Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μία έκθεση που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία ερευνών IDC, η γνωστή εταιρεία εκτιμάει πως η αγορά των tablets με αποσπώμενο πληκτρολόγιο (detachable tablet) πρόκειται να φτάσει σε αποστολές τις 56,1 εκατομμύρια μονάδες.

Σύμφωνα με την εταιρεία IDC, από όλες τις συσκευές που υπάρχουν, οι υπολογιστές 2-in-1 (αλλιώς detachable tablets επειδή κυκλοφορούν με αποσπώμενα πληκτρολόγια) πρόκειται να γνωρίσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, και οι αποστολές τους αναμένεται από τα 21,6 εκατομμύρια το 2016 να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τα 56,1 εκατομμύρια, και πως το μερίδιο τους στην αγορά από το 4,9% πρόκειται να φτάσει το 13,4%.

Τα notebooks παρόλα αυτά θα συνεχίσουν να είναι οι ηγέτες στην κατηγορία, με πωλήσεις 162,5 εκατομμυρίων μονάδων, που είναι αυξημένες σε σχέση με τις περσινές (156,8 εκατομμύρια) και οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 38,9%. Τα PCs από την άλλη, πρόκειται να γνωρίσουν πτώση, από τα 103,3 εκατομμύρια στα 89,8 εκατομμύρια, με το ποσοστό τους στην αγορά να μειώνεται στο 21,5%.

Η IDC υποστηρίζει ότι η απουσία νέων μοντέλων από την Apple και την Microsoft προκάλεσε μία μικρή μείωση στα τέλη του 2016, καθώς η σειρά Surface δεν αναβαθμίστηκε ουσιαστικά. Η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει νέα μοντέλα στη σειρά Surface την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο φέτος.

Η αγορά των συσκευών 2-in-1 αποτελεί λίγο πολύ δημιούργημα τη Microsoft, καθώς ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που προώθησαν αποφασιστικά συσκευές όπως το Surface RT το 2012. Παρά τα επικριτικά σχόλια, η Microsoft συνέχισε να επενδύει στην κατηγορία με νέα μοντέλα Surface, καθιστώντας το συγκεκριμένα παράρτημα της εταιρείας ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τα τελευταία τρίμηνα. Η Apple ξεκίνησε επίσης να επενδύει στις συσκευές 2-in-1 και το iPad Pro αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να αναπτυχθεί στην συγκεκριμένη αγορά ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει ακόμα περισσότερα μοντέλα iPad Pro φέτος. Από ότι φαίνεται, η εταιρεία δεν θέλει τους υπολογιστές MacBook να εισέλθουν στη συγκεκριμένη κατηγορία προσθέτοντας αποσπώμενα πληκτρολόγια και οθόνες αφής στα μελλοντικά μοντέλα.

Link.png Site: Softpedia

Διαβάστε ολόκληρη την άρθρο

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μάλλον η compaq δικαιώνεται από το μακρινό 2002 με τον TC 1000, που κέρδισε και βραβεία αλλά δεν εκτιμήθηκε δεόντως από την αγορά . Αυτός που μυρίστηκε ότι έχει μέλλον η ιστορία είναι ο Gates και τελικά δικαιώθηκε .

Και ένα βίντεο από το 2008 https://www.youtube.com/watch?v=lcPQR2CxJqc.

• Like 2
Δημοσ.

Η μαγική λέξη ΘΑ. Και εγώ θα κερδίσω το λόττο. Λέμε τώρα. Πολύ καλά τα surface δεν λέω αλλα τα windows είναι ακόμη σε φάση δεν ξέρω τι κάνω και που πάω, λίγο touch, λίγο mouse, και στο τέλος μια σαλάτα. Το  μέλλον γιατί να είναι τα 2-in-1 όταν το κινητό ήδη φέτος έχει την δύναμη ενός laptop μερικών ετών? Σε μερικά χρονια τα κινητά όπως πάνε θα αντικαταστήσουνε τα πάντα. Θα το ενώνεις ασιραματα με την TV σου η οποια θα γίνετε ένα PC. Κρίμας που διέλυσε τα windows phones γιατί πιστεύω πολύ στα κινητά, καθόλου στα tablets.

• Like 3
Δημοσ.

TC1000 πολύ μπροστά! Είχα και εγώ ένα τότε και ήταν διαστημόπλοιο (εμφανισιακά μόνο, γιατί ο tramsmeta ήταν μόνο για τα βασικά)

Δημοσ.

Η μαγική λέξη ΘΑ. Και εγώ θα κερδίσω το λόττο. Λέμε τώρα. Πολύ καλά τα surface δεν λέω αλλα τα windows είναι ακόμη σε φάση δεν ξέρω τι κάνω και που πάω, λίγο touch, λίγο mouse, και στο τέλος μια σαλάτα. Το  μέλλον γιατί να είναι τα 2-in-1 όταν το κινητό ήδη φέτος έχει την δύναμη ενός laptop μερικών ετών? Σε μερικά χρονια τα κινητά όπως πάνε θα αντικαταστήσουνε τα πάντα. Θα το ενώνεις ασιραματα με την TV σου η οποια θα γίνετε ένα PC. Κρίμας που διέλυσε τα windows phones γιατί πιστεύω πολύ στα κινητά, καθόλου στα tablets.

Ναι, δηλαδή όλη αυτή η αλματώδη ανάπτυξη θα διακοπεί ξαφνικά για να βγεις σωστός εσύ και όχι αυτοί που με στοιχεία προβλέπουν την αύξηση....

Μάλιστα....

• Like 10
Δημοσ.

καλά αυτό για τα κινητά δεν χρειαζεται να πας κ πολύ μπροστα στο μέλλον θα το δεις εντος του ετους με το surface phone

Δημοσ.

Μάλλον η compaq δικαιώνεται από το μακρινό 2002 με τον TC 1000, που κέρδισε και βραβεία αλλά δεν εκτιμήθηκε δεόντως από την αγορά . Αυτός που μυρίστηκε ότι έχει μέλλον η ιστορία είναι ο Gates και τελικά δικαιώθηκε .

Και ένα βίντεο από το 2008 https://www.youtube.com/watch?v=lcPQR2CxJqc.

καλα αυτο θυμαμαι το εβλεπα σε εκπομπη του 80 για τις μελλοντικες τεχνολογιες που ερχονται.

Δημοσ.

Ότι νάνε,γράφουν εκει softpedia!

Ούτε καν τα στοιχειώδη δε γνωρίζουν από την πολύ προσφατη ιστορία των αποσπομενων υβριδικών!

Τα υβριδικά με αποσπόμενα πληκτρολόγια,είναι ΚΑΘΑΡΑ δημιούργημα της ASUS από το 2011 με τη σειρά transformer pad και τα book τον Ιούνη του 2012,και το τροποποίησε η MS το Οκτώβρη του 2012 με το πιο soft keyboard στα surface της.

Το δε surface book με έξτρα μπαταρία και κάρτα γραφικό,πάλι η Asus παρουσιασε πολύ πριν την MS ένα transformer book με αυτές τις ιδιότητες,αν και το μοντέλο με την έξτρα κάρτα γραφικών,δεν την έχει διαθέσει ποτε στην αγορά,αλλα μόνο στην παρουσίαση του.

Δημοσ.
Ότι νάνε,γράφουν εκει softpedia!

Ούτε καν τα στοιχειώδη δε γνωρίζουν από την πολύ προσφατη ιστορία των αποσπομενων υβριδικών!

Τα υβριδικά με αποσπόμενα πληκτρολόγια,είναι ΚΑΘΑΡΑ δημιούργημα της ASUS από το 2011 με τη σειρά transformer pad και τα book τον Ιούνη του 2012,και το τροποποίησε η MS το Οκτώβρη του 2012 με το πιο soft keyboard στα surface της.

Το δε surface book με έξτρα μπαταρία και κάρτα γραφικό,πάλι η Asus παρουσιασε πολύ πριν την MS ένα transformer book με αυτές τις ιδιότητες,αν και το μοντέλο με την έξτρα κάρτα γραφικών,δεν την έχει διαθέσει ποτε στην αγορά,αλλα μόνο στην παρουσίαση του.

Είσαι δέκα χρόνια λάθος. Tc1000...

• Like 1
Δημοσ.

δλδ η microsoft ελπίζει να τριπλασιαστούν τα πρόβατα που τα γοράζουν αυτά... δυστυχώς με τέτοιες πρακτικές, υβριδικά κι άλλα τέτοια κουλά, εξαφανίστηκαν τουλάχιστον στην ελλάδα τα φτηνά λαπτοπ, που με 220-300 επαιρνες μια χαρά 15αρι λαπτοπάκι με broadwell cpu. ευτυχώς για μένα τα πρόλαβα. τώρα παίρνεις κάτι chromebooks, κάτι τέτοιες χαζομάρες ψευτουβριδικά, και από λαπτοπ από 320 και πάνω.

Δημοσ.

Εχω δοκιμασει τα παντα, αλλα σαν την απολαυση του desktop pc απλα δεν υπαρχει (οχι δεν ειμαι gamer).

Για να μεινω ontopic, οι κατευθυνσεις που παιρνει η βιομηχανια των tablet, smartphone, 2 in 1 και hybrids, αποσκοπουν στην προσεγγιση της ευκολιας και εργονομιας που προσφερει το desktop & laptop, κατι που ειναι ουτοπια, καθως ποτέ δεν θα τα φτασουν. Θελουν ο αγοραστης να μπορει να κανει δουλειες γραφειου με τις παραπανω συσκευες, για αυτο και παραγουν τεραστια ταμπλετ, smartphone και λοιπες τεχνολογιες, κατι που καταληγει συνηθως σε κουραση, μπερδεμα και μετριο αποτελεσμα.

• Like 1
Δημοσ.

Η Προσωπική μου αποψη : 

Ειμαι χρήστης iPhone , iMac, Macbook Pro. 

Βρίσκω τα tablets αχρείαστα, δεν θα εκανα κατι που δεν μπορω να κανω με το κινητο ή με το Macbook. 

Το οποίο macbook 15" το θεωρώ την απόλυτη συσκευή για κάποιον που θέλει ενα all - rounder μηχανημα που δεν κολλάει ΠΟΤΕ, δεν εχει το παραμικρό ζήυημα, εχει εξαιρετική μπαταρία.

Η Touch οθονες ποτε δεν με ενθουσιασαν στα laptops.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω είμαι από τους τυχερούς που πήρα το πρώτο τ100 της Asus και ακόμα δουλεύει χωρίς πολλά θέματα και ας έχει 2g ram απλά αυτά με τα 4giga βαστάνε τιμή και τα 64 αποθήκευση. Πάντως αν πάθει κάτι θα πάρω οπωσδήποτε άλλο .

Δημοσ.

Λογικό ακούγετε το άρθρο, αν αναλογιστούμε την δύναμη που έχουν πλέον κάτι tablet. Μπορείς πολύ εύκολα να του κουμπώσεις το πληκτρολόγιο και να το κάνεις ένα αξιοπρεπέστατο λάπτοπ.

Για μη απαιτητική χρήση είναι μια χαρά.

Τα desktop πλέον θα καταλήξουν μόνο σε gamer (που δεν θέλουν κονσόλα) και σε επιχειρήσεις μόνο έτσι που πάνε.

Δημοσ.

Είσαι δέκα χρόνια λάθος. Tc1000...

Eν μερη  εχετε δικαιο ,απλα ως  ορος και ως κατηγορια τα υβριδικα με αποσπομενο εχουν ξεκινησει απο το 2011.

1ον γιατι το Tc1000 δεν ηταν ολοκληρομενη λυση για χρηση,λαπτοπ επειδη ελειπε το touchpad.

2oν και το συμαντικοτερο,δεν ειχε συνεχεια,και εξεληξη,δλδ ηταν ενα μοντελο μονο,με αποτελεσμα να μην δημιουργησει στη συνεχεια μια σειρα απο παρομοιων μηχανηματων ειτε απο την HP ειτε να ακολουθησουν οι υπολοιπες εταιρειες,κατι που εγινε απο το 2011 και μετα.

Ουσιαστικα οι εταιρειες εκεινον τον καιρο ασχοληθικαν αποκλειστικα με τα convertibles δλδ αυτα που δεν ειχαν αποσπομενενο πληκτρολογιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...