Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

FYI, προσπαθηστε να φιλτραρετε οτι διαβαζετε, συμπεριλαμβανομενου και του post μου.

Παραδειγμα:

^το οποιο ειναι παπαριες.

Kατα τ'αλλα πολλα απο τα περιεχομενα του partial leak, ειναι legit.

Όλα τα παραπάνω όμως, εφόσον είναι closed source, άνετα μπορούν να έχουν παραθυράκια. Ίσως αυτό εννοεί.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Όλα τα παραπάνω όμως, εφόσον είναι closed source, άνετα μπορούν να έχουν παραθυράκια. Ίσως αυτό εννοεί.

Νope.

Αυτο που εννοει και η διατυπωση ειναι τραγικη/clickbait, ειναι πως παιζουν exploits για μια σειρα τηλεφωνων και εφοσον εχουν παρει τον ελεγχο τους με αυτα, μετα μπορουν να διαβασουν τα παντα απο Signal, WhatsApp, You-Name-It.

Το οποιο δεν εχει καμια μα καμια σχεση με το "can bypass encryption" οπως το αναφερουν. Kοινως, μπορουν να διαβασουν τα μηνυματα οταν στο τηλεφωνο υπαρχει ενας keylogger ή εχουν ηδη προσβαση σε αυτο. Νo shit Sherlock δηλαδη.

• Like 6
Δημοσ.

Νope.

Αυτο που εννοει και η διατυπωση ειναι τραγικη/clickbait, ειναι πως παιζουν exploits για μια σειρα τηλεφωνων και εφοσον εχουν παρει τον ελεγχο τους με αυτα, μετα μπορουν να διαβασουν τα παντα απο Signal, WhatsApp, You-Name-It.

Το οποιο δεν εχει καμια μα καμια σχεση με το "can bypass encryption" οπως το αναφερουν. Kοινως, μπορουν να διαβασουν τα μηνυματα οταν στο τηλεφωνο υπαρχει ενας keylogger ή εχουν ηδη προσβαση σε αυτο. Νo shit Sherlock δηλαδη.

πως εισαι τοσο σιγουρος? Δεν ειμαι ειδικος αλλα φανταζομαι να σπασουν το encryption δεν γινεται να ειναι 100% αδυνατον

• Moderators
Δημοσ.

πως εισαι τοσο σιγουρος? Δεν ειμαι ειδικος αλλα φανταζομαι να σπασουν το encryption δεν γινεται να ειναι 100% αδυνατον

Μαθηματικα και κρυπτογραφια.

Eπισης, για προσπαθησε να σκεφτεις λιγο παραπανω:

Εαν μπορουν "να σπασουν το encryption" οπως λες, ποιος ο λογος να βρουν bugs, να αναπτυξουν exploits και να τα τρεξουν στις συσκευες-στοχους προκειμενου να καταφερουν να ελεγξουν ενα καρο τηλεφωνα για να μπορουν μετα να διαβασουν τα μηνυματα του Signal, WhatsApp, Οτιδηποτε? Ειναι κομματακι αχρηστη η ολη αλυσιδα, δεν ειναι?

Ή μηπως απλα δεν παιζει αλλος τροπος?

Btw, οσοι εχετε ορεξη για θεωριες συνωμοσιας(?), δειτε λιγο την μεγαλυτερη εικονα, τις σχεσεις που εχει αναπτυξει(?) ο Assange με τον Trump και το ολο, κοινο τους timeline, προεκλογικα μεχρι το σημερινο leak. 

• Like 4
Δημοσ.

το 100% δεν υπάρχει ως ποσοστό στην ασφάλεια, είτε μιλάμε για φυσική είτε για ψηφιακή...

αλλά για να σου δώσω μια αναλογία με το φυσικό κόσμο, σκέψου το, σα να επιχειρείς να ληστέψεις χρηματαποστολή, έχοντας ως μόνο εργαλείο/όπλο μια οδοντογλυφίδα (more or less)...

επειδή δυσκολεύομαι να διατυπώσω μια συνεπτυγμένη σειρά προτάσεων η οποία θα σε πείσει πέραν κάθε αμφιβολίας γ αυτό που σου γράφω, εάν έχεις γνώσεις μαθηματικών μπορείς και μόνος σου να επιβεβαιώσεις αυτά που σου γράφω...

μπορείς να απευθυνθείς στο θείο google προτείνοντας να ξεκινήσεις από τα εξής:

α) συμμετρική κρυπτογράφηση

β) ασύμμετρη κρυπτογράφηση (κρυπτογραφία δημοσίου κλειδιού)

γ) αλγόριθμοι κρυπτογράφησης (εδώ θες μαθηματικά κάποιου επιπέδου για να μείνεις σε επαφή)

Δημοσ.

Δεν λεω οτι ειναι ευκολο ουτε υποστηριζω οτι 100% μπορουν να το κανουν. Απο την αλλη ομως  μαζευουν τα καλυτερα μυαλα του κοσμου με απεριοριστο budget  και τεχνολογια που πιθανως δεν ειναι διαθεσιμη. Οποτε μπορει για μενα ή εσενα να ειναι αδυνατον αλλα αυτοι να εχουν βρει τροπο.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν λεω οτι ειναι ευκολο ουτε υποστηριζω οτι 100% μπορουν να το κανουν. Απο την αλλη ομως  μαζευουν τα καλυτερα μυαλα του κοσμου με απεριοριστο budget  και τεχνολογια που πιθανως δεν ειναι διαθεσιμη. Οποτε μπορει για μενα ή εσενα να ειναι αδυνατον αλλα αυτοι να εχουν βρει τροπο.

Right.

Το ωραιο ειναι πως απ οτι φαινεται μονο υποθεσεις κανεις, σιγουρα δεν γνωριζεις επι του θεματος, απ οτι βλεπω δεν εκανες τον κοπο ουτε καν να αναλυσεις λιγο εστω μια απο τις 2 απαντησεις που πηρες και για καποιο λογο περιμενεις να σου αποδειξει καποιος οτι οντως παιζει να ανοιξεις το καλυτερο χρηματοκιβωτιο του κοσμου με μια οδοντογλυφιδα  (..για να χρησιμοποιησω το πολυ ωραιο παραδειγμα του mrkokaney)

Τα καλυτερα μυαλα στον κοσμο με απειρο bugdet και εξωγηινη τεχνολογια λοιπον, ναι, μπορουν να κανουν τα παντα. Συμφωνουμε.

Cheers to that.

• Like 1
Δημοσ.

Right.

Το ωραιο ειναι πως απ οτι φαινεται μονο υποθεσεις κανεις, σιγουρα δεν γνωριζεις επι του θεματος, απ οτι βλεπω δεν εκανες τον κοπο ουτε καν να αναλυσεις λιγο εστω μια απο τις 2 απαντησεις που πηρες και για καποιο λογο περιμενεις να σου αποδειξει καποιος οτι οντως παιζει να ανοιξεις το καλυτερο χρηματοκιβωτιο του κοσμου με μια οδοντογλυφιδα  (..για να χρησιμοποιησω το πολυ ωραιο παραδειγμα του mrkokaney)

Τα καλυτερα μυαλα στον κοσμο με απειρο bugdet και εξωγηινη τεχνολογια λοιπον, ναι, μπορουν να κανουν τα παντα. Συμφωνουμε.

Cheers to that.

οτι να ναι

• Like 1
Δημοσ.

Μην φοβάσαι και αυτά το γνωρίζουν πια με έναν υπολογιστή αγκαλιά γεννήθηκαν.

Το θέμα είναι λύση στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει για να μην το κουράζουμε αδίκως.

Όποιος θέλει χρησιμοποιεί την τεχνολογία και δέχεται και τις συνέπειες και όποιος δεν θέλει πετάει τα πάντα από το μπαλκόνι και ζει βλέποντας μόνο TV .

Όχι, υπάρχει και η άλλη επιλογή. Αντιδράς στο γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να σε παρακολουθήσουν και δεν το αποδέχεσαι σαν πρόβατο επί σφαγή, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διαφυλάξεις την ιδιωτικότητά σου. Επίσης, το ότι ξέρεις να χρησιμοποιείς έναν υπολογιστή δεν σημαίνει ότι είσαι και υποψιασμένος στους κινδύνους που κρύβει. Τα πιτσιρίκια και οι περισσότεροι χρήστες μόνο τα βασικά γνωρίζουν.

Πέταξέ τα αν θες, σεβαστή η επιλογή σου. Προσωπικά προτιμώ να ξέρει η CIA πόσες τρίχες έχει η κωλοτρυπίδα μου από το να ζώ 200 χρόνια πίσω.

Σωστά, αδερφέ. Ποιος ασχολείται τώρα με ανοησίες τύπου ιδιωτικότητα, ελευθερία, ανωνυμία κτλ. Πάνω απ' όλα η τεχνολογία. 

Το οποιο δεν το λες και ζορισμα εν τελη. Το ακριβως αναποδο για την ακριβεια, major fuck up απο μεριας Comodo ηταν αυτο.

Οπως επισης και το bypass των παντων ελεω της εμπιστοσυνης που ειχε σε οτιδηποτε ετρεχε με system privileges. 

Ναι, απλά ήθελα να σου πω ότι ακόμη για hackers της CIA το Comodo ήταν παλούκι στο "σπάσιμό" του. Βέβαια, την έπαθε στην έκδοση 6.x.x αφού άφηνε οτιδήποτε είχε όνομα SYSTEM ανεξέλεγκτο. Δεν ξέρω τι παίζει στην έκδοση που είναι τώρα. Ελπίζω να το διόρθωσαν... 
  • Like 3
Δημοσ.

Τα applications αυτά κάθε αυτά δεν έσπασαν,δεν ισχύει το ίδιο για τα OS.Ποιές εκδόσεις δεν γνωρίζω αλλά λογικά θα μάθουμε στην πορεία.

classifieds-297258-0-54659900-1488931635_thumb.jpg

Δημοσ.

τώρα μπαίνω στο τρυπάκι να απαντώ σε ανυπόστατα ότι να'ναι πράγματα, αλλά τέσπα...

η τεχνολογία που δεν είναι διαθέσιμη, δεν υφίσταται...

η CIA και η NSA στα "υπεργαλαξιακά" supercomputers τους χρησιμοποιούν τα ίδια ολοκληρωμένα της Intel/AMD/Nvidia τα οποία έχεις και εσύ στο κουτί σου, έχουν ίδια αρχιτεκτονική(aka "έχουν τα ίδια σετ εντολών"), η μόνη διαφορά είναι πως εσύ έχεις ένα, αυτοί έχουν χιλιάδες...

επειδή βλέπω πως η αποδεικτική ισχύς των μαθηματικών δε σου αρκεί, ας χρησιμοποιήσω ένα υπεραπλουστευμένο παράδειγμα

βάλε λοιπόν στο μυαλό σου πως ένα πρόβλημα μπορεί να χρειάζεται με την υπολογιστική ισχύ του υπολογιστή σου, μέγιστο 100.000.000 χρόνια για να επιλυθεί, άρα αν χτυπήσεις τη λύση στη μέση θες μόλις 50.000.000 έτη...

αν αυτό το νούμερο το διαιρέσεις με το 500.000 που έστω οτι αντιστοιχεί στην πολλαπλάσια επεξεργαστική ισχύ που έχει στη διάθεσή της η CIA παίρνεις το νούμερο σε έτη (100) που χρειάζεται για να "σπάσει η κρυπτογραφία"...

οτι να ναι

cool story brah

Δημοσ.

Βασικά αν δεν θες να παιδευτείς με το γιατί δεν γίνεται να έσπασε η κρυπτογράφηση, μπορείς απλά να δεις ξανά αυτο που είπε ο Gi0 απο την αρχή, οτι δεν εννοούσαν αυτό που έγραψαν. Απο το link του εν λόγω tweet λοιπόν:

"These techniques permit the CIA to bypass the encryption of WhatsApp, Signal, Telegram, Wiebo, Confide and Cloackman by hacking the "smart" phones that they run on and collecting audio and message traffic before encryption is applied."

Τουτέστιν λένε bypass encyption όταν έχουν βάλει μέσα keyloggers/spyware κτλ. Σαν να λέω κρυφοκοιτάω τον διπλαό μου τι γράφει στο whatsapp άρα έσπασα την κρυπτογράφηση. Χοντρό clickbait όμως.

Δημοσ.

τώρα μπαίνω στο τρυπάκι να απαντώ σε ανυπόστατα ότι να'ναι πράγματα, αλλά τέσπα...

η τεχνολογία που δεν είναι διαθέσιμη, δεν υφίσταται...

η CIA και η NSA στα "υπεργαλαξιακά" supercomputers τους χρησιμοποιούν τα ίδια ολοκληρωμένα της Intel/AMD/Nvidia τα οποία έχεις και εσύ στο κουτί σου, έχουν ίδια αρχιτεκτονική(aka "έχουν τα ίδια σετ εντολών"), η μόνη διαφορά είναι πως εσύ έχεις ένα, αυτοί έχουν χιλιάδες...

επειδή βλέπω πως η αποδεικτική ισχύς των μαθηματικών δε σου αρκεί, ας χρησιμοποιήσω ένα υπεραπλουστευμένο παράδειγμα

βάλε λοιπόν στο μυαλό σου πως ένα πρόβλημα μπορεί να χρειάζεται με την υπολογιστική ισχύ του υπολογιστή σου, μέγιστο 100.000.000 χρόνια για να επιλυθεί, άρα αν χτυπήσεις τη λύση στη μέση θες μόλις 50.000.000 έτη...

αν αυτό το νούμερο το διαιρέσεις με το 500.000 που έστω οτι αντιστοιχεί στην πολλαπλάσια επεξεργαστική ισχύ που έχει στη διάθεσή της η CIA παίρνεις το νούμερο σε έτη (100) που χρειάζεται για να "σπάσει η κρυπτογραφία"...

cool story brah

οτι να ναι 2

Εξωγηινη τεχνολογια : f 22 , stuxnet , gps δεκαετια 60 , αντιβαλλιστικα συστηματα , το σημερινο hack κλπ. Εγω εγραψα για τεχνολογικη υπεροχη, εσυ δλδ εχεις πληροφοριες απο μεσα το τι εχει η CIA?

Εγω ειδικος δεν ειμαι αλλα φανταζομαι δεν θα πηγαινουν σαν μογγολοι να κανουν brute force .  Ειμαι σιγουρος οσοι ειναι ειδικοι και μαλιστα οι καλυτεροι στο κοσμο αν υπαρχει τροπος θα τον εχουν βρει.

Παντως ειναι ενδιαφερον ποσο σιγουροι ειστε για τις αποψεις σας σε θεματα κατασκοπειας και αμφιβαλλω αν εχετε αντιστοιχο CV.

Και για να ειμαι ξεκαθαρος εγω δεν λεω οτι το εσπασαν απλα ρωταω γιατι ειστε τοσο βεβαιοι.

"πως εισαι τοσο σιγουρος? Δεν ειμαι ειδικος αλλα φανταζομαι να σπασουν το encryption δεν γινεται να ειναι 100% αδυνατον"

Απο αυτο πηγαμε σε κατηχησεις για εξωγηινους και μαθηματικα....

• Like 2
Δημοσ.

Όχι, υπάρχει και η άλλη επιλογή. Αντιδράς στο γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να σε παρακολουθήσουν και δεν το αποδέχεσαι σαν πρόβατο επί σφαγή, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διαφυλάξεις την ιδιωτικότητά σου. Επίσης, το ότι ξέρεις να χρησιμοποιείς έναν υπολογιστή δεν σημαίνει ότι είσαι και υποψιασμένος στους κινδύνους που κρύβει. Τα πιτσιρίκια και οι περισσότεροι χρήστες μόνο τα βασικά γνωρίζουν.

Σωστά, αδερφέ. Ποιος ασχολείται τώρα με ανοησίες τύπου ιδιωτικότητα, ελευθερία, ανωνυμία κτλ. Πάνω απ' όλα η τεχνολογία. 

Να αυτά περίμενα να ακούσω, τι να σου πω μαζευτείτε και κατεβήτε στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθήτε και με το καλό πάτε και στην Ουάσινγκτον.

Δημοσ.

Όταν έχουν access στο backbone του internet...εμείς ακόμη βγάζουμε εδώ τα μάτια μας...ηρεμία..αποδεχτείτε τα δεδομένα...at the end of the day..αν εσύ κοιμάσαι ήσυχος γιατί από μέρος σου έκανες ότι μπορούσες..φτάνει!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...