darthkost Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Γειά σας, Έχω στην κατοχή μου ένα iMac 27' late 2009 , το οποίο είχε την κάρτα γραφικών TI Radeon HD 4850 512MB. Η κάρτα 'κάηκε' και έχει αφαιρεθεί από το μηχάνημα . Ξέρει κανείς τι ισχύει με συμβατότητες κλπ?? Αν και που μπορώ να βρώ κάποια συμβατή GPU? (Εννοείται πως η επίσημη αντιπροσωπία έχει να σταματήσει να υποστηρίζει τα συγκεκριμένα μηχανήματα εδώ και κάποιον καιρό ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Zenor Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα, αγόρασα πρόσφατα για παρόμοιο μηχάνημα ίδια κάρτα από κίνα (aliexpress) κόστισε 300 ευρώ και έκανε περίπου 30 ημέρες να έρθει.
darthkost Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα, αγόρασα πρόσφατα για παρόμοιο μηχάνημα ίδια κάρτα από κίνα (aliexpress) κόστισε 300 ευρώ και έκανε περίπου 30 ημέρες να έρθει. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ! Την τοποθέτησες ? Και αν ναι, δουλεύουν όλα κανονικά ?
Zenor Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Παρακαλώ! Ναι, όλα κανονικότατα! Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2017 από Zenor
GeorgeSmirlis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 300ευροπουλα είναι τσιμπημενα για 4850 κοίτα καμιά μεταχειρισμένη αν βρεις 1
belmpas Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Αν παίζεις παιχνίδια, αξίζει να βάλεις μία 6970 2gb. Υπάρχει σχετικός οδηγός στο ifixit και αρκετές κάρτες στο eBay με λιγότερα από 300 ευρώ.
Atsumbalos Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Μισό λεπτό...γιατί ίσως δεν χρειάζεσαι καινούργια....η παλιά υπάρχει? Έχεις κάνει προσπάθεια επισκευής με πιστόλι θερμού αέρα, φούρνο ή παρόμοια αλχημεία? Αν υπάρχει και δεν την πείραξες τότε μπορεί να αντικατασταθεί το chipset της κάρτας γραφικών με καινούργιο και ένα ρομποτάκι να αναλάβει να σου την κολλήσει τέλεια με εγγύηση 1 έτους. Εμένα μου ζήτησαν 30ευρώ (και πολλά είναι) για τον επεξεργαστή και 90 για το κόλλημα - καθάρισμα - συναρμολόγηση - αποσυναρμολόγηση - καθάρισμα - θερμοαγώγιμα υλικά (πάστα, φύλλα χαλκού...) Δεν διαφημίζω κάποιον, γι' αυτό και δεν αναφέρω ονόματα και διευθύνσεις. 1
Sheogorath Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Μισό λεπτό...γιατί ίσως δεν χρειάζεσαι καινούργια....η παλιά υπάρχει? Έχεις κάνει προσπάθεια επισκευής με πιστόλι θερμού αέρα, φούρνο ή παρόμοια αλχημεία? Αν υπάρχει και δεν την πείραξες τότε μπορεί να αντικατασταθεί το chipset της κάρτας γραφικών με καινούργιο και ένα ρομποτάκι να αναλάβει να σου την κολλήσει τέλεια με εγγύηση 1 έτους. Εμένα μου ζήτησαν 30ευρώ (και πολλά είναι) για τον επεξεργαστή και 90 για το κόλλημα - καθάρισμα - συναρμολόγηση - αποσυναρμολόγηση - καθάρισμα - θερμοαγώγιμα υλικά (πάστα, φύλλα χαλκού...) Δεν διαφημίζω κάποιον, γι' αυτό και δεν αναφέρω ονόματα και διευθύνσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει, του το πρότεινα και εγώ. Μήπως είναι συμβατές άλλες κάρτες? Κάποιος να έχει δοκιμάσει κάποια άλλη πχ.
Atsumbalos Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Λείπει και η ψύκτρα να φανταστώ? Αν ναι, τότε χρειάζεσαι μια παλιά για να επισκευαστεί και είσαι έτοιμος με λιγότερα από 150ευρώ για 512MB. Αυτό που έκανα σε αντίστοιχη περίπτωση είναι να παραγγείλω μια παρόμοια...σoυ στέλνω ενδεικτικά για να δείς τα χαρακτηριστικά. Μπορείς να αγοράσεις καινούργια, με 512ΜΒ, γνήσιο ανταλλακτικό της Apple για 400usd. Δεν είναι μόνο ένα μοντέλο που φοράει ο iMac αλλά τουλάχιστον 4. GT120 GT130 και άλλες...που δεν έμαθα ποτέ...
@rgiris Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Στις 10/4/2017 στις 5:34 ΜΜ, Atsumbalos είπε Μισό λεπτό...γιατί ίσως δεν χρειάζεσαι καινούργια....η παλιά υπάρχει? Έχεις κάνει προσπάθεια επισκευής με πιστόλι θερμού αέρα, φούρνο ή παρόμοια αλχημεία? Αν υπάρχει και δεν την πείραξες τότε μπορεί να αντικατασταθεί το chipset της κάρτας γραφικών με καινούργιο και ένα ρομποτάκι να αναλάβει να σου την κολλήσει τέλεια με εγγύηση 1 έτους. Εμένα μου ζήτησαν 30ευρώ (και πολλά είναι) για τον επεξεργαστή και 90 για το κόλλημα - καθάρισμα - συναρμολόγηση - αποσυναρμολόγηση - καθάρισμα - θερμοαγώγιμα υλικά (πάστα, φύλλα χαλκού...) Δεν διαφημίζω κάποιον, γι' αυτό και δεν αναφέρω ονόματα και διευθύνσεις. Μήπως μπορείς σε παρακαλώ να με ενημερώσεις (με pm στο fb Argiris Fotakis) για την εταιρεία που έκανες την επισκευή? Είμαι εδώ και καιρό σε safe mode γιατί η κάρτα γραφικών μου υπολειτουργεί(imac 27'' late 2009 με TI Radeon HD 4850 512MB μάλλον) και δεν μπορεί να ξεκινήσει ο υπολογιστής. Τον πήγα σε μία εταιρεία επισκευής, μου είπε ο τεχνικός ότι την έψησε στα μικροκύματα έβαλε πάστα, όμως να μην ξαναδώ βίντεο σε full screen να έχω χαμηλό φωτισμό... κλπ. 6 μήνες έζησε και πάλι τα ίδια. 180 ευρώ κόστος. Θα ήθελα να την αντικαταστήσω με μία 6970 2gb καινούργια.
Zenor Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 22 ώρες πριν, @rgiris είπε Τον πήγα σε μία εταιρεία επισκευής, μου είπε ο τεχνικός ότι την έψησε στα μικροκύματα έβαλε πάστα, όμως να μην ξαναδώ βίντεο σε full screen να έχω χαμηλό φωτισμό... κλπ. 6 μήνες έζησε και πάλι τα ίδια. 180 ευρώ κόστος. Θα ήθελα να την αντικαταστήσω με μία 6970 2gb καινούργια. Συγγνώμη γιατί θα τρελαθούμε εδώ μέσα. Σου έψησε την κάρτα στα μικροκύματα (LOL) σου έβαλε πάστα και πλήρωσες 180 ευρώ?
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 5 ώρες πριν, Zenor είπε Συγγνώμη γιατί θα τρελαθούμε εδώ μέσα. Σου έψησε την κάρτα στα μικροκύματα (LOL) σου έβαλε πάστα και πλήρωσες 180 ευρώ? Πάλι καλά που δεν του το έψησε σε ξυλοφουρνο!
rofl Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, natural_sgf είπε Πάλι καλά που δεν του το έψησε σε ξυλοφουρνο! μαντεμενια γαστρα. η καλυτερη αυτες βλεπω να φοραγε Graphics and video support 3.06GHz ATI Radeon HD 4670 graphics processor with 256MB of GDDR3 memory ATI Radeon HD 4850 graphics processor with 512MB of GDDR3 memory 2.66GHz ATI Radeon HD 4850 graphics processor with 512MB of GDDR3 memory Built-in iSight camera Mini DisplayPort output port with support for DVI, VGA, and dual-link DVI (adapters sold separately). 27-inch models also support input from external DisplayPort sources (adapters sold separately). Support for extended desktop and video mirroring modes Simultaneously supports full native resolution on the built-in display and up to a 30-inch display (2560 by 1600 pixels) on an external display παιζει και σειρα 6 απ οτι βλεπω https://www.ifixit.com/Guide/iMac+Intel+27-Inch+(Late+2009+or+Mid+2010)+Graphics+Card+Replacement/9553 https://apple.stackexchange.com/questions/249476/which-graphics-cards-are-supported-by-a-late-2009-imac-27inch
Atsumbalos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) On Sun Jun 02 2019 at 13:43, @rgiris said: Μήπως μπορείς σε παρακαλώ να με ενημερώσεις (με pm στο fb Argiris Fotakis) για την εταιρεία που έκανες την επισκευή? Είμαι εδώ και καιρό σε safe mode γιατί η κάρτα γραφικών μου υπολειτουργεί(imac 27'' late 2009 με TI Radeon HD 4850 512MB μάλλον) και δεν μπορεί να ξεκινήσει ο υπολογιστής. Τον πήγα σε μία εταιρεία επισκευής, μου είπε ο τεχνικός ότι την έψησε στα μικροκύματα έβαλε πάστα, όμως να μην ξαναδώ βίντεο σε full screen να έχω χαμηλό φωτισμό... κλπ. 6 μήνες έζησε και πάλι τα ίδια. 180 ευρώ κόστος. Θα ήθελα να την αντικαταστήσω με μία 6970 2gb καινούργια. Με συγχωρείς για την αργοπορημένη απάντηση. Δυστυχώς αν έριξε μικροκύματα δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει. Όσο για τα 180ευρώ που έδωσες....λυπάμαι. Αν όμως μαζί με την κάρτα σου, έβαλε στο φουρνάκι και κανένα φιλέτο κρέας, τότε θα ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία για μεζέ. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από Atsumbalos
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Εχω την αισθηση -για να μην γραψω βεβαιοτητα / σιγουρια!- οτι το πλεον safe bet / choice, ειναι η: ATI Radeon HD 4670 -> υπο την εννοια οτι "κακαρωνε" (ω, ναι!), τρελα πιο σπανια, απο τις αλλες...🥵
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα