Προς το περιεχόμενο

Iris Instant payment

ASFE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

47 λεπτά πριν, lambros είπε

Μπορείτε να ξαναπειτε γιατί χάθηκα και είναι παλαιά τι ισχύει σε ιδιώτες;;

Ενεργοποίηση με αρ τηλ.

Έξοδα κτλ;;

Πρέπει να κάνω σε όλες τις τράπεζες;;;

Όταν ο άλλος σου στέλνει σε ποια τράπεζα μπαίνουν;;

Έξοδα 0

Ενεργοποίηση με αριθμό τηλεφώνου. Στην Εθνική με αριθμό που έχεις δηλώσει στην τράπεζα. Στην Eurobank βάζεις ό,τι αριθμό θέλεις εσύ (άρα και πολύ βολικό για να στέλνεις από και προς Eurobank από άλλο λογαριασμό σου αν έχεις 2 νούμερα). Στις άλλες 2 τράπεζες δεν ξέρω αν υπάρχει η ελευθερία αυτή.

Κάνεις σε όποια τράπεζα θες. Σε μια ή και σε όλες. Ο κανόνας είναι ότι αν ενεργοποιήσεις σε πολλές τράπεζες iris με το ίδιο νούμερο, θα λαμβάνεις λεφτά στην τελευταία που ενεργοποίησες. Aλλά θα μπορείς να στέλνεις εσύ λεφτά σε άλλους από όλες.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 405
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα σε όλους. Προσπαθώ σήμερα να ενεργοποιήσω το Iris στην άλφα μπανκ και μου βγαίνει μνμ ότι ο αριθμός τηλεφώνου χρησιμοποιείται από άλλο μέλος. Το ίδιο και στην πειραιως. Και Δεν είναι δυνατή η ενεργοποίηση.  Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι αντίστοιχο;

Α

Στις 10/1/2024 στις 2:31 ΜΜ, EfetisR είπε

Καλησπέρα σε όλους. Προσπαθώ σήμερα να ενεργοποιήσω το Iris στην άλφα μπανκ και μου βγαίνει μνμ ότι ο αριθμός τηλεφώνου χρησιμοποιείται από άλλο μέλος. Το ίδιο και στην πειραιως. Και Δεν είναι δυνατή η ενεργοποίηση.  Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι αντίστοιχο;

Ακριβώς το ίδιο

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Μπορεί κάποιος να μου πει τι μπορεί να συμβαίνει και δεν βρίσκω την επαφή στο iris; Στην εφαρμογή της εθνικής. Η επαφή είναι περασμένη προφανώς στο τηλέφωνο. Με αναζήτηση με αρ. τηλεφώνου βρίσκει σε ποιον λογαριασμό θα στείλει αλλά όχι από τις επαφές του τηλεφώνου. 

Έχω κάνει καθαρισμό cache της εφαρμογής, απενεργοποίηση και ενεργοποίηση ξανά άδειας πρόσβασης στις επαφές για την εφαρμογή.

Φίλε θα σου φανεί χαζό αυτό που θα σου πω αλλά όταν είσαι στο μενού που επιλέγεις τις επαφές κάνε scroll κινώντας το δάχτυλό σου από το πάνω μέρος της οθόνης μέχρι το κάτω μέρος για να κάνει refresh (όπως γίνεται και στους browsers).

Είχα και εγώ το ίδιο θέμα και έτσι λύθηκε. Πιστεύω ότι ο λόγος είναι ότι αποθηκεύουν server-side τις επαφές σου οπότε το σβήσιμο data κλπ δεν κάνει κάτι. Αν βάλεις νέο αριθμό στις επαφές πρέπει να κάνεις refresh όπως σου είπα.

Στις 28/1/2024 στις 12:04 ΜΜ, Engimek είπε

Φίλε θα σου φανεί χαζό αυτό που θα σου πω αλλά όταν είσαι στο μενού που επιλέγεις τις επαφές κάνε scroll κινώντας το δάχτυλό σου από το πάνω μέρος της οθόνης μέχρι το κάτω μέρος για να κάνει refresh (όπως γίνεται και στους browsers).

Είχα και εγώ το ίδιο θέμα και έτσι λύθηκε. Πιστεύω ότι ο λόγος είναι ότι αποθηκεύουν server-side τις επαφές σου οπότε το σβήσιμο data κλπ δεν κάνει κάτι. Αν βάλεις νέο αριθμό στις επαφές πρέπει να κάνεις refresh όπως σου είπα.

Δυστυχώς δεν... 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...

Ειχα την εντυπωση οτι το iris ειναι για πληρωμες μονο μεταξυ φυσικων προσωπων.

Ομως βλεπω πλεον ολο και συχνοτερα σε ιστοσελιδες, δυνατοτητα για πληρωμη μεσω iris.

1 ώρα πριν, mindreader είπε

Ειχα την εντυπωση οτι το iris ειναι για πληρωμες μονο μεταξυ φυσικων προσωπων.

Ομως βλεπω πλεον ολο και συχνοτερα σε ιστοσελιδες, δυνατοτητα για πληρωμη μεσω iris.

Πλέον είναι υποχρεωτικά διαθέσιμη  επιλογή και για εμπόρους (πωλήσεις λιανικής)

• Like 1

Εάν σου στείλει κάποιος με IRIS υπάρχει περίπτωση να σου ταψπεουν πίσω αργότερα πχ με αμφισβήτηση συναλλαγής;

Ρωτάω για να δω αν συμφέρει να το χρησιμοποιείς για πληρωμές σε αγγελίες αντί για αντικαταβολή.

Έμβασμα είναι ουσιαστικά οπότε ισχύει και ό,τι στα εμβάσματα.

Έχουμε διαβάσει εδω μέσα τουλάχιστον 2 περιπτώσεις  όπου είχαν κλειδωσει ebanking και αναλήψεις σε ανθρώπους όταν ο "αγοραστής" έκανε καταγγελία για απάτη μετά από έμβασμα... ο πωλητής επρεπε να αποδείξει ότι όντως πούλησε κάτι ή να συναινέσει στο να επιστραφούν τα λεφτά, διαφορετικά δεν του ξεκλείδωναν το λογαριασμο.

Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι φυσικά αρκετά σπάνιο σε καθημερινές συναλλαγές. Και δεν κάνει κάποιος τέτοια "αμφισβήτηση" με το πάτημα ενός κουμπιού, είναι ολόκληρη διαδικασία. Επομένως το σημαντικότερο είναι ότι δεν μπορεί ενα άτομο να το κάνει συστημστικά.

Εν κατακλείδι όσο ασφαλής είσαι με κανονικό έμβασμα, άλλο τόσο είσαι με iris.

• Thanks 1

Ειδα σημερα στην εφαρμογη της winbank στο κινητο, οτι μπορεις μεσα απο το περιβαλλον του ebanking ουσιαστικα-αλλα μαλλον μονο με την εφαρμογη στο κινητο, να στειλεις χρηματα και σε iris!  Δεν μπορω να εντοπισω αν αυτο γινεται και μεσα απο την ιστοσελιδα της winbank σε υπολογιστη. Ξερει κανεις;

Επισης, θυμηστε μου, γιατι δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει, μιλαμε για 0 ευρω προμηθειες, και αμεση μεταφορα χρηματων, δηλαδη με λιγα λογια οπως οταν μεταφερεις χρηματα σε λογαριασμο αλλου εντος της ιδιας τραπεζας; (αμεση μεταφορα, 0 προμηθειες)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...