chrispi775 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Ο κάθε ένας βάζει την αγγελία με τους όρους που θέλει. Το μόνο μεμπτό θα ήταν να μην αναφέρει κάποιος στην αγγελία του ότι δεν στέλνει επαρχία και μετά κατά την επικοινωνία με τον πιθανό αγοραστή να του το λέει τελευταία στιγμή. Εάν όμως το αναφέρει στην αγγελία ότι δεν επιθυμεί συναλλαγή με αντικαταβολή ή από απόσταση είναι δικαίωμα του. Και εμένα δεν μου αρέσει να βρίσκω κάτι που θέλω και ο πωλητής να μην στέλνει επαρχία αλλά τι να κάνουμε είναι δικαίωμα του. Έχω όμως να πω και ότι ορισμένοι γράφουν δεν στέλνω επαρχία συνάντηση μόνο στο τάδε μέρος και μόλις τους προτείνεις κατάθεση τότε ξαφνικά όλα καλά και ξαφνικά εκεί που δεν μπορούσαν να στείλουν ή να μπλέξουν με μεταφορικές μετά την λέξη κατάθεση αρχίζουν και μπορούν. Εκεί όντως κάτι παίζει.......κατά τα αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να πουλάει όπου θέλει με όποιον τρόπο θέλει αρκεί να το αναφέρει εκ των προταιρων στην αγγελία του 3
redhotstef Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Ο κάθε ένας βάζει την αγγελία με τους όρους που θέλει. Το μόνο μεμπτό θα ήταν να μην αναφέρει κάποιος στην αγγελία του ότι δεν στέλνει επαρχία και μετά κατά την επικοινωνία με τον πιθανό αγοραστή να του το λέει τελευταία στιγμή. Εάν όμως το αναφέρει στην αγγελία ότι δεν επιθυμεί συναλλαγή με αντικαταβολή ή από απόσταση είναι δικαίωμα του. Και εμένα δεν μου αρέσει να βρίσκω κάτι που θέλω και ο πωλητής να μην στέλνει επαρχία αλλά τι να κάνουμε είναι δικαίωμα του. Έχω όμως να πω και ότι ορισμένοι γράφουν δεν στέλνω επαρχία συνάντηση μόνο στο τάδε μέρος και μόλις τους προτείνεις κατάθεση τότε ξαφνικά όλα καλά και ξαφνικά εκεί που δεν μπορούσαν να στείλουν ή να μπλέξουν με μεταφορικές μετά την λέξη κατάθεση αρχίζουν και μπορούν. Εκεί όντως κάτι παίζει.......κατά τα αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να πουλάει όπου θέλει με όποιον τρόπο θέλει αρκεί να το αναφέρει εκ των προταιρων στην αγγελία του Δεν λες το αυτονοητο ομως.. Και αυτο για το οποιο μαλλον παραπονιουνται κυριως οι αγοραστες. Ο ts μαλλον μπαινει πιο πολυ στη θεση του αγοραστη. Το αυτονοητο ειναι, οτι οταν σε ρωταει ενας αγοραστης να του στειλεις κατι, το μυαλο παει κατευθειαν στην α ντι κα τα βο λη! Οποτε λογικο ειναι οταν γινει συζητηση για καταθεση, ο πωλητης να ειναι πιο δεκτικος στη διαδικασια. Οπως ειπε ενας αλλος πιο πριν, ειναι θεμα βολεματος/ξεβολεματος. Με την αντικαταβολη θα χρειαστει να παει ο πωλητης δυο φορες ταχυδρομιο και μια βδομαδα να παρει τα χρηματα. Απο τη σκοπια των πωλητων τωρα, που ειναι σε επαρχια και θελουν συναλλαγη χερι χερι, νο προμπλεμ, οτι μπορει να βρεις σε αγγελια στα τρικαλα το βρισκεις επι δεκα στη θεσσαλονικη. 1
VampireKiSS Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 οτι θελει κανει ο καθενας ειτε σωστο ειναι αυτο ειτε λαθος.κανονες των συναλλαγων δε παραβιαζει οποτε τσαμπα οι φωνες ; Το "ό,τι θέλει κάνει ο καθένας είτε σωστό είτε λάθος" είναι ο ορισμός του μπάχαλου και αυτό το φορουμ ποτέ δεν ήταν μπάχαλο ούτε έδωσε ποτέ λαβές η διαχείρηση να συμβεί κάτι τέτοιο. Εσένα πώς θα σου φαινόταν αν αποκλειόσουν από τις μισές αγγελίες, για πες το με δικά σου λόγια και να έρθω μετά εγώ να σου πω ότι φωνάζεις κιόλας. Σοβαρολογείς τώρα; Το ότι δεν ευαισθητοποιήθηκε κανείς μέχρι τώρα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα δεν σημαίνει ούτε ότι είναι σωστό ούτε λάθος αλλά ξαναλέω για πολλοστή φορά δεν είναι δίκαιο και έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζω την άποψή μου σε αυτό το κομμάτι του φορουμ. Ο κάθε ένας βάζει την αγγελία με τους όρους που θέλει. Το μόνο μεμπτό θα ήταν να μην αναφέρει κάποιος στην αγγελία του ότι δεν στέλνει επαρχία και μετά κατά την επικοινωνία με τον πιθανό αγοραστή να του το λέει τελευταία στιγμή. Εάν όμως το αναφέρει στην αγγελία ότι δεν επιθυμεί συναλλαγή με αντικαταβολή ή από απόσταση είναι δικαίωμα του. Και εμένα δεν μου αρέσει να βρίσκω κάτι που θέλω και ο πωλητής να μην στέλνει επαρχία αλλά τι να κάνουμε είναι δικαίωμα του. Έχω όμως να πω και ότι ορισμένοι γράφουν δεν στέλνω επαρχία συνάντηση μόνο στο τάδε μέρος και μόλις τους προτείνεις κατάθεση τότε ξαφνικά όλα καλά και ξαφνικά εκεί που δεν μπορούσαν να στείλουν ή να μπλέξουν με μεταφορικές μετά την λέξη κατάθεση αρχίζουν και μπορούν. Εκεί όντως κάτι παίζει.......κατά τα αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να πουλάει όπου θέλει με όποιον τρόπο θέλει αρκεί να το αναφέρει εκ των προταιρων στην αγγελία του Όπως τα είπες φίλε. 2-3 μέρες στα λόγια και μετά από ένα σωρό μηνύματα "α να ξέρεις μόνο χέρι χέρι". Χωρίς να το αναφέρει στην αγγελία. Εντάξει, δεν έχω δει ούτε έναν βετεράνο αγοραπωλησιών εδώ μέσα (εννοώ άτομα με πολλές συναλλαγές) που να το κάνει αυτό το πράγμα. Κανένας σωστός πωλητής δεν θα αποκλείσει έναν ενδιαφερόμενο για αυτό το λόγο γιατί στην τελική αν μείνει απούλητο μέχρι και σε βραχονησίδα θα είναι διατεθημένος να το στείλει και σε πολύ χαμηλότερη τιμή έτσι όπως πέφτουν μέρα με τη μέρα τα ηλεκτρονικά ήδη. Κακό του κεφαλιού του θα πει κανείς αλλά η ζημιά στην κοινότητα θα έχει ήδη γίνει. Και αναφέρομαι διαρκώς στο επίπεδο της κοινότητας και του φορουμ γιατί οι αξιολογήσεις του ινσομνια είναι σημείο αναφοράς. Στο fb βάζει αγγελία ο άλλος και παραπέμπει στις αξιολογήσεις του στο ινσομνια. Δεν λες το αυτονοητο ομως.. Και αυτο για το οποιο μαλλον παραπονιουνται κυριως οι αγοραστες. Ο ts μαλλον μπαινει πιο πολυ στη θεση του αγοραστη. Το αυτονοητο ειναι, οτι οταν σε ρωταει ενας αγοραστης να του στειλεις κατι, το μυαλο παει κατευθειαν στην α ντι κα τα βο λη! Οποτε λογικο ειναι οταν γινει συζητηση για καταθεση, ο πωλητης να ειναι πιο δεκτικος στη διαδικασια. Οπως ειπε ενας αλλος πιο πριν, ειναι θεμα βολεματος/ξεβολεματος. Με την αντικαταβολη θα χρειαστει να παει ο πωλητης δυο φορες ταχυδρομιο και μια βδομαδα να παρει τα χρηματα. Απο τη σκοπια των πωλητων τωρα, που ειναι σε επαρχια και θελουν συναλλαγη χερι χερι, νο προμπλεμ, οτι μπορει να βρεις σε αγγελια στα τρικαλα το βρισκεις επι δεκα στη θεσσαλονικη. Εμένα μου τα φέρνει ο ταχυδρόμος στο σπίτι τα χρήματα. Για μεγάλα ποσά δεν ξέρω αλλά αυτός που πουλάει ας έχει υπ όψιν και ότι με τα καπιταλ κοντρολ οι περισσότεροι δεν άφησαν φράγκο στην τράπεζα. Επίσης αφού είναι πιο δελεαστική η κατάθεση (που όντως είναι) ας κάνει δώρο τα μεταφορικά σε αυτή την περίπτωση. Από την εμπειρία μου το καλύτερο σύστημα είναι αυτό και προσωπικά αυτό κάνω. Κατάθεση με δωρεάν μεταφορικά ή αντικαταβολή σε άτομα με καθαρές αξιολογήσεις και αν είναι μεγάλο το ποσό στα μεταφορικά, μισά-μισά. Κανένας δεν μου παραπονέθηκε ποτέ και ούτε πρόκειται όταν δείχνεις ενδιαφέρον να εξασφαλίσεις τον αγοραστή και προπαντώς σεβασμό στον άνθρωπο που στάθηκε στην αγγελία σου.
Ghost_Rider Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 ; Το "ό,τι θέλει κάνει ο καθένας είτε σωστό είτε λάθος" είναι ο ορισμός του μπάχαλου και αυτό το φορουμ ποτέ δεν ήταν μπάχαλο ούτε έδωσε ποτέ λαβές η διαχείρηση να συμβεί κάτι τέτοιο. Εσένα πώς θα σου φαινόταν αν αποκλειόσουν από τις μισές αγγελίες, για πες το με δικά σου λόγια και να έρθω μετά εγώ να σου πω ότι φωνάζεις κιόλας. Σοβαρολογείς τώρα; Το ότι δεν ευαισθητοποιήθηκε κανείς μέχρι τώρα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα δεν σημαίνει ούτε ότι είναι σωστό ούτε λάθος αλλά ξαναλέω για πολλοστή φορά δεν είναι δίκαιο και έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζω την άποψή μου σε αυτό το κομμάτι του φορουμ. Όπως τα είπες φίλε. 2-3 μέρες στα λόγια και μετά από ένα σωρό μηνύματα "α να ξέρεις μόνο χέρι χέρι". Χωρίς να το αναφέρει στην αγγελία. Εντάξει, δεν έχω δει ούτε έναν βετεράνο αγοραπωλησιών εδώ μέσα (εννοώ άτομα με πολλές συναλλαγές) που να το κάνει αυτό το πράγμα. Κανένας σωστός πωλητής δεν θα αποκλείσει έναν ενδιαφερόμενο για αυτό το λόγο γιατί στην τελική αν μείνει απούλητο μέχρι και σε βραχονησίδα θα είναι διατεθημένος να το στείλει και σε πολύ χαμηλότερη τιμή έτσι όπως πέφτουν μέρα με τη μέρα τα ηλεκτρονικά ήδη. Κακό του κεφαλιού του θα πει κανείς αλλά η ζημιά στην κοινότητα θα έχει ήδη γίνει. Και αναφέρομαι διαρκώς στο επίπεδο της κοινότητας και του φορουμ γιατί οι αξιολογήσεις του ινσομνια είναι σημείο αναφοράς. Στο fb βάζει αγγελία ο άλλος και παραπέμπει στις αξιολογήσεις του στο ινσομνια. Εμένα μου τα φέρνει ο ταχυδρόμος στο σπίτι τα χρήματα. Για μεγάλα ποσά δεν ξέρω αλλά αυτός που πουλάει ας έχει υπ όψιν και ότι με τα καπιταλ κοντρολ οι περισσότεροι δεν άφησαν φράγκο στην τράπεζα. Επίσης αφού είναι πιο δελεαστική η κατάθεση (που όντως είναι) ας κάνει δώρο τα μεταφορικά σε αυτή την περίπτωση. Από την εμπειρία μου το καλύτερο σύστημα είναι αυτό και προσωπικά αυτό κάνω. Κατάθεση με δωρεάν μεταφορικά ή αντικαταβολή σε άτομα με καθαρές αξιολογήσεις και αν είναι μεγάλο το ποσό στα μεταφορικά, μισά-μισά. Κανένας δεν μου παραπονέθηκε ποτέ και ούτε πρόκειται όταν δείχνεις ενδιαφέρον να εξασφαλίσεις τον αγοραστή και προπαντώς σεβασμό στον άνθρωπο που στάθηκε στην αγγελία σου. δηλαδη περνας του διαχειριστες για αφελεις??νομιζεις πως δεν ειναι δουλεια τους να γνωριζουν το ο,τιδηποτε και στο συγκεκριμενο θεμα μονο ασχετοι δεν ειναι.εχεις ανοιξει ολοκληρη εγκυκλοπαιδεια ελεος πια
VampireKiSS Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 δηλαδη περνας του διαχειριστες για αφελεις??νομιζεις πως δεν ειναι δουλεια τους να γνωριζουν το ο,τιδηποτε και στο συγκεκριμενο θεμα μονο ασχετοι δεν ειναι.εχεις ανοιξει ολοκληρη εγκυκλοπαιδεια ελεος πια Εκτός θέματος
kanesaxo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Σαν...επαρχιώτης, και μένα με ξενερώνει πολλες φορές αυτό... "Συνάντηση στη τάδε στάση μετρό", "Αθήνα μόνο". Κι αυτό διότι και στατιστικά να το δούμε, η μισή χώρα είναι στην Αθήνα, συνεπώς και οι περισσότερες αγγελίες. Βέβαια, αυτός που πουλάει, θέτει τους όρους. Εν γνώση του γνωρίζει, πως αφήνει στην απ'εξω ένα Χ αγοραστικό κοινό. Αυτά όμως περί χτυπημένα δέματα, και συναφείς δικαιολογίες, τις ακούω βερεσέ. Είναι στο χέρι του πωλητή να συσκευάσει το δέμα προβλεπόμενα (αν δείτε πως μου στειλαν φακο φωτογραφικης, δε θα το πιστέψετε) να πληρώσει για την ένδειξη fragile και σουξουμουξου. Αλλα είναι πιο τίμιο να πει "ΒΑΡΙΕΜΑΙ να παω στο κουριερ" απ'το να εφευρίσκει δικαιολογίες του τύπου "φοβάμαι μη σπάσει". Κατ'εμέ. 7
chipakos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Τελικά ο μόνος κανόνας των συναλλαγών είναι ότι δεν υπάρχει κανόνας. Επίσης το Forum δεν είναι υπεύθυνο για την οποιαδήποτε συναλλαγή αλλά όμως επεμβαίνει στο να αφαιρεί αρνητικές ή παράλογες αξιολογήσεις.Και εν κατακλείδι είμαστε όλοι μία ευχάριστη ατμόσφαιρα ,ενίοτε δε, προκειμένου να αναλάβουμε και κάποια ευθύνη λέμε ότι η αγορά είναι ελεύθερη και ψάξε μόνος σου να βρεις την άκρη .Μόνο που για αυτήν την ελεύθερη αγορά έχουν γίνει οι μεγαλύτερες αδικίες φίλοι μου.Δεν είναι τόσο ελεύθερη η αγορά, υπάρχουν, και ισχύουν περιορισμοί νομικοί αλλά και δεοντολογικοί κι ας τα λέμε συνέχεια κι ας γινόμαστε κουραστικοί.
Ntinaras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Σαν...επαρχιώτης, και μένα με ξενερώνει πολλες φορές αυτό... "Συνάντηση στη τάδε στάση μετρό", "Αθήνα μόνο". Κι αυτό διότι και στατιστικά να το δούμε, η μισή χώρα είναι στην Αθήνα, συνεπώς και οι περισσότερες αγγελίες. Βέβαια, αυτός που πουλάει, θέτει τους όρους. Εν γνώση του γνωρίζει, πως αφήνει στην απ'εξω ένα Χ αγοραστικό κοινό. Αυτά όμως περί χτυπημένα δέματα, και συναφείς δικαιολογίες, τις ακούω βερεσέ. Είναι στο χέρι του πωλητή να συσκευάσει το δέμα προβλεπόμενα (αν δείτε πως μου στειλαν φακο φωτογραφικης, δε θα το πιστέψετε) να πληρώσει για την ένδειξη fragile και σουξουμουξου. Αλλα είναι πιο τίμιο να πει "ΒΑΡΙΕΜΑΙ να παω στο κουριερ" απ'το να εφευρίσκει δικαιολογίες του τύπου "φοβάμαι μη σπάσει". Κατ'εμέ. θα σου πουλησω κατι που κανει 10 ευρω και θα δεχτεις να πουλησεις και 5-6 ευρω μεταφορικα+αντικαταβολη?
vste Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Απορω πως δεν εχει κλειδωθει ακομα. Και δεν το λεω σαν μομφη στον TS. Αν δειτε μονο σημερα εχουν κλειδωθει αρκετα παρομοια θεματα. Να ξαναπω λοιπον. Σαν μελος εδω μεσα και λατρης των gadget κατα καιρους κανω εκκαθαριση ωστε να παρω καινουρια πραγματα και πουλαω εδω μεσα. Ουτε καταστημα ειμαι, ουτε προσπαθω να χτισω brand. Ενας ιδιωτης που απλα βαζω μια ΔΩΡΕΑΝ αγγελια σε ενα φορουμ που ειμαι μελος. Ε ναι ΒΑΡΙΕΜΑΙ να μπλεξω με ταχυδρομεια, κουριερ, πορτα πορτα (μονο σε ταβλι), αντικαταβολες, καταθεσεις, κα. Περπαταω 5 λεπτα, παω στο ΜΕΤΡΟ της περιοοχης μου και συναλλασομαι. Αν δεν βρω αγοραστη, δεν βρηκα. Τι να κανουμε; Αλλα με το στανιο να με υποχρεωσει καποιος να κανω κατι που δεν θελω δεν υπαρχει περιπτωση. Δεν ειμαστε καταστημα, δεν εχει παντα ο πελατης δικιο εδω. Μελη που πουλαμε/αγοραζουμε/ανταλλαζουμε εδω μεσα ειμαστε. Παντα σαν αγοραστης σεβομαι τους ορους του πωλητη εδω μεσα. Θα παω εγω στην περιοχη του οσο μακρυα και αν ειναι η αν εχει πολλες θετικες θα κανω καταθεση αν το ζηταει. Αν δειτε τις αξιολογησεις μου μονο θετικα σχολια εχουν να πουν για εμενα και πωλητες και αγοραστες. Αν με κατι δεν συμφωνω σε μια αγγελια απλα την προσπερναω οσο και να θελω το προιον. Δεν προσπαθω να επιβαλω ομως τους ορους που βολευουν εμενα στους υπολοιπους. 16
kanesaxo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 θα σου πουλησω κατι που κανει 10 ευρω και θα δεχτεις να πουλησεις και 5-6 ευρω μεταφορικα+αντικαταβολη? Ναι είμαι άπλας. Απορω πως δεν εχει κλειδωθει ακομα. Και δεν το λεω σαν μομφη στον TS. Αν δειτε μονο σημερα εχουν κλειδωθει αρκετα παρομοια θεματα. Να ξαναπω λοιπον. Σαν μελος εδω μεσα και λατρης των gadget κατα καιρους κανω εκκαθαριση ωστε να παρω καινουρια πραγματα και πουλαω εδω μεσα. Ουτε καταστημα ειμαι, ουτε προσπαθω να χτισω brand. Ενας ιδιωτης που απλα βαζω μια ΔΩΡΕΑΝ αγγελια σε ενα φορουμ που ειμαι μελος. Ε ναι ΒΑΡΙΕΜΑΙ να μπλεξω με ταχυδρομεια, κουριερ, πορτα πορτα (μονο σε ταβλι), αντικαταβολες, καταθεσεις, κα. Περπαταω 5 λεπτα, παω στο ΜΕΤΡΟ της περιοοχης μου και συναλλασομαι. Αν δεν βρω αγοραστη, δεν βρηκα. Τι να κανουμε; Αλλα με το στανιο να με υποχρεωσει καποιος να κανω κατι που δεν θελω δεν υπαρχει περιπτωση. Δεν ειμαστε καταστημα, δεν εχει παντα ο πελατης δικιο εδω. Μελη που πουλαμε/αγοραζουμε/ανταλλαζουμε εδω μεσα ειμαστε. Παντα σαν αγοραστης σεβομαι τους ορους του πωλητη εδω μεσα. Θα παω εγω στην περιοχη του οσο μακρυα και αν ειναι η αν εχει πολλες θετικες θα κανω καταθεση αν το ζηταει. Αν δειτε τις αξιολογησεις μου μονο θετικα σχολια εχουν να πουν για εμενα και πωλητες και αγοραστες. Αν με κατι δεν συμφωνω σε μια αγγελια απλα την προσπερναω οσο και να θελω το προιον. Δεν προσπαθω να επιβαλω ομως τους ορους που βολευουν εμενα στους υπολοιπους. Δεκτόν. Γι'αυτο έγραψα πιο πανω. Ειναι τιμιοτερο να πεις "βαριεμαι" απ'το να κοροιδεύεις τον αγοραστή. Οχι εσύ προσωπικά φυσικά, αλλα πάμπολλα παράπονα που διαβάζουμε. Εμένα, μου αρκεί να ναι καποιος ξεκάθαρος. Και να αναγράφει κυρίως περιοχή. "Αθήνα" "μόνο απο κοντά" - τέλος. Ωστε να μη χάνω κι εγώ οτ χρόνο μου να στέλνω εδω κι εκει πμ.
Haldol Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 θα σου πουλησω κατι που κανει 10 ευρω και θα δεχτεις να πουλησεις και 5-6 ευρω μεταφορικα+αντικαταβολη? Εδώ άλλος μου 'χε πει να του στείλω αντικαταβολή με ΕΛΤΑ αντικείμενο των 3,5 ευρώ. Δηλαδή του φάνηκε απόλυτα φυσιολογικό το να πάω δύο φορές στα ΕΛΤΑ και να στηθώ κάνα 20' - 30' την κάθε φορά, για να μου μείνει στην τσέπη λιγότερο από 1 ευρώ... 9
poulinos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Χωρίς λόγο είναι για εσένα poulinos που είσαι Αθήνα και δεν το λέω σαν μομφή αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις την αδικία που υφίστανται οι υπόλοιποι. Μαζί πάντως είχαμε άψογη συναλλαγή του epson scanner προ αμνημονευτων ετων και έφτασε ατσαλάκωτο με ελτα παρ όλο που λόγω τζαμιού θα μπορούσε να είχε γίνει θρύψαλα και εκανες και αντικαταβολή παρ' όλο που ήμουν νουμπάς ακόμα. Όλα γίνονται και δυστυχώς άλλοι είναι οι λόγοι που πλέον όλο και περισσότεροι προτιμούν χέρι με χέρι και περιγράφονται στο πιο κάτω μήνυμα του vste. Τα είπες όλα. Αλλά δεν μου απαντά κανείς αν θεωρεί σωστό να αποκλείονται τα μισά μέλη του φορουμ ή το μεγαλύτερο μέρος από τέτοιες αγγελίες. Δεν μιλάμε ούτε για καναπέδες ούτε για πράγματα που λόγω φυσικού μεγέθους είναι εως και αδύνατο να γινει αλλιώς η συναλλαγή. δεν το λεω επειδη ειμαι αθηνα και με βολευει.καταλαβαινω αυτο που λες αλλα δεν μπορεις να αναγκασεις τον αλλον να στο στειλει.αλλο τοσο οταν εχουν γινει πολλα πραγματα με αντικαταβολες κτλ.δηλαδη αν απο κοντα μπορει να σε κοροιδεψει ο αλλος αλλο τοσο απο μακρυα.ναι εχω στειλει αρκετες φορες επαρχια οπως ειπες και εσυ το scanner και διαφορα παντα προσεχα την συσκευασια να ειναι οσο πιο καλα γινεται αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ανησυχω ή οτι δεν θα προτιμησω καποιον απο αθηνα. γιατι στην αντικαταβολη πρεπει να παω ταχυδρομειο να παω να παρω τα λεφτα να εχω το ρισκο μην παθει κατι να εχω το ρισκο να μου πει ο αλλος το οτιδηποτε ενω απο κοντα μειωνω τα ρισκα.σιγουρα ειναι αδικια για την επαρχια αλλα δεν μπορεις να πεις του αλλου με το ζορι στειλε μου. 2
Occultist Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Γιατί κανένας δεν έχει αναφέρει το πιο κοινό : Για συναλλαγές με αντικαταβολή (για να μην πει κανείς δε με πλήρωσες / δεν παρέλαβα κλπ.), ενώ παραλαμβάνει ο άλλος σχετικά άμεσα, τα λεφτά τα βλέπεις του αγίου ανήμερα... Σε λοιπά Courier περιμένεις γύρω στον 1,5 μήνα - minimum. Στα ΕΛΤΑ παίζει και τρίμηνο...
benign Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Το θεμα δεν ειναι απλο,αντιθετα πολυ συνθετο.Αρχικα καταλαβαινω πολυ τον TS και εχει δικιο να στεναχωριεται για το θεμα.Με αυτον που ειναι παλιος αλλα και με αλλα παιδια που ειναι παλια μελη και με πολλες θετικες αξιολογησεις θα συνεργαζομουν με χαρα. Αυτο που δεν ειπωθηκε ομως,ειναι οτι οταν εγω σαν Αθηναιος βαζω αγγελια αγορας η πωληση και ζητω μονο συνεργασια με ατομα Αθηνα - Πειραια, δεν εχω στο μυαλο μου αυτον η αλλα παιδια που θα ηταν ευχαριστηση μου η και τιμη μου να συνεργαστω μαζι τους, με ενα δικαιο τροπο και για τους δυο, αλλα τον μεσο ορο μελους απο την επαρχια που δεν ειναι τοσο επικοινωνιακος ,ουτε αξιοπιστος παντοτε,δυστυχως. Και παζαρια και καθυστερηση στην καταθεση στην τραπεζα οπως ειχε συμφωνηθει και μην παραλαβη του δεματος γιατι αλλαξε γνωμη ενδιαμεσα ο αγοραστης η γιατι κατι του ετυχε απροσμενο και τελικα δεν μπορει αυτη την περιοδο να διαθεσει το ποσο που ειχε συμφωνηθει η τελικα πουλησε σε αλλον το προιον/η το αγορασε απο αλλον, ενω ειχε συμφωνησει με εσενα προτυτερα και αλλα παρομοια. Δεν γινονται αυτα απο Αθηναιους?Σαφως,αλλα στην πολη σου ο χρονος που χανεις ειναι σαφως μικροτερος και ελεγχεις την κατασταση καλυτερα. Σαν συμπερασμα σαν λαος δεν ειμαστε ακομη τοσο αξιοπιστοι σε βαθμο να γινουν αυτου του ειδους οι συναλλαγες απο αποσταση,αλλα με καθε παιδι απο επαρχια που εχει πολλλες θετικες και ειναι αξιοπιστος,δεν θα ειχα κανενα θεμα.Και αν δεν εχει πολλες θετικες αλλα μιλησουμε τηλεφωνικα η μεσω viber /skype και μου φανει αξιοπιστος και ευγενικος και κανει καταθεση πρωτα,κανενα προβλημα να του στειλω οτιδηποτε,οσο πιο καλα συσκευασμενο μπορω,με ευθυνη δικη του,γιατι απο την στιγμη που απο μενα φευγει σε αριστη κατασταση,δεν θα φταιω εγω ,για παραδειγμα αν καποιος κουριερ εχει μαλωσει με την γκομενα του και του ριξει κλωτσια και σπασει κατι. (Το τελευταιο το βαζω γιατι οσο μεγαλυτερη η αποσταση τοσο περισσοτερα τα απροοπτα.) Γιατί κανένας δεν έχει αναφέρει το πιο κοινό : Για συναλλαγές με αντικαταβολή (για να μην πει κανείς δε με πλήρωσες / δεν παρέλαβα κλπ.), ενώ παραλαμβάνει ο άλλος σχετικά άμεσα, τα λεφτά τα βλέπεις του αγίου ανήμερα... Σε λοιπά Courier περιμένεις γύρω στον 1,5 μήνα - minimum. Στα ΕΛΤΑ παίζει και τρίμηνο... Νομιζω παλια ισχυε αυτο.Εστειλα προσφατα σε ενα παιδι επαρχια και μου πιστωθηκαν τα χρηματα σε 6 εργασιμες ημερες. 3
stratigos24 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δηλαδή βάζουμε μια αγγελία σε ένα φορουμ που απευθύνεται σε όλο το πανελλήνιο και αποκλείουμε την μισή ή το 90% της Ελλάδας από το να το αποκτήσει; Κοίτα, το forum απευθείνεται σε όλο το Πανελλήνιο αλλά η αγγελία απευθείνεται όπου θέλει ο πωλητής. Μην το βλέπεις μονόπλευρα πάντα, αρκετοί (μέσα σε αυτούς και εγώ) μπορεί να μη στέλνουν σε άλλη πόλη πέραν από τη δικιά τους (είπαμε, καλύτερος έλεγχος, άμεσα τα χρήματα κλπ κλπ) αλλά δεν αγοράζουν κιόλας από άλλη πόλη. Και εγώ ψάχνοντας μόνο από Αθήνα στις αγγελίες όταν είναι και θέλω να πάρω κάτι, πάλι το 90% της Ελλάδας αποκλείω και ''χάνω'' πολλές αγγελίες που δίνουν (και σε καλύτερη τιμή αρκετές φορές) αυτό που ψάχνω. Απλά, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε όσοι βάζουμε αγγελίες και θέλουμε συναλλαγή μόνο στην πόλη μας, είναι να το βάζουμε και στον τίτλο (πχ: μόνο Αθήνα) ώστε να γλιτώσουμε τους ενδιαφερόμενους από άλλες πόλεις να χάσουν το χρόνο τους διαβάζοντας τες. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα