Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οριστε ενα αλλο ζητημα που προκυπτει με συναλλαγες εξ αποστασεως.

Αγορασα κατι αξιας 200 ευρω + 10 μεταφορικα απο μελος. Οταν πηγα να κανω καταθεση, επειδη δεν ειχε ιδια τραπεζα με εμενα, η μεταφορα μεσω web εχει καπελο 3 ευρω.

Τελικα λογο καποιων παραγοντων η μεταφορα θα στοιχίσει 10 ευρω παραπανω. Συμφωνησαμε να μοιραστουμε το κοστος. Ελα ομως που για 5 ευρω θα χρεωθω ξανα αλλα 3. Αρα μου πηγε 6 ευρω παραπανω. Ενταξει δεν ειναι τρελο ποσο, αλλα ανηκει στα κρυφα εξοδα. :)

Θα πει καποιος και γιατι δεν πας απο την τραπεζα του φιλου να κανεις την μεταφορα? Οταν εργαζεσαι απο τις 8 το πρωι περιπου μεχρι οσο παρει δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα να πας και να στηθεις στην ουρα.

Στην αθηνα υπαρχουν τραπεζες με διευρυμενο ωραριο οπου κλεινουν και στις 8 το βραδυ. Επισης η καταθεση μπορει να γινει ανετα μεσω ατμ , ολο το 24ωρο.

• Like 1
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην αθηνα υπαρχουν τραπεζες με διευρυμενο ωραριο οπου κλεινουν και στις 8 το βραδυ. Επισης η καταθεση μπορει να γινει ανετα μεσω ατμ , ολο το 24ωρο.

Οταν λες απο ΑΤΜ εννοεις οτι χωρις καρτα παω πχ σε ΑΤΜ της Πειραιως και μπορω να καταθεσω σε λογαριασμο μετρητα?

Αν ισχυει αυτο δεν το ηξερα.

Δημοσ.

Χερι χερι ειχα δωσει και εγω παλιοτερα ενα κινητακι του 2004 απο συλλογη πληρως λειτουργικο με την αυθεντικη του μπαταρια, 7 ευρω. Μου στελνει μετα απο δυο μερες οτι η μπαταρια δεν κραταει και να το το παρω πισω.

Πρεπει και ο αγοραστης να ξερει τι θελει. Αν ηθελε κινητο που να κραταει η μπαταρια δεν θα επερνε κινητο 11 χρονων.. Επισης η τιμη που το εδωσα τοτε ηταν σκοτωμα, η καινουρια μπαταρια τυπου nokia bl5c κοστιζει πιο πολυ σε μερικα μαγαζια.

Μου θυμιζει ενα ανεκδοτο με τον αρκα οπου ο ποντικος δινει στον ισσοβιτη ενα πακετο τσιγαρα τζαμπα και πουλαει τον αναπτηρα 500 ευρω πχ.

Επισης χερι χερι ειχα δωσει ενα μοτορολα παλια που ειχε χαλασμενη την υποδοχη της καρτας μνηνης, και οποτε πιεζες το σημειο αυτης χωρις το καπακι της μπαταριας η οθονη τρεμοπαιζε. Με το καπακι της μπαταριας ηταν οκ. Δουλευε αψογα σαν τηλεφωνο απλως το επαιρνες με την ιδεα οτι θα βολευτεις με την εσωτερικη μνημη μονο που ειχε, και το ραδιοφωνακι. 10 ευρω η 15 το ειχα δωσει. Μου στελνει μετα οτι κανει αυτο στην οθονη κλπ οτι εγραψα παραπανω και ειχε ειπωθει και στην αγγελια, του λεω αμα δεν την πειραζεις την υποδοχη δουλευει μια χαρα και η οθονη και ολα. Οπως και να ειχε ηξερε τι επαιρνε απλως νομιζε οτι μπορουσε να το φτιαξει και μετα το μετανιωσε. Εγω σαν πωλητης του εκανα αξιολογηση πρωτος, απο αυτον ακομα περιμενω 2 χρονια.

Κατι τελευταιο που θυμαμαι ειναι ενας που του εδωσα ενα κινητο παλι 7 ευρω, στην συναντηση να μου λεει οτι το ιδιο κινητο επειδη του αρεσε το ειχε αγορασει πριν κατι μηνες 50 ευρω χωρις κουτι, παλιο συλλεκτικο, και εγω να νιωθω χαζος που του το δινω 7 ευρω. Οταν πηγα σπιτι μου εστειλε οτι ειχε ενα ραγισματακι που δεν το ειδε στη συναντηση , ουτε εγω το θυμαμαι να υπηρχε η να το προσεξα τοτε, αλλα δεν προσφερε καποιο λειτουργικο προβλημα, απλως αισθητικο αν βγαλεις τη προσοψη, και να το παρω πισω. Τελικα με το παιδι ανταλλαξαμε θετικες αλλα τι να πεις με τη περιπτωση του..

Και στις τρεις περιπτωσεις η συναντηση εγινε , επειδη μπορουσα, σε δημους της Αθηνας διπλανους απο τον δικο μου.

Τι θελω να πω.

Ακομα και χερι χερι, ακομα και για μικρα ποσα, ο καλυτερος τροπος ειναι ο πωλητης να ειναι διπλα στο σπιτι του και ο αγοραστης να το ξεψαχνιζει το προιον μεχρι θανατου πριν παρει την τελικη αποφαση. Αν δεν το παρει, ο πωλητης δεν θα ειναι αναγκασμενος να κανει ταξιδι για να παει σπιτι. Παλια οταν πουλουσα κατι πηγαινα και στην αλλη ακρη της αθηνας, ακομα και μικρα ποσα κατω απο 30 ευρω. Πλεον με αυτα που ειδα και τυχαινουν καμια φορα λεω η ερχεσαι στο δημο μου και ας μη το πουλησω ποτε. Εστω σε διπλανους δημους οταν δεν μιλαμε για ευτελη ποσά. Βεβαια καταλαβαινεις και το χαρακτηρα του ανθρωπου οταν μιλας απο πριν τη συναντηση. Ο γραφικος του χαρακτηρας επισης οταν σου στελνει μυνημα ειναι ενα συν, για αυτο προτιμω να μην δινω τηλεφωνο στις αγγελιες πλεον αλλα μονο μεσω πμ. Ελαχιστοποιεις την αποτυχια της συναλλαγης. Οταν καποια αγγελια εχει τηλεφωνο και σε παρει ενας αγοραστης και βρεθειτε , και παιχθει βλακεια στη συναλλαγη , μετα οταν επιστρεψεις σπιτι δεν θα ξερεις ποιο μελος/αγοραστη να "αξιολογησεις" αν θες.

Οταν λες απο ΑΤΜ εννοεις οτι χωρις καρτα παω πχ σε ΑΤΜ της Πειραιως και μπορω να καταθεσω σε λογαριασμο μετρητα?

Αν ισχυει αυτο δεν το ηξερα.

Με καρτα παντα
  • Like 3
Δημοσ.

Με καρτα παντα

Παλι εχει προμηθεια. 2.1 ευρω. Anyway για ποσα οπως το δικο μου δεν ειναι τρελο οπως εγραψα, αλλα σε χαμηλοτερα οντως αυξανει το κοστος.

Δημοσ.

Συμβαίνουν αυτά και ας προσπαθούν όσο θέλουν κάποιοι να υποβαθμίσουν την πιθανότητα αυτή. Ένα άλλο παλικάρι μέχρι και καφέ ήπιαν έξω, και αφού τα συζήτησαν και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους μπούκαραν στο σπίτι του. Πραγματικά απορώ με κάποιους που ζητάνε μέχρι και συνάντηση στο σπίτι τους, πόση βαρεμάρα πια! Μη σώσει και το πάρει όποιος θέλει live επίδειξη, σπίτι μας ΔΕΝ βάζουμε ΚΑΝΕΝΑΝ άγνωστο ούτε πηγαίνουμε σε σπίτια αγνώστων με αφορμή μια αγοραπωλησία.

Για το φίλο πιο πάνω με τα 3ευρα και τις προμήθειες έχω να πω μόνο ένα πράγμα. Σε τέτοια ποσά τα έξοδα μοιρασμένα ή καλύτερη τιμή. Αν τίποτα από αυτά δεν γίνεται δεκτό, ελτα αντικαταβολή και αν ούτε αυτό γίνει δεκτό πάμε παρακάτω γιατί μιλάμε για μη συνεργάσιμο πωλητή. Δικαιολογίες είναι όλα αυτά με τα κόστη. Για όποιον επιμένει να προτιμά κούριερ λόγω αξιοπιστίας ή ταχύτητας, οικονομική λύση είναι οι ταχυμεταφορές θυρίδα-θυρίδα. Το αντικείμενο παραδίδεται στο γραφείο και παραλαμβάνεται αντίστοιχα από εκεί. Ενδεικτικά μια κάρτα γραφικών με την κουτάρα της που στην acs κόστιζε 12Ε, με τον πιο πάνω τρόπο ήρθε με 6Ε. 

Με την ευκαιρία να πούμε ότι κι οι κούριερ με ΕΛΤΑ διακινούν τα αντικείμενα σε μεγάλες αποστάσεις.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

1) Γιατι ειμαι απατεωνας και σου πουλησα ενα σπασμενο κινητο και ειχα βαλει φωτογραφιες και βιντεο απο ενα ιδιο που εχω καλο.

2) Γιατι εισαι απατεωνας και μου στελνεις φωτογραφιες απο το δικο σου που ειχες και ηταν σπασμενο και προσπαθεις να βγαλεις τζαμπα την ζημια σου.

3) Γιατι οι μεταφορικες νομιζουν οτι κουβαλανε σακια με πατατες.

Στις περιπτωσεις 1 και 2 αντε να αποδειξω εγω οτι δεν ειμαι ελεφαντας και εσυ οτι δεν εισαι γαϊδαρος.

Στην περιπτωση 3 πιασε τ΄αυγο και κουρευτο.

Για τις περιπτώσεις 1 και 2, υποτίθεται τα έχουμε βάλει κάτω, έχουμε ανταλλάξει μηνύματα με φωτογραφίες, βίντεο και λοιπά, έχουμε βγάλει τις αξιολογήσεις μας έξω και τις έχουμε μετρήσει (ιδανικά να είμαστε και οι δύο μέλη με συμμετοχή στο forum), οπότε η πιθανότητα απάτης έχει εκμηδενιστεί. Ξαναλέω, δεν βρίσκουμε ένα random πωλητή για να μας πουλήσει, ούτε πουλάμε σε έναν random αγοραστή, κάνουμε πρώτα μία σχετική έρευνα. Ε, άμα έχουμε όλες τις bases μας covered και πάλι καταφέρει ο απατεώνας να του βγει η απάτη, χαλάλι τα 100 ευρώ που θα κάνει το κινητό ή η mobo, με την ευχή να τα φάει σε γιατρούς.

Για το 3, δεν θα διαφωνήσω, αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία κιόλας. Η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που να πρέπει να χρησιμοποιώ κατά κόρον μεταφορικές όλων των ειδών (από κούριερ για μικρά δέματα έως φορτηγά για παλέτες) έτσι ώστε να στέλνω προϊόντα πολύ πιο εύθραυστα από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό είδος. Ο γενικός κανόνας είναι απλός: αν είναι σωστά πακεταρισμένο δεν παθαίνει τίποτα.

Έχω παραγγείλει άπειρα πράγματα από όλον τον πλανήτη, έχω χρησιμοποιήσει όλα τα ελληνικά πρακτορεία, όλες τις ελληνικές κούριερ, καθώς και τα ΕΛΤΑ και τα ΚΤΕΛ, ποτέ μα ποτέ δεν μου ήρθε κάτι στραπατσαρισμένο, πρέπει να είμαι η εξαίρεση της εξαίρεσης, ε; :P

μια φορα την πατησα και δεν ξανα στελνω....μονο χερι με χερι ή αν εχει καποιον δικο του κοντα σε μενα ο ενδιαφερομενος.

εγω ειχα στειλει κινητο και μια χαρα ολα το οποιο ειχε ενα θεμα και το ανεφερα και στην αγγελια και το ηξερε ο τυπος και μου λεει θα παρω ανταλλακτικο να το φτιαξω εγω ξερω...του λεω ξερεις οτι εχει θεμα, απο κει και περα κανε οτι θες δεν με νοιαζει. και με παιρνει δυο μερες μετα και μου λεει θελω πισω τα λεφτα και να στο στειλω πισω γιατι δεν καταφερα να το φτιαξω μονος μου....λες και ειχαμε πει κατι τετοιο...ειναι γενικα ρισκο

Ενώ αν είχατε κάνει τη συναλλαγή χέρι με χέρι, τι θα άλλαζε στο σενάριο;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορώ να κατανοήσω την επιφυλακτικότητα της πρωτευούσης δυστυχώς. Φίλε Μαλθαδόρ, λες ότι θα καλέσεις κούριερ. Τα έξοδα θα τα πληρώσεις εσύ; Πώς θα αισθανθεί ασφαλής ο αγοραστής να αγοράσει το προϊόν που πουλάς, αν πρώτα δεν το ελέγξει; Πόσο μάλλον όταν πουλάμε κάτι ακριβό. Θα μου πεις από την άλλη φωτογραφίες, αξιολογήσεις, βίντεο, δεν ξέρω γω τι άλλο. Οκ, ένα προϊόν μπορεί όμως να έχει μία αμφιλεγόμενη φθορά, την οποία ο πωλητής λόγω ασχετοσύνης με το αντικείμενο να μην μπορεί να κρίνει σωστά. Για παράδειγμα, είχα στείλει ένα μοχλό για Nintendo 64 σε κάποιον στην Αθήνα. Μου λέει το αναλογικό πώς είναι, του λέω είναι λίγο χαλαρό λόγω παλαιότητας. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, μου λέει πάρτο πάνω σου. Του το στέλνω, τελικά δεν του έκανε, του λέω να σε αποζημιώσω, όχι μου λέει ότι έγινε έγινε. Μερικά πράγματα μόνο από κοντά μπορείς να τα πιστοποιήσεις. Δεν γίνεται να παίρνεις γουρούνι στο σακί, κακά τα ψέματα. 

Μου λες ότι ο κούριερ είναι πιο άμεσος. Είναι πιο άμεσο για τον πωλητή να πηγαίνει να συμπληρώνει φόρμες με στοιχεία και να στέλνει δέματα, να κάνει packaging και τα "ρέστα"; Είναι πιο άμεσο για τον αγοραστή να περιμένει να του έρθει το δέμα από την ίδια πόλη;!!!!

Φοβάσαι να δώσεις ραντεβού μην σου κλέψουν το Iphone. Πρόσφατα φίλος μου είχε συνάντηση με πωλητή Omega Seamaster στην Αθήνα και όλα πήγαν κατευχήν. Ήρθε ο πωλητής λόγω δουλειάς από Κρήτη στην Αθήνα, πήγε και ο φίλος μου από Πάτρα στην Αθήνα να τον συναντήσει. Μετέβησαν μαζί στην αντιπροσωπεία, τέσταραν την γνησιότητα κτλ Πώς θα μπορούσαν να είχαν γίνει αυτά δια αποστάσεως άγνωστο. Η αγγελία εδώ στο ινσόμνια ήταν αν θυμάμαι καλά. Δηλαδή αυτό που θέλω να πω είναι, ότι οκ, δεν είναι και τόσο πολύτιμο αυτό που θες να πουλήσεις. Εκτός αν μιλάμε για το διαμάντι από το Τιτανικό, οπότε εκεί πάω πάσο, μην τον συναντήσεις, στείλτου το με DHL, να κλέψουνε το βανάκι της κούριερ μετά.

Όσον αφορά τον μέσο όρο ηλικίας, έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι είναι αρκετά μεγάλοι εδώ μέσα, επειδή κάπου λες για φοιτητές. Δεν το έχω ψάξει το θέμα διαφωτίστε με.

Χέρι με χέρι έχω πουλήσει πολλάκις στην Πάτρα από αγγελίες που έχω ανεβάσει στο ινσόμνια, και όλα έγιναν σε χρόνο dt. Μάλιστα μια άλλη φορά που ήθελα να αγοράσω μία τηλεόραση CRT 32άρα (ξέρετε πόσο ζυγίζει), πήγα με τον γαμπρό μου στο σπίτι ενός μεσήλικου ζεύγους να την πάρουμε και με το που μας είδαν μας είπαν, άντε σας περιμέναμε νομίζαμε ότι δεν θα έρθετε. Η αγγελία αυτή ήταν από Χρυσή Ευκαιρία αν θυμάμαι καλά. Τελικά την φορτώσαμε μέσα από το δωμάτιό τους (μόλις είχαν πάρει μία πενηνταπεντάρα LED), πληρώσαμε, φορτώσαμε το "κλιματιστικό" και φύγαμε. Μόνο μία φορά προσφάτως έγινε κάτι αναπάντεχο, πήρα έναν κύριο από την ίδια πόλη με μένα (από άλλο σάιτ) για κάποια κόμικς και μόλις του είπα για χέρι με χέρι, παρότι με διαβεβαίωσε ότι θα επικοινωνήσουμε, με ξέκοψε και δεν απαντάει στα τηλέφωνα. Δεν πειράζει, εγώ λεφτά ήθελα να του δώσω, αν δεν θέλει δεν υπάρχει θέμα, θα τα δώσω σε άλλον. 

Παρόλα αυτά, παρότι διαφωνώ κάθετα με τα όσα γράφει ο Μαλθαδόρ, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είναι δικαίωμα του καθενός να συναλάσσεται με όποιον θέλει, όπως και να πουλά ό,τι θέλει, που δεν υπερβαίνει την νομιμότητα. Το τονίζω το τελευταίο, γιατί πολλοί πάνε και την βρίσκουνε κατά καιρούς με τις ρέπλικες ξέρω γω, γιατί να πωλούνται ρέπλικες κτλ. Όλα αυτά μου φαίνονται λίγο γραφικά.

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει δεν ειναι τρελο ποσο, αλλα ανηκει στα κρυφα εξοδα. :)

Θα πει καποιος και γιατι δεν πας απο την τραπεζα του φιλου να κανεις την μεταφορα? Οταν εργαζεσαι απο τις 8 το πρωι περιπου μεχρι οσο παρει δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα να πας και να στηθεις στην ουρα.

Εγώ έχω λογαριασμό και στις τέσσερις τράπεζες και δίνω ανάλογα ότι βολεύει τον αγοραστή. Και εμείς δουλεύουμε από τις εφτά το πρωί με όσο πάει αλλά έχουμε 4 web banking..

Για το θεμα της συναντησης η λυση ειναι απλη Μετρο με καφετερια απο εξω, καποια λογικη ωρα, και φτανεις λιγο νωριτερα, αραζεις και οταν παρει τηλεφωνο ο συναλλασομενος του λες ελα στο ταδε τραπεζι.

Κρυφό έξοδο όμως πάλι. Τρία ευρώ ο καφές χαχα

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορώ να κατανοήσω την επιφυλακτικότητα της πρωτευούσης δυστυχώς. Φίλε Μαλθαδόρ, λες ότι θα καλέσεις κούριερ. α) Τα έξοδα θα τα πληρώσεις εσύ; Πώς θα αισθανθεί ασφαλής ο αγοραστής να αγοράσει το προϊόν που πουλάς, αν πρώτα δεν το ελέγξει; Πόσο μάλλον όταν πουλάμε κάτι ακριβό. Θα μου πεις από την άλλη φωτογραφίες, αξιολογήσεις, βίντεο, δεν ξέρω γω τι άλλο. β) Οκ, ένα προϊόν μπορεί όμως να έχει μία αμφιλεγόμενη φθορά, την οποία ο πωλητής λόγω ασχετοσύνης με το αντικείμενο να μην μπορεί να κρίνει σωστά. Για παράδειγμα, είχα στείλει ένα μοχλό για Nintendo 64 σε κάποιον στην Αθήνα. Μου λέει το αναλογικό πώς είναι, του λέω είναι λίγο χαλαρό λόγω παλαιότητας. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, μου λέει πάρτο πάνω σου. Του το στέλνω, τελικά δεν του έκανε, του λέω να σε αποζημιώσω, όχι μου λέει ότι έγινε έγινε. Μερικά πράγματα μόνο από κοντά μπορείς να τα πιστοποιήσεις. Δεν γίνεται να παίρνεις γουρούνι στο σακί, κακά τα ψέματα. 

γ) Μου λες ότι ο κούριερ είναι πιο άμεσος. Είναι πιο άμεσο για τον πωλητή να πηγαίνει να συμπληρώνει φόρμες με στοιχεία και να στέλνει δέματα, να κάνει packaging και τα "ρέστα"; Είναι πιο άμεσο για τον αγοραστή να περιμένει να του έρθει το δέμα από την ίδια πόλη;!!!!

δ) Φοβάσαι να δώσεις ραντεβού μην σου κλέψουν το Iphone. Πρόσφατα φίλος μου είχε συνάντηση με πωλητή Omega Seamaster στην Αθήνα και όλα πήγαν κατευχήν. Ήρθε ο πωλητής λόγω δουλειάς από Κρήτη στην Αθήνα, πήγε και ο φίλος μου από Πάτρα στην Αθήνα να τον συναντήσει. Μετέβησαν μαζί στην αντιπροσωπεία, τέσταραν την γνησιότητα κτλ Πώς θα μπορούσαν να είχαν γίνει αυτά δια αποστάσεως άγνωστο. Η αγγελία εδώ στο ινσόμνια ήταν αν θυμάμαι καλά. Δηλαδή αυτό που θέλω να πω είναι, ότι οκ, δεν είναι και τόσο πολύτιμο αυτό που θες να πουλήσεις. Εκτός αν μιλάμε για το διαμάντι από το Τιτανικό, οπότε εκεί πάω πάσο, μην τον συναντήσεις, στείλτου το με DHL, να κλέψουνε το βανάκι της κούριερ μετά.

ε) Όσον αφορά τον μέσο όρο ηλικίας, έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι είναι αρκετά μεγάλοι εδώ μέσα, επειδή κάπου λες για φοιτητές. Δεν το έχω ψάξει το θέμα διαφωτίστε με.

Χέρι με χέρι έχω πουλήσει πολλάκις στην Πάτρα από αγγελίες που έχω ανεβάσει στο ινσόμνια, και όλα έγιναν σε χρόνο dt. Μάλιστα μια άλλη φορά που ήθελα να αγοράσω μία τηλεόραση CRT 32άρα (ξέρετε πόσο ζυγίζει), πήγα με τον γαμπρό μου στο σπίτι ενός μεσήλικου ζεύγους να την πάρουμε και με το που μας είδαν μας είπαν, άντε σας περιμέναμε νομίζαμε ότι δεν θα έρθετε. Η αγγελία αυτή ήταν από Χρυσή Ευκαιρία αν θυμάμαι καλά. Τελικά την φορτώσαμε μέσα από το δωμάτιό τους (μόλις είχαν πάρει μία πενηνταπεντάρα LED), πληρώσαμε, φορτώσαμε το "κλιματιστικό" και φύγαμε. Μόνο μία φορά προσφάτως έγινε κάτι αναπάντεχο, πήρα έναν κύριο από την ίδια πόλη με μένα (από άλλο σάιτ) για κάποια κόμικς και μόλις του είπα για χέρι με χέρι, παρότι με διαβεβαίωσε ότι θα επικοινωνήσουμε, με ξέκοψε και δεν απαντάει στα τηλέφωνα. Δεν πειράζει, εγώ λεφτά ήθελα να του δώσω, αν δεν θέλει δεν υπάρχει θέμα, θα τα δώσω σε άλλον. 

στ) Παρόλα αυτά, παρότι διαφωνώ κάθετα με τα όσα γράφει ο Μαλθαδόρ, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είναι δικαίωμα του καθενός να συναλάσσεται με όποιον θέλει, όπως και να πουλά ό,τι θέλει, που δεν υπερβαίνει την νομιμότητα. Το τονίζω το τελευταίο, γιατί πολλοί πάνε και την βρίσκουνε κατά καιρούς με τις ρέπλικες ξέρω γω, γιατί να πωλούνται ρέπλικες κτλ. Όλα αυτά μου φαίνονται λίγο γραφικά.

Για να μην κάνω 500 παραθέσεις θα σπάσω σε σημεία αυτά που ρωτάς/αναφέρεις:

α) Για τα έξοδα θα συνεννοηθούμε με το άλλο μέλος. Δεν είναι όλα άσπρο/μαύρο. Για παράδειγμα όταν πουλάω κάτι εγώ μπορεί να γράψω ότι στην αντικαταβολή τα χρεώνεται ο αγοραστής, στην προηγούμενη κατάθεση τα χρεώνομαι εγώ. Ή μπορεί να τα μοιραστούμε. Φαντάζομαι ότι γι' αυτό χρησιμοποιούμε το forum για τις αγγελίες, για να μπορούμε να επικοινωνούμε με το άλλο μέλος.

β) Οκ, ας μιλήσουμε για τα πιο «θνητά» προϊόντα, μην με πας στα superwatches. Κάποια στιγμή, είχα πουλήσει σε ένα μέλος (με πολλές και καλές αξιολογήσεις) 4-5 Wii games. Σε ένα απο αυτά το δισκάκι ήταν γραντζουνισμένο, πράγμα που δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Μου το επισημαίνει, του λέω «αδερφέ, δεν το είχα καταλάβει, στείλτο μου πίσω με δικά μου έξοδα και θα σου γυρίσω τα χρήματα σε λογαριασμό που θα μου δώσεις», μου λέει άσε να δω αν παίζει κομπλέ και θα σου πω. Τελικά έπαιζε και δεν είχαμε περαιτέρω θέμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι τα-πάντα-όλα θέμα ασχετοσύνης ή εξαπάτησης. Μπορεί να προκύψει θέμα, χωρίς να υπάρχει δόλος από πίσω. Γενικά πιστεύω ότι αν υπάρχει καλή θέληση και γενικά αν τα δύο μέλη είναι συνεννοήσιμα, όλα λύνονται (επαναλαμβάνω, κάνουμε μία άλφα έρευνα πριν προχωρήσουμε σε συναλλαγή). Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει να αγοράσει κάτι αψεγάδιαστο, σε τέλεια κατάσταση, τότε κακώς κοιτάζει προς τη μεριά των μεταχειρισμένων. Γνώμη μου.

γ) Έχεις στείλει ποτέ κάτι με κούριερ; Παίρνεις τηλέφωνο την κούριερ, έρχεται στο χώρο σου το μηχανάκι, παραλαμβάνει το δέμα και το παραδίδει στο χώρο του παραλήπτη. Το μόνο με το οποίο επιβαρύνεται ο αποστολέας είναι το πακετάρισμα. Αν το να φύγει ένα δέμα από το χώρο του ενός και να φτάσει στο χώρο του άλλου, το θεωρείς λιγότερο άμεσο από το να μπεις σε ένα μέσο για να συναντηθείς σε ένα συμφωνημένο σημείο, τότε μάλλον τα βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα. Εγώ θεωρώ ότι η δεύτερη περίπτωση εμπεριέχει και κόπωση και χάσιμο χρόνου, εκτός από την περίπτωση που θα πουλήσεις κάτι στο γείτονα. Να ξέρεις πάντως, ότι η Αθήνα δεν είναι Πάτρα. Στην Πάτρα πετάγεσαι μέχρι την Όλγας ακόμα και στα Ψηλά Αλώνια να μένεις σε δεκαπέντε λεπτά (με τα πόδια). Στην Αθήνα για να κατέβεις μέχρι το κέντρο αν μένεις πχ Νέα Σμύρνη μπορεί να θες και μια ώρα με τα μέσα. Δεν είναι συγκρίσιμες οι αποστάσεις.

δ) Με πας σε κάτι που κοστίζει 3 ή 5 χιλιάδες ευρώ. Ναι, οκ ούτε εγώ θα αγόραζα κάτι τέτοιο εξ αποστάσεως, όπως πχ δεν θα αγόραζα αυτοκίνητο χωρίς να το τεστάρω (βέβαια, δύσκολα θα αγόραζα κάτι τόσο ακριβό μεταχειρισμένο, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα μας). Μιλάμε για τις αγγελίες του insomnia αυτή τη στιγμή που οι συντριπτική πλειοψηφία των πραγμάτων που πωλούνται κοστίζουν 20 εύρω και φτάνουν μέχρι 500 αν μιλάμε για κινητά ή 1000 αν μιλάμε για φακούς φωτογραφικής. Προφανώς και τα 1000 ευρώ που θα κάνει ένας φακός δεν είναι λίγα, αλλά αυτός που θα έχει αγοράσει έναν τόσο ακριβό φακό, λογικά θα είναι μέλος που ξέρει από φωτογραφία, οπότε θα μπορέσετε να συνεννοηθείτε για τυχούσες απορίες που θα προκύψουν.

ε) Δεν ξέρω σε πιο ηλικιακό γκρουπ ανήκει η πλειοψηφία. Απλά το ανάφερα γιατί βλέπω μεγάλη άνεση στο «πεταγόμαστε μέχρι την άλλη άκρη της πόλης για να κάνουμε χέρι με χέρι συναλλαγή», πράγμα που δεν συνάδει -κατά την άποψή μου- με κάποιον που εργάζεται ή είναι οικογενειάρχης. Εμένα προσωπικά, ήδη δεν με φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας, πόσο δε μάλλον αν έπρεπε να χάνω και χρόνο για τέτοια «εξτραδάκια.

στ) Ούτε εγώ τα γράφω για να επιβάλω κάτι σε κάποιον. Κουβέντα κάνουμε. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται κάποιος να αλλάξει την άποψη που έχει ήδη σχηματίσει, αφού και οι δύο πλευρές έχουν valid points imho.

• Like 3
Δημοσ.

Φιλέ Μαλθαδορ έχω χρησιμοποιησει κούριερ αρκετές φορες αλλά γενικά δεν το προτιμώ, χρησιμοποιώ το ΕΛΤΑ όπως όλος ο λαουτζίκος. Οι εμπειρίες μου με τις εταιρείες κούριερ είναι πικρές. Βέβαια δεν.μπορω να ξέρω τι οικονομικό background έχει ο καθένας. Εσύ πχ μου λες δουλεύεις πανω απο 24 ώρες την μέρα οποτε μπορεί να είσαι CEO στην Mercedes και να έχες λεφτά για κούριερ που να θες όπως λες να τα μοιραστείς με τον αγοραστή. Εγώ πάντως χωρίς παρεξήγηση παντα δεν θέλω να πληρώνω νταβατζιλικια. Δλδ συναλλαγή με κατάθεση για να αποφευχθεί η αντίκαταβολή και αποστολή με ΕΛΤΑ μου τα προσφέρει όλα δλδ τρακινγκ, ταχυτητα, αξιοπιστία σε προσιτή τιμη. Το μονο αρνητικό είναι οτι κάποια υποκαταστήματα είναι φισκα και αν δεν εχεις χρονο όπως λες μπορεί να μην βολευει.

Μερικές απο τις συναλλαγές που ειχα με κούριερ.

Hot Air Station απο Κίνα με dhl 60€ έξοδα εκτελωνισμου, αποθηκευτρα, καφές εκτελωνιστή, ..... για κάτι που έκανε πενήντα. Δεν το πήρα και βεβαίως έχασα τα λεφτά μου.

Ελτα πόρτα πόρτα να παει να μου φέρει ενα πιστοποιητικό απο ΑΕΝ Ασπροπύργου. 19€ τα μισά μπροστα τελικά επειδή είχε πολυκοσμία και βαριοτανε να περιμένει στην γραμματεία με παίρνανε τηλ οτι και καλά το παιδι δεν μπορεί να περιμένει τόσο. Τελικά με την τριτη τέταρτη προσπαθεια μου το φέρανε αν και τσαλακωμενο.

Αποστολή κινητού με γενική ταχυδρομικη. Τους ρωταω ποσο είναι τα έξοδα αποστολής. Αυτό μου λενε δεν.μπορεί να είναι γνωστό εκ προοιμίου θα κυμαίνεται απο τόσο μέχρι τόσο. Έλεος δλδ.

Αντηλιακες μεμβράνες απο Αγγλία eBay. Ήρθαν μέσα σε εναν σκληρό χαρτονενιο κύλινδρο. Ο άγγλος είχε γράψει κανονικά την διεύθυνση μου πανω. Στην ACS όμως τι πήγαν και έκαναν, εβαλαν πανω στην διεύθυνση μου δικο τους αυτοκόλλητο και δεν ήξεραν που να το στειλουν. Τελικά με δική μου πρωτοβουλία πήγα και το πήρα. Μου λέγανε έκπληκτοι, μα δεν γράφει πανω στοιχεια παραληπτη.

Οποτε αποφεύγω γενικα κούριερ. Ο καθένας αποφεύγει αυτους με τους οποιους έχει κακές εμπειρίες. Εσείς που φοβάστε να βαλετε ανθρωπο στο σπίτι σας η να πάτε σε σπίτι αλλου είναι υποθέτω λόγω της εγκληματικότητας που επικρατεί στην πρωτευουσα.

Το ΕΛΤΑ γενικα διεκπεραιώνει πολλές περισσότερες παραγγελίες καθημερινά απο τους κούριερ οποτε έχουν μια μεγαλύτερη πείρα. Απλα κάποια πραγματα μπορεί να μην στα δίνουν . πχ εύθραυστα δεν μεταφέρουν, στέλνουν νομιζω μέχρι 2000€ αντικαταβολή, δεν μπορείς να τον φωνάξεις σπίτι σου η να τον στειλεις τον ΕΛΤΑ να σου φέρει κάτι κτλ, πληρώνεις νομιζω έξτρα ασφάλιστρα για ενα ακριβό δέμα ενώ οι κούριερ το δίνουν μαζι, πρεπει να πληρώσεις προκαταβολικά τα μεταφορικά ενω στις κούριερ όχι. Αλλά για δεματακια απλα με 1.5€ που είναι μέχρι κάποια κιλά το ΕΛΤΑ είναι ταμαμ.

• Like 1
Δημοσ.

Να ξέρεις πάντως, ότι η Αθήνα δεν είναι Πάτρα. Στην Πάτρα πετάγεσαι μέχρι την Όλγας ακόμα και στα Ψηλά Αλώνια να μένεις σε δεκαπέντε λεπτά (με τα πόδια). Στην Αθήνα για να κατέβεις μέχρι το κέντρο αν μένεις πχ Νέα Σμύρνη μπορεί να θες και μια ώρα με τα μέσα. Δεν είναι συγκρίσιμες οι αποστάσεις.

Εδω διαφωνω. Επειδη και εγω εχω πετυχει αρκετες φορες που ο αλλος με το ετσι θελω κοιταζει περισσοτερο να εξυπηρετισει την παρτυ του οσον αφορα την αποσταση και οχι να βολευτουν και οι δυο με μια ενδιαμεση αποσταση,γιαυτο το λογο και εχω αλλαξει σταση και πλεον αναφερω οταν θελω να δωσω κατι(εννοειται οχι να αγορασω)να ειναι σε κοντινο σε μενα σημειο. Μενω πχ στον Πειραια ή στην Κηφισια σχετικα κοντα στον ηλεκτρικο σταθμο?

Βαζω συναντηση μεχρι Παλαιο Φαληρο/μοσχατο ή Νερατζιωτισσα/Μαρουσι αντιστοιχα.

Αλλοι εχω πετυχει που προσφερουν και χαμηλοτερη τιμη σε οσους ενδιαφερομενους μπορουν να περασουν απο κοντινο σε αυτους προορισμο,ακριβως επειδη οπως πολυ σωστα λες και εσυ εκτιμαναι τον χρονο που διαθετουν και δεν γινεται να τρωνε για πηγαινε ελα 1.5ωρα για να πουλησουν ενα παιχνιδι στα 15-20ευρω.

Δημοσ.

Περι κουριερ ο λόγος

Γενικά δουλεύουν ως μεμονωμένα μπακάλικα αν και μοιράζονται την ίδια επωνυμία

Δεν ξέρεις ποτέ που θα πέσεις 

Γενικά απο παλιά εκμεταλλευονταν υπάλληλους όποτε και αυτοί στα τέτοια τους

Για να προσελκύσουν κόσμο δίνουν εκπτώσεις αριστερά και δεξιά σε μια ούτως η άλλως υπερτιμολογημενη υπηρεσία

Τους υπόλοιπους όπου τους πιάσουν

Για το θεμα του thread τωρα 

Υπαρχει και ebay(10% προμηθεια) υπαρχει και paypal (5% προμηθεια)

Αλλα αυτα κοστίζουν και κανένας δεν θέλει να τα πληρώσει

Προτιμάτε την xe και το κάθε φόρουμ

Περαστικά

• Moderators
Δημοσ.

Εδω διαφωνω. Επειδη και εγω εχω πετυχει αρκετες φορες που ο αλλος με το ετσι θελω κοιταζει περισσοτερο να εξυπηρετισει την παρτυ του οσον αφορα την αποσταση και οχι να βολευτουν και οι δυο με μια ενδιαμεση αποσταση,γιαυτο το λογο και εχω αλλαξει σταση και πλεον αναφερω οταν θελω να δωσω κατι(εννοειται οχι να αγορασω)να ειναι σε κοντινο σε μενα σημειο. Μενω πχ στον Πειραια ή στην Κηφισια σχετικα κοντα στον ηλεκτρικο σταθμο?

Βαζω συναντηση μεχρι Παλαιο Φαληρο/μοσχατο ή Νερατζιωτισσα/Μαρουσι αντιστοιχα.

Αλλοι εχω πετυχει που προσφερουν και χαμηλοτερη τιμη σε οσους ενδιαφερομενους μπορουν να περασουν απο κοντινο σε αυτους προορισμο,ακριβως επειδη οπως πολυ σωστα λες και εσυ εκτιμαναι τον χρονο που διαθετουν και δεν γινεται να τρωνε για πηγαινε ελα 1.5ωρα για να πουλησουν ενα παιχνιδι στα 15-20ευρω.

Άρα εσύ προτιμάς να μην πουλήσεις κάτι γιατί μπορεί ο άλλος να σου πει «δεν έρχομαι μέχρι την άλλη άκρη» κι εγώ προτιμάω να μην πουλήσω γιατί μπορεί ο άλλος να μου πει «δεν σε εμπιστεύομαι για να σου κάνω πρώτα κατάθεση». Είναι θέμα διαφορετικής οπτικής.

Δημοσ.

δυστηχως απο την οπτικη και απο την θεωρια στην πραξη  οσα σχολια κι αν εχω διαβασει το συμπερασμα ειναι το ιδιο! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...