Προς το περιεχόμενο

Ford Focus vs Nissan Qashqai Vs Toyota Auris.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγνωμη αλλα για ενα αξιοπρεπες καινουριο focus πας κοντα στα 20.000 ευρω.

Εισαι κατοχος Nissan pulsar; Πολυ promotion πεφτει. Και δεν εχω αναφερει καν οτι με ενδιαφερει το συγκεκριμενο αμαξι. Γιατι επιμενεις;

Το pulsar το προτεινα επειδη ουσιαστικα ειναι ενα χαμηλο κασκαι,το οποιο κοιτουσες και επειδη ειναι στην τιμη που ηθελες.Εγω προσωπικα σε αυτη τη κατηγορια θα ημουν μεταξυ φοκους και λεον,δεν εχω καποια προθεση να κανω promotion στο...pulsar.
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θυμαμαι βεβαια σε αλλο παλαιοτερα θεμα που εγραφα οτι ηθελα να αγορασω καινουριο ford focus και μου ελεγαν οτι ειναι πεταμενα λεφτα να δινεις 15,000 σε ford focus. Οποτε δε βλεπω να βγαζω καποια ακρη απο το φορουμ..

Μπηκα στο site και ειδα οτι η εκδοση με τα 125 αλογα και με καποια πακετα μου βγαινει τελικη στα 15.500 πολυ καλα θα ελεγα.. Το σκεφτομαι σοβαρα..

• Like 1
Δημοσ.

Θυμαμαι βεβαια σε αλλο παλαιοτερα θεμα που εγραφα οτι ηθελα να αγορασω καινουριο ford focus και μου ελεγαν οτι ειναι πεταμενα λεφτα να δινεις 15,000 σε ford focus. Οποτε δε βλεπω να βγαζω καποια ακρη απο το φορουμ..

Μπηκα στο site και ειδα οτι η εκδοση με τα 125 αλογα και με καποια πακετα μου βγαινει τελικη στα 15.500 πολυ καλα θα ελεγα.. Το σκεφτομαι σοβαρα..

haters gonna hate...

μια χαρα αυτοκίνητο είναι, πηγαινε σε αντιπροσωπείες και παρε τιμες/ζητα προσφορές... φίλος που πηρε ford πριν 2-3 μήνες με λίγο ζόρι του εδωσαν την έκδοση με τα 140 άλογα στην τιμή των 125 και επισης εργοστασιακό συναγερμό και φιμε τζαμια δωρο.

Αυτό που σου πρότεινα πιο πάνω (ecosport) δε σου αρεσει σαν κατηγορία (αν και ειδα αρνητικές αντιδράσεις απο κάποιον προσωπικα το βρισκω ενδιαφερον σε χαρ/κα-τιμή);

• Moderators
Δημοσ.

Γιατί έτσι; από χαρακτηριστικά και τιμή σκίζει. Βγαίνει με το κλειδί στο χέρι και φουλ φουλ έξτρα 17200 η βενζίνη και 17700 το πετρέλαιο (το οποίο δε θα έπαιρνα επειδή είναι αργό για εμένα αλλά κατά τα αλλά τίμιο).

Δες το πρώτα και μετά ομιλούμεν. :P

Μικρά-άβολα καθίσματα, χώροι μικρότεροι κι από Fiesta (μόνο για τις αποσκευές κάτι λέει), ποιότητα υπό του μηδενός. Ενδεικτικά να αναφέρω, θήκη για γυαλιά με... τσοχάκι τσιγαρόχαρτο (σε 1 μήνα ήδη σκίστηκε), το πλαστικό της θήκης εμπρός από το λεβιέ ξεκλίπαρε και πετάχτηκε, μικροτριγμοί άγνωστης προέλευσης. 

Εντάξει, για το Ford Sync (ή όπως το λένε), με την μεγάλη οθόνη κιόλας, τι να πω. Παρωχημένο. Το κινέζικο 2din android που πήρα (model-specific) πιο δυνατά παίζει, πιο καλή ανάλυση έχει, πιο γρήγορα αποκρίνεται και κάνει και 500 πράγματα περισσότερα.

Γενικά φαίνεται ότι είναι ένα μέτριο μοντέλο που βγήκε για να καλύψει κενό στην κατηγορία, ενώ κάνει μπαμ και ότι είναι γερασμένο μοντέλο που απλά τώρα τους ήρθε να το φέρουν στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Δες το πρώτα και μετά ομιλούμεν. :P

Μικρά-άβολα καθίσματα, χώροι μικρότεροι κι από Fiesta (μόνο για τις αποσκευές κάτι λέει), ποιότητα υπό του μηδενός. Ενδεικτικά να αναφέρω, θήκη για γυαλιά με... τσοχάκι τσιγαρόχαρτο (σε 1 μήνα ήδη σκίστηκε), το πλαστικό της θήκης εμπρός από το λεβιέ ξεκλίπαρε και πετάχτηκε, μικροτριγμοί άγνωστης προέλευσης. 

Εντάξει, για το Ford Sync (ή όπως το λένε), με την μεγάλη οθόνη κιόλας, τι να πω. Παρωχημένο. Το κινέζικο 2din android που πήρα (model-specific) πιο δυνατά παίζει, πιο καλή ανάλυση έχει, πιο γρήγορα αποκρίνεται και κάνει και 500 πράγματα περισσότερα.

Γενικά φαίνεται ότι είναι ένα μέτριο μοντέλο που βγήκε για να καλύψει κενό στην κατηγορία, ενώ κάνει μπαμ και ότι είναι γερασμένο μοντέλο που απλά τώρα τους ήρθε να το φέρουν στην Ελλάδα.

το ειδα, απο εξω ωραιο φαινεται και οι χωροι του αποδεκτοι για αυτό που ειναι, ουσιαστικα πατάει στη βάση του fiesta...

Τωρα για ποιοτητα κατασκευης εσωτερικά δε ξερω, παντως ειναι μοντελο που το εβγαζαν εως τωρα για αναπτυσσόμενες χώρες οποτε φτιάχνεται σε ινδίες βραζιλίες πακισταν κλπ με ότι αυτό συνεπάγεται... Για το αν αξίζει τα 17200 με αυτα τα θέματα που λες το συζητάμε...

Οσο για την εργοστασιακή πηγη ακόμα και το iDrive ειναι αστείο σε δυνατότητες σε σχέση με ενα κινεζικο 2din οποτε δε μου κάνει εντυπωση...

Νομιζω ο καθε ενδιαφερομενος καλο θα ηταν να το οδηγήσει... σε κάθε περίπτωση 8 χρόνια εγγυηση δίνουν, κατι ξερουν τι να πω..

• Moderators
Δημοσ.

το ειδα, απο εξω ωραιο φαινεται και οι χωροι του αποδεκτοι για αυτό που ειναι, ουσιαστικα πατάει στη βάση του fiesta...

Τωρα για ποιοτητα κατασκευης εσωτερικά δε ξερω, παντως ειναι μοντελο που το εβγαζαν εως τωρα για αναπτυσσόμενες χώρες οποτε φτιάχνεται σε ινδίες βραζιλίες πακισταν κλπ με ότι αυτό συνεπάγεται... Για το αν αξίζει τα 17200 με αυτα τα θέματα που λες το συζητάμε...

Οσο για την εργοστασιακή πηγη ακόμα και το iDrive ειναι αστείο σε δυνατότητες σε σχέση με ενα κινεζικο 2din οποτε δε μου κάνει εντυπωση...

Νομιζω ο καθε ενδιαφερομενος καλο θα ηταν να το οδηγήσει... σε κάθε περίπτωση 8 χρόνια εγγυηση δίνουν, κατι ξερουν τι να πω..

Φρέσκο πράμα!!

Παρκάραμε δίπλα-δίπλα σήμερα. Τώρα sorry, υποκειμενικό είναι, αλλά δε το λες και την επιτομή της ομορφιάς. Και αυτή είναι η πιο κολακευτική γωνία του Ecosport...

UUo6SxE.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Η μασκα του δε μου αρεσει, κατα τα αλλα οπως λες ειναι υποκειμενικό το θεμα της ομορφιας. Προσωπικά στις 17000 δε θα το επαιρνα, αν ήταν στις 14000-15000 ισως

Δημοσ.

Ford Sync 3 φοράει? Αν ναι, μια χαρά είναι το συστηματάκι για αυτοκίνητο, έχει και Apple Carplay επιλογή

Δημοσ.

haters gonna hate...

μια χαρα αυτοκίνητο είναι, πηγαινε σε αντιπροσωπείες και παρε τιμες/ζητα προσφορές... φίλος που πηρε ford πριν 2-3 μήνες με λίγο ζόρι του εδωσαν την έκδοση με τα 140 άλογα στην τιμή των 125 και επισης εργοστασιακό συναγερμό και φιμε τζαμια δωρο.

Αυτό που σου πρότεινα πιο πάνω (ecosport) δε σου αρεσει σαν κατηγορία (αν και ειδα αρνητικές αντιδράσεις απο κάποιον προσωπικα το βρισκω ενδιαφερον σε χαρ/κα-τιμή);

Δεν υπαρχει focus με 140 αλογα. Ειναι το 1.0 με 100/125 και μετα παει στο 1.5 με τα 150.

Ειτε πηρε το 150ρι στην τιμη των 125 αλογων (χλωμο), ειτε πηρε το fiesta με τα 140 αλογα στην τιμη του focus 125, ειτε πουλαει παπατζες και πηρε το focus 125 στην τιμη του focus 125 αλλα επειδη ειναι ροπατο σας λεει οτι ειναι 140 :P

ΥΓ. Τo ecosport δεν μ'αρεσει. Επισης πολυ στενοι χωροι, στενοτεροι απο του fiesta ( ! ), δηλαδη παρε ενα fiesta ST να γουσταρεις αμα ειναι να ανεβεις σε τετοιο μπατζετ για τετοιο μεγεθος που ειναι και πανεμορφο μαζι με ολα τα αλλα που δινει. Αλλα οκ για μικρο crossoveraki πλακα εχει, μεχρι εκει.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει focus με 140 αλογα. Ειναι το 1.0 με 100/125 και μετα παει στο 1.5 με τα 150.

Ειτε πηρε το 150ρι στην τιμη των 125 αλογων (χλωμο), ειτε πηρε το fiesta με τα 140 αλογα στην τιμη του focus 125, ειτε πουλαει παπατζες και πηρε το focus 125 στην τιμη του focus 125 αλλα επειδη ειναι ροπατο σας λεει οτι ειναι 140 :P

ΥΓ. Τo ecosport δεν μ'αρεσει. Επισης πολυ στενοι χωροι, στενοτεροι απο του fiesta ( ! ), δηλαδη παρε ενα fiesta ST να γουσταρεις αμα ειναι να ανεβεις σε τετοιο μπατζετ για τετοιο μεγεθος που ειναι και πανεμορφο μαζι με ολα τα αλλα που δινει. Αλλα οκ για μικρο crossoveraki πλακα εχει, μεχρι εκει.

παιζουν ολα, φοκους πηρε και ειπε 140 πιθανως να ειναι και μουφες αλλα δεδομενου οτι ειχε αυτό το μοτερ σε αλλα αμαξια δε το εψαξα παραπανω...

Δημοσ.

Οντως τωρα;

Προφανως ενω ψαχνεις για αγορα αυτοκινητου, στην ουσια δεν εχεις ψαξει σχεδον καθολου για ενα μοντελο που ισχυριζεσαι οτι σε ενδιαφερει, οταν γραφεις οτι θες 20.000 για ενα αξιοπρεπες focus.

Focus Business 5πορτο, 1.0Τ 100 αλογα, 16200 αρχικη τιμη, με εκπτωση αντιπροσωπειας πεφτει χαλαρα 600-700 ευρω, κοντα στις 15.500 που εσυ "θες να δωσεις" σε μτχ.

Εαν θες και περισσοτερο γκαζι εχει 125 αλογα στα 17.400 αρχικη τιμη, δηλαδη κατω απο 17.000 με το κλειδι στο χερι.

Κι επειδη in before "η business εκδοση ειναι γυμνη", να σε ενημερωσω πως εχει ολο τον εξοπλισμο της βασικης εκδοσης (που ειναι καμποσος) συν:

• Προβολείς ομίχλης
  • Cruise control
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
  • Ράδιο CD με έγχρωμη οθόνη αφής 8’’, σύστημα πλοήγησης, υποδοχή Aux & USB, χειριστήρια στο τιμόνι, 6 ηχεία και σύστημα Ford SYNC II με Κλήση Έκτακτης Ανάγκης
  • Εμπρός φώτα ημέρας LED
  • Αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού DEATC

Επειδη εχθες ημουν αντιπροσωπεια. Το business 1000αρι 125 αλογα το ειχε 18.900. Ισως να μπερδευτηκες με τις τιμες, οπως και εγω, καθως στο site τους εχουν τιμη λιανικης.

Ξερουμε αν η απλη εκδοση παιζει mp3;

Δημοσ.

Επειδη εχθες ημουν αντιπροσωπεια. Το business 1000αρι 125 αλογα το ειχε 18.900. Ισως να μπερδευτηκες με τις τιμες, οπως και εγω, καθως στο site τους εχουν τιμη λιανικης.

Ξερουμε αν η απλη εκδοση παιζει mp3;

Δεν εχω μπερδευτει με κατι. Οι τιμες που σου αναφερω ειναι οι προτεινομενες τιμες λιανικης του εισαγωγεα προς τους αντιπροσωπους. Παντα ο αντιπροσωπος το αφηνει φθηνοτερα, ποτε δεν ακουσα το αναποδο.

Στο site τους λοιπον, η προτεινομενη τιμη λιανικης για focus business 5Θ 1.0 125 ιππων με μηχανικο κιβωτιο, ειναι 17396 ευρω.

Προφανως η τιμη που σου εδωσαν ηταν ή για αυτοματο κιβωτιο, ή το ειχες φορτωσει με διαφορα extras.

Δημοσ.

Δεν φορτωσα τιποτα, ουτε μου εδωσαν καποια τιμη. Το εγραφε το ταμπελακι διπλα στο αμαξι που υπηρχε στην εκθεση. Τελικη τιμη μαζι με τελη ταξινομησης+κυκλοφοριας 18900. Μηχανικο κιβωτιο.

Λιανικη τιμη που λες ειναι προ φορων και δε γινεται να αγορασει ιδιωτης με τετοια τιμη. Μονο ο εμπορος.

Δημοσ.

Η λιανική τιμή δεν περιλαμβάνει μεταλλικό χρώμα (+500 συνήθως), δεν περιλαμβάνει τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας.

Συνεπώς αν η τιμή καταλόγου είναι 17396 εύκολα χτυπάει την τιμή που αναφέρει ο Luxx.

Επιπλέον μην περιμένεις καμία ιδιαίτερη μείωση με παζάρι στην τιμή του αυτοκινήτου. Παλιότερα που δούλευα στην Citroen και οι εποχές ήταν καλές, η προμήθεια για ένα C4 ήταν 540€. 

Τι να σου κόψει ο έμπορος όταν πλέον πουλάει 4-5 αμάξια το μήνα όλα κι όλα?

Δημοσ.

Αν εχεις το ποσο μαζεμενο,τοτε μονο μπορεις να παζαρεψεις την τιμη προς τα κατω ή στα εξτρα δωρα που μπορει να βαλει πανω στο αυτοκινητο.

Φιλε Luxx,ρωτησες τι χαρτομανι ζητανε πια ,για την αγορα νεου αυτοκινητου με δανειοδοτηση;Γιατι εχω ακουσει οτι θελουν ολοκληρο ιστορικο....και θελω να το επιβεβαιωσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...