Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαφως και δεν ξυπνησε ο Σνοουνεν μια μερα και εκανε οσα εκανε.

Ισως ολοι αυτοι ειναι στην ιδια ομαδα και παιζουν ενα παιχνιδι παραπλανησης,καλως - κακων.

Το θεμα ειναι τι κανεις να σωθεις? Πας στα βουνα? :/

Προφανώς και όχι.... απλά εγώ αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο τις κυβερνήσεις σε επίπεδο φόβου και τρομοκρατίας το ίδιο με όλες τις μορφές ακτιβισμού....

Για παράδειγμα στις ΗΠΑ έχει γίνει σάλος με τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν αρχίσει και απειλούν χασάπηδες, εστιατόρια μέχρι και devs που βάζουν στα παιχνίδια τους θανάτους ζώων.... Οπότε γιατί πρέπει ένας ακτιβιστής να έχει ένα τέτοιο δικαίωμα εναντίον του καθενός και να θεωρείται ότι κάνει κάτι καλό.... Αύριο για παράδειγμα οποίος δεν συμφωνεί με το wikileaks αυτόματα να στοχοποιείται.... Στην ουσία όλοι αυτοί δημιουργούν μια αποκεντρωμένη δικτατορία. 

Δημοσ.

Εχω να δω σωστο firewall απο την εποχη των Windows XP. Με Comodo firewall (παλια εκδοση).

Οταν περασα σε Windows 7, αναγκαστηκα να βαλω πιο καινουρια εκδοση (καμια σχεση με το παλιο σε ασφαλεια και bloatware, το παλιο δεν ετρεχε καν) ειτε να αλλαξω firewall.

Αυτη τη στιγμη που μιλαμε δεν υπαρχει σωστο firewall που να σε προστατευει οπως το Comodo της εποχης των ΧΡ.

Οσο για το φιλο που συγκρινει το βοθρο των Windows με τη βρωμα της κουραδουλας των Linux, καλυτερα να ξανασκεφτει τη δηλωση του.

Σα να συγκρινεις Mercedes με Chiquecento σε ασφαλεια. Και με τα δυο μπορεις να σκοτωθεις.

Υπαρχει θεμα ΚΑΙ στο linux. Ειναι γνωστο. Καποιες διανομες ενδεχεται να χρησιμοποιουν λογισμικο που ειναι υποπτο ή επιρρεπες (εχει προϊστορια) σε ευπαθειες.

Ξερετε ποσο ανετα νιωθω που χρησιμοποιω λογισμικο που δε το εχω κλεψει?

Νιωθω σα πιτσιρικακι στα χρονια της αθωοτητας, οταν αναβω το wifi.

Y.Γ. Χρησιμοποιω ελληνικη διανομη. Απο τις καλυτερες. Πραττω σωστα?

Δημοσ.

Μπορουμε και να μπουμε να δουμε τους ορους που εχουμε συμφωνησει για να έχουμε Gmail π.χ. Στην παράγραφο "Το περιεχόμενό σας στις Υπηρεσίες μας" αναφέρει ότι έχεις παραδώσει τα πάντα στην Google και αυτή από εκει και μετά όπου θέλει... Φαντάζομαι αν δεν έχει καποιος να φοβαται τι διακινεί τότε οκ όλα αυτα για δωρεάν υπηρεσίες. Από εκει και μετα, τα χακαρίσματα τα χρειάζονται η CIA το FBI η NSA κλπ κλπ για αυτους που δεν τους τα δίνει ή Google έτοιμα...

Δημοσ.

δεν θα κατσω να ασχοληθω με τα τεχνικα ζητημα (ειναι η γνωστη παροιμια με το δεντρο κ το δασος), παρακολουθησεις συμβαινουν κ σε επιπεδο που δεν φανταζομαστε κ απο πηγες οι ομαδες συμφεροντων που δεν ξερουμε η υποψιαζομαστε καν

αυτο που ειναι πραγματικα ανησυχητικο για μενα ειναι το ποσο ευκολα ο μεσος ανθρωπος παραδιδει βασικα αθρωπινα δικαιωματα στον βωμο ευκολιων η ανουσιων trends k ποσο μαλιστα μαχεται λυσσασμενα για να προασπισει την δυνατοτητα των αλλων να του τις αφαιρεσουν

• Like 3
Δημοσ.

Από την άλλη βέβαια θεωρούμε για κάποιο λόγο "καλούς" της υπόθεσης το wikileaks το οποίο έχει τα ίδια tool/ hackers/ whatever και μπορούν άνετα να στοχοποιήσουν τον καθένα μας όπως αυτοί γουστάρουν......... 

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει συνειδητά κιόλας ποιος με παρακολουθεί που δεν έχει κανένα νόημα να το κάνει αλλιώς σπαταλάει πόρους και στο τέλος θα καταλήξει να δει ότι είμαι ο random guy της διπλανής πόρτας, δεν είμαι στόχος ούτε σκοπεύω να μπω στο μάτι τους...

Με ενοχλεί όμως απίστευτα ότι "ακτιβιστές" που δεν ξέρουμε από που πληρώνονται, τι σκοπούς εξυπηρετούν και πότε τους εξυπηρετούν, έχουν φτάσει στην ουσία να είναι digital τρομοκράτες και να επηρεάζουν πολλές ζωές.....

Οι ακτιβιστές αυτή την στιγμή εσένα μπορούν να σε βάλουν στο μάτι να σε καταστρέψουν οικονομικά και κοινωνικά και αν αποδειχτεί ότι είναι λάθος εφόσον η ζημιά έγινε θα κάνουν τον κινέζο......

Στην κυριολεξία ποτέ δεν πρόκειται να πιστέψω ότι ο snowden ξύπνησε μια μέρα και άρχισε να σφυρίζει επειδή έχει καλή καρδιά και ο κόσμος πρέπει να ξέρει...

Το wikileaks στην ουσία είναι ένα πολύ δυνατό ανεξάρτητο μέσο το οποίο μπορεί ναι μεν αποκεντρωμένο αλλά άγνωστο πόσο ελεγχόμενο είναι και από ποιον....... 

Πιστεύω περισσότερο στο άτομο, παρά στις κυβερνήσεις. Όταν όλος ο υπόκοσμος τα χει βάλει μαζί σου (βλέπε Snowden, wikileaks, και άλλοι που δεν ονομάζω γιατί μπορεί να οδηγήσω κόσμο στο safe space του), τότε μάλλον ξέρεις ποιον να υποστηρίξεις.

Δεν θα σου πω ότι ο Snowden ήταν αγαθό παιδάκι. Μπορεί να είχε ένα σορό κίνητρα. Είναι νάρκισσος, εγωπαθής, κτλ και βρήκε έναν ωραίο τρόπο να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, καθώς και να κάνει και μια καλή πράξη.

Γιατί αμφιβάλλεις ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί να κάνουν το καλό;

Και θα επαναλάβω κάτι. Έχει σημασία ποιος σε παρακολουθεί, και ποιος σε χακάρει. Όταν σε χακάρει η κυβέρνηση που είναι above the law, και δεν τιμωρείται κανείς, έχουμε πρόβλημα. Δεν γίνεται κάποιος να έχει license to hack. Αυτό είναι το πρόβλημα... ότι δεν παίζουμε επί ίσοις όροις. Αν και σε αυτό η μόνη λύση είναι full an-cap.

Δημοσ.

Λάθος. Θεωρούνταν "γραφικός" γιατί έλεγε πράγματα που η συντριπτική πλειοψηφία πίστευε ότι είναι παραμύθια. Το να ασχολείται κάποιος με την αποκάλυψη της αλήθειας είναι προσφορά

οτι το

Wikileaks

ειναι παραρτημα της

CIA

θα το μαθουμε μετα απο 50 χρονια??

Επισκέπτης
Δημοσ.

η μαγκιά είναι να κάνεις κάτι δικό σου όχι να κλέψεις πνευματικά δικαιώματα άλλου και να του αλλάξεις το όνομα και να το λανσάρεις σαν κάτι δικό σου.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όταν κάποιος ξεκινάει την επιχειρηματική του καριέρα του έτσι θα συνεχίσει έτσι και χειρότερα.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πωρωμένοι με την εξουσία και πίστεψε είναι ικανοί για τα πάντα.

Αυτό που έκανε πολύ γνωστά τα windows είναι ότι τα άφησε σκόπιμα να μοιράζονται πειρατικά  ;)

Αφού τον λατρεύεις τόσο πολύ σου εύχομαι κάποια στιγμή στη ζωή σου να δουλέψεις εκεί και τότε να δούμε αν θα συνεχίσεις να έχεις τις ίδιες απόψεις για αυτόν τον άνθρωπο. B)

Τώρα επι προσωπικού δεν τον ζηλεύω καθόλου και πίστεψε με έχω και εγώ επιχειρηματικό μυαλό και έχω κάποιες καινοτόμες ιδέες που σκοπεύω να υλοποιήσω πολύ σύντομα στο κοντινό μέλλον.

Το μόνο που μου λείπει είναι το κεφάλαιο αλλά που θα πάει θα βρω τρόπο και θα το αποκτήσω  :-D

Καλή επιτυχία, καλό κουράγιο!! καλή απογείωση ή Link.png Site: προσγείωση !!!!!!!!!!!:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...