Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κατεχεις αγοραζοντας την αδεια χρησης. Δεν εχεις κανενα πνευματικο δικαιωμα πανω στο προϊον.

Καμια εταιρια κλειστου κωδικα δεν ειναι υποχρεωμενη να σου διαθεσει το software της οποιο και αν ειναι αυτο, δωρεαν για να το εγκαταστησεις και να το χρησιμοποιησεις.

Οταν πληρωνεις για αυτο, δεν κανει το προϊον αυτοματως δικο σου. Εσυ απλα αγορασες το δικαιωμα να το χρησιμοποιεις.

Αν θελει να το κανει αυριο μπλε η κοκκινο η να πεταει σπονσορες σε διαφημισεις, δεν μπορεις να της πεις τιποτα. Δικο της προϊον ειναι και αυτη κατεχει και τον κωδικα να κανει οτι θελει. Στο κατω κατω αυτη τον εγραψε και δικος της ειναι. Δεν σου αρεσει? Τοτε μην το χρησιμοποιεις. Αλλα επειδη ειναι στο pc σου δεν ειναι δικο σου.

Το κανω αυτοματως δικο μου, απο την στιγμη που τα λεφτά ειναι δικα μου. Βεβαια αν το γυρισουμε το πράγμα, μπορω και γω να μην τους δωσω λεφτά και παλι να το κάνω ΔΙΚΟ ΜΟΥ.

Αν θελει να το κανει αυριο ΜΠΛΕ η ΚΟΚΚΙΝΟ η να ΠΕΤΑΕΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ειναι ενα ΑΛΛΟ προιον που εγω ΔΕΝ εχω αγορασει. Εχω αγοράσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ χαρακτηριστικα. Και φυσικα μπορώ να της πω οτι θέλω... και αν δεν γουστάρει μπορει να μου επιστρεψει τα χρηματα πισω και να κανω και γω uninstall το προιον.

Δημοσ.

Το κανω αυτοματως δικο μου, απο την στιγμη που τα λεφτά ειναι δικα μου. Βεβαια αν το γυρισουμε το πράγμα, μπορω και γω να μην τους δωσω λεφτά και παλι να το κάνω ΔΙΚΟ ΜΟΥ.

Αν θελει να το κανει αυριο ΜΠΛΕ η ΚΟΚΚΙΝΟ η να ΠΕΤΑΕΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ειναι ενα ΑΛΛΟ προιον που εγω ΔΕΝ εχω αγορασει. Εχω αγοράσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ χαρακτηριστικα. Και φυσικα μπορώ να της πω οτι θέλω... και αν δεν γουστάρει μπορει να μου επιστρεψει τα χρηματα πισω και να κανω και γω uninstall το προιον.

Τα λεφτα ειναι δικα σου και τα εδωσες οταν στα ζητησε για να το χρησιμοποιησεις. Οχι για να το αγορασεις. Δεν αγοραζεις τα χαρακτηριστικα. Αγοραζεις το δικαιωμα να το βαλλεις στο pc σου και να το χρησιμοποιησεις νομιμα. Τα χαρακτηριστικα στα αλλαζει ΟΠΟΤΕ της καπνισει. Δεν σου ανοικουν. Νομικα αυτο που λες δεν ισχυει. Επειδη τα λεφτα ειναι δικα σου και πληρωσες, δεν κατεχεις και νομικα το δικαιωμα πανω στο ιδιο το λειτουργικο ουτε στις πατεντες του, ουτε στις ενσωματωμενες λειτουργιες αυτου (skype, one drive, here maps, edge κλπ). Ολα αυτα ειναι δικα της.

Ειναι σαν το νοικι. Με πληρωνεις για να χρησιμοποιεις το σπιτι μου. Επειδη μενεις μεσα και εχεις τα πραγματα σου δεν κανει το σπιτι δικο σου. Νομικα το σπιτι ανοικει σε μενα και αν θελω να βαψω τα καγκελα ροζ, εχω το δικαιωμα να το κανω χωρις να σε ρωτησω και επειδη πληρωσες με τα λεφτα σου, αυτο δεν λεει τιποτα

Το ιδιο συμβαινει σε πολλα πραγματα. Εχεις καρτα απο την τραπεζα για να κανεις τις συναλλαγες σου. Πιστευεις πως σου ανοικει? ΟΧΙ! Ανοικει στην τραπεζα. Αμα θελει αυριο πρωι στην ζηταει πισω! Θα μου πεις ειναι τσαμπα. Και πληρωτη να ηταν, παλι ειναι ιδιοκτησια της τραπεζας και ας ειναι στο πορτοφολι σου! Δεν με πιστευεις? Για διαβασε λιγο καλυτερα τους ορους που σου εδωσαν να υπογραψεις πριν στην στειλουν σπιτι!

• Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα μια φορά, μα μια φορά, να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά και συνολικά: κάποιος που τρώει τόση διαφήμιση στα μούτρα και τόση παρακολούθηση με το που ανοίξει Chrome, Youtube ακόμα και Gmail ή Facebook να προβληματίζεται για την ιδιωτικότητα του με τις διαφημίσεις του OneDrive. Αν σε προβληματίζει η ιδιωτικότητά του πρέπει να το κάνεις συνέχεια και με όλους.

Εμένα από την άλλη δεν με προβληματίζει η διαφήμιση πραγμάτων που δεν θα αγοράσω. Το προσπερνώ. 

Δημοσ.

Όποιος θέλει μπορεί να βάλει έναν εναλλακτικό file explorer και τελειώνει το ζήτημα.

Πχ τον explorer++.

Έχει και tabs

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απαράδεκτο για πληρωμένο λειτουργικο , η δωρεάν αναβάθμιση

Μόνο τα shareware έχουν τέτοια .

Διαφημίσεις σε λειτουργικο ? τι ειναι δωρεάν έκδοση απο κάποιο μικρόπρογράμμα ? και μετα pay to remove ads ?

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.
Τραγική MS, θλιβερά fanboys που δικαιολογούν την αγαπημένη τους εταιρεία

Τα οποια ειναι χειροτερα σε ψευτοτσαμπουκα απο τα Apple fanboys.

Οπως εγραψε καποιος παραπανω, η μονοκρατορία τελειώνει. Ο ψυχοπαθης Ballmer εκανε την αρχή, ο λογιστης Nadella το μαγειρευει. Ποιος θα ολοκληρωσει, θα φανει.

Στο δια ταυτα, το Onedrive ειναι κακιστο, ακρως προβληματικό και κατα συνεπεια δεν αξιζει ουτε μισο δευτερολεπτο αφοσιωσης σε αναλογη διαφημιση και ειδικα το παραμικρο πληρωμης. Αρα, θα προσθεσουν αλλη μία οπτική ενοχληση στο χαωδες και προβληματικο λειτουργικο τους.

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβως το αντιθετο! Εχουν καθε δικαιωμα! Αγοραζεις το δικαιωμα να τα χρησιμοποιεις! Δεν αποτελουνε κτιση σου! Οτι θελει κανει!

αν δεν εισαι μεσα στην εταιρεια η στην ΑΕΠΙ τοτε εσυ και οσοι σκεφτονται ετσι δινουν το χαριστικο χτυπημα στην ξεφτυλα που λεγεται δικαιωματα (πνευματικα)

• Like 1
Δημοσ.

οποιος εκτιμα την ελευθερια κ την ιδιωτικοτητα του να αρχιζει να μαθαινει λινουξακι γιατι ερχονται δυσκολοι καιροι

οι υπολοιποι ξερουμε οτι πει το αφεντικο

• Like 1
Δημοσ.

και αυτα εκει θα καταληξουν .οι καλες διανομες οι αλλες οκ.κατι σαν τα cd burner οσο καλυτερο τοσο μη τζαμπα .αλλα σιγουρα παντα θα υπαρχουν καλες διανομες

Δημοσ.

αν δεν εισαι μεσα στην εταιρεια η στην ΑΕΠΙ τοτε εσυ και οσοι σκεφτονται ετσι δινουν το χαριστικο χτυπημα στην ξεφτυλα που λεγεται δικαιωματα (πνευματικα)

Εχω γραψει 4 σελιδες σχολια που το εξηγω. Σε παρακαλω πριν απαντησεις κανε μια τον κοπο να περασεις και απο τις αλλες σελιδες να τα διαβασεις. Καλως η κακως, ετσι ειναι.

Ασχολουμαι 10 χρονια με την πληροφορικη και αλλα τοσσα με Linux και Unix συστηματα στα οποια και εχω συνεισφερει αφιλοκερδος πολλακις φορες. Το πληρωτο, το δωρεαν και το ανοιχτου κωδικα, τα εχω πολυ καλα ξεκαθαρισμενα στο μυαλο μου! Και οπως ειπα και ποιο πανω.

Η Μicrosoft για να σου βαλλει skype αγορασε το skype για μερικα εκατομμυρια ευρω. Αλλα τοσσα εσταξε και για να εχεις το δικαιωμα να κατεβαζεις δωρεαν τους χαρτες της τους οποιους και αγορασε απο την Here. Ο edge και το ιδιο του λειτουργικο γραφτηκε σε μια γλωσσα προγραμματισμου που η ιδια εξελιξε με τα χρονια. Ολα αυτα ειναι δικα της. Κοσμος πληρωνεται καθε μηνα με μισθους χιλιαδων ευρω για να παρεις εσυ το επομενο update και για να γραψει κωδικα για να βαλλεις εσυ το cd, να το εγκαταστησεις και να κανεις την δουλεια σου.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 100 ΨΩΡΟΕΥΡΩ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ! ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟ CD, ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ!

Θεωρεις δεδομενη την χρηση τους επειδη μεγαλωσες με Windows? Κανεις μεγαλο λαθος. Οσοι εχουν σπασμενα Windows ΑΝ θελει η Microsoft νομικα τους χωνει μεσα. Αλλα επειδη το κερδος δεν εισαι εσυ και εγω αλλα οι εταιριες, δεν ασχολειται με σενα και με μενα αλλα με τις εταιριες και αυτες κυνηγαει. Γιαυτο και οι εταιριες πληρωνουν ΟΛΑ τα software τους ειτε Windows ειτε Photoshop ειτε οτιδηποτε!

Το ποιος κανει χρηση του software που εσυ εγραψες, ειναι δικο σου δικαιωμα. Οταν σε πληρωσω 5 ευρω δεν μου χαριζεις τα 3 χρονια που εφαγες απο την ζωη σου να το γραψεις. Απλα μου δινεις το δικαιωμα να το χρησιμοποιω. Ουτε καν να το αντιγραψω! Δεν μου ανοικει, ουτε ειναι δικο μου. Ειδικα στα Windows που το αυθεντικο δινεται με κλειδι το οποιο αυθεντικοποιειται απο τους servers της ιδιας της Microsoft!

ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΝΕΙ 10 ΕΥΡΩ, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 2 ΔΕΚΑΡΕΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ!

Δημοσ.

Περιμένει το Linux στη γωνία... δε θα τα καταφερει ποτε οσο και αν προσπαθησει.

Το λογοσμικο το ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ δεν το νοικιαζουμε.

Οχι ακομη τουλαχιστον. Εκει θελει να το παει μεσω του cloud αλλα δε θα της βγει οσο και αν θελει.

Το πετυχαν με τα Antivirus. Παλιά οταν εληγε το προϊον συνεχιζε να δουλευει. Μπορει να μην ειχες updates, αλλα, οτι ειχες αγοράσει μεχρι τοτε δουλευε. Γιατι το ειχες αγορασει.

Τωρα με το που ληξει η συνδρομη παυει να λειτουργει γιατι το νοικιαζεις πλεον.

Ελπίζω να μην τους βγει. Πάντως ειναι εντυπωσιακο ποσα πολλα account εδω μεσα υποστηριζουν εργολαβικα τα συμφεροντα πολυεθνικων.

Το νου σας παιδια, οπως βλεπεται πεφτει δουλεια απο την πλευρα τους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...