BritGreek Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Αυτό με τον ανεμιστήρα το είχα κι εγώ, αλλά λύθηκε με τις εντολές (ξεχωριστά) sudo apt-get update & sudo apt-get dist-upgrade. To tlp το έχεις εγκαταστήσει; Δες κι εδώ, μήπως σε βοηθήσουν οι απαντήσεις: https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2041216 https://itsfoss.com/fix-gvfsd-smb-high-cpu-ubuntu/
Alex-V Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Μμμ. Δεν ξερω αν εχω περασει το tlp. Θα το ψαξω αυριο μαζι με ποια διανομη καθεται πιο καλα και θα σε ενημερωσω. 1
BritGreek Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Το θέμα με το πολύ κακό fontsmooting στις πολύ ελαφριές διανομές, το έχετε κι εσείς; Κι αν ναι, πώς το έχετε λύσει;
jim_p Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Βαζεις σοβαρες γραμματοσειρες, πχ της ms ή της google, παντου και αν γινετια, βρισκεις και βαζεις τα οσα πακετα θελει για infinality, εφοσον η διανομη εχει freetype μεχρι 2.6, γιατι απο freetype 2.7 και μετα infinality γιοκ, δεν χτιζεται καν.
Alex-V Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Λοιπον, μετα απο αρκετες διανομες, κατεληξα στην mx16 με lxde το οποιο εβαλα εγω. Παιδες, οκ, πυροβολαει το λαπτοπακι. Η πιο γρηγορη διανομη που εχω περασει. Καμια σχεση με τις ubuntoειδες. Συν οτι βρηκε επιτοπου και το ασυρματο που οι αλλες δεν το εβρισκαν. Πολυ ομορφη διανομη και παρα πολυ προσεγμενη. Μπραβο στα παλικαρια. Συν οτι δεν εχω το bug με το ανεμιστηρακι. Ισως επειδη ειναι πιο παλιος kernel. Πειραματιστηκα με καθαρο debian με lxde αλλα ειχα καποια θεματακια με το wireless. Σφαιρα λοιπον και κανενα προς το παρον προβλημα 1
bilakos10_v2.0 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Γενικά ρίχνετε πολύ ψάξιμο για το τίποτα... Όλοι στην αρχή δοκιμάζουν 300 distros, ψήνονται να στήσουν τα πάντα ground up και στο επόμενο φορμάτ καταλήγουν σε (?)ubuntu, debian άντε και arch. 1
gakos1112 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 mx16: Ετοιματζιδικο σταθερο Debian στο οποιο δουλευουν τα παντα, η χαρα του αρχαριου! Lead Developer ο anticapitalista του Antix απ την Θεσσαλονικη!
k_antoni Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Γενικά ρίχνετε πολύ ψάξιμο για το τίποτα... Όλοι στην αρχή δοκιμάζουν 300 distros, ψήνονται να στήσουν τα πάντα ground up και στο επόμενο φορμάτ καταλήγουν σε (?)ubuntu, debian άντε και arch. Έτσι γίνεται! Όλες μα όλες οι διανομές κάποιο θέμα είχαν στα μηχανήματά μου, οπότε clean debian jessie install κ μετά παραμετροποίηση με προγράμματα και ρυθμίσεις! 1
AbreLosOjos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Αν και τον τελευταίο καιρό δηλώνω fan του Manjaro, κρίνοντας από τις απαιτήσεις του χρήστη (Facebook & Youtube) που ανέφερες στο πρώτο σου post, ίσως αξίζει να δοκιμάσεις σε ένα USB stick το Cloudready και να δεις αν κάθεται καλά. Αν ο χρήστης δεν έχει πρόβλημα με το "οικοσύστημα" της Google, ουσιαστικά θα μετατρέψει το laptop του και καλά σε Chromebook, οπότε όλα θα γίνονται μέσω του Chrome, των web apps και των extensions. Λογικά, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα τρέχουν και όλες οι Android εφαρμογές. 1
Alex-V Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Αν και τον τελευταίο καιρό δηλώνω fan του Manjaro, κρίνοντας από τις απαιτήσεις του χρήστη (Facebook & Youtube) που ανέφερες στο πρώτο σου post, ίσως αξίζει να δοκιμάσεις σε ένα USB stick το Cloudready και να δεις αν κάθεται καλά. Αν ο χρήστης δεν έχει πρόβλημα με το "οικοσύστημα" της Google, ουσιαστικά θα μετατρέψει το laptop του και καλά σε Chromebook, οπότε όλα θα γίνονται μέσω του Chrome, των web apps και των extensions. Λογικά, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα τρέχουν και όλες οι Android εφαρμογές. οπ! ενδιαφερον. θα το κοιταξω αμεσα!
k_antoni Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 οπ! ενδιαφερον. θα το κοιταξω αμεσα! Σε amd turion 64 x2 στα 1.8 1gb ram Ati radeon x1250 Τοοοοοοοοοοσο ενδιαφέρον δε θα είναι :-P Κ.
Alex-V Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2017 Χαχαχα οποτε μενω οπως ειμαι. Μια χαρουλα πηγαινει με την mx
khr1s Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Παιδια σε λαπτοπάκι με AMD e450 και 4gb ram τι θα προτείνατε? Είχα #! χρόνια αλλά νέκρωσε εδώ και καιρό. Πήγα να βάλω manjaro αλλα πολύ βαρύ,LXDE δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Θέλω κάτι με OpenBox(με έχει βολέψει άπειρα) και Ubuntu-based αν γινεται. Δοκίμασα να περάσω BunsenLabs αλλά κάτι παίζει με τον installer και δεν τρέχει σωστά το GRUB στο boot. Υπάρχει κάτι καλύτερο ή να ασχοληθώ να φτιάξω σωστά να τρέχει BunsenLabs?
imoaix Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Αν και τον τελευταίο καιρό δηλώνω fan του Manjaro, κρίνοντας από τις απαιτήσεις του χρήστη (Facebook & Youtube) που ανέφερες στο πρώτο σου post, ίσως αξίζει να δοκιμάσεις σε ένα USB stick το Cloudready και να δεις αν κάθεται καλά. Αν ο χρήστης δεν έχει πρόβλημα με το "οικοσύστημα" της Google, ουσιαστικά θα μετατρέψει το laptop του και καλά σε Chromebook, οπότε όλα θα γίνονται μέσω του Chrome, των web apps και των extensions. Λογικά, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα τρέχουν και όλες οι Android εφαρμογές. καλημερα το κακο ειναι οτι δεν θα κερδισει σε επιδοσεις παρα μονο θα περιορισει τις επιλογες του τσεκαρισμενο αρκετο διαστημα σε μηχανακι μου Παιδια σε λαπτοπάκι με AMD e450 και 4gb ram τι θα προτείνατε? Είχα #! χρόνια αλλά νέκρωσε εδώ και καιρό. Πήγα να βάλω manjaro αλλα πολύ βαρύ,LXDE δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Θέλω κάτι με OpenBox(με έχει βολέψει άπειρα) και Ubuntu-based αν γινεται. Δοκίμασα να περάσω BunsenLabs αλλά κάτι παίζει με τον installer και δεν τρέχει σωστά το GRUB στο boot. Υπάρχει κάτι καλύτερο ή να ασχοληθώ να φτιάξω σωστά να τρέχει BunsenLabs? openbox θα προτεινα antergos ,αψογα στημενο αλλα για τετοιο μηχανημα θα ελεγα καλυτερα Lubuntu κυριως λογω σαπιου επεξεργαστη Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2017 από imoaix
AlexKane Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δοκίμασα να περάσω BunsenLabs αλλά κάτι παίζει με τον installer και δεν τρέχει σωστά το GRUB στο boot. Υπάρχει κάτι καλύτερο ή να ασχοληθώ να φτιάξω σωστά να τρέχει BunsenLabs? Ο installer της συγκεκριμένης διανομής μου εμφάνιζε error κατά τη διαμόρφωση του σκληρού δίσκου με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προχωρήσει η εγκατάσταση. Το πρόβλημα ήταν ότι το script κάνει mount το δίσκο πριν τη διαμόρφωση, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προχωρήσει σε format. Αυτό λύνεται εύκολα εάν αλλάξεις tty και κάνεις unmount το δίσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα