l3ft3r1s Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 theopan, ναι το εχω επιβεβαιωσει πρακτικα με κινητο. Σε καθε κινητο ανα πασα στιγμη αντιστοιχεί ενας λογαριασμος μιας και μονο τραπεζας, αυτης στην οποια ενεργοποιησες πιο προσφατα. Οπως ειναι το συστημα τωρα, αν θελεις να πιστωθουν σε αλλη τραπεζα, θα πρεπει να τρεξεις τη διαδικασια της ενεργοποιησης στην τραπεζα αυτη. Το concept ειναι η απλοποιηση της διαδικασιας μεταφορας κεφαλαιου, χωρις iban, bic κλπ Υποθετω οτι το ιδιο θα ισχυει και για το ΑΦΜ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Μάλλον έτσι είναι πάντως γιατί στο app της Πειραιώς βλέπω πλέον (στο επαγγελματικό iris) ότι μου γράφει "Λογαριασμός πίστωσης: Άλλη τράπεζα". Επειδή ενεργοποίησα το iris της Eurobank μεταγενέστερα αυτού της Πειραιώς. Καλή υπηρεσία είναι αλλά όπως και να 'χει το βλέπω χρήσιμο κυρίως για να πληρώνεται το ρεφενέ στις εξόδους με την παρέα (μικροποσά). Για επαγγελματική χρήση το όριο των 500€/ήμερα είναι μάλλον μικρό. Η πλήρης υπηρεσία iris payment-γρήγορου εμβάσματος που δηλώνεις όλα τα στοιχεία κανονικά είναι τελικά συμφέρουσα. Και η προμήθεια των 2,5€ είναι καλή σε σημείο που οι απλές SEPA μεταφορές μεταξύ Ελληνικών τραπεζών είναι πλέον σε σχεδόν κάθε περίπτωση ασύμφορες (1€ το εξερχόμενο και άλλα 3-4€ το εισερχόμενο και αναμονή και 1+ μέρα ενώ με 2,5€ συνολική προμήθεια του αποστολέα πιστώνεται το έμβασμα και στιγμιαία). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haris1977 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Ερωτηση: Εγώ θέλω να μεταφέρω μέσω του ibank pay app απο λογαριασμό Εθνικής του πατέρα μου (αφού μου έχει δώσει-εν γνώση του φυσικά- τα username/pass/αριθμο κινητού του) σε λογαριασμό του στην Πειραιως (οπου εβαλα ως λογαριασμό πιστωσης έναν πάλι δικό του λογαριασμό αλλά με δικό μου κινητό (!) - επειδή είμαι συνδικαιούχος ). Μπορώ? Εκεί που κολλάω ειναι πως το app θα μπει στο δικό μου κινητο αλλά με τα "στοιχεία" (username/pass/αριθμο κινητού) του πατέρα μου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Ερωτηση: Εγώ θέλω να μεταφέρω μέσω του ibank pay app απο λογαριασμό Εθνικής του πατέρα μου (αφού μου έχει δώσει-εν γνώση του φυσικά- τα username/pass/αριθμο κινητού του) σε λογαριασμό του στην Πειραιως (οπου εβαλα ως λογαριασμό πιστωσης έναν πάλι δικό του λογαριασμό αλλά με δικό μου κινητό (!) - επειδή είμαι συνδικαιούχος ). Μπορώ? Εκεί που κολλάω ειναι πως το app θα μπει στο δικό μου κινητο αλλά με τα "στοιχεία" (username/pass/αριθμο κινητού) του πατέρα μου.. Θα μπορέσεις εφόσον οι λογαριασμοί στις 2 τράπεζες έχουν δηλωμένο διαφορετικό αριθμό κινητού. Τα απαραίτητα SMS επιβεβαίωσης όμως θα σταλούν στον αριθμό του πατέρα σου. Το θέμα είναι γιατί δεν εγκαθιστάς το ένα app στη συσκευή του πατέρα σου (και να το χρησιμοποιεί αν θέλει και στο μέλλον). Δεν έχει smartphone; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haris1977 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Θα μπορέσεις εφόσον οι λογαριασμοί στις 2 τράπεζες έχουν δηλωμένο διαφορετικό αριθμό κινητού. Τα απαραίτητα SMS επιβεβαίωσης όμως θα σταλούν στον αριθμό του πατέρα σου. Το θέμα είναι γιατί δεν εγκαθιστάς το ένα app στη συσκευή του πατέρα σου (και να το χρησιμοποιεί αν θέλει και στο μέλλον). Δεν έχει smartphone; Έχει ένα απλό κινητό των 10 ευρώ και ούτε που ξέρει απ αυτά. Δηλαδή με σώνει το διαφορετικό νούμερο κινητού? Και τι γινεται στην περίπτωση που υπάρχουν 2 λογαριασμοί σε διαφορετικές τράπεζες με ίδιο όμως νουμερο? Αυτό πχ συμβαίνει σε μένα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Έχει ένα απλό κινητό των 10 ευρώ και ούτε που ξέρει απ αυτά. Δηλαδή με σώνει το διαφορετικό νούμερο κινητού? Και τι γινεται στην περίπτωση που υπάρχουν 2 λογαριασμοί σε διαφορετικές τράπεζες με ίδιο όμως νουμερο? Αυτό πχ συμβαίνει σε μένα.. Από τα προηγούμενα posts θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Ο αριθμός παίζει ρόλο μόνο, δεν "δένεται" με τη συσκευή η υπηρεσία. Με τον ίδιο αριθμό κινητού δεν είναι δυνατές οι συναλλαγές σε καμία περίπτωση. Αν στους λογαριασμούς σου είναι δηλωμένος ο ίδιος αριθμός απλά δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την υπηρεσία. Πας με την κανονική διαδικασία εμβάσματος, προμήθειες κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haris1977 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Ωραία. Θα το ενεργοποιήσω και θα δω, ευχαριστώ Και 2-3 ερωτησούλες (μιας και την πήρα χαμπάρι τωρα την υπηρεσία) 1) Η μεταφορά των χρημάτων γίνεται on the fly ακόμα και αν η ώρα πχ είναι 10 το βράδυ? 2) Για μεταφορά πχ 500 ευρώ (από Εθνική->Πειραιώς) μου κρατάνε (με τα σημερινά δεδομένα) οι τράπεζες τπτ? 3) Για μεταφορά από μια τράπεζα σε άλλη χρειάζεται και sms code επιβεβαίωσης που ρχεται στο τηλ που χεις ορίσει? Ευχαριστώ Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2017 από Haris1977 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyberCr33p Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Έχει αναφερθεί πουθενά πόσο θα είναι το κόστος της υπηρεσίας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haris1977 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Φίλε cyberCr33p αυτό ακριβώς κοιτούσα τώρα. Βλέπω πως από Εθνική->Περαιώς και για έως 500 ευρώ είναι ανέξοδα. Δεν ξέρω βέβαια αν σου "κρατάει" κάτι η Πειραιώς (δεν το νομίζω). Επίσης και στην Πειραιώς βλέπω πως γράφει "Χαμηλό κόστος εμβάσματος" (προς άλλη τράπεζα). Βασικά μόνο η πράξη θα δείξει τι ακριβώς ισχύει. Έτσι όπως τα λένε πάντως-και μέχρι στιγμής- πρέπει να ναι δωρεάν (τουλάχιστον από Εθνική->Πειραιώς που εμένα με ενδιαφέρει)..Αργότερα τι θα γίνει, δεν ξέρω.. Y.Γ. Πηγα να κάνω μια εικονική μεταφορά από Πειρ->Εθνική και στα info γραφει "Η υπηρεσία προσφέρεται προς το παρόν ανέξοδα". Μόλις θα αρχίσει να γίνεται γνωστό θα βάλουν και κει προμήθεια δλδ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyberCr33p Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Ναι ελπίζω να ενημερώσουν σύντομα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Ωραία. Θα το ενεργοποιήσω και θα δω, ευχαριστώ Και 2-3 ερωτησούλες (μιας και την πήρα χαμπάρι τωρα την υπηρεσία) 1) Η μεταφορά των χρημάτων γίνεται on the fly ακόμα και αν η ώρα πχ είναι 10 το βράδυ? 2) Για μεταφορά πχ 500 ευρώ (από Εθνική->Πειραιώς) μου κρατάνε (με τα σημερινά δεδομένα) οι τράπεζες τπτ? 3) Για μεταφορά από μια τράπεζα σε άλλη χρειάζεται και sms code επιβεβαίωσης που ρχεται στο τηλ που χεις ορίσει? Ευχαριστώ Απαντημένες είναι στα πρώτα posts οι ερωτησούλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haris1977 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Ναι το δα μετά, ευχαριστώ και παλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pharm Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Στην εθνικη πώς ενεργοποιείται το IRIS και πού δηλώνεις το κινητό σου; Στο iphone app ibank δεν βλεπω κατι, στο ibank pay δηλωνεις κινητο, αλλα ειναι η ιδια υπηρεσια αυτη; η υπηρεσια εξακολουθει να ειναι ανεξοδη και πολυ χρησιμη.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panag10t1s Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς αν το IRIS είναι διαθέσιμο 24/7 ή μόνο καθημερινές και ποιό το κόστος για μεταφορές σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς; Επίσης για το καινούριο προιόν το SEPA instant, αυτό υποθέτω είναι πρωτοβουλία Ευρωπαική, άρα για τη λειτουργία δε θα έπρεπε να παύσουν τα capital controls? Γνωρίζει κανείς κάποιο link ή πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fastnq2 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς αν το IRIS είναι διαθέσιμο 24/7 ή μόνο καθημερινές και ποιό το κόστος για μεταφορές σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς; Επίσης για το καινούριο προιόν το SEPA instant, αυτό υποθέτω είναι πρωτοβουλία Ευρωπαική, άρα για τη λειτουργία δε θα έπρεπε να παύσουν τα capital controls? Γνωρίζει κανείς κάποιο link ή πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω;Μονο εργασιμες γινεται το instant payment νομιζω 8 το πρωι με 4 το απογευμα.Αν κανεις δηλαδη δευτερα 8μιση το πρωι μεταφορα γινεται αμεσως.Αν κανεις μεταφορα 10 το βράδυ Δευτέρας η μεταφορα φαινεται 8 τριτη πρωι.Αν κανεις παρασκευη το βράδυ θα φανει δευτερα πρωι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα