vste Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Οπως ειπαν πολλοι ενας βασικος κανονας ειναι να κοιταξεις αξιολογησεις μελους και συμμετοχη στο φορουμ. @Malthador πχ για εσενα φιλτατε αν και οι 20 αξιολογησεις δεν ειναι πολλες (για εμενα να μην παρεξηγουμαι) βλεπωντας την συμμετοχη σου στο φορουμ θα σε εμπιστευομουνα. Πιστευω το ιδιο θα εκανες και εσυ για εμενα. Για το θεμα της συναντησης η λυση ειναι απλη Μετρο με καφετερια απο εξω, καποια λογικη ωρα, και φτανεις λιγο νωριτερα, αραζεις και οταν παρει τηλεφωνο ο συναλλασομενος του λες ελα στο ταδε τραπεζι. Επισης ενα τελευταιο. Οταν πουλαγα εναν πανακριβο ultra short throw projector εννοειται οτι το μελος που τον πηρε ηρθε απο το σπιτι μου να τον δει, να ελεγξει λαμπα (με service menu που του εδειξα εγω) και να ακουσει θορυβο. Ουτε εγω θα αγοραζα κατι τετοιο χωρις εξονυχιστικό ελεγχο. Βεβαια πριν απο αυτον εριξα ακυρο σε 3 γιατι κατι δεν μου αρεσε στα μυνηματα τους. Δεν θα εβαζα οποιονδηποτε τυχαιο σπιτι μου αλλα οπως ειπα και πριν μπορεις να κρινεις καποια πραγματα απο εδω μεσα. 4
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Εχω γραψει ποιο πανω γιατι αποφευγω ακομα και καταθεση γιατι αν πχ το κινητο που σου στειλω βγει σπασμενο μπορω να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας; οχι! Γιατί να φτάσει σπασμένο ένα κινητό εφόσον το έχεις πακεταρει σωστά; 1
Sheogorath Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Γιατί να φτάσει σπασμένο ένα κινητό εφόσον το έχεις πακεταρει σωστά; Συμβαίνει.
nas91 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Δημοσ. 24 Απριλίου 2017 Εντάξει παιδιά τι να πω. Σε μια εποχή που όλοι λίγο πολύ αγοράζουμε οτιδήποτε από αμαζον, ebay, gearbest και από οπουδήποτε αλλού από οποιαδήποτε γωνιά της γης γιατί εκεί το βρήκαμε 10Ε φθηνότερα και δεν μας νοιάζει η αναμονή ή η ταλαιπωρία και το αν θα βρούμε το δίκιο μας αν τύχει η στραβή, είμαστε επιφυλακτικοί να στείλουμε ένα μεταχειρισμένο από πόλη σε πόλη. Τα όσα ακούστηκαν για μεγάλους χρόνους αντικαταβολής και παράδοσης από ελτα ή κουριερ είναι απλά αστειότητες και ανάξια επεξηγήσεων. 300+ αγοραπωλησίες στο ebay, καμια 50αριά εδώ μέσα και άλλες τόσες μέσω fb ή χρυσής ευκαιρίας, όλες χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στην μεταφορά. Δεν πείθομαι ότι η εξαίρεση της εξαίρεσης είναι κανόνας ή κάτι πολύ πιθανό να συμβεί. Γιατί αν είναι έτσι έχω εμπειρία από φυσικό κατάστημα που μου πούλησε ελαττωματικό προϊόν και μετά έκαναν την πάπια και το φόρτωσαν σε εμένα το πρόβλημα. Είναι κανόνας ή πιθανότητα που πρέπει να λάβει σοβαρά υπ' όψιν κάποιος ότι αυτό ισχύει στις συναλλαγές με φυσικά καταστήματα και γι' αυτό να τα αποφεύγει? Όχι βέβαια!. Το ότι υπάρχουν κακομαθημένοι ανάμεσά μας που θα ζητήσουν την Άρτα με τα Γιάννενα για να αγοράσουν κάτι που πουλάμε δεν έχει καμία σχέση με το να εξυπηρετήσουμε έναν συνεπή και λογικό ενδιαφερόμενο. Κι εγώ πούλησα πρόσφατα φακό φωτογραφικής μηχανής και αυτός που τον πήρε τον δοκίμασε 2 βδομάδες μετά και τελικά δεν του άρεσε. Αν μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν του άρεσε θα γελάτε όσοι γνωρίζετε από φωτογραφία. Μου ζητάει λοιπόν να το στείλει πίσω και να πάρει τα χρήματά του, τρώει χυλόπιτα. Μετά άρχισε να μου ζητάει να το βάλω εγώ αγγελία ότι το πουλάω αλλά να το στείλει αυτός στον αγοραστή. Ό,τι να 'ναι. Ορθά κοφτά του τα ξέκοψα όλα και ας μην με ξαναμιλήσει ποτέ, δεν θα κάτσω να σκάσω για παράλογα πράγματα. Υπενθυμίζω σε όλους ότι το ταχύτερο και ασφαλέστερο μέσο συναλλαγών από πόλη σε πόλη είναι τα ΚΤΕΛ όπου υπάρχει η δυνατότητα να φορτωθεί παρουσία του πωλητή και να ξεφορτωθεί παρουσία του αγοραστή. Πολυ σωστα οσα ειπες,πλην του κτελ. Διοτι σε καλυπτει μεχρι 80 ευρω σε αξια.Δηλαδη αν στειλεις αντικειμενο των 200 ευρω και χαθει,θα παρεις πισω 80(αν τα παρεις). Ασε που δεν υπαρχουν δρομολογια για πολλες πολεις,οποτε τρωμε ακυρο.Ειναι παντως μια γρηγορη λυση. Το καλυτερο για εμενα ειναι τα ελτα.Παμφηνα μεταφορικα,tracking number,και ασφαλιση δεματος μεγαλης αξιας. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Γιατί να φτάσει σπασμένο ένα κινητό εφόσον το έχεις πακεταρει σωστά; 1) Γιατι ειμαι απατεωνας και σου πουλησα ενα σπασμενο κινητο και ειχα βαλει φωτογραφιες και βιντεο απο ενα ιδιο που εχω καλο. 2) Γιατι εισαι απατεωνας και μου στελνεις φωτογραφιες απο το δικο σου που ειχες και ηταν σπασμενο και προσπαθεις να βγαλεις τζαμπα την ζημια σου. 3) Γιατι οι μεταφορικες νομιζουν οτι κουβαλανε σακια με πατατες. Στις περιπτωσεις 1 και 2 αντε να αποδειξω εγω οτι δεν ειμαι ελεφαντας και εσυ οτι δεν εισαι γαϊδαρος. Στην περιπτωση 3 πιασε τ΄αυγο και κουρευτο. Ετσι αποφευγω οποια συναλλαγη απο αποσταση ειδικα εδω μεσα που μπορω να φαω μια αρνητικη και μετα δεν μπορω να αποδειξω οτι την εφαγα αδικα. Ακομα και σε καποια αλλα site με αγγελιες που εκει δεν υπαρχει φοβος αρνητικης ακομα και εκει επιμενω για συναντηση και ελεγχο. Παραδειγμα εχθες πηγα απο Χρυσουπολη που μενω κατω στα Lidl στο Περιστερι δηλαδη απο την μια ακρη του Περιστεριου στην αλλη για να παρω ενα κινητο σε αριστη κατασταση οπως εγραφε και τελικα ειχε 3 γρατσουνιες στην οθονη. Σκεψου να το ειχα αγορασει εξ αποστασεως; Μπλα μπλα μπλα #$@%@^@&^@&@&@*!^@&* και αντε βγαλε ακρη. 6
redhotstef Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Και δεν εχει λεωφορειο και να πας εκει κατω χαχα, εκτος και αν παρεις α13 + 891. Κατι διαβασα για βαρυ χερι πιο πριν θα το εχω στα υποψιν οταν θα θελησω να κατεβω ομονοια βραδυ
LLLEFTERIS Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Και δεν εχει λεωφορειο και να πας εκει κατω χαχα, εκτος και αν παρεις α13 + 891. Κατι διαβασα για βαρυ χερι πιο πριν θα το εχω στα υποψιν οταν θα θελησω να κατεβω ομονοια βραδυ Με το αμαξι πηγα και δεν ειναι και διπλα και παλι καλα που ειχε δουλεια προς Πειραια αλλιως ηταν να παω κατω Πατησια. Μου εχει τυχει πολλες φορες να παω να παρω κατι σε αριστη κατασταση και τελικα δεν ηταν και οταν ρωτησα για καλυτερη τιμη λογω που εκανα τον κοπο να παω η απαντηση ηταν ρε φιλε για παζαρι με κουβαλησες. Το οτι αυτος με κουβαλησε για να μου πουλησει το γρατσουνισμενο για κατασταση βιτρινας δεν εχει καμαι σχεση. 1
driverpit Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Μερικές φορές η περιγραφές στις αγγελίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματίκοτητα ειδικά στα smartphones μου έχει τύχη πάνω από 2 φορές να πάω σε ραντεβού και να φύγω άπραγος λόγο της άθλιας κατάστασης του τηλεφώνου. 1
ougxar Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 Δημοσ. 25 Απριλίου 2017 καλα στις αγγελιες με τα σπαρτφοουνς γελαει ο κοσμος,αριστο λεει ο αλλος με μικροπροβληματακι και το εχει 50 ευρω πιο φθηνο απο καινουργιο,μπαινεις μεσα στην αγγελια και διαβαζεις δε δουλευει το μικροφωνο wtf man 5
star12 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 ειπαρχει ομως και ενα αλο θεμα με αγγελιες χερι με χερι.ας πουμε θελω να παρω το αιφον 5ς και συναντιεμαι με καπιον,και ας πουμε το κινητο ειναι κλεμμενο και ερχεται ενα αστυνομος πες τοv παρακολουθει το κλεφτη και συλλαμβανει και μενα.και μπλεκω μετα πως ξεμπλεκω κεις απο αυτο.
VampireKiSS Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Πολυ σωστα οσα ειπες,πλην του κτελ. Διοτι σε καλυπτει μεχρι 80 ευρω σε αξια.Δηλαδη αν στειλεις αντικειμενο των 200 ευρω και χαθει,θα παρεις πισω 80(αν τα παρεις). Ασε που δεν υπαρχουν δρομολογια για πολλες πολεις,οποτε τρωμε ακυρο.Ειναι παντως μια γρηγορη λυση. Το καλυτερο για εμενα ειναι τα ελτα.Παμφηνα μεταφορικα,tracking number,και ασφαλιση δεματος μεγαλης αξιας. Και ναι και όχι. Ναι για τις εγγυήσεις, όχι για τον περιορισμό. Μπορείς να στείλεις όπου θες με ΚΤΕΛ και ας μην υπάρχει απ' ευθείας δρομολόγιο. Κάνουν μεταφόρτωση. Πλέον τα ΚΤΕΛ πλασάρονται και ως μεταφορική εταιρία ή κάτι τέτοιο, μου είχε κάνει εντύπωση που το διαφήμιζαν έτσι πριν κάποια χρόνια. Σαν διαδικασία πάντως είναι η πιο ασφαλής για το αντικείμενο ειδικά αν μιλάμε για απ' ευθείας προορισμούς αφού ούτε μεταφορτώσεις έχει (εκτός αν το στείλεις σε πόλη που δεν εξυπηρετείται με απ' ευθείας δρομολόγιο οπότε το μεταφορτώνουν), αλλά ούτε αλλάζει το αντικείμενο τόσα πολλά χέρια όπως στα ΕΛΤΑ. Για παράδειγμα με ΚΤΕΛ θα ακουμπήσει το αντικείμενο ένας που θα το φορτώσει και ένας που θα το ξεφορτώσει (εκτός τις περιπτώσεις που αναφέραμε πριν που μεσολαβεί ακόμα ένα άτομο). Με ΕΛΤΑ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα αλλάξει 5-6 χέρια. Μια χαρά τα ΕΛΤΑ και πολύ οικονομικότερα, προς θεού δεν λέω το αντίθετο, αλλά προσωπικά αν κάτι το βιάζομαι ή φοβάμαι για τη μεταφορά ή είναι αρκετά βαρύ/ογκώδες, προτιμώ τα ΚΤΕΛ για τους λόγους που προανέφερα.
Sheogorath Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 ειπαρχει ομως και ενα αλο θεμα με αγγελιες χερι με χερι.ας πουμε θελω να παρω το αιφον 5ς και συναντιεμαι με καπιον,και ας πουμε το κινητο ειναι κλεμμενο και ερχεται ενα αστυνομος πες τοv παρακολουθει το κλεφτη και συλλαμβανει και μενα.και μπλεκω μετα πως ξεμπλεκω κεις απο αυτο. Δεν είναι παράνομο να αγοράζεις μεταχειρησμένα. Συνεπώς δεν έχεις πρόβλημα εκτός αν το πάρεις 10 ευρώ ξέρω 'γω.
vste Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Οριστε ενα αλλο ζητημα που προκυπτει με συναλλαγες εξ αποστασεως. Αγορασα κατι αξιας 200 ευρω + 10 μεταφορικα απο μελος. Οταν πηγα να κανω καταθεση, επειδη δεν ειχε ιδια τραπεζα με εμενα, η μεταφορα μεσω web εχει καπελο 3 ευρω. Τελικα λογο καποιων παραγοντων η μεταφορα θα στοιχίσει 10 ευρω παραπανω. Συμφωνησαμε να μοιραστουμε το κοστος. Ελα ομως που για 5 ευρω θα χρεωθω ξανα αλλα 3. Αρα μου πηγε 6 ευρω παραπανω. Ενταξει δεν ειναι τρελο ποσο, αλλα ανηκει στα κρυφα εξοδα. Θα πει καποιος και γιατι δεν πας απο την τραπεζα του φιλου να κανεις την μεταφορα? Οταν εργαζεσαι απο τις 8 το πρωι περιπου μεχρι οσο παρει δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα να πας και να στηθεις στην ουρα.
Ntinaras Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Φαντασου να χες να πουλησεις κατι που κανει 20 ευρω...
GT-MAN Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 μια φορα την πατησα και δεν ξανα στελνω....μονο χερι με χερι ή αν εχει καποιον δικο του κοντα σε μενα ο ενδιαφερομενος. Γιατί να φτάσει σπασμένο ένα κινητό εφόσον το έχεις πακεταρει σωστά; εγω ειχα στειλει κινητο και μια χαρα ολα το οποιο ειχε ενα θεμα και το ανεφερα και στην αγγελια και το ηξερε ο τυπος και μου λεει θα παρω ανταλλακτικο να το φτιαξω εγω ξερω...του λεω ξερεις οτι εχει θεμα, απο κει και περα κανε οτι θες δεν με νοιαζει. και με παιρνει δυο μερες μετα και μου λεει θελω πισω τα λεφτα και να στο στειλω πισω γιατι δεν καταφερα να το φτιαξω μονος μου....λες και ειχαμε πει κατι τετοιο...ειναι γενικα ρισκο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα