Fulgore Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Άρα εσύ προτιμάς να μην πουλήσεις κάτι γιατί μπορεί ο άλλος να σου πει «δεν έρχομαι μέχρι την άλλη άκρη» Μα γιαυτο το λογο και συνηθως οποιος ακολουθαει το παραπανω ριχνει λιγο την τιμη. Επισης δεν ειναι θεμα του να μην πουλησεις κατι γιατι το αναφερεις στην αγγελια εξ αρχης.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Θα ήθελα να παραθέσω και την δική μου άποψη και θα είμαι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται! Είμαι μέλος στη σελίδα 1 χρόνο και κάτι. Η χρήση που κάνω είναι κατά 99% για αγοραπωλησίες! Η μόνη μου παρουσία στο φόρουμ είναι κυρίως 2-3 δημοσιεύσεις του pc setup μου στην case modding κατηγορία! Κάποιοι από τους φίλους παραπάνω με γνωρίζουν γι'αυτό! Γενικά δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι δημοσιεύσεις ούτε να καθίσω να διαβάσω διάφορα ζητήματα!( Κατά περίεργο λόγο το έκανα τώρα όμως , ίσως αναθεωρώ σταδιακά.) Το θεωρώ άσκοπο χωρίς παρεξήγηση! Στο μυαλό μου μέχρι στιγμής τουλάχιστον αποτελεί αποκλειστικά μια σελίδα για αγοραπωλησίες με μεγάλη επισκεψιμότητα γιαυτό το σκοπό έκανα και εγγραφή! Καταρχάς βάζω υπερβολικά συχνά αγγελίες! Ξεκίνησα πουλώντας κινητά και εδώ και μισό χρόνο κυρίως hardware! Η κύρια έδρα μου είναι στο Βόλο όπου και σπουδάζω και δευτερευόντως η Κατερίνη που είναι το πατρικό μου! Το 80% των συναλλαγών μου περίπου αφορούν εξ' αποστάσεως συναλλαγές! (Αθήνα, Κρήτη, Τρίπολη, Λαμία, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και δε συμμαζεύεται!) Το βασικότερο για εμένα είναι η πρώτη εντύπωση που θα σου κάνει ο υποψήφιος αγοραστής τόσο από τον τρόπο που μιλάει όσο και στο ενδιαφέρον που θα δείξει για να διευκολύνει την συναλλαγή! Οι αρκετές θετικές αξιολογήσεις προσφέρουν μια ανακούφιση και μια σιγουριά παραπάνω βέβαια! Επειδή όπως ανέφερα βρίσκομαι κυρίως στο Βόλο είναι πολύ σπάνιο το φαινόμενο να βρω αγοραστή από εδώ! Αυτή τη στιγμή έχω 34 θετικές με διθυραμβικά λόγια στις περισσότερες περιπτώσεις!(Ναι ξέρω δεν είναι πάρα πολλές αλλά αφορούν κυρίως αποστολή πραγμάτων σε άλλο σημείο!) Στέλνω και με ΕΛΤΑ πράγματα λιγότερο εύθραυστα και κυρίως με γενική για τα πιο επίφοβα! Τα πακετάρω κυριολεκτικά σαν αστακούς ! Μπορεί να έχουν και 4-5 στρώσεις bubbles! Αν διασφαλίσεις το προϊόν σου πριν το στείλεις δεν υπάρχει κανένα θέμα για τη μεταφορά! Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για την κατάσταση που τα έχω στείλει αλλά και την έκπληξη για το υπερβολικό πακετάρισμα!! Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά! Όσον αφορά τους λανθασμένους χρόνους που αναφέρθηκαν για τα ελτά και γενικά τα κούριερ: Σε περίπτωση αντικαταβολής με Ελτά και στέλνοντας από πόλη σε πόλη μέσα σε 4-5 εργάσιμες τα χρήματα είναι σε εσένα! Με γενική ζητάνε τραπεζικό λογαριασμό και μέσα σε επίσης 5 εργάσιμες το πολύ καταθέτουν το ποσό! Επιπλέον εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κακομεταχείρηση δέματος αν και όπως είπα προνοώ σε τεράστιο βαθμό γι' αυτό! Πολλές φορές δυστυχώς τα έχω σκοτώσει σε τιμή ολοκάινουργια πράγματα που τα πήρα από κατάστημα μόνο και μόνο για να τα δώσω γρήγορα και να πάρω κάτι άλλο. έχει αποκτήσει το χαρακτήρα χόμπι για έμενα κατά κάποιο τρόπο. Σχεδόν όλοι με όσους συνεργάστηκα ήταν άψογοι και ευγενέστατοι όπως βέβαια ήμουν και εγώ απέναντί τους. Έχω στείλει και με αντικαταβολή αρκετές φορές κυρίως στην αρχή της παρουσίας μου εδώ και μάλιστα κάνα 2 φορές πάνω από 400 ευρώ αντικείμενα και δεν υπήρξε ποτέ θέμα!! Επιπλέον έχω κάνει ανταλλαγές εξ αποστάσεως επίσης με μεγάλης αξίας πράγματα όπως κινητά, motherboard και κάρτες γραφικών(gtx 1070,1080). Όλα ήταν κάτι παραπάνω από άψογα!! Ίσως να στάθηκα και τυχερός αν και είχα ένα άγχος. Ωστόσο θεωρώ πως λίγο αντίληψη να έχεις και εφόσον μιλήσεις με τον άλλο καταλαβαίνεις πάνω κάτω περί τίνος πρόκειται και μπορείς να προχωρήσεις ή να κάνεις πίσω αντίστοιχα! Πλέον στέλνω μόνο κατόπιν κατάθεσης όπως ακριβώς ενεργώ και εγώ για να αγοράσω κάτι από άλλον αγοραστή. Μακάρι να υπήρχε δυνατότητα να τα δίνω όλα χέρι με χέρι και να γλυτώνω πακεταρίσματα και λοιπές ταλαιπωρίες αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό! Πέρα από την Αθήνα όπου γίνεται ''χαμός'' και δευτερευόντως την Θεσσαλονίκη σε όλα τα υπόλοιπα σημεία δεν είναι εύκολη η άμεση εύρεση αγοραστή για συναλλαγή χέρι με χέρι ειδικά αν δίνεις συνεχώς διαφορετικά πράγματα με διαφορετική ζήτηση το καθένα. Επομένως εάν θέλεις να το δώσεις οπωσδήποτε σε σύντομο διάστημα χωρίς να βάλεις 3-4 φορές την αγγελία αναγκαστικά πρέπει να συμβιβαστείς με το ενδεχόμενο να γίνει εξ αποστάσεως. Προσωπικά δεν το θεωρώ καθόλου κακό! Το αντίθετο μάλιστα! Τα άτομα που έκανα συναλλαγή από απόσταση ήταν μακράν καλύτερα μέχρι στιγμής από τους υπόλοιπους που συνάντησα από κοντά! Σπάνια με παζάρεψαν για την τιμή και φέρθηκαν υπερβολικά υπεύθυνα για μια τέτοια περίπτωση γεγονός που μου έκανε εντύπωση για ανθρώπους με τους οποίους είμαστε παντελώς άγνωστοι! Συγνώμη αν σας κούρασα απλά ήθελα να καταθέσω και την δική μου εμπειρία η οποία ίσως διαφωτίσει κάποιους.
web_assasin Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Στέλνω και με ΕΛΤΑ πράγματα λιγότερο εύθραυστα και κυρίως με γενική για τα πιο επίφοβα! Τα πακετάρω κυριολεκτικά σαν αστακούς ! Μπορεί να έχουν και 4-5 στρώσεις bubbles! Αν διασφαλίσεις το προϊόν σου πριν το στείλεις δεν υπάρχει κανένα θέμα για τη μεταφορά! Επειδη εχω χρησιμοποιησει πολλες εταιριες αλλα πιο συχνα Γενικη και Ελτα,και επειδη δουλευω στη γενικη θα σου πω πως εχουν τα πραματα. τα δεματα τρωνε πολυ ξυλο,οχι απαραιτητα απο τους υπαλληλους,αλλα επειδη συμπιεζονται απο αλλα δεματα σε καθε λακουβα. ισως καμια φορα να τρωνε και ξυλο απο τους υπαλληλους ( ισως και πιο συχνα wink wink ) . Ελτα προχθες μου ηρθε ενας ενισχυτης σακατεμενος. Γενικη μου εχουν σπασει 2 οθονες,1 ps3 και 2 λαπτοπ και δεν εβγαλα ακρη. τα δεματα σακατεμενα.. Επειδη ολη μερα ασχολουμαι με δεματα και στο γραφειο αλλα και σε δικες μου αγοραπωλησιες εδω μεσα,το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις το αντικειμενο μεσα στο χοντρο bubble wrap 2 στρωσεις ( τουλαχιστον ) και μετα ολο αυτο να το βαλεις σε μεγαλυτερο κουτι. υπαρχουν πολλα υλικα που μπορεις να χρησιμοποιησεις,εγω επειδη εχω προσβαση χρησιμοποιω το παρακατω που βαζει η γενικη σε δεματα του προσωπικου. https://www.dropbox.com/s/0pk1sg7igqiih68/photo-10.jpg?dl=0 κοινως λοιπον η θα χρεωκοπεις για να πακεταρεις καλα το δεμα,η στειλτο με καμια μεταφορικη,λιγοτερο ξυλο τρωνε εκει
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Εννοείται φίλε μου δεν αντιλέγω πως ενδέχεται να τρώνε άγριο ξύλο και γι'αυτό ακριβώς το λόγο τα πηγαίνω με 4 στρώσεις bubble wrap + το κουτί τους φυσικά! Όσον αφορά το υλικό αυτό το χρησιμοποίησα όταν έστειλα μητρική μέσα σε κουτάκι όπως είπες και όλα ήταν μια χαρά! Πρέπει να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο όσο περισσότερο γίνεται. Εντάξει bubble wrap έχω μπόλικο γενικά στο σπίτι κυρίως από δέματα που λαμβάνω και το κρατάω για να στέλνω ξανά ταν χρειάζεται όποτε δεν είναι ιδιαίτερη δαπάνη
web_assasin Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 σκεψου οτι μετα απο τη 2η φορα που μου χαλασαν δεμα,οταν με ειδε ο αποθηκαριος μας μου λεει:καλα δε βαζεις μυαλο εσυ ε?
eko13 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Μόνο εμένα με ενοχλεί όταν σκαλώνουν στην απόσταση οι πωλητές/αγοραστές ή το παθαίνετε κι εσείς; Δηλαδή βάζουμε μια αγγελία σε ένα φορουμ που απευθύνεται σε όλο το πανελλήνιο και αποκλείουμε την μισή ή το 90% της Ελλάδας από το να το αποκτήσει; Ε βάλτο στα Λαμιώτικα νέα τότε ρε αδερφέ να βρεις από την πόλη σου (τυχαίο το παράδειγμα), γιατι να φορτώνουμε το φορουμ με αγγελίες που δεν απευθύνονται σε όλα τα μέλη; Υπαρχει και πιο απλος λογος απο το τσεκαρισμα, πχ εγω δουλευω σχεδον ολη μερα οποτε δεν ειμαι σπιτι να το παραλαβω αν σταλει απο ΕΛΤΑ, και αν σταλει και δεν εισαι εκει πρεπει να πας απο το ΕΛΤΑ για να το παρεις και μονο πρωινες ωρες που για μενα ειναι δυσκολο. Οποτε πρωτιμω να περιμενω και να πετυχω κατι με συναντηση παρα να ρισκαρω ταλαιπωρεια,... Μονο μια φορα εχω παρει με ΚΤΕΛ! Αλλα μιλαγα με τον ανθρωπο κοντα μια βδομαδα για να σιγουρεψουμε την κατασταση του προιοντος και να πετυχω δρομολογιο που με βολευει... 1
papoys1 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Σίγουρα η επαρχία να μη βολεύει χέρι με χέρι ή να βολεύει ένα μικρό μέρος μελών. Υπάρχει όμως και η Αθήνα η οποία είναι πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας στην οποία μπορεί άνετα η συναλλαγή να γίνει χέρι με χέρι. Πέραν των άλλων νομίζω ότι σπάνια σε μία τέτοια θα μπορέσει ο πωλητής να ξεγελάσει τον αγορασατή.Θα μου πείτε καιπου μπορεί να καταλάβει ο αγοραστής αν η κάρτα δουλεύει.Όλα μπορούν να συμβούν αλλά η φυσική παρουσία θα αποθαρρύνει κάποιον να ξεγελάσει τον άλλο. Οπότε οι ενδιαφερόμενοι πωλητές και αγοραστές ας αποφασίζουν μόνοι τους πως επιθυμούν να γίνει η συναλλαγή και εμείς ας σεβαστούμε την απόφασή τους όποια και αν είναι αυτή. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Υπάρχει όμως και η Αθήνα η οποία είναι πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας στην οποία μπορεί άνετα η συναλλαγή να γίνει χέρι με χέρι. Ας υποθέσουμε ότι μένω Πεντέλη και μένεις Καμίνια. Προσδιόρισέ μου αν θες το λήμμα «άνετα». Εκτός κι αν όταν λες «Αθήνα» εννοείς μόνο το κέντρο της Αθήνας, οπότε όχι, δεν είναι πάνω από το μισό πληθυσμό της χώρας. 1
karaLRS Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Υπαρχει και πιο απλος λογος απο το τσεκαρισμα, πχ εγω δουλευω σχεδον ολη μερα οποτε δεν ειμαι σπιτι να το παραλαβω αν σταλει απο ΕΛΤΑ, και αν σταλει και δεν εισαι εκει πρεπει να πας απο το ΕΛΤΑ για να το παρεις και μονο πρωινες ωρες που για μενα ειναι δυσκολο. Οποτε πρωτιμω να περιμενω και να πετυχω κατι με συναντηση παρα να ρισκαρω ταλαιπωρεια,... Μονο μια φορα εχω παρει με ΚΤΕΛ! Αλλα μιλαγα με τον ανθρωπο κοντα μια βδομαδα για να σιγουρεψουμε την κατασταση του προιοντος και να πετυχω δρομολογιο που με βολευει... Αν σου πληρώσει πόρτα πόρτα;
eko13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Αν σου πληρώσει πόρτα πόρτα; To ιδιο πραγμα ειναι, θα πρεπει να εισαι σπιτι ή να πας απο εκει. Οποτε το ιδιο πραγμα ειναι αν δουλευεις ολη μερα. Η μονη λυση ειναι να βαλεις την διευθυνση της εταιριας αλλα επειδη ειναι μικρη εταιρια θελω διακριτικοτητα. Σε καθε περιπτωση δεν εχω πετυχει την σουπερ ντουπερ περιπτωση που να ασχοληθω με αποστολη, 2-3 περιπτωσεις που μπηκα σε αρχικες συζητησεις δεν το πηρα πολυ ζεστα και εφυγαν σε αλλους. Δεν ηταν καποιες περιπτωσεις που να μετανιωσα που ημουν επιφυλακτικος με αποστολη.
karaLRS Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 To ιδιο πραγμα ειναι, θα πρεπει να εισαι σπιτι ή να πας απο εκει. Οποτε το ιδιο πραγμα ειναι αν δουλευεις ολη μερα. Η μονη λυση ειναι να βαλεις την διευθυνση της εταιριας αλλα επειδη ειναι μικρη εταιρια θελω διακριτικοτητα. Σε καθε περιπτωση δεν εχω πετυχει την σουπερ ντουπερ περιπτωση που να ασχοληθω με αποστολη, 2-3 περιπτωσεις που μπηκα σε αρχικες συζητησεις δεν το πηρα πολυ ζεστα και εφυγαν σε αλλους. Δεν ηταν καποιες περιπτωσεις που να μετανιωσα που ημουν επιφυλακτικος με αποστολη. Δηλαδή έχεις χρόνο για συνάντηση και δεν έχεις χρόνο για να περάσεις από ένα courier να πάρεις το πακετο σου; 1
tsaptsap Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Μπορεί να νομίζει οτι ο χρονος του και μεταφορικά του έξοδα είναι ανάξια λογου και χρήματος
eko13 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Η συναντηση συνηθως γινεται σε μετρο και βραδινες ωρες... Δεν λεω οτι ειμαι κανονας αλλα υπαρχουν εξαιρεσεις που σε μερικους φαινονται περιεργες αλλα δεν παυουν να υπαρχουν...
redhotstef Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Η συναντηση συνηθως γινεται σε μετρο και βραδινες ωρες... Δεν λεω οτι ειμαι κανονας αλλα υπαρχουν εξαιρεσεις που σε μερικους φαινονται περιεργες αλλα δεν παυουν να υπαρχουν... Και εμεις μια βρεθηκαμε βραδυ και μια, σε μετρο.. :Ρ Ε συνηθως τα πρωινα πολλοι δουλευουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα