Προς το περιεχόμενο

Iris Instant payment

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Εχω ενεργοποιησει το iris στην εθνικη.

Τωρα αλλαξε η εταιρια που δουλευω και βαζει τα λεφτα της μισθοδοσια στην αλφα μπακ, αλλα εμενα δεν με βολευεο.

Πως μπορω να ενεργοποιησω το iris και στην αλφα μπακ, για να τα στειλω στο δικο μου λογαριασμο στην εθνικη; 

Στην αλφα δεν το εχω ενεργοποιησει ακομα.

Έχω την εντύπωση πως το iris μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε μια τράπεζα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. 

• Απαντ. 413
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, dazed&confused είπε

Έχω την εντύπωση πως το iris μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε μια τράπεζα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. 

Να στέλνεις μπορείς απ' όλες αρκεί να το ενεργοποιήσεις. Μπορείς να λαμβάνεις μόνο σε μια , συγκεκριμένα στη τελευταία που θα το ενεργοποιήσεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/8/2024 στις 6:27 ΜΜ, Liverpool89 είπε

Τωρα αλλαξε η εταιρια που δουλευω και βαζει τα λεφτα της μισθοδοσια στην αλφα μπακ, αλλα εμενα δεν με βολευεο.

Πως μπορω να ενεργοποιησω το iris και στην αλφα μπακ, για να τα στειλω στο δικο μου λογαριασμο στην εθνικη; 

Ενεργοποιείς στην Alpha Bank και μετά ενεργοποιείς ξανά στην Εθνική. Η Εθνική ως τελευταία τράπεζα είναι αυτή στην οποία θα μπαίνουν τα χρήματα αλλά θα μπορείς να στέλνεις κι από Alpha

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ.
On 07/08/2024 at 18:27, Liverpool89 said:

Αν έχεις δεύτερο τηλεφωνικό νούμερο γίνεται πολύ εύκολα.

Προσωπικά έχω 2 καρτοκινητά Cosmote. Το ένα είναι το βασικό μου και το έχω στην Alpha και το δεύτερο το έχω στην Εθνική και βάζω λεφτά κάθε δίμηνο και μετά τα μεταφέρω στον βασικό μου αριθμό.

Με σχεδόν μηδενικό κόστος κάνω μεταφορές ανάμεσα στους 2 τραπεζικούς λογαριασμούς

Δημοσ.

Καλησπερα.

Με ενα νουμερο.

Απενεργοποιησα πρωτα το iris στην εθνικη, το ενεργοποιησα στην αλφα και μετα παλι στην εθνικη που με ενδιαφερει να βαζω λεφτα, για να κανω πληρωμες. Δουλεψε ετσι.

Δημοσ.

Να πω και εγώ ένα πρόβλημα που προέκυψε λόγο...στραβομάρας . Στις 10/08 έστειλα χρήματα μέσω  IRIS  για να πληρώσω κάποιες υπηρεσίες αξίας 36 ευρώ.  Έκανα λάθος και πάτησα ένα λάθος αριθμό κατά την πληκτρολόγηση του αριθμού τηλεφώνου.  Τα χρήματα πήγαν σε άλλον άσχετο παραλήπτη. Μετά όμως είχε αίτημα για ακύρωση εντολής την οποία και πλήρωσα 25 ευρώ.  Η απόλυτη κοροϊδία. Μέχρι και τις 14/08 δε  είδα ούτε δεκάρα να έρχεται πίσω. Και σκέφτομαι ότι έχω ξεφύγει από phishing  για να βάλω αυτογκόλ.  Να χάσω 61 ευρώ από βλακεια μου .

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, chrismas είπε

Να πω και εγώ ένα πρόβλημα που προέκυψε λόγο...στραβομάρας . Στις 10/08 έστειλα χρήματα μέσω  IRIS  για να πληρώσω κάποιες υπηρεσίες αξίας 36 ευρώ.  Έκανα λάθος και πάτησα ένα λάθος αριθμό κατά την πληκτρολόγηση του αριθμού τηλεφώνου.  Τα χρήματα πήγαν σε άλλον άσχετο παραλήπτη. Μετά όμως είχε αίτημα για ακύρωση εντολής την οποία και πλήρωσα 25 ευρώ.  Η απόλυτη κοροϊδία. Μέχρι και τις 14/08 δε  είδα ούτε δεκάρα να έρχεται πίσω. Και σκέφτομαι ότι έχω ξεφύγει από phishing  για να βάλω αυτογκόλ.  Να χάσω 61 ευρώ από βλακεια μου .

γιατί δεν καλεσες τον αριθμο να του πεις τι εγινε και να στα επιστρέψει;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chrismas είπε

Αϊ καλά...το τερματισες..μόνο cash για σένα , μην ασχολείσαι 

Δημοσ.

Αρα, οπως ειναι λογικο, το iris στο κινητο σου (μια sim/αριθμο), μπορεις να το εχεις ενεργοποιημενο, απο μια μονο τραπεζα, σωστα; Αν θελεις αλλη τραπεζα, μαλλον πρεπει να το απενεργοποιησεις στην προηγουμενη, σωστα;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, chrismas είπε

Ειδα και γω ενα παραξενο απο την εθνικη. Αν πατησεις μια επαφη, βάλεις το ποσο και αποστολη χωρις καποιο αλλο βημα τα στελνει, ενω στην αλφα, σου βγαζει ονομα επίθετο πατρωνυνο να δεις αν οντως ο αριθμος που στελνεις τα χρηματα, ανηκει στο ονομα που σου δωσανε. 

Αναφερομαι σε ιδιωτες παντα. 

Χρονια πολλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/8/2024 στις 10:47 ΜΜ, Liverpool89 είπε

Ειδα και γω ενα παραξενο απο την εθνικη. Αν πατησεις μια επαφη, βάλεις το ποσο και αποστολη χωρις καποιο αλλο βημα τα στελνει, ενω στην αλφα, σου βγαζει ονομα επίθετο πατρωνυνο να δεις αν οντως ο αριθμος που στελνεις τα χρηματα, ανηκει στο ονομα που σου δωσανε. 

Αναφερομαι σε ιδιωτες παντα. 

Χρονια πολλα. 

Έτσι την πάτησα.  Το όνομα δεν υπήρχε στις επαφές της εθνικής σε αντίθεση με την alphabank και eurobank που εβγαινε στις επαφες τους .Εβαλα ποσό και δεν εμφανιζε ονομα παραλήπτη εστω και με αστερακια οπως για παραδεισμα στην alpha bank . Τωρα εχω στείλει e-mail να δω τι θα απαντήσουν , αν και εγώ πιστεύω ότι δεν θα απαντήσουν. 

Στις 15/8/2024 στις 4:30 ΜΜ, asdfnikos είπε

γιατί δεν καλεσες τον αριθμο να του πεις τι εγινε και να στα επιστρέψει;

Για να πω την αλήθεια δεν το σκέφτηκα.  Αλλά δεν νομίζω σε κάποιος που πήρε χρήματα να τα επιστρέψει. Προσπαθώ μέσω τράπεζας. 

Στις 15/8/2024 στις 6:20 ΜΜ, kurupakis είπε

Αϊ καλά...το τερματισες..μόνο cash για σένα , μην ασχολείσαι 

Το τερμάτισα όπως τα λες . 

Επεξ/σία από chrismas
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 15/08/2024 at 16:14, chrismas said:

Μπορεις να ακυρωσεις μια συναλλαγη IRIS? Αυτη δεν εκτελειται αυτοματα? τα 25 ευρω ειναι καπελο της τραπεζας?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 18/9/2024 στις 9:45 ΠΜ, fragos είπε

Μπορεις να ακυρωσεις μια συναλλαγη IRIS? Αυτη δεν εκτελειται αυτοματα? τα 25 ευρω ειναι καπελο της τραπεζας?

Μπορείς να κάνεις ακύρωση έχει κουμπί που το πατάς. Όμως έχει 25 ευρώ χρέωση που εφόσον το αποδεχτείς στα κρατάει προκαταβολικά. Τελικά τα πήρα πίσω μετά από 2-3 εβδομάδες και αφού τους έστειλα και e-mail λέγοντας το πρόβλημα μου .Όλα αυτά με την εθνικη τράπεζα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...