Millennium Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Ούτε πχ εμείς εδώ στην Πεντέλη έχουμε. Είμαστε αραιοκατοικημένοι + λίγοι, οπότε δεν αξίζει να κάνουν καν έργα και σκέψου ότι h ΔΕΣΦΑ είναι ακόμα στο δημόσιο. Φαντάσου τώρα να είσαι σε τέτοια περίπτωση κι η περιοχή να μην είναι και σε καλή οικονομική κατάσταση. Ποιος ο λόγος να ξοδέψουν χρήματα ενώ δεν υπάρχει προοπτική να έχουν πελάτες για να κάνουν απόσβεση της επένδυσης και αργότερα να έχουν και κέρδος? Για να λένε ότι έχουμε διαθεσιμότητα και κάθεται? Κακά τα ψέματα, για το internet banking πρέπει να υπάρχουν και λεφτά στην τράπεζα. Αν ο άλλος την παλεύει με μαύρα ή δανεικά ή τα σηκώνει για να έχει μετρητά, με τι υπόλοιπο να πληρώνει μέσω e-banking? +1 ειδικα στα bold.Ποιο e-banking τωρα... 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δε καταλαβα τι εννοεις μαλλον. Το οτι μπηκε η Βουλγαρια στη ΕΕ, εγινε με τη θεληση του ελληνικου λαου? Ή αν αυριο μπει η Κινα στην ΕΕ και εξαφανιστουν και τα περιπτερα, θα φταιει ο ελληνας? "Αποσπού Κιοσπού", που λεει κι ο κος Ποταμης. Μηπως.. λεω μηπως ειναι αλλου το προβλημα? Όχι εννοεί ότι με τις επιλογές μας στις εκλογές ψηφίζουμε αυτούς που με τις πολιτικές τους μας έχουν σε αυτή τη θέση...
koeltzakoatl Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Προσωπικά πιστεύω πολλοί λόγοι οδηγούν σε αυτό: Η τεχνοφοβία του Έλληνα: οτιδήποτε ηλεκτρονικό συνδέεται αμέσως με φακέλωμα, παρακολούθηση, ανάκριση, αντίχριστο. Μόνο τα σχόλια που ανεβαίνουν στο forum να παρακολουθήσει κανείς καταλαβαίνει. Η προσκόληση του ότι πληροφορική==hardware specs και επιδόσεις: αυτό έχει οδηγήσει σε παντελή έλλειψη καινοτομίας και εφαρμογών. Η 3βάθμια εκπαίδευση που επιμένει στο να βγάζει θεωρητικούς και στυγνούς πληροφορικούς, αντί να ενσωματώσει την πληροφορική και σε άλλες επιστήμες. Ο πληθυσμός που γερνάει και θεωρείται ξεγραμένος: όλα τα καινοτόμα project σταματούν στη γιαγιά του χωριού που δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα άλλο (σημειώνω πως οι γιαγιάδες μας είδαν από ταχυδρομικά περιστέρια, σταθερά τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, κάρτες ανάληψης, κτλ.) Το θεσμικό πλαίσιο: πληροφορικός είναι μόνο ο μηχανικός ΤΕΕ (γελάνε και τα πατώματα/μπαλκόνια), με αποτέλεσμα μηδενικά εργασιακά δικαιώματα για αποφοίτους πληροφορικής Η δημόσια διοίκηση που απαρτίζεται από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι παει να πει εφαρμογή Το σύνδρομο της κατσίκας του γείτονα και ο οπαδισμός (10000 σχόλια καθημερινά για το ios vs android, 5 σχόλια με ουσιαστικές προτάσεις ψηφιακής ευκολίας). Μακριά από οποιαδήποτε πολιτική/θρησκευτική/ιστορική σχέση, το παράδειγμα του Ισραήλ πρέπει να μας γίνει οδηγός. Μια χώρα σε χειρότερη οικονομική κατάσταση πριν 35 χρόνια, έβαλε εθνικό σχέδιο να γίνει η πρώτη παγκόσμια δύναμη στις εφαρμογές πληροφορικής: σήμερα μπορεί να δει κανείς 60ρηδες να χρησιμοποιούν το smartphone τους για να κλείσουν θέση πάργκινκ στο κέντρο της πόλης, 18χρονους φοιτητές που παρουσιάζουν τις υλοποιήσεις τους σε επενδυτές μέσα στο πανεπιστήμιό τους, sensor-networks για επίβλεψη καλλιεργειών σε χωράφια (σε μια χώρα που δεν έχει νερό!) και δεν χρειάζεται να μιλήσω για αμυντικές/στρατιωτικές εφαρμογές ή cyber security. Το οικονομικό αποτέλεσμα τους δικαιώνει, όπως και η παρουσία όλων των εταιρειών κολοσσών στη συγκεκριμένη χώρα με πολύ υψηλούς μισθούς (και 3% ανεργία). Σε εμάς δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο εθνικό σχέδιο. 7
Fulgore Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Προσωπικά πιστεύω πολλοί λόγοι οδηγούν σε αυτό: Η τεχνοφοβία του Έλληνα: οτιδήποτε ηλεκτρονικό συνδέεται αμέσως με φακέλωμα, παρακολούθηση, ανάκριση, αντίχριστο. Μόνο τα σχόλια που ανεβαίνουν στο forum να παρακολουθήσει κανείς καταλαβαίνει. Η προσκόληση του ότι πληροφορική==hardware specs και επιδόσεις: αυτό έχει οδηγήσει σε παντελή έλλειψη καινοτομίας και εφαρμογών. Η 3βάθμια εκπαίδευση που επιμένει στο να βγάζει θεωρητικούς και στυγνούς πληροφορικούς, αντί να ενσωματώσει την πληροφορική και σε άλλες επιστήμες. Ο πληθυσμός που γερνάει και θεωρείται ξεγραμένος: όλα τα καινοτόμα project σταματούν στη γιαγιά του χωριού που δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα άλλο (σημειώνω πως οι γιαγιάδες μας είδαν από ταχυδρομικά περιστέρια, σταθερά τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, κάρτες ανάληψης, κτλ.) Για τον οπαδισμο σε αυτο που λες δεν μπορω να πω κατι γιατι σε ολο τον κοσμο γινεται ετσι δεν ειναι μονο σε μας. Τα παραπανω και ειδικα το πρωτο ομως οντως χτυπανε πολυ ασχημα. Εδω και για τις καρτες επρεπε να ερθουν τα capital control για να τις χρησιμοποιει παραπανω....
Kostasspil Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Η φοβια για το αγνωστο νομιζω φταιει. Για το "ξενο"
Ihavetheanswers Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 σκεψου ομως οτι σε μια προηγμενη τεχνολογικη κοινωνια ...καποιος αποφασιζει να κατεβασει εναν διακοπτη και δεν εχει ξαφνικα προσβαση πουθενα ή εχει προσβαση στα στοιχεια σου και σε "ξεβρακωνει" οποτε θελει ....καλη η τεχνολογια αλλα εξαρταται απο αυτον που την διευθυνει .....νομιζω οτι στην χωρα μας πηραμε ενα μαθημα capital controls μεσα σε ενα τεταρτο της ωρας ...ουτε νομοι ουτε συνταγμα ουτε δημοκρατια υπηρξε εκεινες τις μερες .....νομιζω ? ή εγω τα βλεπω στραβα ολα ? βλεπω ορισμενους οτι καθετι τεχνολογικο ειναι και καλα.....μονο που ξεχνανε τις παραμετρους και τα ψιλα γραμματα !!!Εξαρτάται δεν έχεις απόλυτο άδικο απλώς μην ξεχνάς ότι ένα σκάνδαλο σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα μπορεί άνετα να γκρεμίσει την αξιοπιστία μιας ιδιωτικής εταιρείας και δεν είναι στο συμφέρον της να μειωθεί π.χ. η αξία των μετοχών της. Το κράτος και τα capital controls είναι μια άλλη ιστορία. Γι' αυτό και εγώ δεν θέλω να αναγκάσω κανέναν να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικές πληρωμές αφού στην Ελλάδα έχουμε το κράτος μπαμπούλα που με το έτσι θέλω ανοίγει και κλείνει τις τράπεζες και κατηγορεί τους έξω για ότι συμβαίνει. Ίσα ίσα όμως με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορείς να πληρώνεις απ' το σπίτι σου τους λογαριασμούς και να σου μείνουν και τα μετρητά που επιτρέπεται να σηκώσεις (ειδικά τις πρώτες μέρες των CC που ήταν πιο αυστηρά).
jim0912 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Οσο ο μεσος ελληνας,ψηφιζει ΠΑΣΟΚ,ΝΔ βλεπει τηλεοραση και χρησημοποιει το internet για να δει το τελευταιο επεισοδειο του survivor που εχασε χτες βραδυ,μην περιμενετε δραματικες αλλαγες και πολυ συντομα 1
jim0912 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Οσο ο μεσος ελληνας,ψηφιζει ΠΑΣΟΚ,ΝΔ βλεπει τηλεοραση και χρησημοποιει το internet για να δει το τελευταιο επεισοδειο του survivor που εχασε χτες βραδυ,μην περιμενετε δραματικες αλλαγες και πολυ συντομα 1
Ihavetheanswers Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Οσο ο μεσος ελληνας,ψηφιζει ΠΑΣΟΚ,ΝΔ βλεπει τηλεοραση και χρησημοποιει το internet για να δει το τελευταιο επεισοδειο του survivor που εχασε χτες βραδυ,μην περιμενετε δραματικες αλλαγες και πολυ συντομα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε στην κυβέρνηση; 1
nio15 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 ποιος εχει τον ΟΤΕ ?? γιατι αλλα λογια να αγαπιομαστε ....ιδιωτικη πρωτοβουλια λεγανε.....που ειναι ??? μενω κερατσινι με ταχυτητα οχι πανω απο 7 mbps ,χωρις υποστηριξη vdsl εν ετη 2017 ...και ο οτε ξυριζεται ...νομιζα οτι το κερατσινι ειναι στο λεκανοπεδιο αττικης και οχι στον εβρο ....μαλλον φταιω εγω που δεν εχω δεξιοτητες στο διαδικτυο επειδη δεν αγορασα σπιτι στην φιλοθεη για να εχω VDSL .....εδω ο κεντρικος αγωγος φυσικου αεριου περναει απο σαλαμινα και ενω η σαλαμινα δεν εχει φυσικο αεριο ακομα ,εχει η Ν.Σμυρνη !!!! Αυτα μονο στην ελλαδα ....κατηγοριοποιησεις περιοχων....η πλεμπα και οι λορδοι !!! Κερατσινι??? Εγω ειμαι στο κεντρο της Αθηνας, στην Λεωφορο Αλεξανδρας. Διπλα απο εφετειο αθηνων, δικαστηρια κλπ κλπ και απο τα 24mbps πιανω 12, και οσο για την υποστηριξη vdsl αστο καλυτερα να μην το συζητησουμε... Και ολα αυτα εν ετη 2017...!!!! Ευγε!!!!!
georgetsl Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Η φοβια για το αγνωστο νομιζω φταιει. Για το "ξενο" Φταίει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομοθετικο πλαίσιο για τίποτα... Οι νόμοι λειτουργούν επιλεκτικά και κατ'εξαιρεση.... Στην δύση όλοι έχουν την ίδια αντιμετώπιση, στην Ελλάδα είσαι ο ρουβας και χρωστάς; Είσαι Θεός.... Είσαι ο Γιώργος από το κερατσινι(εγώ δηλαδή) και χρωστάω; Πάρε μια κατάσχεση λογαριασμού για να μάθεις..... Με τέτοια χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατόν να πάει κάτι σωστά; Για το ξένο που λες μια χαρά το υιοθετουμε όταν πάμε στο εξωτερικό.... Στην χώρα μας όμως επιλέγουμε το μπάχαλο. Ξέρω άτομα που μένουν και εργάζονται εξωτερικό μόνιμα, λένε για τα καλά της χώρας που μένουν. Πες μου λοιπόν όταν έρχονται Ελλάδα για διακοπές,γιατί ξαναγινονται καφροι για 15μέρες; Δε φταίει καμία ξενοφοβια, φταίει η κουλτούρα, και οι πολιτικοί που έχουμε δυστυχώς με τέτοια κουλτούρα, μόνο φόβο προκαλούν.... Βέβαια ο πολίτης ψηφίζει κυβερνήσεις,άρα δεν υπάρχει σωτηρία στο χώρα μου.... Αν και ξεφύγαμε από το θέμα, η κατάσταση έτσι είναι.... Λες και εάν μάθει ο ελληνας το Web banking, θα αλλάξει κάτι...ψιλά γράμματα. Λύσεις υπάρχουν απλά το μπάχαλο βολεύει αρκετούς, ακόμα και αυτοι που ασχολούνται με υψηλή τεχνολογία δεν έχουν καλύτερη κουλτούρα από τον αμορφωτο κρητικό βοσκό, στην καθημερινοτητα τους.
jmirko15 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Η τεχνοφοβία του Έλληνα: οτιδήποτε ηλεκτρονικό συνδέεται αμέσως με φακέλωμα, παρακολούθηση, ανάκριση, αντίχριστο. Μόνο τα σχόλια που ανεβαίνουν στο forum να παρακολουθήσει κανείς καταλαβαίνει. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αμφισβητεί κάποιες "εξελίξεις"/"εργαλεία" (τα οποία ας λέει ο καθένας ότι θέλει το φακέλωμα/παρακολούθηση γίνεται και πλέον υπάρχουν και στοιχεία ασχέτως που αποφασίζουν μερικοί να κλείνουν τα αυτιά τους και να φωνάζουν τα δικά τους) πρέπει να θεωρείται τεχνοφοβικός.
koeltzakoatl Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αμφισβητεί κάποιες "εξελίξεις"/"εργαλεία" (τα οποία ας λέει ο καθένας ότι θέλει το φακέλωμα/παρακολούθηση γίνεται και πλέον υπάρχουν και στοιχεία ασχέτως που αποφασίζουν μερικοί να κλείνουν τα αυτιά τους και να φωνάζουν τα δικά τους) πρέπει να θεωρείται τεχνοφοβικός. εγώ δεν έκανα αυτό το συλλογισμό: το να αμφισβητεί κάποιος είναι πολύ λογικό. Το κράξιμο και ο μηδενισμός (πολλές φορές στα όρια του...βανδαλισμού, π.χ. ακυρωτικά ηλεκτρονικών εισητηρίων) είναι τεχνοφοβία, κατά την προσωπική μου άποψη. Θα περίμενα κάτι που γενικά λείπει, π.χ. εποικοδομητικές προτάσεις για το πώς αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει, να γίνει καλύτερο, απλούστερο ή πιο σύνθετο, πιο φιλικό στο χρήστη, κτλ. 1
jmirko15 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2017 εγώ δεν έκανα αυτό το συλλογισμό: το να αμφισβητεί κάποιος είναι πολύ λογικό. Το κράξιμο και ο μηδενισμός (πολλές φορές στα όρια του...βανδαλισμού, π.χ. ακυρωτικά ηλεκτρονικών εισητηρίων) είναι τεχνοφοβία, κατά την προσωπική μου άποψη. Θα περίμενα κάτι που γενικά λείπει, π.χ. εποικοδομητικές προτάσεις για το πώς αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει, να γίνει καλύτερο, απλούστερο ή πιο σύνθετο, πιο φιλικό στο χρήστη, κτλ. Καλά ναι ο βανδαλισμός δημόσιας περιουσίας είναι extreme και για εμένα προσωπικά a huge no (αν και δεν μένω Αθήνα και μόνο από τα λίγα που διάβασα ότι ξέρω, πχ δεν ξέρω άμα έχουν θέμα που πρέπει πλέον να πληρώνουν (ΛοΛ) ή αν αλλού είναι το πρόβλημα) το κράξιμο δεν με πειράζει τόσο εφόσον έρχεται μαζί με προτάσεις όπως λες και εσύ.
Chaos KinG Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Ολοι οι παροχοι δινουν το upload με το σταγονομετρο 24αρα συνδεση με 1upload γελανε και πετρες. Ο ΟΤΕ στην 50αρα δινει 5 ! Ο χριστος και η μανα του. Οι ταχυτητες στο upload εν ετη 2017 θα επρεπε να ξεκινανε απο 10 στην 24αρα.HCN παιδια οσοι ειστε θεσσαλονικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα