Προς το περιεχόμενο

Ford Focus vs Nissan Qashqai Vs Toyota Auris.

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν εχεις το ποσο μαζεμενο,τοτε μονο μπορεις να παζαρεψεις την τιμη προς τα κατω ή στα εξτρα δωρα που μπορει να βαλει πανω στο αυτοκινητο.

Φιλε Luxx,ρωτησες τι χαρτομανι ζητανε πια ,για την αγορα νεου αυτοκινητου με δανειοδοτηση;Γιατι εχω ακουσει οτι θελουν ολοκληρο ιστορικο....και θελω να το επιβεβαιωσω.

Δεν ισχύει αυτό για αποπληρωμή μετρητοίς.

Ίσα, ίσα το αντίθετο συμβαίνει, καθώς η χρηματοδότηση εκταμιεύεται άμεσα στον έμπορο (άρα μετρητοίς) συν τα έξοδα φακέλου τα οποία εισπράττει ο έμπορος, συν ποσοστό από το επιτόκιο που εισπράττει επίσης ο έμπορος. Όπως λοιπόν εύκολα αντιλαμβάνεσαι η χρηματοδότηση συμφέρει περισσότερο από το ντούκου.

Εκκαθαριστικό, Ε1, ταυτότητα και βεβαίωση αποδοχών τα στανταράκια. Το ιστορικό σου θα το δει η τράπεζα στον Τειρεσία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φιλε Zus, αν καποιος εχει ενα ποσο 15000€ ντουκου....και αρχισει τα ''διπλωματικα'' του ,τοτε εχει πιθανοτητα να αποκτησει μια μειωση στην τιμη του αμαξιου,αλλιως παει σε αλλο αντιπροσωπο αλλης περιοχης/νομου....που δεν εχει κινηση στις πωλησεις του κτλ.

Και ποσες δανειοδοτησεις τελικα εγκρινονται πια;

Αν και η δικη μου αποψη,ειναι οτι σε τετοια ποσα,βρισκεις ακρη στη γερμανια και κατεβαζεις αυτοκινητο καλυτερης σειρας και με περισσοτερα εξτρα και με το τελωνιο σου βγαινει ιδια σχεδον η τιμη με το ελληνικο ''σχεδον αδειο'' αντιστοιχο μοντελο.

Τα στανταρ χαρτια τα ξερω,....απλα μηπως ζητανε και τιποτα αλλες βεβαιωσεις,ρωτω.

Η λιανική τιμή δεν περιλαμβάνει μεταλλικό χρώμα (+500 συνήθως), δεν περιλαμβάνει τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας.

Συνεπώς αν η τιμή καταλόγου είναι 17396 εύκολα χτυπάει την τιμή που αναφέρει ο Luxx.

Επιπλέον μην περιμένεις καμία ιδιαίτερη μείωση με παζάρι στην τιμή του αυτοκινήτου. Παλιότερα που δούλευα στην Citroen και οι εποχές ήταν καλές, η προμήθεια για ένα C4 ήταν 540€. 

Τι να σου κόψει ο έμπορος όταν πλέον πουλάει 4-5 αμάξια το μήνα όλα κι όλα?

H τιμη που εχω αναφερει ειναι η αναρτημενη τιμη στο site της ford και συμπεριλαμβανει τελη, φορους κλπ.

Δεν φορτωσα τιποτα, ουτε μου εδωσαν καποια τιμη. Το εγραφε το ταμπελακι διπλα στο αμαξι που υπηρχε στην εκθεση. Τελικη τιμη μαζι με τελη ταξινομησης+κυκλοφοριας 18900. Μηχανικο κιβωτιο.

Λιανικη τιμη που λες ειναι προ φορων και δε γινεται να αγορασει ιδιωτης με τετοια τιμη. Μονο ο εμπορος.

Για αλλη μια φορα εχεις μπλεξει τα παντα. Λιανικη ειναι η τιμη προς τον πελατη. Η τιμη προς εμπορους ονομαζεται χονδρικη.

Ταμπελακι κρεμασμενο που να λεει 18900 σε focus business με 125 ιππους και μηχανικο κιβωτιου θα μπορουσες να δεις στο 4θυρο ή το station wagon.

To 5θυρο business, μηχανικο κιβωτιο, 125 αλογα οπως ειπα αρκετες φορες εχει προτεινομενη λιανικη (συμπεριλαμβανομενων φορων και τοκων) 17396 ευρω. H προτεινομενη τιμη λιανικης του εισαγωγεα, ειναι παντα μεγαλυτερη απο του αντιπροσωπου καθως ο αντιπροσωπος 99.9% κανει εκπτωσεις κλπ.

H τιμη που εχω αναφερει ειναι η αναρτημενη τιμη στο site της ford και συμπεριλαμβανει τελη, φορους κλπ.

Δωσε λινκ. Μαλλον σε διαφορετικα site μπαινουμε, δεν εξηγειται αλλιως..

Ταμπελακι κρεμασμενο που να λεει 18900 σε focus business με 125 ιππους και μηχανικο κιβωτιου θα μπορουσες να δεις στο 4θυρο ή το station wagon.

Οποτε λες ειτε εμενα αγραμματο, ειτε χαζοο που κανει τετοια λαθη τον αντιπροσωπο. Για να δουμε..

Εξαλλου οταν ξεκινησα τη συζητηση του ειπα οτι θελω ενα ford focus business με λιγοτερα χαρακτηριστικα, και μου λεει δε γινεται να μειωσουμε κατι στην καθε εκδοση, μονο να προσθεσουμε, και οτι η τιμη για το business ειναι στα 18900. Οποτε και ξεκινησα με το trend και προσθεσα καποια πραγματα..

Εκτος αν ουτε αυτα μου ειπε ο αντιπροσωπος και τα βγαζω απο το μυαλο μου, οποτε με αποκαλεις και τρελο.. Για να δουμε.. για να δουμε..

Δωσε λινκ. Μαλλον σε διαφορετικα site μπαινουμε, δεν εξηγειται αλλιως..

Οποτε λες ειτε εμενα αγραμματο, ειτε χαζοο που κανει τετοια λαθη τον αντιπροσωπο. Για να δουμε..

Εξαλλου οταν ξεκινησα τη συζητηση του ειπα οτι θελω ενα ford focus business με λιγοτερα χαρακτηριστικα, και μου λεει δε γινεται να μειωσουμε κατι στην καθε εκδοση, μονο να προσθεσουμε, και οτι η τιμη για το business ειναι στα 18900. Οποτε και ξεκινησα με το trend και προσθεσα καποια πραγματα..

Εκτος αν ουτε αυτα μου ειπε ο αντιπροσωπος και τα βγαζω απο το μυαλο μου, οποτε με αποκαλεις και τρελο.. Για να δουμε.. για να δουμε..

Αγραμματο ή τρελο δεν σε ειπα πουθενα.

Οτι δεν γνωριζεις τι σημαινει λιανικη και τι χονδρικη ειναι ξεκαθαρο, και ειναι τουλαχιστον αστειο να επιμενεις οτι η λιανικη ειναι η τιμη που απευθυνεται σε εμπορους οταν η γνωση απεχει ενα tab στον browser σου...

Στο link που ζητας μπες στο site της ford, κατεβασε τον τιμοκαταλογο, δες την τελικη λιανικη τιμη για focus business 125, μηχανικο κιβωτιο, 5θυρο και γραψε μας τι λεω λαθος σε σχεση με αυτο που βλεπεις εκει...

Στα αλλα που λες, ξαναλεω, μπορει να ειδες τιμη 4θυρου ή wagon κι οχι 5θυρου.

Φιλε Zus, αν καποιος εχει ενα ποσο 15000€ ντουκου....και αρχισει τα ''διπλωματικα'' του ,τοτε εχει πιθανοτητα να αποκτησει μια μειωση στην τιμη του αμαξιου,αλλιως παει σε αλλο αντιπροσωπο αλλης περιοχης/νομου....που δεν εχει κινηση στις πωλησεις του κτλ.

Και ποσες δανειοδοτησεις τελικα εγκρινονται πια;

Αν και η δικη μου αποψη,ειναι οτι σε τετοια ποσα,βρισκεις ακρη στη γερμανια και κατεβαζεις αυτοκινητο καλυτερης σειρας και με περισσοτερα εξτρα και με το τελωνιο σου βγαινει ιδια σχεδον η τιμη με το ελληνικο ''σχεδον αδειο'' αντιστοιχο μοντελο.

Τα στανταρ χαρτια τα ξερω,....απλα μηπως ζητανε και τιποτα αλλες βεβαιωσεις,ρωτω.

Τον εμπορο τον ενδιαφερει να πληρωθει τα λεφτα του αμεσα. Ειτε πληρωσεις μετρητα, ειτε με δοσεις, ο εμπορος τα λεφτα του τα παιρνει πριν σου παραδωσει το κλειδι, αρα δεν τον ενδιαφερει αν θα τα παρει απο τη δικη σου τσεπη ή απο την τραπεζα. Το ζεστο μετρητο βοηθαει στις συναλλαγες, αλλα η αγορα αυτοκινητου απο αντιπροσωπεια ειναι μια απο τις περιπτωσεις που το μετρητο δεν εχει καποια εξτρα δυναμη.

Δεν ειχα δει τον τιμοκαταλογο, εχεις δικιο. Και εννοειται ειπα οτι ειναι η πρωτη φορα που το ψαχνω και ειμαι ασχετος. Αλλα ξερω τι ειδα. Για το business ελεγε 18900. Δε ξερω τι φτιαχνουν εκει..

Σκεψου αυτο. Σε ενα trend 125 ζητησα cruise control, αισθητηρες παρκαρισματος και διζωνικο κλιματισμο. Τελικη τιμη ηταν 18000 και κατι ψιλα δε θυμαμαι. Δλδ 2000 επιπλεον για 3 πραγματακια, που επειδη εβλεπα τις τιμες που σημειωνε διπλα εβγαζαν αθροισμα λιγο κατω απο 1000 ευρω, δε ξερω μετα με τους φορους ισως αυξηθηκαν.. Δλδ πιο πολυ με συνεφερε να αγορασω το ετοιμο το business απο το να παρω το trend με αυτα τα 3 πραγματα..

Παντως τωρα που βλεπω την τιμη για το trend λεει 15970 μαζι με τελη και ταξινομηση. Εμενα μου το δινει 15280 με τελη ταξινομηση και επιπλεον εξοπλισμο. Το θεμα ειναι ομως οτι λεει εκπτωση 1780 ευρω, αλλα ρε μεγαλε απο τη στιγμη που μου τα κανεις δωρο μη μου λες οτι ειναι τοσο μεγαλη η εκπτωση.. Ουτε οτι υπαρχει προωθητικο πακετο ford -800 ευρω, αφου το αμαξι ειναι ετοιμοπαραδοτο.. Σιγουρα σαν οχημα μπορει να αξιζει 17000 ευρω που μου ειπε, αλλα υποτιθεται οτι τα δωρα δε τα βαζεις στην αξια του αυτοκινητου. Κανω λαθος;

Θελω να ρωτησω κατι αλλο. Ο τιμοκαταλογος ισχυει για την καθε αντιπροσωπεια ή ειναι στην ευχερεια της καθεμιας για να κανει τροποποιησεις; Δλδ εγω αν παω ΒΕΛΜΑΡ σημερα και τους ρωτησω για τιμη που εχει το trend και μου πουν παραπανω απο 15973 τελικη τιμε με τελη και ταξινομηση, μπορω να τους δειξω αυτο το pdf;; Να το εκτυπωσω να το εχω μαζι μου;

Δεν έχω δει το site, δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω. Το μεταλλικό πάντως σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω τιμή, όπως ίσως και τα μεταφορικά που χρεώνουν

Δεν ειχα δει τον τιμοκαταλογο, εχεις δικιο. Και εννοειται ειπα οτι ειναι η πρωτη φορα που το ψαχνω και ειμαι ασχετος. Αλλα ξερω τι ειδα. Για το business ελεγε 18900. Δε ξερω τι φτιαχνουν εκει..

Σκεψου αυτο. Σε ενα trend 125 ζητησα cruise control, αισθητηρες παρκαρισματος και διζωνικο κλιματισμο. Τελικη τιμη ηταν 18000 και κατι ψιλα δε θυμαμαι. Δλδ 2000 επιπλεον για 3 πραγματακια, που επειδη εβλεπα τις τιμες που σημειωνε διπλα εβγαζαν αθροισμα λιγο κατω απο 1000 ευρω, δε ξερω μετα με τους φορους ισως αυξηθηκαν.. Δλδ πιο πολυ με συνεφερε να αγορασω το ετοιμο το business απο το να παρω το trend με αυτα τα 3 πραγματα..

Παντως τωρα που βλεπω την τιμη για το trend λεει 15970 μαζι με τελη και ταξινομηση. Εμενα μου το δινει 15280 με τελη ταξινομηση και επιπλεον εξοπλισμο. Το θεμα ειναι ομως οτι λεει εκπτωση 1780 ευρω, αλλα ρε μεγαλε απο τη στιγμη που μου τα κανεις δωρο μη μου λες οτι ειναι τοσο μεγαλη η εκπτωση.. Ουτε οτι υπαρχει προωθητικο πακετο ford -800 ευρω, αφου το αμαξι ειναι ετοιμοπαραδοτο.. Σιγουρα σαν οχημα μπορει να αξιζει 17000 ευρω που μου ειπε, αλλα υποτιθεται οτι τα δωρα δε τα βαζεις στην αξια του αυτοκινητου. Κανω λαθος;

Θελω να ρωτησω κατι αλλο. Ο τιμοκαταλογος ισχυει για την καθε αντιπροσωπεια ή ειναι στην ευχερεια της καθεμιας για να κανει τροποποιησεις; Δλδ εγω αν παω ΒΕΛΜΑΡ σημερα και τους ρωτησω για τιμη που εχει το trend και μου πουν παραπανω απο 15973 τελικη τιμε με τελη και ταξινομηση, μπορω να τους δειξω αυτο το pdf;; Να το εκτυπωσω να το εχω μαζι μου;

Ποτέ ο έμπορος δεν θα σου επιτρέψει να προσθέσεις ό,τι εξοπλισμό θες εσύ, γιατί θεωρείται ειδική παραγγελία που πρέπει να μπει εξαρχής στο εργοστάσιο με εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης κανένα τετράμηνο μετά. Μπορεί εσένα να μην σε πειράζει να περιμένεις, τον έμπορο όμως τον παραπειράζει γιατί:

1. Δεν μπορεί να εκταμιεύσει την χρηματοδότηση, αν μιλάμε για χρηματοδότηση

2. Έχει κάθε μήνα στόχο από την  Ford Motor Hellas π.χ. να πουλήσει Χ αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων για να πάρει ένα bonus επί των πωλήσεων επιπλέον και αυτό κρίνεται από τις ταξινομήσεις. Η ειδική παραγγελία θα ταξινομηθεί μετά από 4-5 μήνες και μέχρι τότε μπορεί είτε να μην υπάρχει στόχος, είτε να τον πιάνει με άλλες πωλήσεις και να μην χρειάζεται το δικό σου αυτοκίνητο για να τον πιάσει.

Όσοι έβαλαν ειδική παραγγελία όσο εγώ δούλευα, έδωσαν μάχη για να φτάσουν σε αυτή.

Επιπλέον λάβε υπ' όψιν σου ότι αν το αυτοκίνητο δεν είναι ετοιμοπαράδοτο η τιμή δεν είναι διασφαλισμένη, καθώς μέχρι να σου παραδοθεί μπορεί να έχουν αλλάξει τα προωθητικά προγράμματα και να έχει αυξηθεί η τιμή είτε από το εργοστάσιο, είτε από το ελληνικό κράτος.

Κοινώς έχεις ένα ρίσκο.

Τέλος, σε αυτό που ρωτάς, ναι, να εκτυπώσεις έναν τιμοκατάλογο, αλλά να ξέρεις ότι μπορεί πάντα να σε παίξει στο θέμα των προωθητικών. Για να είσαι σίγουρος, πήγαινε σε δύο διαφορετικές αντιπροσωπείες και πάρε δύο διαφορετικές τιμές.

Σ εμενα είχαν δώσει ΦΙΞ τιμή για το αμάξι , σε χαρτί με υπογραφές κλπ όταν εκανα την παραγγελία. Την εκανα Σεπτέμβρη και ήρθε Δεκέμβρη. Ομως ναι σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να μη δώσουν ακριβή τιμη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...