Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Είμαι συνδρομητης Forthnet-Nova 3ple play με vdsl και όσον αφορά στη Nova έχω family pack με novasport1 και novacinema 1 στα 39.90/μήνα. Το σταθερό μου έχει μόνο δωρεάν αστικά και υπεραστικα (οχι κινητά). Το μήνα με κατι χρεωσούλες κυμαίνομαι στα 45 ευρω. Επειδή χθες για καποιο λόγο με συφίλιασε χοντρά η Nova σκέφτομαι να αλλάξω εταιρεία. Θα ήθελα λοιπον τη γνωμη σας.

Μενω Γλυφάδα και ειμαι σε καλή απόσταση απο ΚΑΦΑΟ. Με forthnet μετράω περιπου 4.5Mbps upload και 47Mbps download. Ο συχρονισμός του modem-router δειχνει 5/50. Θελω απο τη νεα εταιρεια οπωσδήποτε vdsl 5/50 και οσον αφορά στο σταθερο θελω οπωσδήποτε δωρεάν αστικα-υπεραστικά. Για τηλεόραση βλεπουμε μονο παιδικά και ντοκυμαντέρ οποτε ποδοσφαιρικα και cinema δεν με ενδιαφερουν καθόλου. Θα προτιμουσα η tv να ειναι δορυφορική γιατι δεν θελω να τρώει bandwith απο τη σύνδεση εκτος κ εαν με τη vdsl δεν υπαρχει θεμα. Τελος για τυχον συνδυασμούς με κινητη να σας πω οτι εχω cu, q και cosmocarta αλλά οχι συμβόλαιο. Το πακετο στη nova το ειχα ανανεωσει 12/15 με προμηθεια vdsl router και ισως αυτοί να θεωρούν ότι ειμαι δεσμευμενος, αλλα τους το επιστρεφω αφού δεν μου είχαν πει τίποτε στην τηλεφωνική αίτηση αναβάθμισης.

Θα ηθελα λοιπον να μου προτεινετε εταιρεια που θα με συνεφερε να κανω φορητοτητα. Εκτός και εάν πιστέυετε οτι το πακέτο μου είναι συμφέρον. Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Οι εναλλακτικές στο vdsl είναι η Wind και η Voda (αλλά η 2η μάλλον δεν δίνει από KV τον τελευταίο καιρό). Ο ΟΤΕ αποκλείεται λόγω υψηλών πακέτων, εκτός αν αυτό δεν σε απασχολεί. Έχει όμως δορυφορική τηλεόραση.

Προσωπικά, θα ζητούσα αναβάθμιση στη Nova δεδομένου ότι δίνει καλές προσφορές. 

Δημοσ.

Σε μια διερευνητικη με Voda μου ειπαν οτι φερνουν οπτικη ινα μεχρι το σπιτι μου. Αλλα δεν τους πολυεμπιστευομαι. Η Nova σκοπευει κατα το καλοκαιρι να μου κανει προσφορα. Τωρα ειναι κλαιν της εστειλα παραπονα χθες δεν εχει απαντησει και σημερα ενα mail που ζηταω αντιγραφο της συμωασης η της συνομιλιας που εκανα τον 12ο του 2015 που με αναβαθμισαν σε Vdsl. Πολυ αδιαφορια γενικα. Τοσο σιγουρους νομιζου οτι εχουν τους πελατες?

Δημοσ.

Αυτή την καραμέλα τους έχουν μάθει, αυτή λένε, όχι μόνο στη Voda αλλά στις άλλες.

Η μόνη περίπτωση με οπτική στο σπίτι σου είναι αφενός η πιλοτική της Forthnet στη Ν. Σμύρνη που απέτυχε και οι δυο προσπάθειες από Inalan στη Μεταμόρφωση και άλλη μια στη Θεσ/νικη που κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς σε λίγους όμορους δήμους.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που έκανες αναβάθμιση σε VDSL λογικά έχεις δεσμευτεί για δύο χρόνια δηλ. μέχρι 12/17. Οπότε δεν νομίζω να συμφέρει να κάνεις φορητότητα σε άλλη εταιρεία. Καλύτερα να περιμένεις να λήξει το συμβόλαιό σου και μετά να ζητήσεις ανανέωση με +12 ώρες κινητά και δωρεάν αστικά, υπεραστικά. Τώρα όπως λες η αναβάθμιση έγινε τηλεφωνικά και ίσως δεν θυμάσαι ακριβώς τη συνομιλία (περί χρόνου δέσμευσης) γι΄αυτό είναι καλύτερα να πηγαίνουμε σε κατάστημα και να παίρνουμε αντίγραφο του συμβολαίου που υπογράφουμε.

Δημοσ.

Οι εναλλακτικές στο vdsl είναι η Wind και η Voda (αλλά η 2η μάλλον δεν δίνει από KV τον τελευταίο καιρό).

Δεν ισχύει αυτό! Εχω Voda από KV του ΟΤΕ. Απλά σε κάποια φάση που τους ζάλιζα για το πότε θα μου ολοκληρώσουν τη σύνδεση μου πέταξαν ένα "πήραμε την έγκριση από τον ΟΤΕ οπότε πέρασε το επίφοβο κομμάτι". Υποθέτω ότι μπορεί να παίζει τίποτα με "ποσοστόσεις" με βάση τις συμφωνίες για από κοινό εξέλιξη του δικτύου...

Σε μια διερευνητικη με Voda μου ειπαν οτι φερνουν οπτικη ινα μεχρι το σπιτι μου. Αλλα δεν τους πολυεμπιστευομαι.

αυτό μου το πέταξε την προηγούμενη εβδομάδα και ο personal account holder για τη δουλειά, αλλά είπε ότι "προχωράνε ΓΙΑ ΝΑ..." και όχι ότι ήδη το κάνουν. Και εγώ γενικά έχω πάψει να τους παίρνω στα σοβαρά...

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό! Εχω Voda από KV του ΟΤΕ. Απλά σε κάποια φάση που τους ζάλιζα για το πότε θα μου ολοκληρώσουν τη σύνδεση μου πέταξαν ένα "πήραμε την έγκριση από τον ΟΤΕ οπότε πέρασε το επίφοβο κομμάτι". Υποθέτω ότι μπορεί να παίζει τίποτα με "ποσοστόσεις" με βάση τις συμφωνίες για από κοινό εξέλιξη του δικτύου...

Ισχύει, σε περιοχές που κάποτε έδινε (πχ, Χαλάνδρι, Βριλήσια, Φιλοθέη) τώρα δεν δίνει όπως, αντίθετα, στις ίδιες περιοχές δεν έδινε η Forthnet και τώρα άλλαξε πολιτική και δίνει.

Δημοσ.

Αυτο που και καλα δινουν vdsl οι παροχοι απο  καμπινα ...ειναι λιγο απατη...κατα μεγαλο ποσοστο ειναι οι ποσοστοσεις που υποχρεωνει πλεον τον ΟΤΕ η ΕΕΤΤ να δινει στους παροχους...οποτε παιρνεις απο dslam OTE...οπτιζη ζευξη ΟΤΕ backbone εως τους core routers ΟΤΕ ... και πληρωνεις τιμη voda !!!! Τυχεροι !!!  

• Like 1
Δημοσ.

Απάτη σε τι;

Αφού όλο το παλιό χάλκινο δίκτυο είναι του ΟΤΕ είναι επόμενο ότι είναι υποχρεωμένος να δώσει πόρτες είτε στα dslam του ΑΚ είτε στο minidslam του KV στους εναλλακτικούς που δέχονται το τιμολόγιό του.

Απόδειξη ότι μέχρι πέρυσι η Forthnet δεν είχε δεχτεί το τιμολόγιο και δεν έδινε από KV ενώ, αντίθετα,η Voda δεν δίνει σήμερα σε περιοχές που παλαιότερα έδινε η HOL.

• Like 2
Δημοσ.

Απάτη σε τι;

Αφού όλο το παλιό χάλκινο δίκτυο είναι του ΟΤΕ είναι επόμενο ότι είναι υποχρεωμένος να δώσει πόρτες είτε στα dslam του ΑΚ είτε στο minidslam του KV στους εναλλακτικούς που δέχονται το τιμολόγιό του.

Απόδειξη ότι μέχρι πέρυσι η Forthnet δεν είχε δεχτεί το τιμολόγιο και δεν έδινε από KV ενώ, αντίθετα,η Voda δεν δίνει σήμερα σε περιοχές που παλαιότερα έδινε η HOL.

Ναι αλλά εξήγησε μου το εξής παράλογο!! Εμένα που ΗΜΟΥΝ πελατης Hol / Vodafone μου έκαναν αναβάθμιση σε VDSL... και με σύνδεση σε KV της γειτονιάς. Σε ΝΕΟΥΣ πελάτες ΔΕΝ δίνει διαθεσιμότητα για τη διεύθυνση μου! Αυτό πως γίνεται; 

Ρωτάω γιατί και στην πορεία της "αναβάθμισης" είχαμε μερικές συζητήσεις στα "γαλλικά" μιας και μου έκαναν αίτημα, αλλά ο ένας στη Voda το έβλεπε να τρέχει, και ο άλλος απορρούσε πως γινόταν να υπάρχει μιας και δεν έβλεπε διαθεσιμότητα για εμένα! (γενικά περάσαμε ένα ωραίο 10ήμερο μέσα στα υπαρξιακά προβλήματα τύπου, ξέρουμε δεν ξέρουμε τι έχουμε, ξέρουμε δεν ξέρουμε από που  το έχουμε, ξέρουμε δεν ξέρουμε τι ακριβώς πουλάμε και με τι πραγματικές ταχύτητες... γίνεται αλλαγή της γραμμής αλλά δεν ενημερώνουμε... αλλά δίνουμε κωδικούς στον πελάτη όταν καλεί... αλλά και πάλι 2 μέρες μετά του στέλνουμε sms ότι πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση - ανεξάρτητα από το ότι ο πελάτης το έχει ήδη να τρέχει σαν υπηρεσία... !!!!)

Δημοσ.

Για να σου απαντήσω, δεν φτάνει η περιγραφή που δίνεις.

Δεν γράφεις αν έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο ου ΟΤΕ στην περιοχή σου, δηλαδή αν υπάρχουν νέες καμπίνες, ποια είναι η απόσταση που βρίσκεσαι από το ΑΚ κλπ.

Δημοσ.

Για να σου απαντήσω, δεν φτάνει η περιγραφή που δίνεις.

Δεν γράφεις αν έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο ου ΟΤΕ στην περιοχή σου, δηλαδή αν υπάρχουν νέες καμπίνες, ποια είναι η απόσταση που βρίσκεσαι από το ΑΚ κλπ.

Επιλογή από το Α/Κ δεν υπήρχε γιατί μιλάμε για απόσταση 2χλμ μέσες άκρες (24άρι attenuation η ευρύτερη περιοχή σε ADSL). Τα νέα KV έχουν απλωθεί σε κάθε τετράγωνο σχεδόν εδώ και περίπου 3~4 μήνες (ηλεκτροδοτημένα και σε λειτουργία εννοώ)

Επίσης, το αστείο της όλης υπόθεσης ότι το myvodafone app στο κινητό, είχε επιλογή και έτρεχε remote speedtest στη γραμμή σταθερής, αλλά πλέον με το που πήγα στο VDSL μου λέει ότι δεν βρίσκει σύνδεση χαχαχα. Βγάζει απόσταση με βάση την POTS σύνδεση του τηλεφώνου, αλλά επιμένει ότι δεν έχω internet :P :P :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...