philos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα παιδιά! Έχω ένα SFF PC με i7 2600 και onboard γραφικά, Windows 10 και εγκατεστημένο K-Lite Codec Pack Standard και ως players χρησιμοποιώ μόνο Windows Media Player (τον κανονικό και τον classic), που δεν με ενδιαφέρει να τους αλλάξω. Το πρόβλημα: όταν αναπαράγω βίντεο, τα χρώματα είναι κάπως έντονα με αποτέλεσμα να χάνεται η ευκρίνεια του βίντεο. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω, αλλά χάνονται λεπτομέρειες (σαν να είναι πιο "θερμά" τα χρώματα). Το πρόβλημα ΔΕΝ εμφανίζεται αν: - αναπαράγω βίντεο στο YouTube μέσω browser (χρησιμοποιώ Firefox) ή - ανοίξω τα βίντεο με τον Firefox (ο οποίος τα αναπαράγει με τον ενσωματωμένο - νομίζω HTML 5 - player του) Οπότε το πρόβλημα δεν είναι στην κάρτα γραφικών, αλλά σε κάποια ρύθμιση που δεν γνωρίζω που να αφορά τους players. Καμιά ιδέα;
saxos55 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δοκίμασε: Codec Tweak Tool Configuration > DirectShow Filters LAV Video Decoder Στο Output Formats κάνε untick το YV12 Also: Οπότε το πρόβλημα δεν είναι στην κάρτα γραφικών, αλλά σε κάποια ρύθμιση που δεν γνωρίζω που να αφορά τους players. Μήπως η ερώτηση είναι σε λάθος section; 1
philos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Thanks για την απάντηση!! Δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι.
saxos55 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Να υποθέσω έχεις ήδη τους τελευταίους drivers για τα ενσωματωμένα γραφικά; https://downloadcenter.intel.com/product/52213/Intel-Core-i7-2600-Processor-8M-Cache-up-to-3-80-GHz-
philos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Ναι τους έχω. Βασικά τους είχαν εγκαταστήσει αυτόματα τα Windows 10, αλλά κατέβασα κι αυτούς στο link που έδωσες και τους εγκατέστησα (με σημείωση από το σύστημα ότι είναι πιο προηγούμενη έκδοση). Το πρόβλημα συνεχίζεται. Ας πούμε ότι ο φωτισμός φαίνεται πιο "πορτοκαλοκίτρινος" στα βίντεο που παίζουν με players, πρόβλημα που δεν υπάρχει αν ανοίξω το βίντεο με Firefox. Επειδή πριν καιρό δούλευα σε άλλο PC, ξέρω πως είναι τα σωστά χρώματα (εξ ου και το συμπέρασμα ότι ο Firefox αναπαράγει σωστά τα χρώματα των βίντεο).
grab Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 αυτό μάλλον έχει να κάνει με τα codec που έχεις βάλει, ή έχεις αλλάξει κατά λάθος κάποια ρύθμιση ή έχει κάποιο πρόβλημα ο codec πάντως τώρα πια δεν χρησιμοποιούμε codec packs γιατί έχει βγει o media player classic home cinema που είναι σαν το media player classic (όχι windows media player) που έχεις αλλά ολοκληρωμένος και έτοιμος: https://mpc-hc.org/ αλλά αν θες να ψάξεις το πρόβλημα με το codec pack πήγαινε στην ενότητα audio/video του insomnia γιατί εκεί θα ξέρουν το θέμα
micos000 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Αυτό που λέει ο grab. Απεγκατέστησε τους klite και βάλε μόνο το mpchc καθαρό.
vste Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Αυτο μου το εκανε σε NUC που ειχα με τις ταινιες και το MP-HC. Η λυση σε εμενα ηταν να μπω στις ρευθμισεις της Intel και να αλλαξω τα video settings σε application controlled. Ειχε σαν default ρυθμισεις να κανει "βελτιστοποιηση" η gpu και εσκιζε χρωματα/gamma κα. Μετα εφτιαξε.
philos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Απεγκατέστησα το K-lite και έβαλα https://mpc-hc.org/ αλλά το ίδιο αποτέλεσμα! Thanks vste, αυτό ήταν τελικά! Άλλαξα στον Πίνακα Ελέγχου των Intel graphics > Πολυμέσα > Εμπλουτισμός Χρώματος > Διόρθωση τυπικού χρώματος >>>> Ρυθμίσεις εφαρμογής... και όλα ok. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα