Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν αγόρασα τα windows 8, θυμάμαι ότι έστειλα 30 ευρώ από την πιστωτική μου και η microsoft μου έστειλε ένα κλειδί 20κατι ψηφίων. Αυτό αγόρασα, όχι το λειτουργικό. Μη λέμε ό,τι θέλουμε επειδή απλά βολεύει την κοσμοθεωρία μας.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίο λειτουργικό. Σαν να έχεις browser χωρίς ad blocker ένα πράμα. Και για να μην λέτε ότι γκρινιάζω τσάμπα, laptop με windows 10 και ενώ είμαι σε πελάτη και ρυθμίζω πράγματα αποφάσισε να κάνει αναβάθμιση μόνο του. Αποτέλεσμα να το κοιτάζω για μισή ώρα σαν μ@λ@κ@ς με μια ακατανίκητη επιθυμία να το κάνω κομμάτια χοροπηδώντας απλά πάνω του.

Δημοσ.

O Aqua window manager (το γραφικο περιβαλλον του Mac Os) ξεκινησε απο το λειτουργικο NextStep οπου ειχε πανω τον Θρυλικο Window Maker window manager οπου συνεχιζει μεχρι και σημερα και εχω την τιμη να τον χρησιμοποιω στο desktop μου κατα καιρους.

Ο οποίος πήρε σημαντική αναβάθμιση σήμερα, μετά από σχεδόν 2 χρόνια!

• Like 1
Δημοσ.

Εχω γραψει 4 σελιδες σχολια που το εξηγω. Σε παρακαλω πριν απαντησεις κανε μια τον κοπο να περασεις και απο τις αλλες σελιδες να τα διαβασεις. Καλως η κακως, ετσι ειναι.

Ασχολουμαι 10 χρονια με την πληροφορικη και αλλα τοσσα με Linux και Unix συστηματα στα οποια και εχω συνεισφερει αφιλοκερδος πολλακις φορες. Το πληρωτο, το δωρεαν και το ανοιχτου κωδικα, τα εχω πολυ καλα ξεκαθαρισμενα στο μυαλο μου! Και οπως ειπα και ποιο πανω.

Η Μicrosoft για να σου βαλλει skype αγορασε το skype για μερικα εκατομμυρια ευρω. Αλλα τοσσα εσταξε και για να εχεις το δικαιωμα να κατεβαζεις δωρεαν τους χαρτες της τους οποιους και αγορασε απο την Here. Ο edge και το ιδιο του λειτουργικο γραφτηκε σε μια γλωσσα προγραμματισμου που η ιδια εξελιξε με τα χρονια. Ολα αυτα ειναι δικα της. Κοσμος πληρωνεται καθε μηνα με μισθους χιλιαδων ευρω για να παρεις εσυ το επομενο update και για να γραψει κωδικα για να βαλλεις εσυ το cd, να το εγκαταστησεις και να κανεις την δουλεια σου.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 100 ΨΩΡΟΕΥΡΩ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ! ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟ CD, ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ!

Θεωρεις δεδομενη την χρηση τους επειδη μεγαλωσες με Windows? Κανεις μεγαλο λαθος. Οσοι εχουν σπασμενα Windows ΑΝ θελει η Microsoft νομικα τους χωνει μεσα. Αλλα επειδη το κερδος δεν εισαι εσυ και εγω αλλα οι εταιριες, δεν ασχολειται με σενα και με μενα αλλα με τις εταιριες και αυτες κυνηγαει. Γιαυτο και οι εταιριες πληρωνουν ΟΛΑ τα software τους ειτε Windows ειτε Photoshop ειτε οτιδηποτε!

Το ποιος κανει χρηση του software που εσυ εγραψες, ειναι δικο σου δικαιωμα. Οταν σε πληρωσω 5 ευρω δεν μου χαριζεις τα 3 χρονια που εφαγες απο την ζωη σου να το γραψεις. Απλα μου δινεις το δικαιωμα να το χρησιμοποιω. Ουτε καν να το αντιγραψω! Δεν μου ανοικει, ουτε ειναι δικο μου. Ειδικα στα Windows που το αυθεντικο δινεται με κλειδι το οποιο αυθεντικοποιειται απο τους servers της ιδιας της Microsoft!

ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΝΕΙ 10 ΕΥΡΩ, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 2 ΔΕΚΑΡΕΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ!

αληθεια θες απαντηση σε αυτο?

και βεβαια μην μπερδευομαστε στο οτι βαζω εγω να φτιαξεις εσυ ενα νομο να με προστατευει δεν ειναι το σωστο να λες οτι κοιτα θπαρχει νομος.(που εγω εφτιαξα για να με καλυπτω)ακομα θυμαμαι τα cd μουσικης και δισκους χιλιαδες εχω που μου απαγορευει να το ακουσω με αλλον παρεα.διαβασε τα ψιλα γραμματα .αλλα καλα κανουν ειναι νομος βλεπεις .μην βαζεις αγορασμενο cd στο αμαξι δυνατα και μην βλεπεις ταινια με παρεα απαγορευεται και εχουν δικιο .anyway καταλαβαινεις ολοι τι λεμε μην λες αλλα και δοξα το θεο στους υπολογιστες ειμαι πριν πολλα πολλλα χρονια οταν ακομα ειχαν κατι kb λειτουργικα .

λοιπον για να μην βγουμε off topic απαραδεκτο να βαζουν ads μεσα σε λειτουργικο .αλλα με αυτα οταν παμε να παρουμε τηλεφωνο και ακουμε διαφημηση πρωτα απο google / apple και μετα απο ote/voda/wind πρεπει να λεμε και ευχαριστω που κανουμε χρηση του δικτυου τους αφου πληρωνουμε μονο την χρηση και οχι την αγορα του δικτυου.τελος για μενα η συζητηση οτι ειπα ειπα ισως κανω λαθος ισως οχι.

Δημοσ.

Και μην ξεχνάμε στην τελική, το τι είναι νόμιμο ή όχι το αποφασίζουμε εμείς. Αμα θέλουμε, τα αλλάζουμε όλα σε χρόνο μηδέν!

Σιγά μην είναι δύσκολο, να φτιάξουμε ένα ελεύθερο λειτουργικό στα δικά μας πανεπιστήμια, ως προτζεκτ και να το διανέμουμε ελεύθερα.

Θα είναι απείρως καλύτερο και τζάμπα! Και θα τους βάλουμε να πληρώνουν και φόρο να το χρησιμοποιούν οι ιδιώτες να βγάλουν λεφτά.

Κάτι μου λέει όμως, ότι τότε θα αρχίσουν να ουρλιάζουν για αθέμιτο ανταγωνισμό τα κοράκια του άχρηστου ιδιωτικού τομέα, που ούτως ή άλλως δεν παράγει καν.

ΤΙΠΟΤΑ δε μπορεί να συναγωνιστεί την κοινότητα σε δημιουργικότητα και παραγωγικότητα. Μπορούμε να τους πετάξουμε απο την αγορά μια χαρά μια και καλή!

Θα σου πω εγώ μετά, ποιός νόμος και ποιά συμφωνία. Να δούμε που θα κρυφτούν τα τσογλάνια τους!

Δημοσ.

Και μην ξεχνάμε στην τελική, το τι είναι νόμιμο ή όχι το αποφασίζουμε εμείς. Αμα θέλουμε, τα αλλάζουμε όλα σε χρόνο μηδέν!

Σιγά μην είναι δύσκολο, να φτιάξουμε ένα ελεύθερο λειτουργικό στα δικά μας πανεπιστήμια, ως προτζεκτ και να το διανέμουμε ελεύθερα.

Θα είναι απείρως καλύτερο και τζάμπα! Και θα τους βάλουμε να πληρώνουν και φόρο να το χρησιμοποιούν οι ιδιώτες να βγάλουν λεφτά.

Κάτι μου λέει όμως, ότι τότε θα αρχίσουν να ουρλιάζουν για αθέμιτο ανταγωνισμό τα κοράκια του άχρηστου ιδιωτικού τομέα, που ούτως ή άλλως δεν παράγει καν.

ΤΙΠΟΤΑ δε μπορεί να συναγωνιστεί την κοινότητα σε δημιουργικότητα και παραγωγικότητα. Μπορούμε να τους πετάξουμε απο την αγορά μια χαρά μια και καλή!

Θα σου πω εγώ μετά, ποιός νόμος και ποιά συμφωνία. Να δούμε που θα κρυφτούν τα τσογλάνια τους!

Πωωωω φίλε, αμάθεια και άγνοια σε ένα ποστ. Αφού δεν έχεις ιδεά πως γίνεται ένα λειτουργικό σύστημα γιατί πετάς αερολογίες;

Πραγματικά έχεις ιδέα τι θέλει; Πόσα apis πρέπει να δημιουργήσεις ώστε οι προγραμματιστές να προγραμματίζουν για λειτουργικό σου. Και μιλάω για αυτούς που θα φτιάχνουν εφαρμογές.

Επίσης πόσα πρωτοκολλά πρέπει να υποστηρίξεις, πόσους built in drivers, πόσα standrads για ασφάλεια, sandbox systems, υποστήριξη domains, άψογη υποστήριξη multithreading, υποστήριξη δεκάδων τύπων επεξεργαστών κτλ κτλπ

Αν νομίζεις ότι είναι απλό, μπες στο github και ξεκίνα στήσε την οργάνωση, τον αρχικό κώδικα να δουμε πως θα πάει....

Δημοσ.

Όποιος θέλει μπορεί να βάλει έναν εναλλακτικό file explorer και τελειώνει το ζήτημα.

Πχ τον explorer++.

Έχει και tabs

Τι είναι αυτό; Καλό πρόγραμμα; Βαρύ; Να το βάλω σε Windows 8;

Δημοσ.

Τα 10άρια τα μισώ από την πρώτη μέρα που βγήκανε. Ταμπλετοειδές τρισάθλιο interface, διπλός χαοτικός πίνακας ελέγχου, υποχρεωτικά updates χωρίς δικαίωμα να διαλέξεις ποια updates θα εγκατασταθούν και ποια όχι.

Ξέφυγαν από τη νοοτροπία "ο χρήστης αποφασίζει" και ασπάστηκαν τη νοοτροπία "εγώ η ΜΣ αποφασίζω και κάνω ότι γουστάρω στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ υπολογιστή".

Αυτό το πράγμα σιχαίνομαι και γι' αυτό έχω πάει σε linux σε όλα τα φορητά μου και από τα σταθερά μόνο σε ένα έχω τα αγαπημένα 7άρια για τα λίγα παιχνίδια που παίζω.

Τα 10άρια τα έχω σε Vbox για να παρακολουθώ που και που το χάλι τους.

Σε φίλο που είχε λαπτοπ με ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ 10άρια, τα ξηλώσαμε και του έβαλα Linux Mint και είναι υπερευχαριστημένος.

Και τώρα βάζουν και διαφημίσεις στον File Manager; Πάμε καλά; Μπορείτε να καταλάβετε όσοι το υπερασπίζεστε, ότι άλλο να έχουν διαφημίσεις οι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ στο διαδίκτυο (gmail, youtube κλπ.) και άλλο να έχει διαφημίσεις το ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ σε ζωτικά σημεία του;

Μακάρι η ΜΣ να απαγορεύσει πραγματικά τα πειρατικά Win, ώστε να απαλλαγούμε από τον καρκίνο που λέγεται 10άρια, μιας που ένα τεράστιο πλήθος που τα χρησιμοποιεί πειρατικά, θα κοιτάξει εναλλακτικές λύσεις άμα του πουν να πληρώσει. Αλλά σιγά μην το κάνει, το αντίθετο θα κάνει, θα τα δίνει δωρεάν ακόμα και αν εγκαθιστάς το λειτουργικό για πρώτη φορά.

Η εξέλιξη που παίρνει ο δρόμος του Personal Computing με λυπεί ιδιαίτερα, και ευτυχώς που υπάρχει και το Linux, όαση στην αθλιότητα της ΜΣ.

• Like 2
Δημοσ.

Τι είναι αυτό; Καλό πρόγραμμα; Βαρύ; Να το βάλω σε Windows 8;

Eνας εναλλακτικος File Manager για Windows. File Manager ειναι το προγραμμα που ανοιγεις για να κινηθεις στους φακελους του υπολογιστη σου, να δημιουργησεις αρχεια, φακελους, να δεις τα αρχεια σου κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ενταξει ολη αυτη η κουβεντα γιατι εβαλε διαφημιση που μαλιστα απενεργοποιειται κιολας?

οκ ψιλομαλακια ειναι να εχουμε κ διαφημισεις στο λειτουργικο αλλα δεν ειναι η πρωτη μαλακια της ms μετα τα 8αρια κ δεν θα ειναι κ η τελευταια

ειδικα η κουβεντα για τα πνευματικα δικαιωματα με ξεπερνα ,προφανως κ δεν απεκτησα δικαιωματα πανω στα 10 αγοραζοντας τα αλλα το αντιτυπο μου στο μηχανημα μου θα το κανω οτι γουσταρω που να χτυπιουνται κατω, θα αλλαξω τα hosts κ δεν θα βλεπω τπτ απο την ms ,θα σουταρω την cortana να ελαφρυνει το μηχανημα κλπ κλπ

πραγματικα δεν καταλαβαινω ολους αυτους που υπερασπιζονται την καθε εταιρεια κοντρα στα συμφεροντα των χρηστων ,δλδ κ τα δικα τους ,η κριση οπως ανεφεραν καποιοι δεν ειναι κυριως οικονομικη αλλα πρωτιστως αξιων

οκ με τα 10ρια η ms ασπαστηκε το μοντελο της apple αλλα κυριως της google κ πλεον κινειται εξαιρετικα επιθετικα σε βαθμο που δεν ξερουμε τι αλλο θα μας ξεφουρνισει στο μελλον

οσοι δεν θεωρειτε οτι τα παραπανω ειναι ψιλα γραμματα αρχιστε να προετοιμαζεστε

Επεξ/σία από imoaix
Δημοσ.

Χαχαχα αυτο που ενω "νοιαζεστε τοσο πολυ για την ασφαλεια και την ιδωτικοτητα σας" και στο φορματ παταγατε accept και next next σε οτι σας πεταγε χωρις να το διαβασετε ειναι το λιγοτερο τραγικο. Ειστε σαν τους αγροτες που νομιζαν οτι το εσπα τους χαριζε λεφτα για να πηγαινουν στα σκυλαδικα.

Ps : η κινηση της ms για μενα ειναι λαθος και πηγαινει σε ασχημα μονοπατια .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...