Perris Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2004 Ο υπολογιστής τρέχει windows 2000 server και έχει motherboard intel D865GBFL με την ενσωματωμένη κάρτα δικτύου. Πήρα μια PCMCIA κάρτα δικτύου για το laptop και τα σύνδεσα όλα. Το laptop τρέχει windows 98se. Την βρήκε ωραία και καλά την κάρτα με τη βοήθεια της συνοδευτικής δισκέττας. Το πρόβλημα είναι ότι σύνδεση μεταξύ των δύο δεν έχει γίνει... Όσο και αν προσπάθησα Δεν ξέρω γενικώς από δίκτυα. Πάντως έχω βάλει το laptop να κάνει logon σε domain Workgroup. Στο laptop όταν κοιτάω τι περιλαμβάνει το δίκτυο βλέπω μόνο το ίδιο το laptop (στην αρχή ούτε αυτό έβλεπα..). Στο PC δεν βλέπω ούτε το ίδιο... Έχετε καμιά ιδέα τι πρέπει να πειράξω για να διορθωθεί; PS: Έχω ενεργοποιήσει ό,τι έχει σχέση με share resources.. Επίσης ό,τι έλεγε στο troubleshooting των win98 τα κοίταξα και δε βοηθήσαν..Όταν κάνω logon στο laptop, δεν βρίσκει καν δίκτυο... Επίσης, στο PC με τα win2000 server, επιμένει να μου λέει ότι network cable unplugged και το εικονίδιο δίπλα στο ρολόι να είναι με το κόκκινο x... Μάλλον κάτι στο PC αυτό φταίει, αλλά δεν ξέρω τι...
bill Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2004 Καταρχήν για 2 υπολογιστές απαιτούνται τα εξής: ενα όνομα υπολογιστή (computer name) για το καθένα και ενα workgroup name το οποίο πρέπει να είναι ίδιο σε όλους τους υπολογιστές του τοπικού δικτύου(LAN) Για να δώσεις αυτά τα στοιχεία σε win98 κάνεις δεξί κλικ το εικονίδιο Περιοχή Δικτύου στην επιφάνεια εργασίας ή στον πινακα ελέγχου.Στην καρτέλα αναγνώριση δίνεις τα απαιτούμενα. Στα ΧΡ κάνει δεξί κλικ στον υπολογιστή και ιδιότητες.Κάπου λέει αναγνωριστικό δικτύου ,δεν θυμάμαι καλά. Ψάξε λίγο ,δες τί ρυθμίσεις έχεις και πεσ μου να σου πώ λεπτομέρειες αύριο. Α,κάτι βασικό. το καλώδιο είναι cross ?
Perris Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2004 Αυτά για την αναγνώριση δικτύου τα χω κάνει. Έχω μοναδικό όνομα για τον κάθε υπολογιστή και workgroup έχω δηλώσει και στους δύο "workgroup" (αυτό είχε από default και δεν το άλλαξα). Όσο για το καλώδιο δεν έχω ιδέα τι είναι το cross Αν βοηθάει είναι αυτό το χοντρό καλώδιο που χρησιμοποιείται και στα isdn modem...
or1onas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2004 Optika einai idio (8pins) me to idsn kalwdio alla to cat5 crossover pou leme einai kalwdio me antestrammena eswterika ta kalwdia tou send/receive, wste na mporeis na syndeseis dyo h/y apeu8eias. Ta apla kalwdia diktyou exoun ta kalwdia tous 1 pros 1 opote an epairnes ena tetoio kalwdio k enwnes ta 2 pc, 8a epefte to 'send' tou enos sto 'send' tou allou k to 'receive' antistoixa...opote tzifos... [crossover kalwdio - paizei ok] R------\ /------R S------/ \------S [aplo kalwdio - den paizei...] R--------------R S--------------S
Perris Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2004 Opote den borw na katalavw ti kalwdio exw? Na paw na agorasw kana kainourgio na 3eberdevw? Poli pithano na ftaiei auto... Giati otan agorasa thn karta diktyou gia to laptop den eixe kalwdio mesa, opote xrhsimopoihsa ena kalwdio pou eixe erthei paketo me to pc (otan to eixa agorasei...). Auto to kalwdio borei na htan eite gia to isdn modem eite gia thn karta diktyou.
raider Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2004 αν εχεις εγκατεστημενο καποιο firewall κλειστο γιατι μπορει να σου δημιουργει προβλημα.
or1onas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Gia sigouria phgaine k agorase ena utp cat5 crossover (h apla pes ena kalwdio diktyou crossover)
Perris Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2004 Ok eyxaristw... Molis to valw tha enimerwsw
Perris Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2004 Λοιπόν έχουμε και λέμε! Πήρα καλώδιο crossover (καμία σχέση με το προηγούμενο προφανώς...χεχε). Σύνδεση είδα... άλλο computer στη σύνδεση δεν είδα Ανοίγω πρώτα το pc με τα win2000 server. Ανοίγω μετά το laptop και βλέπω λίγο ...αχνό φως! Και καλά μου λέει (στο pc) ότι συνδέθηκε κάτι στα 100 Mbps. Φορτώνουν εντελώς τα win98 στο laptop και μου βγάζει το μήνυμα για logon στο workgroup, αλλά αρνείται να μπει. Στο network neighborhood στο μεν pc δε μου βγάζει τίποτα, στο δε laptop μου βγάζει μόνο τον εαυτό του. Πρέπει κάτι άλλο να κάνω; Τι έχω ξεχάσει; Ο άσχετος με τα δίκτυα...
dimitris__ Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2004 Πρέπει να ορίσεις ΙΡ διευθύνσεις (IP) και subnet mask (SM) στο κάθε PC χωριστά. Στο TCP/IP properties αντί για "obtain an IP address automatically" βάλε εσύ μια manually. Στο ένα βάλε ΙΡ 10.0.0.1 με SM 255.0.0.0 και στο άλλο 10.0.0.2 με την ίδια SM.
Perris Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Varethika pleon na asxoloumai me to diktyo! Den thelei o enas ypologisths na dei ton allon Pio eukolo htan palia pou apla evaza to kalwdiakh ths parallhlhs me smartdrv kai ola leitourgousan
Perris Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Gia allh mia fora prospathw na sindesw tous erhmous tous ypologistes alla tzifos... H karta diktyou tou laptop pou eixa agorasei sigoura doulevei giati th dokimasa sto politexneio. Dokimazontas loipon pali na sindesw win2000 server me win98se de ginetai tipota. kanw ping IP adress apo ta win2000 kai to vlepei to laptop! Kanw ping apo ta win98se kai de vlepei thn tyfla tou! (Sta properties tou network ta xw rithmisei ola... ip, subnet, workgroup...) Kamia idea kaneis??
androu Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Εαν έχεις στον ένα υπολογιστή το δίσκο NTFS και τον άλλο fat32 ίσως να υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας. Βάλε στον ένα Ip 10.0.0.1 και στον άλλο 10,0,0,2 επίσης επειδή είπες ότι άφησες το workgroup default στα 2000 νομίζω ότι έχει default Mshome στα 98 δεν πρέπει να είναι αυτό.
tsakonas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Xanakane aptin arxi new connection giati mallon exeis blexei to domain me to workgroup. Den katalavebw pou les oti to 2o pc to kaneis login sto domain workgroup. den exw asxolithei me ta 98 alla den nomizw na sou zitaei login sto workgroup..afto mono sta domain...opote kane neo workgroup kai allaxe to onoma vale to idio kai sta dio....
Burner Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 http://www.cellarstoneindia.com/softcopy/softcopy_cable_connections.htm Αυτό το link θα σου πρότεινα που έχει κάτι PDFS που τα λέει με πολύ απλά λόγια και με εικόνες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.