Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι εγω φοβαμαι να στειλω οχι αντικαταβολη που δεν στελνω με τιποτα αλλα ακομα και με καταθεση.

Αν με παιρνει κανεις απο Επαρχια τον ρωταω "εχεις κανεναν εδω να τον αγγαρεψεις" αν εχει καλως να ερθει να το δει να το δουλεψει να κανει οτι θελει να μου το πληρωσει και να το στειλει στον ανθρωπο που ειναι Επαρχια.

Αν εγω στειλω ενα κινητο και παει χαλασμενο η με σπασμενη οθονη που ξερει ο αγοραστης αν εγω λογω κρισης και επειδη ηθελα να βγαλω ενα μεροκαματο δεν του το εστειλα σπασμενο;

Εγω πως ξερω αν το κινητο που το εστειλα σωστο αν το εσπασαν στην μεταφορα η ο αγοραστης ειχε ενα ιδιο με σπασμενη οθονη και παει εμεσα να βγαλει τζαμπα την ζημια του;

Σε μια τετοια περιπτωση πως μπορω εγω να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας και ο αλλος να αποδειξει οτι δεν ειναι γαϊδαρος;

Ασχετα που μερικες φορες που ειπα αντε να κανω την καλη να το στειλω οταν ελεγα για καταθεση μου ελεγαν σιγα μην εμπιστευτω εσενα με τις 250 θετικες θα μου το στειλεις με αντικαταβολη γιατι εχω 0 θετικες.

Θα ακουσεις διαφορα δεν βγαζεις ακρη και οταν στο λενε αυτο απλα δεν εχει νοημα να ασχοληθεις περισσοτερο.αν αυτο δεν εμπιστευεται εσενα με χ θετικες εσυ γιατι να εμπιστευτεις τον αλλον με 0 κριτικες οταν πολυ απλα ο αλλος μπορει να μην παει καν στο ταχυδρομειο να το παρει.

• Like 1
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα ακουσεις διαφορα δεν βγαζεις ακρη και οταν στο λενε αυτο απλα δεν εχει νοημα να ασχοληθεις περισσοτερο.αν αυτο δεν εμπιστευεται εσενα με χ θετικες εσυ γιατι να εμπιστευτεις τον αλλον με 0 κριτικες οταν πολυ απλα ο αλλος μπορει να μην παει καν στο ταχυδρομειο να το παρει.

Παλια σαν μικρος και αμαθης μου ειχαν ερθει 7 φορες πραγματα πισω και παραλιγο να τρεχω σε δικαστηρια γιατι ενας υπολογιστης οπως μου ειπε ο αγοραστης δεν ηταν τοσο γρηγορος οσο περιμενε να ειναι, ασχετα που εγω ειχα γραψει ακριβως τι εχει μεσα και ο τεχνικος του που τον ειδε του ειπε οτι δεν εχει κανενα προβλημα δηλαδη δεν ηταν θεμα hardware η ταχυτητα.

Απλα ο εξυπνος αγορασε απο αγγελια core 2 duo και ηθελε να του βγει i7-920 που τοτε ειχαν πρωτοβγει. :lol:

Να σκεφτεις ακομα και απο Αθηνα τους επιβαλω να ερθουν σπιτι μου να κανουν οσα τεστ θελουν.

Δημοσ.

Παλια σαν μικρος και αμαθης μου ειχαν ερθει 7 φορες πραγματα πισω και παραλιγο να τρεχω σε δικαστηρια γιατι ενας υπολογιστης οπως μου ειπε ο αγοραστης δεν ηταν τοσο γρηγορος οσο περιμενε να ειναι, ασχετα που εγω ειχα γραψει ακριβως τι εχει μεσα και ο τεχνικος του που τον ειδε του ειπε οτι δεν εχει κανενα προβλημα δηλαδη δεν ηταν θεμα hardware η ταχυτητα.

Απλα ο εξυπνος αγορασε απο αγγελια core 2 duo και ηθελε να του βγει i7-920 που τοτε ειχαν πρωτοβγει. :lol:

Να σκεφτεις ακομα και απο Αθηνα τους επιβαλω να ερθουν σπιτι μου να κανουν οσα τεστ θελουν.

καλα και δικαστηριο να ηθελε να σε παει δεν θα μπορουσε ασε που τα εξοδα θα ηταν δεκα pc.κατα τα αλλα ναι υπαρχουν πολλα θεματα στις απλες αγγελιες .
  • Like 2
Δημοσ.

Εντάξει παιδιά τι να πω. Σε μια εποχή που όλοι λίγο πολύ αγοράζουμε οτιδήποτε από αμαζον, ebay, gearbest και από οπουδήποτε αλλού από οποιαδήποτε γωνιά της γης γιατί εκεί το βρήκαμε 10Ε φθηνότερα και δεν μας νοιάζει η αναμονή ή η ταλαιπωρία και το αν θα βρούμε το δίκιο μας αν τύχει η στραβή, είμαστε επιφυλακτικοί να στείλουμε ένα μεταχειρισμένο από πόλη σε πόλη. 

Τα όσα ακούστηκαν για μεγάλους χρόνους αντικαταβολής και παράδοσης από ελτα ή κουριερ είναι απλά αστειότητες και ανάξια επεξηγήσεων.

300+ αγοραπωλησίες στο ebay, καμια 50αριά εδώ μέσα και άλλες τόσες μέσω fb ή χρυσής ευκαιρίας, όλες χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στην μεταφορά. Δεν πείθομαι ότι η εξαίρεση της εξαίρεσης είναι κανόνας ή κάτι πολύ πιθανό να συμβεί. Γιατί αν είναι έτσι έχω εμπειρία από φυσικό κατάστημα που μου πούλησε ελαττωματικό προϊόν και μετά έκαναν την πάπια και το φόρτωσαν σε εμένα το πρόβλημα. Είναι κανόνας ή πιθανότητα που πρέπει να λάβει σοβαρά υπ' όψιν κάποιος ότι αυτό ισχύει στις συναλλαγές με φυσικά καταστήματα και γι' αυτό να τα αποφεύγει? Όχι βέβαια!. 

Το ότι υπάρχουν κακομαθημένοι ανάμεσά μας που θα ζητήσουν την Άρτα με τα Γιάννενα για να αγοράσουν κάτι που πουλάμε δεν έχει καμία σχέση με το να εξυπηρετήσουμε έναν συνεπή και λογικό ενδιαφερόμενο. Κι εγώ πούλησα πρόσφατα φακό φωτογραφικής μηχανής και αυτός που τον πήρε τον δοκίμασε 2 βδομάδες μετά και τελικά δεν του άρεσε. Αν μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν του άρεσε θα γελάτε όσοι γνωρίζετε από φωτογραφία. Μου ζητάει λοιπόν να το στείλει πίσω και να πάρει τα χρήματά του, τρώει χυλόπιτα. Μετά άρχισε να μου ζητάει να το βάλω εγώ αγγελία ότι το πουλάω αλλά να το στείλει αυτός στον αγοραστή. Ό,τι να 'ναι. Ορθά κοφτά του τα ξέκοψα όλα και ας μην με ξαναμιλήσει ποτέ, δεν θα κάτσω να σκάσω για παράλογα πράγματα.

Υπενθυμίζω σε όλους ότι το ταχύτερο και ασφαλέστερο μέσο συναλλαγών από πόλη σε πόλη είναι τα ΚΤΕΛ όπου υπάρχει η δυνατότητα να φορτωθεί παρουσία του πωλητή και να ξεφορτωθεί παρουσία του αγοραστή.

• Like 7
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις αγγελίες μου γράφω πάντα ότι οι συναλλαγές χέρι με χέρι αποκλείονται και συχνά πολλοί με ρωτάνε γιατί δεν κάνω συναλλαγές χέρι με χέρι (έκπληκτοι κιόλας), όταν μάλιστα μένω στην Αθήνα. Οι βασικοί λόγοι τρεις:

1 - Δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε την όρεξη να τρέχω στο κέντρο της Αθήνας να συναντήσω άτομα που δεν γνωρίζω προκειμένου να πουλήσω ένα προϊόν που κάνει 10-20 ευρώ. Μου είναι πιο εύκολο να καλέσω μία κούριερ για να έρθει και να παραλάβει το προϊόν και να το παραδώσει στο χώρο του αγοραστή. Η κούριερ θα μου πάρει 5-6 ευρώ, ενώ το Μετρό (θεωρητικά μιλώντας, δεν το χρησιμοποιώ) θα κοστίσει 3 ευρώ εισιτήρια συν πολύτιμο χρόνο που θα χάσω από την οικογένειά μου ή την εργασία μου. Μπορεί οι περισσότεροι στο insomnia να είναι φοιτητές και να έχουν χρόνο για τέτοιες συναλλαγές, αλλά δεν είμαστε όλοι έτσι. Για κάποιους από εμάς απλά δεν αξίζει να χάσουμε 2 ώρες από το χρόνο μας για να αποκτήσουμε ένα game που κάνει 20 ευρώ (ή ένα κινητό που κάνει 300 for that matter), όταν η εναλλακτική είναι πολύ πιο βολική.

2 - Με τον ίδιο τρόπο που ελλοχεύει κίνδυνος στις αντικαταβολές ή στις προηγούμενες καταθέσεις, έτσι ελλοχεύει κίνδυνος και στις χέρι με χέρι συναλλαγές. Το πρόβλημα είναι ότι στην αντικαταβολή ή στην πρότερη κατάθεση το χειρότερο που μπορεί να γίνει αν δεν πάει καλά η συναλλαγή, είναι να παραλάβεις κάτι που δεν δουλεύει ή να μην παραλάβεις καν. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην χέρι με χέρι συναλλαγή αν αυτή δεν πάει καλά είναι να σε ληστέψουν (έχει συμβεί) και το καλύτερο να μην εμφανιστεί καν ο αγοραστής (που κι αυτό έχει συμβεί). Καλά δεν αναφέρω καν την περίπτωση που βλέπω πολλοί να αναφέρουν συχνά πυκνά, το «δεκτός κάθε έλεγχος στο χώρο μου». Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να βάλω έναν άγνωστο μέσα στο σπίτι μου ή να έμπαινα στο σπίτι ενός αγνώστου, απορώ δηλαδή με την γενναιότητα μερικών.

3 - Δεν λύνει κανένα πρόβλημα η χέρι με χέρι συναλλαγή. Όπως στην αντικαταβολή μπορεί να παραλάβεις πέτρες αντί για κινητό, έτσι και στην χέρι με χέρι δεν ξέρεις αν το δισκάκι με το game όντως δουλεύει ή αν η κάρτα γραφικών έχει καμένα ανεμιστηράκια. Το μόνο που αντιλαμβάνεσαι είναι ότι το αντικείμενο της συναλλαγής όντως υφίσταται.

---------------

Επειδή με τον ίδιο τρόπο που αποκλείω τις χέρι με χέρι συναλλαγές ως πωλητής, έτσι ακριβώς τις αποκλείω και ως αγοραστής, η διαδικασία που ακολουθώ για να αγοράσω κάτι από τις αγγελίες είναι η εξής:

α) Διακρίνω κατά πόσο η αγγελία στέκει: η συντριπτική πλειοψηφία των απατών γίνεται με πρότερη κατάθεση για iphone 7 που το δίνει ο άλλος για 300 ευρώ. Παιδιά, ο κανόνας είναι ότι αν φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε δεν είναι αληθινό. Αν δεν μπορείτε να διακρίνετε αν η αγγελία είναι ή δεν είναι αληθινή, τότε για το δικό σας καλό μην ψωνίζετε μεταχειρισμένα από αγγελίες, μόνο καινούρια ή μεταχειρισμένα από καταστήματα.

β) Διερευνώ τον πωλητή: τσεκάρω τις αξιολογήσεις του, διαβάζω τις αξιολογήσεις του και ψάχνω και αυτούς που του έχουν κάνει αξιολογήσεις. Οι απατεώνες βρίσκονται σχετικά εύκολα από τις αξιολογήσεις. Αν είμαι πολύ σίγουρος για τον πωλητή, θα του κάνω πρότερη κατάθεση. Αν δεν είμαι και πολύ σίγουρος, θα ζητήσω αντικαταβολή με άνοιγμα και έλεγχο στον κούριερ - ο απατεώνας δεν το δέχεται αυτό συνήθως.

γ) Τσεκάρω το προϊόν: ζητάω από τον πωλητή να μου βγάλει φωτογραφίες τα cases και τα δισκάκια αν πρόκειται για games π.χ. ή βίντεο με το προϊόν ότι λειτουργεί κομπλέ αν πρόκειται για κινητό π.χ. Ο απατεώνας θα βρει generic φωτογραφίες από το internet ή θα αρχίσει να προβάλλει δικαιολογίες του τύπου «δεν έχω χρόνο μωρέ, χάλασε η βιντεοκάμερα και το κινητό δεν τραβάει καλό βίντεο» κάτι τέτοιο τελοσπάντων.

Και όλα τα παραπάνω σαφέστατα τα κάνω και ως πωλητής. Και κάπως έτσι έχω κάνει πάνω από 40 συναλλαγές στο insomnia χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα συμφωνήσω με τον από πάνω, η εξαίρεση της εξαίρεσης δεν είναι κανόνας. Η στραβή μπορεί να γίνει είτε χέρι με χέρι, είτε με συναλλαγή από απόσταση, το θέμα είναι να μπορέσουμε να διακρίνουμε τον απατεώνα πριν γίνει η στραβή.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 13
Δημοσ.

2 - Με τον ίδιο τρόπο που ελλοχεύει κίνδυνος στις αντικαταβολές ή στις προηγούμενες καταθέσεις, έτσι ελλοχεύει κίνδυνος και στις χέρι με χέρι συναλλαγές. Το πρόβλημα είναι ότι στην αντικαταβολή ή στην πρότερη κατάθεση το χειρότερο που μπορεί να γίνει αν δεν πάει καλά η συναλλαγή, είναι να παραλάβεις κάτι που δεν δουλεύει ή να μην παραλάβεις καν. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην χέρι με χέρι συναλλαγή αν αυτή δεν πάει καλά είναι να σε ληστέψουν (έχει συμβεί) και το καλύτερο να μην εμφανιστεί καν ο αγοραστής (που κι αυτό έχει συμβεί). Καλά δεν αναφέρω καν την περίπτωση που βλέπω πολλοί να αναφέρουν συχνά πυκνά, το «δεκτός κάθε έλεγχος στο χώρο μου». Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να βάλω έναν άγνωστο μέσα στο σπίτι μου ή να έμπαινα στο σπίτι ενός αγνώστου, απορώ δηλαδή με την γενναιότητα μερικών.

Τον ιδιο κινδυνο δεν εχεις οταν πας καθε μερα στην δουλεια σου; Οταν πας μια βολτα με την οικογενεια σου;

• Moderators
Δημοσ.

Τον ιδιο κινδυνο δεν εχεις οταν πας καθε μερα στην δουλεια σου; Οταν πας μια βολτα με την οικογενεια σου;

Είναι το ίδιο πράγμα αυτό που λες με το να ξέρει ένας παντελώς άγνωστος από το internet ότι στις έξι παρά τέταρτο το απόγευμα του Σαββάτου θα βρίσκεσαι στο μετρό του Νέου Κόσμου με 500 ευρώ στην τσέπη ή με ένα iPhone 6S;

• Like 4
Δημοσ.

Αν και ανοικω στα ατομα με τις συναλλαγες χερι με χερι(παρολο που πιο παλια ειχα  κανει και καποιες εξ αποστασεως συναλλαγες),συμφωνω απολυτα με τα τελευταια που γραφτηκαν πχ του συμφορουμιτη πιο πανω. Ειδικα στο θεμα επικοινωνιας ειναι κυριολεκτικα κουκουρουκου η ολη κατασταση τις περισσοτερες φορες,ακομα και οταν γραφεις οχι ανταλλαγες.

Θα αναφερω ενα παραδειγμα. Ειχα βαλει για αγγελια ενα ποντικι(εντος εγγυησης)και γραφω στην αγγελια συναλλαγη χερι με χερι Αθηνα. Μου ερχεται pm και μου λεει ειναι απο επαρχια(δεν θελω να αναφερω απο που γιατι δεν εχει και νοημα),τον ενδιαφερει αλλα να χρεωθω εγω τα μεταφορικα......

Αλλο παραδειγμα οσον αφορα το χρονοβορο της υποθεσης που αναφερθηκε. Βαζω εγω αγγελια(ή θελω να αγορασω)και κοιταζω μονο απο Αθηνα. Εγω πχ μενω Πευκακια ο αλλος Πειραια,αν του πεις που να βρεθουμε σου λεει Μοσχατο ή Φαληρο(δηλαδη μονο αυτος να διευκολυνθει).

Γιαυτο αν δειτε πλεον αρκετες αγγελιες εχουν αλλαξει απο χερι με χερι σε Αθηνα ή Θεσ/νικη που βλεπουμε κυριως σε χερι με χερι Αθηνα ή Θεσ/νικη και σε συγκεκριμενη περιοχη,γιατι οντως δεν γινεται αλλιως δουλεια.

Για τα μτχ που πωλουνται ακριβοτερα απο καινουργια με χαζες δικαιολογιες δεν θα μπω καν στον κοπο να σχολιασω.

Δημοσ.

Εγώ πάλι μίλαγα με έναν τύπο που πούλαγε ένα πληκτρολόγιο πριν κανα 7μηνο και του είχα πει να του στείλω πρώτος τα λεφτά μέσω paypal (friends and family option που δεν γίνεται να τα πάρεις πίσω) και μου είπε "όχι, δεν εμπιστευομαι άτομα χωρίς αξιολογήσεις"

Μου διαφεύγει κάτι ; :P 

• Like 2
Δημοσ.

Στις αγγελίες μου γράφω πάντα ότι οι συναλλαγές χέρι με χέρι αποκλείονται και συχνά πολλοί με ρωτάνε γιατί δεν κάνω συναλλαγές χέρι με χέρι (έκπληκτοι κιόλας), όταν μάλιστα μένω στην Αθήνα. Οι βασικοί λόγοι τρεις:

1 - Δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε την όρεξη να τρέχω στο κέντρο της Αθήνας να συναντήσω άτομα που δεν γνωρίζω προκειμένου να πουλήσω ένα προϊόν που κάνει 10-20 ευρώ. Μου είναι πιο εύκολο να καλέσω μία κούριερ για να έρθει και να παραλάβει το προϊόν και να το παραδώσει στο χώρο του αγοραστή. Η κούριερ θα μου πάρει 5-6 ευρώ, ενώ το Μετρό (θεωρητικά μιλώντας, δεν το χρησιμοποιώ) θα κοστίσει 3 ευρώ εισιτήρια συν πολύτιμο χρόνο που θα χάσω από την οικογένειά μου ή την εργασία μου. Μπορεί οι περισσότεροι στο insomnia να είναι φοιτητές και να έχουν χρόνο για τέτοιες συναλλαγές, αλλά δεν είμαστε όλοι έτσι. Για κάποιους από εμάς απλά δεν αξίζει να χάσουμε 2 ώρες από το χρόνο μας για να αποκτήσουμε ένα game που κάνει 20 ευρώ (ή ένα κινητό που κάνει 300 for that matter), όταν η εναλλακτική είναι πολύ πιο βολική.

3 - Δεν λύνει κανένα πρόβλημα η χέρι με χέρι συναλλαγή. Όπως στην αντικαταβολή μπορεί να παραλάβεις πέτρες αντί για κινητό, έτσι και στην χέρι με χέρι δεν ξέρεις αν το δισκάκι με το game όντως δουλεύει ή αν η κάρτα γραφικών έχει καμένα ανεμιστηράκια. Το μόνο που αντιλαμβάνεσαι είναι ότι το αντικείμενο της συναλλαγής όντως υφίσταται.

---------------

Επειδή με τον ίδιο τρόπο που αποκλείω τις χέρι με χέρι συναλλαγές ως πωλητής, έτσι ακριβώς τις αποκλείω και ως αγοραστής, η διαδικασία που ακολουθώ για να αγοράσω κάτι από τις αγγελίες είναι η εξής:

α) Διακρίνω κατά πόσο η αγγελία στέκει: η συντριπτική πλειοψηφία των απατών γίνεται με πρότερη κατάθεση για iphone 7 που το δίνει ο άλλος για 300 ευρώ. Παιδιά, ο κανόνας είναι ότι αν φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε δεν είναι αληθινό. Αν δεν μπορείτε να διακρίνετε αν η αγγελία είναι ή δεν είναι αληθινή, τότε για το δικό σας καλό μην ψωνίζετε μεταχειρισμένα από αγγελίες, μόνο καινούρια ή μεταχειρισμένα από καταστήματα.

β) Διερευνώ τον πωλητή: τσεκάρω τις αξιολογήσεις του, διαβάζω τις αξιολογήσεις του και ψάχνω και αυτούς που του έχουν κάνει αξιολογήσεις. Οι απατεώνες βρίσκονται σχετικά εύκολα από τις αξιολογήσεις. Αν είμαι πολύ σίγουρος για τον πωλητή, θα του κάνω πρότερη κατάθεση. Αν δεν είμαι και πολύ σίγουρος, θα ζητήσω αντικαταβολή με άνοιγμα και έλεγχο στον κούριερ - ο απατεώνας δεν το δέχεται αυτό συνήθως.

γ) Τσεκάρω το προϊόν: ζητάω από τον πωλητή να μου βγάλει φωτογραφίες τα cases και τα δισκάκια αν πρόκειται για games π.χ. ή βίντεο με το προϊόν ότι λειτουργεί κομπλέ αν πρόκειται για κινητό π.χ. Ο απατεώνας θα βρει generic φωτογραφίες από το internet ή θα αρχίσει να προβάλλει δικαιολογίες του τύπου «δεν έχω χρόνο μωρέ, χάλασε η βιντεοκάμερα και το κινητό δεν τραβάει καλό βίντεο» κάτι τέτοιο τελοσπάντων.

Και όλα τα παραπάνω σαφέστατα τα κάνω και ως πωλητής. Και κάπως έτσι έχω κάνει πάνω από 40 συναλλαγές στο insomnia χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα συμφωνήσω με τον από πάνω, η εξαίρεση της εξαίρεσης δεν είναι κανόνας. Η στραβή μπορεί να γίνει είτε χέρι με χέρι, είτε με συναλλαγή από απόσταση, το θέμα είναι να μπορέσουμε να διακρίνουμε τον απατεώνα πριν γίνει η στραβή.

Συγγνωμη γιατι να πας καπου να πουλησεις κατι; Η δινεις οδο και αριθμο στον αγοραστη και ερχετε σπιτι σου δηλαδη στον δρομο κατω απο το σπιτι σου η δινεις ραντεβου σε καποιο κεντρικο σημειο κοντα σου.

Φυσικα υπαρχουν καποια πραγματα που δεν μπορεις ουτε να τα αγορασεις ουτε να τα πουλησεις στον δρομο παραδειγμα μια τηλεοραση.

Εκτος αν εισαι 1.60 και 50 κιλα και φοβασαι, εγω που ειμαι 1.83 και 110 κιλα και με ιστορικο βαριου χεριου δεν εχω να φοβηθω τιποτα. :rolleyes:

Σκεψου εχω πανω απο 250 θετικες ειμαι 10 χρονια εδω και εκτος απο οτι δυσκολα καποιος θα με εμπιστευτει να του πουλησω κατι στον δρομο που θελει μπριζα για να δουλεψει, απο την αλλη και εγω οταν πουλαω κατι θελω να υπαρχει ελεγχος απο τον αγοραστη.

Και φυσικα δεν αγοραζω γουρουνι στο σακι. Αν αυτος που πουλαει φοβαται να με βαλει σπιτι του για κατι που θελει ρευμα για να δω αν δουλευει τοτε να μην πουλαει η να βρει αλλο κοροϊδο η να αγορασει γενητρια για επι τοπου δοκιμη στο παρκο. :lol: :P

Φυσικα εχω αγορασει και στον δρομο αλλα απο ατομα που τα ξερω χρονια εδω μεσα και εχουν και καμια 50αρια θετικες. ;)

Είναι το ίδιο πράγμα αυτό που λες με το να ξέρει ένας παντελώς άγνωστος από το internet ότι στις έξι παρά τέταρτο το απόγευμα του Σαββάτου θα βρίσκεσαι στο μετρό του Νέου Κόσμου με 500 ευρώ στην τσέπη ή με ένα iPhone 6S;

Ξερεις ποσοι κυκλοφορουν στο Μετρο με κινητα 700 και 900 ευρω; Παρα πολλοι!

Για μετρητα δεν μπορω να σου πω δεν εχω ακτινες Χ για να βλεπω τις τσεπες τους αλλα ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι εχουν μπει στο Μετρο με γεματη τσεπη.

Οσο λοιπον κινδυνευουν αυτοι να τους κλεψουν το κινητο η τα μετρητα αλλο τοσο κινδυνευω και εγω οταν παω να αγορασω κατι.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Για μετρητα δεν μπορω να σου πω δεν εχω ακτινες Χ για να βλεπω τις τσεπες τους αλλα ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι εχουν μπει στο Μετρο με γεματη τσεπη.

Οσο λοιπον κινδυνευουν αυτοι να τους κλεψουν το κινητο η τα μετρητα αλλο τοσο κινδυνευω και εγω οταν παω να αγορασω κατι.

Παντως δεν ειναι ακριβως ετσι. Αν σε δω στο Μετρο, δεν θα ξερω αν στην τσεπη σου εχεις 5 ή 500 ευρω. Αν ομως σου δωσω ραντεβου καπου για να σου πουλησω μια συσκευη, θα ειμαι σιγουρος πως εχεις στην τσεπη σου τα 500 ευρω.

Μην παρεξηγηθω ε, κι εγω της χερι με χερι συναλλαγης ειμαι και δε μου εχει τυχει κατι κουφο μεχρι στιγμης, αλλα καταλαβαινω καποιον που σκεφτεται γενικως τους κινδυνους. :)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εγώ πάλι μίλαγα με έναν τύπο που πούλαγε ένα πληκτρολόγιο πριν κανα 7μηνο και του είχα πει να του στείλω πρώτος τα λεφτά μέσω paypal (friends and family option που δεν γίνεται να τα πάρεις πίσω) και μου είπε "όχι, δεν εμπιστευομαι άτομα χωρίς αξιολογήσεις"

Μου διαφεύγει κάτι ; :P

lol

Κι εγώ πριν τρεις μέρες έφαγα χυλόπιτα από άτομο που πούλαγε δυο γκέιμς (χέρι με χέρι έγραφε) και του είχα πει να του κάνω πρώτα κατάθεση και μετά να πει στην κούριερ να περάσει και να τα στείλει με δική μου χρέωση. Μου είπε ότι «προτιμάει χέρι χέρι για πιο άμεσα». Δεν ήξερα ότι υπάρχει πιο άμεσα από την προηγούμενη κατάθεση, oh well. :P

@LLLEFTERIS: Αν σου πρότεινα να σου κάνω πρώτα κατάθεση και μετά να μου στείλεις αυτό που πουλάς θα το δεχόσουν;

• Like 2
Δημοσ.

Εγω τηλεφωνιεμαι πριν τις συναντησεις και ολα τα παιδια που εχω γνωρισει ηταν εξαιρετικοι και ευγενικοι ανθρωποι. Νομιζω ο απατεωνας η ο επικινδυνος ανθρωπος σε ενα εμπειρο πωλητη που ειναι εμπειρος απο την ζωη και εχει δουλεψει ,θα γινει αντιληπτος απο την συνομιλια.

Βεβαια ποτε δεν κυκλοφορω με πολλα χρηματα στην τσεπη,γιατι απο αποφαση δεν αγοραζω ποτε ακριβα πραγματα στον δρομο,αλλα προτιμω να δω το υλικο ,συνηθως hardware υπολογιστη,εν λειτουργια στο σπιτι του πωλητη πριν το παρω. Πριν βγω για συναντηση στον δρομο η σε σπιτι,κοιτω και τις αξιολογησεις. Σωστες παντως οι επισημανσεις του Mal για το θεμα της ασφαλειας αλλα λιγο υπερβολικες.

• Like 4
Δημοσ.

Και εγώ δεν συνάντησα ποτέ πρόβλημα σε όσες συναλλαγές έχω κάνει μέσα από το insomnia βέβαια από πλευράς μου μπαίνουν οροί στις συναλλαγές είτε ως πωλητής είτε ως αγοραστής που για κανένα λόγο δεν αλλάζουν πάντα οι συναλλαγές που κάνω είναι χέρι με χέρι και όταν αγοράζω η επισκέπτομαι τον χώρο του πωλητή για έλεγχο πάντα επιλέγω άτομα με 10+ αξιολογήσεις  και πάντα υπάρχει άτομο κάτω στο αυτοκίνητο να με περιμένει μέχρι στιγμής ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα.   

• Like 1
Δημοσ.

lol

Κι εγώ πριν τρεις μέρες έφαγα χυλόπιτα από άτομο που πούλαγε δυο γκέιμς (χέρι με χέρι έγραφε) και του είχα πει να του κάνω πρώτα κατάθεση και μετά να πει στην κούριερ να περάσει και να τα στείλει με δική μου χρέωση. Μου είπε ότι «προτιμάει χέρι χέρι για πιο άμεσα». Δεν ήξερα ότι υπάρχει πιο άμεσα από την προηγούμενη κατάθεση, oh well. :P

@LLLEFTERIS: Αν σου πρότεινα να σου κάνω πρώτα κατάθεση και μετά να μου στείλεις αυτό που πουλάς θα το δεχόσουν;

Εχω γραψει ποιο πανω γιατι αποφευγω ακομα και καταθεση γιατι αν πχ το κινητο που σου στειλω βγει σπασμενο μπορω να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας; οχι!

Παντως δεν ειναι ακριβως ετσι. Αν σε δω στο Μετρο, δεν θα ξερω αν στην τσεπη σου εχεις 5 ή 500 ευρω. Αν ομως σου δωσω ραντεβου καπου για να σου πουλησω μια συσκευη, θα ειμαι σιγουρος πως εχεις στην τσεπη σου τα 500 ευρω.

Μην παρεξηγηθω ε, κι εγω της χερι με χερι συναλλαγης ειμαι και δε μου εχει τυχει κατι κουφο μεχρι στιγμης, αλλα καταλαβαινω καποιον που σκεφτεται γενικως τους κινδυνους. :)

Ναι για τα λεφτα σιγουρα δεν μπορεις να ξερεις τι εχει ο καθε ενας αλλα εχω δει πολλα πιτσιρικια με ενα κινητο των 500 ευρω στο χερι μεσα στο Μετρο.

Φυσικα ουτε εγω θα παω να δωσω σε καποιον αγνωστο 500 ευρω στην μεση του δρομου η σε καποιο Μετρο θα πρεπει η να ειναι χρονια εδω μεσα η να εχει αρκετες θετικες.

Αλλα για κατι που εχει 10 -20 -50 ευρω θα παω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...