι μια αλυσίδα,τουλάχιστον στα μαθήματα του ίδιου τομέα.Πχ άλλο πράγμα η γραμμική άλγεβρα(είναι άλγεβρα...)και άλλο πράγμα η ανάλυση. Ξεκίνα από τα βασικά (μαθηματικά λυκείου)ώστε να μην έχεις απορίες και σιγα σιγα προχωράς στα επόμενα.Για να σε καθησυχάσω,να σου πω πως δεν ειναι δύσκολα αλλά θέλουν χρόνο για να μπορέσεις να τα κατανοήσεις και να μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις. Η άλγεβρα είναι ένα κομμάτι μόνη της και μπορείς να ανταπεξέλθεις χωρίς να διαβάσεις τα του σχολείο.Το θέμα λοιπόν είναι η ανάλυση. Για την αναλυση θα χρειαστεις βασικά πράγματα από λύκειο αλλα μην τρελαθείς γτ το ζουμί θα το πάρεις από τα μαθήματα της σχολής σου.Οι σειρες θα χρειαστουν όρια και τα όρια σειρες οπότε μπορεις να σπάσεις το διάβασμά σου σε επιμέρους τομείς ώστε να αποκτα και ενδιαφέρον.Ξεκίνα από λυκειο.Ταυτοχρονα κάνε αλγεβρα.δες μετα σειρες για να δεις οτι μπορείς να λυνεις πραγματα που δε θα πίστευες ποτε.Μπες στην υλη της σχολής σου και δες ακολουθίες και ορια.και μετα πάλι σειρες.Στο μαθηματικό Αθήνας υπάρχουν τρομερές σημειώσεις σε όλα τα μαθήματα που θα σε διευκολύνουν.Υπάρχει και γκρουπ στο facebook (μαθηματικο Aθηνας)και forum(math.forum.uoa.gr) όπως επίσης και η βιβλιοθήκη του τμήματος η οποία είναι σούπερ και έχει ότι βιβλίο θες για να σε βοηθήσει. Eίναι πολλά παιδιά πρόθυμα να βοηθήσουν οπότε ρώτα ότι θες.Επίσης κανουν και C και Java και νομίζω και Python οποτε παίζει να σε βοηθήσουν και στην πληροφορική. Εννοείτε πως ενας δασκαλος θα σε βοηθησει αρκετα αλλά τη δουλειά θα την κάνεις κατα 90% μόνος σου. Ότι χρειαστεις πές μου να σε βοηθήσω κι εγώ. Μην τα παρατήσεις κι αφιέρωσε χρόνο.Περισσότερο από όσο νομίζεις!Κι αν θεωρείς ότι είναι αρκετός τοτε διπλασίασε το χρόνο σου. Τα μαθηματικά απαιτουν θυσίες...
gpolic Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Τα μαθηματικα ειναι ζορικα.. Ισως οχι για καποιον που μολις τελειωσε το λυκειο, αλλα για καποιον μεγαλυτερο σιγουρα. Θα σου προτεινα ιδιαιτερο μαθημα η φροντιστηριο, καθως αυτο εκανα και εγω και τα καταφερα. Αυτο που σου δινει το ιδιαιτερο ειναι οτι σε ξανα βαζει στον τροπο σκεψης. Σε ξαναβαζει στη φιλοσοφια δηλαδη δινοντας σου κατευθυνσεις για το πως δουλευεις ξεκινωντας να λυσεις μια ασκηση. Οσο αφορα τις ασκησεις που εχεις χασει. Θα εχεις χρονο πριν τις εξετασεις, που θα υπαρχει καποιο κενο, για να γυρισεις πισω και να τις ξανακοιταξεις και να καλυψεις οσα κενα μπορεις. (εχοντας κανει πρωτα καποια μαθηματα βεβαια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα