Doubt Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2024 8 λεπτά πριν, chrismas είπε Μπορείς να κάνεις ακύρωση έχει κουμπί που το πατάς. Όμως έχει 25 ευρώ χρέωση που εφόσον το αποδεχτείς στα κρατάει προκαταβολικά. Τελικά τα πήρα πίσω μετά από 2-3 εβδομάδες και αφού τους έστειλα και e-mail λέγοντας το πρόβλημα μου .Όλα αυτά με την εθνικη τράπεζα. Όντως χρεώθηκες 25 και πήρες πίσω 36; Στο τελευταίο βήμα πριν πληρώσεις με IRIS σου εμφανίζει και το όνομα του παραλήπτη με κάποιους χαρακτήρες να έχουν αντικατασταθεί από *. Ή δεν το πρόσεξες ή έμοιαζε πολύ το όνομα.
mindreader Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Διαβαζω υπηρξαν καποιες αλλαγες την υπηρεσια iris. https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/sta-1-000-eyro-to-orio-pliromon-meso-iris/ Με απλα λογια ομως, για μεταφορες μεσω φυσικων προσωπων, παραμενει στα 500 ευρω; Απλα, δεν προσμετρουνται τυχον εμπορικες αγορες στο 500ευρω; Αυτο ειναι που κερδιζει ο απλος πολιτης;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Ναι. Γενικά η κυβέρνηση (δείχνει να) σπρώχνει το IRIS και εχω ακούσει για επαγγελματική χρήση Β2Β όπου αντικαθιστά τα εμβάσματα (που ειδικά αν οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές τράπεζες κοστίζουν) αλλά δε νομίζω πως έχει κάποιο ιδιαίτερο ρεύμα σε πληρωμές ιδιωτών ειδικά στο λιανεμπόριο. Γιατί για τον καταναλωτή που δε πληρώνει μετρητά, το αν πληρώσει με IRIS ή με κάρτα είναι ακριβώς το ιδιο, βασικά η κάρτα ειναι ευκολότερη κιόλας. 1
Haris1977 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλημέρα Έχω το εξής θέμα με το Ίρις. Μιας και άνοιξα νέο λογαριασμό μισθοδοσίας στην alpha είπα να μεταφέρω το Ίρις από την Εθνική που είχα στην alpha (απενεργοποίησα αυτόν της Εθνικής και ενεργοποίησα της alpha, έχω το ίδιο νούμερο τηλεφώνου και στις δύο τράπεζες) Όλα οκ ως εδω Πήγαν λοιπόν να μου μεταφέρουν ένα ενδεικτικό ποσό (πχ 1 ευρω) από λογαριασμό με Ίρις Εθνικής στον δικόν μου της alpha αλλά δεν γίνεται (βγάζει error-γράφει καλέστε στο τηλ τάδε) 🤔 Ξέρει κανείς τι παίζει? Ps από alpha με ιρις εγώ όμως μπορώ να στείλω κανονικα σε άλλον, απλά δεν μπορώ να λαβω.. Στις 5/10/2024 στις 7:24 ΜΜ, chrismas είπε Μπορείς να κάνεις ακύρωση έχει κουμπί που το πατάς. Όμως έχει 25 ευρώ χρέωση που εφόσον το αποδεχτείς στα κρατάει προκαταβολικά. Τελικά τα πήρα πίσω μετά από 2-3 εβδομάδες και αφού τους έστειλα και e-mail λέγοντας το πρόβλημα μου .Όλα αυτά με την εθνικη τράπεζα. Φίλε σου βάλανε πίσω και τα 25 ευρώ της χρέωσης; Και το λάθος ποσό που στειλες; Σε ρωτώ γιατί επαθα ακριβώς το ίδιο με σένα. 25 ευρώ χρεωση σε μια "λάθος" αποστολή Α ποσού σε κάποιον και αμέσως πάτησα ακύρωση (δεν ήξερα ότι θα χρεωθώ 25€) Όλα αυτά από Εθνική Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από Haris1977
Doubt Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Haris1977 είπε Πήγαν λοιπόν να μου μεταφέρουν ένα ενδεικτικό ποσό (πχ 1 ευρω) από λογαριασμό με Ίρις Εθνικής στον δικόν μου της alpha αλλά δεν γίνεται (βγάζει error-γράφει καλέστε στο τηλ τάδε) 🤔 Ξέρει κανείς τι παίζει? Ps από alpha με ιρις εγώ όμως μπορώ να στείλω κανονικα σε άλλον, απλά δεν μπορώ να λαβω.. Αν έγινε μόνο σε μια περίπτωση μπορεί να είναι θέμα του αποστολέα κι όχι δικό σου. Κάνε ξανά ενεργοποίηση στην άλφα και δοκίμασε ξανά.
Haris1977 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δοκίμασα από το iris του πατέρα μου σε μένα στην alpha. Βγάζει error Σε άλλους ο πατέρας μου στέλνει κανονικά, περίεργο..🙄 Θα απενεργοποιήσω την υπηρεσία και θα την ενεργοποιήσω ξανά, να δω αν αλλάξει κάτι και θα σας πω PS Τελικά είχε "κολλήσει" (για άγνωστο λόγο) το iris του πατέρα μου (Εθνική) και δεν μπορούσε να στείλει. Του το απενεργοποίησα και το ενεργοποίησα ξανά και όλα οκ Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από Haris1977
chrismas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Στις 21/12/2024 στις 7:49 ΠΜ, Haris1977 είπε Καλημέρα Έχω το εξής θέμα με το Ίρις. Μιας και άνοιξα νέο λογαριασμό μισθοδοσίας στην alpha είπα να μεταφέρω το Ίρις από την Εθνική που είχα στην alpha (απενεργοποίησα αυτόν της Εθνικής και ενεργοποίησα της alpha, έχω το ίδιο νούμερο τηλεφώνου και στις δύο τράπεζες) Όλα οκ ως εδω Πήγαν λοιπόν να μου μεταφέρουν ένα ενδεικτικό ποσό (πχ 1 ευρω) από λογαριασμό με Ίρις Εθνικής στον δικόν μου της alpha αλλά δεν γίνεται (βγάζει error-γράφει καλέστε στο τηλ τάδε) 🤔 Ξέρει κανείς τι παίζει? Ps από alpha με ιρις εγώ όμως μπορώ να στείλω κανονικα σε άλλον, απλά δεν μπορώ να λαβω.. Φίλε σου βάλανε πίσω και τα 25 ευρώ της χρέωσης; Και το λάθος ποσό που στειλες; Σε ρωτώ γιατί επαθα ακριβώς το ίδιο με σένα. 25 ευρώ χρεωση σε μια "λάθος" αποστολή Α ποσού σε κάποιον και αμέσως πάτησα ακύρωση (δεν ήξερα ότι θα χρεωθώ 25€) Όλα αυτά από Εθνική Χρόνια πολλά, τι εννοείς; Έστειλα 36 ευρώ σε λάθος παραλειπτη και μου χρέωσαν 25 ευρώ για να γυρίσουν πίσω. Αν εννοείς αν γύρισαν τα 36 ευρώ ναι γύρισαν. Για τα 25 ευρώ τα κράτησαν σαν προμήθεια. Αυτό σημαίνει ότι απο τα 36 ευρω πήρα πίσω 11 ευρώ. Περαστικά μου. 1
Haris1977 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Αρα θα παρω πισω τα 0,1 και θα χασω τα 25. Περαστικα μας!
slk200gr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Λάθος Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2024 από slk200gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα