funbreaker Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Έκανα μαλακία, σε ένα πάρκινγκ σουπερ μάρκετ αφαιρέθηκαν και χτύπησα ένα παρκαρισμένο. Το πώς και το γιατί δεν έχουν σημασία, συνέβει. Το αμάξι μου είναι της εταιρείας μου, νοικιασμένο, δεν έχει ορατή ζημιά. Το άλλο είναι μιας Κινέζας (ζω εξωτερικό). Ξεκινήσαμε να γράφουμε την δήλωση ατυχήματος με την κινέζα και της λέω αν σου καλύψω το κόστος και δεν μπλέξουμε με ασφαλιστικές για να μην μάθει τίποτα το αφεντικό μου σε πειράζει; Μου λέει για μένα το ίδιο είναι δεν με πειράζει. Το θέμα είναι πως δεν έχω ιδέα για το κόστος. Μπορείτε να μου πείτε μία τάξη μεγέθους για να δω αν με παίρνει να το καλύψω εγώ;
fylatos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Γιατί ν μην το μάθει το αφεντικό; Την ασφάλεια τι την είχε το αφεντικό; 1
YourTrueLegend Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Απλα προσεχε γιατι η Κινεζα αμα θελει μπορει να σου παιξει πουστια, δηλαδη να παρει τα λεφτα απο σενα και παραλληλα να παει να καταγγειλει το περιστατικο και να σε δωσει κανονικα οτι την χτυπησες κι εγκατελειψες κλπ και να καταληξεις και κερατας και δαρμενος. Για μενα καντης μια φιλικη δηλωση και ληξτο εκει. Γενικα οταν τρακαρεις, ΠΑΝΤΑ καλεις ασφαλεια. Οτιδηποτε αλλο μπορει να φερει μπλεξιμο. 1
funbreaker Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Γιατί ν μην το μάθει το αφεντικό; Την ασφάλεια τι την είχε το αφεντικό; Για την εικόνα μου. Απλα προσεχε γιατι η Κινεζα αμα θελει μπορει να σου παιξει πουστια, δηλαδη να παρει τα λεφτα απο σενα και παραλληλα να παει να καταγγειλει το περιστατικο και να σε δωσει κανονικα οτι την χτυπησες κι εγκατελειψες κλπ. Για μενα καντης μια φιλικη δηλωση και ληξτο εκει. Γενικα οταν τρακαρεις, ΠΑΝΤΑ καλεις ασφαλεια. Οτιδηποτε αλλο μπορει να φερει μπλεξιμο. Και πώς θα το αποδείξει;
YourTrueLegend Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Και πώς θα το αποδείξει; Εχει τις πινακιδες σου και τα στοιχεια επικοινωνιας σου κι αυτο ειναι μια καλη αρχη για να κανει καταγγελια εναντιον σου στην τροχαια εαν το επιθυμει (δε τα βρηκε τυχαια, προφανως χτυπηθηκατε ανταλλαξατε στοιχεια κι εφυγες). Απο κει και περα αναλογως του τι σημαδια εχει το καθε αμαξι μπορει να αποδεικνυεται, αλλα φανταζομαι οτι δεν θα χρειαστει να φτασετε ως εκεινο το σημειο διοτι σε μια τετοια εξελιξη θα πρεπει να παραδεχτεις οτι οντως την χτυπησες και να το συμμαζεψεις μετα (πχ να κανεις μεταγενεστερα την φιλικη δηλωση). Το θεμα δεν ειναι ποιος θα αποδειξει τι, αλλα οτι μπορει να σε καταγγειλει και να σε παιξει με αυτον τον τροπο γενικοτερα, αν δεν το δηλωσεις. Ενω με μια φιλικη δηλωση, case closed και δεν θα πληρωσεις και κατι.
fylatos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Για την εικόνα μου. Και πώς θα το αποδείξει; Καλά και χαλάει η εικόνα σου αν έχεις κάνει μία μαλακία στο δρόμο; Τι έκανες σκότωσες άνθρωπο; Πήγαινε πες στο αφεντικό το και το. Κάλυψε και το bonus malus για ένα δύο χρόνια και τέλος.
funbreaker Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Εχει τις πινακιδες σου και τα στοιχεια επικοινωνιας σου κι αυτο ειναι μια καλη αρχη για να κανει καταγγελια εναντιον σου στην τροχαια (δε τα βρηκε τυχαια, προφανως χτυπηθηκατε ανταλλαξατε στοιχεια κι εφυγες). Το θεμα δεν ειναι ποιος θα αποδειξει τι, αλλα οτι μπορει να σε καταγγειλει και να σε παιξει με αυτον τον τροπο γενικοτερα, αν δεν το δηλωσεις. Ε άμα ανταλλάξαμε στοιχεία δεν έφυγα. Τί άλλο να έκανα. Εξάλλου έχω αντίγραφο της φιλικής δηλωσης που αποδεικνύει πως δεν έφυγα. Για το κόστος μία τάξη μεγέθους;
YourTrueLegend Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Ε άμα ανταλλάξαμε στοιχεία δεν έφυγα. Τί άλλο να έκανα. Εξάλλου έχω αντίγραφο της φιλικής δηλωσης που αποδεικνύει πως δεν έφυγα. Για το κόστος μία τάξη μεγέθους; Μα δεν εννοω εγκαταλειψη του στυλ την χτυπησες κι εφυγες τρεχοντας. Εννοω εγκαταλειψη της σκηνης πριν να κανετε τα προβλεπομενα απο το νομο (ασφαλεια να παρει φωτογραφιες και να κανει καταγραφη συμβαντος κλπ). Αυτη λοιπον εχοντας τα στοιχεια σου μπορει βασιμα να ισχυριστει (και να καταγγειλει στην τροχαια) οτι την χτυπησες και της εδωσες τα στοιχεια σου για να "τα βρειτε μεταξυ σας" (αυτο απο μονο του ειναι παρατυπο), οτι σε πιστεψε και παρατυπως συμφωνησε μαζι σοτυ, αλλα τελικα εσυ απο εκεινη την ωρα εχεις εξαφανιστει, δε σηκωνεις τηλεφωνα, ή τα σηκωνεις και πουλας τρελα κλπ εξου και η καταγγελια. Ε μετα θα σε παρει τηλεφωνακι η τροχαια και τρεχα γυρευε. Νομιζω οτι καταλαβαινεις το σκεπτικο και νομιζω οτι καταλαβαινεις πως αυτος ο κινδυνος ειναι οντως υπαρκτος και επαφιεται στο ποιον ενος αγνωστου που αυτη τη στιγμη τον εμπιστευεσαι, οσο σε εμπιστευεται και αυτη. Αλλα αυτη το κανει ξεροντας οτι αν πουλησεις τρελα, σε εχει στο τσεπακι με καταγγελια. Το ερωτημα ειναι μηπως κανει το ιδιο πραγμα ακομα κι αν την αποζημιωσεις στα μουλωχτα. Εγω απλα σου λεω ενα σεναριο που μπορει να παιξει, επειδη βλεπω οτι σε ενδιαφερει και η εικονα σου προς τον εργοδοτη και αν ειναι μια φορα ασχημο να δειξεις οτι χτυπησες το αμαξι (αν και ανθρωπινο), σκεψου ποσες φορες θα ειναι να φτασει στα αυτια του μια πληροφορια του στυλ την χτυπησες-συμφωνησες κρυφα απο αυτον να την αποζημιωσεις χωρις καν να του αναφερεις το περιστατικο-δεν την αποζημιωνεις-κι εφαγες καταγγελια μπλεκοντας τελικα και τον ιδιοκτητη του οχηματος-εργοδοτη . Just saying, ακολουθα την προβλεπομενη οδο γιατι ποτε δεν ξερεις. 1
funbreaker Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Έχω αντίγραφο της φιλικής δήλωσης οπότε δεν μπορεί να πει ότι εξαφανίστηκα. λαντα.
Θεkλα Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Από ανάλογες @#$ίες μπορώ να σου πω ότι ο κωλοκαθρέφτης και μόνο πάει πολλά. Ανετα κανα 200άρι - 300άρι. Έχω αντίγραφο της φιλικής δήλωσης οπότε δεν μπορεί να πει ότι εξαφανίστηκα.λαντα. Really?
The_Judas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Σοβαρά τώρα...που να ξέρουμε πόσο κοστίζει η ζημιά του αυτοκινήτου σου εξωτερικό ;;; Στην Σουηδία μπορεί να κοστίζει η ζημιά 2000 στην Κίνα 200 ευρώ. Κάνε ότι σου είπαν πιο πάνω. Πες την αλήθεια στο αφεντικό σου. Εταιρικό αμάξι είναι, θα έχει και ασφάλεια πληρωμένη λογικά. Δεν θα χάσει χρήματα. Εκτός και αν παίζουν άλλοι παράγοντες, δηλ αντί για δουλειά πήγες σε κανένα μπαράκι και τα έπινες χαχα
YourTrueLegend Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Έχω αντίγραφο της φιλικής δήλωσης οπότε δεν μπορεί να πει ότι εξαφανίστηκα. λαντα. Τελικα της εκανες φιλικη δηλωση ή οχι; Αν της εκανες, δεν χρειαζεται να κανεις κατι περισσοτερο καθως θα την αποζημιωσει η ασφαλεια σου. Βεβαια υπαρχει ενα λαθος στο οτι δεν καλεσατε επι τοπου την ασφαλεια, αλλα διορθωνεται αυτο απο τη στιγμη που εχεις κανει φιλικη δηλωση. Αν της εκανες και φιλικη δηλωση και παραλληλα θες να της δωσεις τα λεφτα στο χερι, τοτε εαν θελει, ευκολα μπορει να αποζημιωθει 2 φορες για την ιδια ζημια, οπως καταλαβαινεις (να παρει τα μετρητα απο σενα και να φτιαξει το αμαξι με την ασφαλεια-φιλικη δηλωση). Γενικα αυτα τα κολπα τα κανουν μονο αυτοι που εχουν ανασφαλιστο το οχημα τους, με τα αναλογα ρισκα. Ακολουθα τα προβλεπομενα αν δεν εχεις να κρυψεις κατι σοβαροτερο, θα επεμενα εγω...
Speculoos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Το κόστος εξαρτάται από την χώρα που είσαι, αλλιώς θα κάνει στη Βουλγαρία, αλλιώς στη Δανία, τι ρωτάς τώρα. Από την άλλη αυτό το "να μη χαλάσω την εικόνα μου που τράκαρα το εταιρικό αμάξι" θα είχε νόημα μόνο αν ήσουν στη δούλεψη του μαστρονικόλα και σου έδινε το οικογενειακό του αυτοκίνητο για να πας να κάνεις διάφορα μερεμέτια.
Expertr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Αν ειχε λαντα δεν θα παθαινε τιποτα..:ΡΤουλαχιστον στην Ελλαδα που ξερω μεσα σε parking οι ασφαλειες δεν καλυπτουν τιποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα