Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσο για τη Microsoft που υπερασπιστηκε ο προηγουμενος με τοσο παθος, να του υπενθιμισω, οτι ολο της το λογισμικο ειναι προιον κλοπης!

Απο το ms-dos που το ξεπατικωσε τοσο που μεχρι και τα μυνηματα λαθους ηταν ιδια απο το icpm.

Μα μιλησουμε για το office που κατακλεψε απο αλλες εταιρείες οπως η lotus; Το Netscape το θυμασαι; Θυμασαι που την κυνηγαγαν στα δικαστηρια για αθεμιτο ανταγωνισμο

Αλλα αμα εχεις λεφτα, πως να σε νικήσουν οι μικροτεροι ανταγωνιστες σου;

Οσο για το Skype, ενα online ευρετήριο ειναι, δεν της κοστιζει και τιποτα. Η δικη σου συνδεση στο Internet χρεωνεται και αυτου με τον οποιο μιλας. Εσυ πληρωνεις με λιγα λογια.

Το iOS υης Apple ξεκινησε απο το λειτουργικο next του Steve Jobs, το οποιο ηταν Unix αν θυμαμαι καλα. Ολα απο την ανοιχτη κοινοτητα τα εχουν εμπνευστει ή κλέψει. Ελαχιστα πραγματα εχουν προσθεσει.

Ασε που λογο του οτι κλειδωνουν το λογισμικο ειμαι γεμματο προβληματα και παει και αργα.

• Like 1
Δημοσ.

Περιμένει το Linux στη γωνία... δε θα τα καταφερει ποτε οσο και αν προσπαθησει.

Το λογοσμικο το ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ δεν το νοικιαζουμε.

Οχι ακομη τουλαχιστον. Εκει θελει να το παει μεσω του cloud αλλα δε θα της βγει οσο και αν θελει.

Το πετυχαν με τα Antivirus. Παλιά οταν εληγε το προϊον συνεχιζε να δουλευει. Μπορει να μην ειχες updates, αλλα, οτι ειχες αγοράσει μεχρι τοτε δουλευε. Γιατι το ειχες αγορασει.

Τωρα με το που ληξει η συνδρομη παυει να λειτουργει γιατι το νοικιαζεις πλεον.

Ελπίζω να μην τους βγει. Πάντως ειναι εντυπωσιακο ποσα πολλα account εδω μεσα υποστηριζουν εργολαβικα τα συμφεροντα πολυεθνικων.

Το νου σας παιδια, οπως βλεπεται πεφτει δουλεια απο την πλευρα τους.

Τα Windows δεν τα αγοραζεις. Αγοραζεις το κλειδι. Την αδεια χρησης. Οχι τα δικαιωματα πανω στο λειτουργικο. Τι σας ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβετε?

Εδω ειναι η Microsoft Ελλαδας:

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 221, Μαρούσι 151 24

Και εδω η Επικοινωνια απο το επισημο site:

Παρτε τηλεφωνο και ρωτηστε τους. Σιγα μην τους ξεβρακωσετε κιολας για 100 και 200 ευρω. Ε μα ποια.

Το iOS υης Apple ξεκινησε απο το λειτουργικο next του Steve Jobs, το οποιο ηταν Unix αν θυμαμαι καλα. Ολα απο την ανοιχτη κοινοτητα τα εχουν εμπνευστει ή κλέψει. Ελαχιστα πραγματα εχουν προσθεσει.

Ασε που λογο του οτι κλειδωνουν το λογισμικο ειμαι γεμματο προβληματα και παει και αργα.

O Aqua window manager (το γραφικο περιβαλλον του Mac Os) ξεκινησε απο το λειτουργικο NextStep οπου ειχε πανω τον Θρυλικο Window Maker window manager οπου συνεχιζει μεχρι και σημερα και εχω την τιμη να τον χρησιμοποιω στο desktop μου κατα καιρους.

windowmaker_normal.jpg

H βαση ηταν αυτο και εξελιξε την ιδεα οπου το dock πηγε κατω και μετα εγινε deskbar.

Τα παντα ειναι κλεμμενα απο το open source. Η ιδεα ομως. Οχι ο κωδικας. Αυτος της ανοικει. Το Unix εχει πολλαπλες επιφανειες ακομα και στον Windowmaker απο πανω. Εδω και 20 χρονια! Η Microsoft στα 10αρια εχει πολλαπλες επιφανεις εργασιας. Αν και πηρε την ιδεα, εγραψε δικο της κωδικα για να την υλοποησει. Και ο κωδικας της ανοικει. Ειναι προϊον της.

Kαταλαβαινεις πως απο αυτο:

wprefs24.jpg

Mεχρι αυτο:

Desktop2.jpg

H Αpple εχει γραψει εκατομμυρια δικες της γραμμες κωδικα!

Και συνεχιζω να μην καταλαβαινω γιατι τρωτε φρικες! Οταν αγοραζεται ενα χιλιαρικο iphone ΔΕΝ ΣΑΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΤΟ ΙΟS και ειναι τερμα κλειδωμενο. Εδω γιατι σας χαλαει; Επειδη ειναι η Microsoft και οχι η Apple; Μα και οι 2 εταιριες κλειστου κωδικα ειναι!

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΙΜΟΥ. ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ! ΣΤΟ ΚΛΕIΣΤΟ SOFTWARE ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΙΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Δημοσ.

Θα ήθελα μια φορά, μα μια φορά, να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά και συνολικά: κάποιος που τρώει τόση διαφήμιση στα μούτρα και τόση παρακολούθηση με το που ανοίξει Chrome, Youtube ακόμα και Gmail ή Facebook να προβληματίζεται για την ιδιωτικότητα του με τις διαφημίσεις του OneDrive. Αν σε προβληματίζει η ιδιωτικότητά του πρέπει να το κάνεις συνέχεια και με όλους.

Εμένα από την άλλη δεν με προβληματίζει η διαφήμιση πραγμάτων που δεν θα αγοράσω. Το προσπερνώ.

Κάποια sites παίζουν μουσική στο παρασκήνιο, εγώ λέω να το κάνει και η MS στα Windows.

Κάποια στιγμή θα πρεπε να σταματήσετε να συγκρίνετε Internet υπηρεσίες με λειτουργικά συστήματα, λέω εγώ τώρα.

Δε θα λεγα τίποτα αν έμπαινα στο msn.com κι έβλεπα μια τεράστια διαφήμιση του Onedrive

Δημοσ.

>Παίρνεις κάρτα απεριόριστων διαδρομών

>Παραπονιέσαι που βάζει διαφημίσεις μέσα στα λεωφορεία ο ΟΑΣΘ

Ναι μόνο που στο παραπάνω δεν αγοράζεις το λεωφορείο αγοράζεις την κάρτα (περιορισμένου χρόνου) για χρήση του λεωφορείου. Οπότε το σωστό θα ήταν:

>Αγοράζεις το αμάξι

>Παραπονιέσαι που σου κολλάει διαφημίσεις η μαμά εταιρεία

Το να προσπαθεί κάποιος να δικαιολογήσει αυτή την μπούρδα με "ναι όμως δεν αγοράζεις τον κώδικα αγοράζεις άδεια χρήσης" είναι μία βλακεία και μισή. ΔΕΝ είναι υπηρεσία, ασχέτως που εκεί θέλουν να το πάνε για να δουλέψει μετά το παραπάνω με το λεωφορείο. Και ναι όντως άμα σκέφτεσαι έτσι χαραμίζεσαι. Πάνε να δουλέψεις στην ΑΕΠΙ.

Δημοσ.

Τα Windows δεν τα αγοραζεις. Αγοραζεις το κλειδι. Την αδεια χρησης. Οχι τα δικαιωματα πανω στο λειτουργικο. Τι σας ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβετε?

Εδω ειναι η Microsoft Ελλαδας:

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 221, Μαρούσι 151 24

Τηλέφωνο: 801 500 3000

Και εδω η Επικοινωνια απο το επισημο site:

https://support.microsoft.com/el-gr/contactus/

Παρτε τηλεφωνο και ρωτηστε τους. Σιγα μην τους ξεβρακωσετε κιολας για 100 και 200 ευρω. Ε μα ποια.

O Aqua window manager (το γραφικο περιβαλλον του Mac Os) ξεκινησε απο το λειτουργικο NextStep οπου ειχε πανω τον Θρυλικο Window Maker window manager οπου συνεχιζει μεχρι και σημερα και εχω την τιμη να τον χρησιμοποιω στο desktop μου κατα καιρους.

windowmaker_normal.jpg

H βαση ηταν αυτο και εξελιξε την ιδεα οπου το dock πηγε κατω και μετα εγινε deskbar.

Τα παντα ειναι κλεμμενα απο το open source. Η ιδεα ομως. Οχι ο κωδικας. Αυτος της ανοικει. Το Unix εχει πολλαπλες επιφανειες ακομα και στον Windowmaker απο πανω. Εδω και 20 χρονια! Η Microsoft στα 10αρια εχει πολλαπλες επιφανεις εργασιας. Αν και πηρε την ιδεα, εγραψε δικο της κωδικα για να την υλοποησει. Και ο κωδικας της ανοικει. Ειναι προϊον της.

Off topic...το Εδώ και 20 χρόνια κάνε το 30...

http://toastytech.com/guis/ns08.html

Από το 1988.

Δεν θα σχολιάσω για το windows γιατί το ίδρυμα gates θέλει λεφτά για να φτιάξει τον κόσμο με windows...

• Like 1
Δημοσ.

Ναι μόνο που στο παραπάνω δεν αγοράζεις το λεωφορείο αγοράζεις την κάρτα (περιορισμένου χρόνου) για χρήση του λεωφορείου. Οπότε το σωστό θα ήταν:

>Αγοράζεις το αμάξι

>Παραπονιέσαι που σου κολλάει διαφημίσεις η μαμά εταιρεία

Το να προσπαθεί κάποιος να δικαιολογήσει αυτή την μπούρδα με "ναι όμως δεν αγοράζεις τον κώδικα αγοράζεις άδεια χρήσης" είναι μία βλακεία και μισή. ΔΕΝ είναι υπηρεσία, ασχέτως που εκεί θέλουν να το πάνε για να δουλέψει μετά το παραπάνω με το λεωφορείο. Και ναι όντως άμα σκέφτεσαι έτσι χαραμίζεσαι. Πάνε να δουλέψεις στην ΑΕΠΙ.

Εγω δεν δικαιολογω τιποτα. Λεω τα πραγματα ακριβως οπως ειναι. Εχεις καταλαβει πως δυστυχως υπαρχουν νομικα πλαισια που προστατευουν την Microsoft και την Apple ετσι? Πως πληρωνουν υπερογκα ποσσα για να ειναι καλυμμενες απο τον καθε ενα απο την ανω πορδιτσα που θελει να νομιζει τα Windows κτηση του;

Aυτο εδω ειναι το ποιο απλο παραδειγμα!

https://www.microsoftstore.com/store/mseea/el_GR/DisplayTermsOfUseAndSalePage/

Και αφου τα διαβασεις ολα δες και τι λεει κατω κατω

Κοινοποιήσεις σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα εμπορικά σήματα

Όλο το περιεχόμενο της Τοποθεσίας Web και της Υπηρεσίας προστατεύεται από Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας © 2015 της Microsoft Corporation ή/και των προμηθευτών της, One Microsoft Way, Redmond, Washington 98052 USA. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όλα τα δικαιώματα κυριότητας και νομής, καθώς και τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας που αφορούν την Τοποθεσία Web, την Υπηρεσία και το περιεχόμενο ανήκουν σε εμάς ή τους προμηθευτές μας. Η Microsoft και οι επωνυμίες, τα λογότυπα και τα εικονίδια όλων των προϊόντων και των υπηρεσιών της Microsoft ενδέχεται να είναι είτε εμπορικά σήματα είτε σήματα κατατεθέντα της Microsoft στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά ή/και σε άλλες χώρες.

Δείτε μια λίστα με εμπορικά σήματα της Microsoft στη διεύθυνση:

https://www.microsoft.com/en-us/legal/intellectualproperty/trademarks/en-us.aspx. Οι επωνυμίες πραγματικών εταιρειών και προϊόντων ενδέχεται να είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων κατόχων τους. Τυχόν δικαιώματα που δεν παραχωρούνται ρητά στην παρούσα σύμβαση τελούν υπό επιφύλαξη.

Aυτο λεγεται νομικο πλαισιο και δε πα να χτυπιεσαι κατω!

Ειναι μια βλακεια και μιση και συμφωνω μαζι σου. Δεν χρησιμοποιω Windows και χρησιμοποιω FreeBSD. Τελειως UNIX λειτουργικο συστημα. Δεν κανω εγω τους νομους ουτε εχω εγω τα δισεκατομμυρια της Apple.

Το προβλημα ειναι οχι το αν αυτο που ισχυει σε βρισκει αντιθετο η αν το θεωρεις βλακεια. Το προβλημα ειναι οτι ισχυει και πως ο μεσος χρηστης ζει στον κοσμο του και εχει αγνοια.

Οταν δε βγει καποιος οπως εγω και του πει πως κοιτα να δεις, τα πραγματα ειναι ετσι, χαλιεστε κιολας.

Τα πραγματα ειναι απλα. Ειναι ετσι και παιζουν δισεκατομμυρια απο πισω. Δεν σου αρεσει; Κανε format και βαλλε Linux. Tα πραγματα ειναι τοσο απλα. Απο την στιγμη ομως που θα εγκαταστησεις δικο της πραγμα στον υπολογιστη σου ειτε λεγεται Windows, ειτε office, ειτε itunes, παιζεις με τους δικους της ορους, νομους, κανονες και σου αρεσει δεν σου αρεσει ειναι κατχυρωμενη απο το ιδιο το πλαισιο του νομου! Οποτε θα δεις διαφημιση με το τσουβαλι και θα πεις και ευχαριστω.

Αν εχεις παραπονα, τα τηλεφωνα της Microsoft στα εγραψα απο πανω αν και τα δινει και η ιδια η Google

Δημοσ.

Η συζητηση σας, περι ποιος ανηκει πού και για ποσο, ειναι εντελώς ηλιθια, ανουσια, ενοχλητικη και εκτός θέματος. Παρακαλω οι moderators να επιμεληθουν της καταστασης.

Το πρόβλημα είναι απλο και κατανοητό: αυτο που διαφημιζει προς πληρωμη, κατα αυτο τον βλακωδη τροπο, μιας και διαθετει το λειτουργικο notification center πλεον, ειναι τοσο κακο που δεν αξιζει ουτε λεπτο του ευρω. Το κυριότερο,υπαρχουν αλλες επιλογες, σαφως καλυτερες.

Επισης, κακο ειναι το λειτουργικο συστημα ολο. Οι χρηστες υπολογιστων ανω των 1200 ευρω εχουν αντιθετη αποψη βεβαιως. Παραμενει αργο, προβληματικο, περιεργο, χαωδες.

Δημοσ.

Η συζητηση σας, περι ποιος ανηκει πού και για ποσο, ειναι εντελώς ηλιθια, ανουσια, ενοχλητικη και εκτός θέματος. Παρακαλω οι moderators να επιμεληθουν της καταστασης.

Το πρόβλημα είναι απλο και κατανοητό: αυτο που διαφημιζει προς πληρωμη, κατα αυτο τον βλακωδη τροπο, μιας και διαθετει το λειτουργικο notification center πλεον, ειναι τοσο κακο που δεν αξιζει ουτε λεπτο του ευρω. Το κυριότερο,υπαρχουν αλλες επιλογες, σαφως καλυτερες.

Επισης, κακο ειναι το λειτουργικο συστημα ολο. Οι χρηστες υπολογιστων ανω των 1200 ευρω εχουν αντιθετη αποψη βεβαιως. Παραμενει αργο, προβληματικο, περιεργο, χαωδες.

Εχει αμμεση σχεση με το αν εχει το δικαιωμα να σου πεταει διαφημισεις και αν απο την στιγμη που το πληρωσες ειναι δικο σου και εχεις το δικαιωμα να απαιτησεις να μην εχει διαφημισεις.

Δημοσ.

Οι παραπάνω είναι οι όροι του Store. Καμία σχέση. Επίσης δεν τους καλύπτει νομικά άμα πάνε κόντρα με τους νόμους που ισχύουν ασχέτως πόσα λεφτά ξοδεύουν σε αυτούς.

Όταν αγοράζεις ένα προϊόν είναι δικό σου και μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις. Κανείς δεν είπε ότι σου ανήκει η εταιρεία ή ο κώδικας (δεν ξέρω πως ακριβώς τα μπερδεύεις αυτά τα δύο). Δηλαδή εσύ όταν αγοράζεις ένα Blu-ray νομίζεις ότι έχεις δικαιώματα στην ταινία;

Και όχι δεν ισχύει (ακόμα) κάτι διαφορετικό για το software. Μπορώ να το resell άμα θέλω. Ασχέτως που πλέον κάποιες εταιρείες βάζουν στα "Terms" τους ότι και καλά δεν μπορείς να το resell. Είναι 100% νόμιμο μιας και το προϊόν σου ανήκει και μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις.

Δημοσ.

Γινεστε λιγο πιο ενοχλητικος με την υπογραμμιση και επιμενετε σε κατι που θα ερεθισει τους παραπανω.

Δεν σκεφτεστε απολυτα σωστα, δεν σκεφτεστε και λανθασμενα ομως. Η πληρωμή συνεπαγεται και ελεύθερη επιλογή απενεργοποιησης διαφημισεων στις περισσοτερες των περιπτωσεων. Μονο που οι περισσοτερες περιπτωσεις δεν ειναι Windows.

Τα Windows ειναι ενα λειτουργικο συστημα θρυλος, που δεν χρειαστηκε ποτε εσωτερικες διαφημισεις. Πλεον, τις πετάνε στο πιο ασχετο σημειο, για κατι που δεν αξιζει πληρωμης. Εχουν τοσο μα τοσο κακη ποιοτητα υπηρεσιων που θα επρεπε να ριξουν ζεστο χρημα σε servers και προγραμματιστες, μηπως και επιτελους απολαυσουμε πραγματικα ικανοποιητικο αποτελεσμα. Το οποιο θα ειναι αξιο διαφημισης και πληρωμης, ναι και διαφημισης, στον 21ο αιωνα έτσι λειτουργεί η οικονομια ακομα. Εως τοτε, απο το λειτουργικο εως τα παρακλαδια εως τη διαφημιση αυτών, ολα ειναι μια μεγαλη ντροπη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι παραπάνω είναι οι όροι του Store. Καμία σχέση. Επίσης δεν τους καλύπτει νομικά άμα πάνε κόντρα με τους νόμους που ισχύουν ασχέτως πόσα λεφτά ξοδεύουν σε αυτούς.

Όταν αγοράζεις ένα προϊόν είναι δικό σου και μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις. Κανείς δεν είπε ότι σου ανήκει η εταιρεία ή ο κώδικας (δεν ξέρω πως ακριβώς τα μπερδεύεις αυτά τα δύο). Δηλαδή εσύ όταν αγοράζεις ένα Blu-ray νομίζεις ότι έχεις δικαιώματα στην ταινία;

Και όχι δεν ισχύει (ακόμα) κάτι διαφορετικό για το software. Μπορώ να το resell άμα θέλω. Ασχέτως που πλέον κάποιες εταιρείες βάζουν στα "Terms" τους ότι και καλά δεν μπορείς να το resell. Είναι 100% νόμιμο μιας και το προϊόν σου ανήκει και μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις.

Δηλαδη εχει ορους για το store αλλα οχι για τα Windows που ειναι το μεγαλυτερο προϊον της που την εκανε αυτο που ειναι εεεε? Για πηγαινε να αγορασεις ενα cd εγκαταστασης να δεις πανω τι λεει. Μην με κανεις τωρα να ψαξω να βρω και τους ορους χρησης για το ιδιο το λειτουργικο για να σου αποδειξω τα αυτονοητα! Θεωρω πως μιλαω σε μεγαλους ανθρωπους

Αυτο ειναι που δεν καταλαβαινεις. Δεν σου ανοικει το προιον. Ανοικει σε αυτον που εχει τον κωδικα. Ακομα και το cd που κατεχεις δεν σου ανοικει. Ειναι απλα το μεσον για να χρησιμοποιησεις το προϊον της. Δεν πληρωνεις για το cd αλλα για το κλειδι που ειναι η αδεια χρησης. Αν πας να αντιγραψεις το αυθεντικο cd και να μου δωσεις αντιγραφο, νομικα σε πανε μεσα. Το cd δεν ειναι κτημα σου για να το κανεις οτι θελεις. Μονο για ιδιωτικη χρηση και στην ουσια ειναι αχρηστο χωρις τον κωδικα. Το κλειδι πληρωνεις που εχει πανω και αυτο σου ανοικει και στην ουσια αυτο κανεις resell.

Επειδη εχεις το αμαξι μου και με πληρωνεις 50 ευρω την βολτα, δεν σου ανοικει. Εγω εχω την αδεια κυκλοφοριας του οχηματος. Επειδη μενεις σπιτι μου και πληρωνεις νοικι, δεν σου ανοικει. Εγω εχω τα συμβολαια του σπιτιου. Επειδη χρησιμοποιεις το λειτουργικο μου και πληρωσες για την χρηση του, δεν σου ανοικει. Εγω κατεχω τον κωδικα.

Για πηγαινε και ρωτα στην Apple. Επειδη πληρωνεις ενα χιλιαρικο iphone σου ανοικει το ios? Σου δινεται το δικαιωμα να κανεις οτι γουσταρεις?

Γινεστε λιγο πιο ενοχλητικος με την υπογραμμιση και επιμενετε σε κατι που θα ερεθισει τους παραπανω.

Δεν σκεφτεστε απολυτα σωστα, δεν σκεφτεστε και λανθασμενα ομως. Η πληρωμή συνεπαγεται και ελεύθερη επιλογή απενεργοποιησης διαφημισεων στις περισσοτερες των περιπτωσεων. Μονο που οι περισσοτερες περιπτωσεις δεν ειναι Windows.

Τα Windows ειναι ενα λειτουργικο συστημα θρυλος, που δεν χρειαστηκε ποτε εσωτερικες διαφημισεις. Πλεον, τις πετάνε στο πιο ασχετο σημειο, για κατι που δεν αξιζει πληρωμης. Εχουν τοσο μα τοσο κακη ποιοτητα υπηρεσιων που θα επρεπε να ριξουν ζεστο χρημα σε servers και προγραμματιστες, μηπως και επιτελους απολαυσουμε πραγματικα ικανοποιητικο αποτελεσμα. Το οποιο θα ειναι αξιο διαφημισης και πληρωμης, ναι και διαφημισης, στον 21ο αιωνα έτσι λειτουργεί η οικονομια ακομα. Εως τοτε, απο το λειτουργικο εως τα παρακλαδια εως τη διαφημιση αυτών, ολα ειναι μια μεγαλη ντροπη.

Θα σταματησω την υπογραμμιση και τα bold αν ενοχλουν. Το εκανα για να τονισω καποια σημεια. Συγνωμη

Εν τελη μην στραβωνετε με αυτα που σας λεω. Απειρες φορες σας εχω πει πως καμια Microsoft και Apple δεν σας αγαπαει. Ειναι ψυχρες πολυεθνικες που θελουν το πορτοφολι σας. Το θεμα ειναι να καταλαβετε πως ο αλλος που λεει για Linuxακι δεν ειναι βλακας ουτε κατεβηκε απο τα βουνα. Σε τεχνολογικο forum ειμαστε. Αυτα τα πραγματα επρεπε να τα θεωρειτε δεδομενα. Οχι να τα αγνοειτε. Και αντε. Καλα. Εμενα δεν με πιστευεις. Γιατι δεν το ψαχνεις μονος σου? Γιατι δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο στα κεντρικα της Microsoft στο Μαρουσι και ρωτα το σαν απορια να δεις τι θα σου απαντησουν.

Νομιζεις πως η Microsoft που βγαζει Windows, κινητα, πληκτρολογια, xbox και προσφερει υπηρεσιες οπως one drive κλπ δεν εχει φροντισει να ειναι καλυμμενη σε μενα και σε σενα που θελουμε ετσι απλα να οικιοποιηθουμε δικα της πραγματα? Δεν εχεις την παραμικρη ιδεα τι λεει ο κωδικας πισω απο τον edge που χρησιμοποιεις και νομιζεις πως τα Windows σου ανοικουν μονο και μονο γιατι βρισκονται στον σκληρο σου δισκο!

Aν θελεις κατι δικο σου που να σου ανοικει εδω εισαι. Και τα 20.000.000 γραμμες κωδικα του πυρηνα του Linux με πολυ αγαπη. Κατεβασε το, διαβασε το, κανε το εκτελεσιμο, iso, τρεξτο, πειραξε το, κανε δικη σου distro, συνεισφερε. Ειναι απο ολη την Linux κοινοτητα παγκοσμιως για εσενα γιατι απλα μας αρεσει ο προγραμματισμος και πιστευουμε πως η γνωση πρεπει να διανεμεται δωρεαν! Γιατι για να σου ανοικει κατι πρεπει να ξερεις ακριβως τι εχεις μεσα στο pc σου μεχρι και την τελευταια τελεια. https://www.kernel.org/

Επεξ/σία από George.Ember
  • Like 1
Δημοσ.

Η Apple για το OSX έφαγε τα μούτρα της σε "παρόμοια" περίπτωση. Ότι δε μπορείς να εγκαταστήσεις το ΛΣ της σε μη Apple συσκευή ακόμα και αν το αγοράσεις γιατί το νοικιάζεις και της ανήκει και θα σε κάνει ντα.

Τελικά μόνο μια εταιρεία psystar νομίζω που έφτιαχνε hackintosh κατάφερε να κλείσει, κι αυτό όχι γιατί κέρδισε τη δίκη αλλά γιατί οι άλλοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν οικονομικά όλα αυτά τα δικαστικά.

Έτσι για την ιστορία

Η Microsoft θεωρώ ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει αλλά τραγικό ταυτόχρονα

Δημοσ.

Kαι να και η αποδειξη. Ζεστο ζεστο....

https://support.microsoft.com/el-gr/help/12440/windows-10-activation

Με την ενεργοποίηση επαληθεύεται ότι το αντίγραφο των Windows που διαθέτετε είναι γνήσιο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες συσκευές από όσες επιτρέπουν οι Όροι άδειας χρήσης για λογισμικό της Microsoft. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αποκτήσατε το αντίγραφο των Windows 10, για την ενεργοποίηση θα χρησιμοποιηθεί μια ψηφιακή άδεια ή ένας αριθμός-κλειδί προϊόντος 25 χαρακτήρων.

Δεν τα λεω εγω. Η Microsoft τα λεει

Δημοσ.

Πότε θα έρθει η στιγμή που θα χακάρουν τους servers της Microsoft και να κλειδώσουν όλες τις πειρατικές κοπιες?

Πότε?Πότε?!!!

9/10 εδώ μέσα με desktop ,και πάνω από τους μίσους με laptop δε θα υπήρχαν καν!

Είναι σαν να παραπονιέσαι ότι όταν πας και γεμίζεις **τζάμπα/κλεμμένη** βενζίνη το αμάξι (που αγόρασες νόμιμα) , ο βενζινοπώλης σου κόλλα διαφημιστικό για 10€ πλύσιμο μέσα έξω......

Για τους υπόλοιπους που αγόρασαν την άδεια χρήσης (σιγά μην αγοράσατε ποτέ ολόκληρο λειτουργικό σύστημα λες και έχετε τα δικαιώματα και τον κώδικα...) και αυτόματα νοικιάσατε για το διάστημα που ορίζει η Microsoft δωρεάν ενημερώσεις

http://www.ghacks.net/2015/08/14/comparison-of-windows-10-privacy-tools/

Σίγουρα ,κάποια από τα utilities θα έχουν και τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τις διαφημίσεις όταν με το καλό έρθουν στον explorer.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...