Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν αγοράσω ένα καλύτερο modem/router, μήπως μπαίνω σε παγίδα να μείνω χωρίς τεχνική υποστήριξη? 

Στο αρχικό setup πχ, εγώ δε ξέρω ποιες είναι οι παράμετροι.  Είναι 1 προς 1 με το modem/router του παρόχου και μπορώ απλά να τα αντιγράψω?   Αν έχω προβλήματα στη σύνδεση πως να συνεργαστώ με τον πάροχο?

Μήπως να έχω διαθέσιμο το modem/router του παρόχου, να λύνω τα προβλήματα από εκεί και αφού βεβαιωθώ ότι η γραμμή είναι σωστή, τότε να β'άζω το δικό μου, το οποίο βέβαια θα πρέπει να μάθω εγώ να σετάρω?

Εγώ στο σπίτι παιδεύτηκα και έβαλα dual wan router με δύο παρόχους.  Και χθες που παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στο Ping του ΟΤΕ, έφαγα όλη την ημέρα μόνος και πάλι δεν έβγαλα άκρη διότι φοβόμουν ότι δε θα ασχοληθεί ο supporter του ΟΤΕ με το bridge mode του speedport 2i. (  http://www.insomnia.gr/topic/638815-ppp-connection-%CE%BC%CE%B5-speedport-entry-2i-%CF%83%CE%B5-bridge-mode/ )

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να σου κάνω ούτε τον έξυπνο ούτε το γνώστη:

Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο σαν απλός χρήστης αν δε καταλαβαίνεις βασικές έννοιες όπως dns ή τι είναι το ppp και γιατι χρησιμοποιειται στο bridge.

Υπάρχουν άτομα με αρκετές γνώσεις πάνω σε δίκτυα που τα βρίσκουν σκουρα σε τέτοια setups πόσο μαλλον ένας οικιακός χρήστης όπως εσύ. Αν δε θέλεις κάτι δραματικά περίπλοκο και έχεις λίγες δικτυακές συσκευές δε βλέπω το λόγο να προσπαθείς πέρα απο το modem του παρόχου. Και ναι εννοείται δε σου παρέχει υποστήριξη, όχι γιατι δε ξέρει(που πιθανώς και να μη ξέρει) αλλά γιατι δεν είναι υποχρεωμένος.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν είμαι απλός οικιακός χρήστης.  Θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο.

Είμαι πληροφορικός και web developer.  Είναι σημαντικό για εμενα να μη μένω ποτέ χωρίς ιντερνετ.  Διάβασα κάπου ότι σε ένα απόγευμα στήνεις με openwrt ένα dual wan μου άρεσε η ιδέα και το προσπάθησα.  Και επειδή είμαι τελειομανής μου πήρε 2 μήνες.  Και τώρα που έπρεπε να κάνω troubleshoot, έφαγα μία ημέρα, πήρα τηλ ένα φίλο που ξέρει από δίκτυα και πάλι δε βγάλαμε άκρη.

Το εσωτερικό LAN θα μπορούσα να το διαχειριστώ μια χαρά.  Αλλά αν έχει να κάνει και με το δίκτυο του ΟΤΕ εκεί σηκώνω τα χέρια.

Με πολύ μεγάλη μου χαρά να έπαιρνα "έτοιμη" λύση από κάποια εταιρεία, να τους πληρώνω και μία λογική αμοιβή για υποστήριξη, αλλά να ξέρω ότι όταν έχω πρόβλημα θα σηκώνω το τηλέφωνο και θα μιλάω με κάποιον που θα μου δώσει λύση.

Πχ μήπως με το openwrt έκανα λάθος, μήπως άν έδινα περισσότερα χρήματα και έπαιρνα κάπιον έτοιμο dual wan router, να μπορούσα να αφήσω τα ρουτεράκια των παρόχων στα default settings και να δουλεύει το σύστημα.  Γιατί αισθάνομαι ότι έμπλεξα άσχημα.  Εϊμαι έτοιμος να το ξυλώσω και να βάλω μία απλή VDSL.

Δημοσ.

Είμαι πληροφορικός και web developer.  Είναι σημαντικό για εμενα να μη μένω ποτέ χωρίς ιντερνετ. 

Αν παρουσιασει καποιο πρόβλημα η γραμμη σου δεν θα σε σωσει το γεγονος ότι εχεις βαλει καποιο καλυτερο modem router η θα εχεις συνδεση η δεν θα εχεις .

Δημοσ.

Αν παρουσιασει καποιο πρόβλημα η γραμμη σου δεν θα σε σωσει το γεγονος ότι εχεις βαλει καποιο καλυτερο modem router η θα εχεις συνδεση η δεν θα εχεις .

Θα με σώσει ότι έχω και δεύτερο πάροχο. 

Δημοσ.

mad-proffessor σε ευχαριστώ.  Δείχνει να ξέρεις καλά από αυτά.

Δε τίθεται θέμα διότι το dual wan router μια χαρά δουλεέυι τώρα. 

Θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει στο αρχικό ερώτημα:

Αν αγοράσω ένα καλύτερο modem/router, μήπως μπαίνω σε παγίδα να μείνω χωρίς τεχνική υποστήριξη? 

Που μπορώ να απεθυνθώ υπεύθυνα?  Όχι μέσα από free forum.

Δημοσ.

mad-proffessor σε ευχαριστώ.  Δείχνει να ξέρεις καλά από αυτά.

Δε τίθεται θέμα διότι το dual wan router μια χαρά δουλεέυι τώρα. 

Θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει στο αρχικό ερώτημα:

Που μπορώ να απεθυνθώ υπεύθυνα?  Όχι μέσα από free forum.

α.αν αγορασεις αλλο ρουτερ ναι δεν θα σε βοηθησουν σε τιποτα πανω στο δικο σου ρουτερ.οποτε εκει βαζεις του παροχου το δωρεαν να δεις αν εχεις το ιδιο θεμα και αν εχεις το ιδιο θεμα το αφηνεις πανω και παιρνεις τον παροχο και του λες οτι εχεις πανω το δικο τους αλλα και σε δοκιμη με αλλο δικο σου ρουτερ ειχες το ιδιο θεμα.αν τωρα το θεμα ειναι μονο με το δικο σου και με του παροχου ειναι οκ τοτε υπαρχει μεγαλο προβλημα.

Δημοσ.

τι αλλο θελησεις εδω ειμαστε.

Κατά καιρούς με βοηθήσατε πάρα πολύ σε διάφορα θέματα.  Δυστυχώς όμως αν κάτι το βιάζομαι (πχ δε δουλεύει το internet) είναι δύσκολα να βασίζεσαι σε ένα forum.  πχ εδώ είχα πρόβλημα με το speedport 2i σε Βridge mode: (  http://www.insomnia.gr/topic/638815-ppp-connection-%CE%BC%CE%B5-speedport-entry-2i-%CF%83%CE%B5-bridge-mode/ ).  Ακόμα να βρω λύση.

Ευτυχώς έμαθα ότι ο ΟΤΕ παρέχει μία καινούρια υπηρεσία, την ΑΤ service που είναι για τέτοια πιο εξειδικευμένα πράγματα.  Τους παίρνεις τηλέφωνο στο 210-6333994.  Τα πρώτα 3 λεπτά έιναι δωρεάν.  Μετά χρεώνουνε 10 ευρώ για τα επόμενα 15 λεπτά.  Και μετά είναι 1 ευρώ το λεπτό.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

σκοπος ειναι οποιαδηποτε αλλαγη γινει να ξερεις γιατι εγινε κτλ γιατι αλλιως με το πρωτο προβλημα δεν θα μπορεις να το λυσεις.καλο ειναι καποια πραγματα να ειναι με απλη υλοποιηση οσο μπορει καποιος.και τετοια υπηρεσια.τι αλλο θα δουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...