Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το βασικό νήμα για τους Ryzen αφορά νέα/εξελίξεις/reviews/πληροφορίες κτλπ οπότε δεν θέλησα να προσθέσω και άλλους λόγους κλεισίματός του πέρα από τα ξεκατινιάσματα... Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι χρήστες στους οποίους το μικρόβιο της αναβάθμισης έχει κάνει τον κύκλο του και δεν καίγονται ιδιαίτερα για λεπτομέρεις και όπως εμένα, το μόνο που τους καίει είναι μερικές γνώμες για το αν αξίζει, σε περίοδο κρίσης, να δώσουν χρήματα για να αναβαθμίσουν το τρεχουν σύστημά τους.

Ξεκινώντας λοιπόν με την δική μου περίπτωση, που έχω το σύστημα της υπογραφής:

1) Το σύστημα το έχω από το 2012 (με εξαίρεση την RX480). Είναι ο μεγαλύτερος χρόνος που έχω κρατήσει ποτέ, χωρίς αναβάθμιση, ένα pc και θέλω να αποσύρω τον FX8150 και την DDR3 αλλά:

2) Έχω 1080p monitor, χωρίς σκοπό αλλαγής στο άμεσο, μην πω και μακρινό μέλλον. Από το σύστημά μου, ενώ έχω σκεφτεί αρκετές φορές να πήγαινα σε κάποιον Intel και γενικότερα να το αναβαθμίσω, δεν έχω κανένα παράπονο και πέντε χρόνια τώρα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, όσον αφορά απόδοση αλλά και τυχόν προβλήματα. Όλα τρέχουν κανονικά, τα παιχνίδια μου με λίγο πειραματισμό στα settings τρέχουν με 60+fps και γενικώς στο σύστημα κάνω μια μέση χρήση από internet/gaming/σπάνια κάποιο editing/productivity software.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ με αναβαθμίσεις και να κάνω τα ανάλογα έξοδα. Έχω περάσει την ίδια φάση όταν βγήκαν οι FX-83XX, καθώς και με διάφορες προτάσεις της Intel που γλυκοκοίταζα κατά περιόδους. Ναι, βλέπω τα review, και είναι προφανές ότι ο τάδε Ryzen είναι Χ% καλύτερος από τον FX8150. Στην τελική όμως δεν έχω συναντήσει software που να φέρει τον 8150 στα όριά του, και φυσικά αν πας για CPU+MOBO+RAM τέτοιου επιπέδου αγγίζεις το 600άρι. Θα μπορούσα να πάρω κάποιον 4πύρηνο ή 6πύρηνο ryzen για να πέσουμε σε κόστος αλλά το να πέσω στους μισούς πυρήνες από τον 8150 δεν μου κάθεται καλά (το ξέρω ότι θα αποδίδει καλύτερα, ψυχολογικό κυρίως το θέμα).

Σε άλλες εποχές το ένιωθες όταν ερχόταν η ώρα της αναβάθμισης. Παιχνίδια σταματούσαν να τρέχουν σωστά ή και να υποστηρίζονται, τα windows σερνόταν με τα νέα προγράμματα που τυχόν περνούσες. Στις μέρες μας, δεν ξέρω... Θέλω την αναβάθμιση αλλά φοβάμαι ότι θα πετάξω τα λεφτά μου. Κάτι ανάλογο ένιωσα όταν πήρα την Rx480 και αντικατέστησα την 7870. Δεν λέω, εξαιρετική κάρτα, αλλά όλα τα παιχνίδια μου τρέχαν κανονικά με την 7870 έχοντας λίγο χαμηλότερα settings. Δεν είδα και καμιά τρελή διαφορά στην τελική. Το χ παιχνίδι έτρεχε με 70fps, τώρα τρέχει με 100fps με λίγο καλύτερα settings.

Μακρυγόρησα λίγο, αλλά πέρα από τις γνώμες σας, ήθελα να μοιραστώ και τον "πόνο" μου.... :P

• Like 8
Δημοσ.

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες.

Αν πας αρκετά χρόνια πίσω εποχές Pentium 2... κάθε 6 μήνες σερνόταν το μηχάνημα και ήθελε ριζική αναβάθμιση.

Πλέον εδώ και καμιά 8αρα χρόνια έχουν αλλάξει τελείως τα πράγματα. Π.Χ έχεις έναν υπολογιστή τετραπύρηνο Intel Q6600 με 4 GB RAM, του βάζεις και μια αξιοπρεπής κάρτα πάνω και είναι κομπλέ στα πάντα εκτός από gaming (και πάλι παίζεις αλλά με περιορισμούς).

Αλλάξανε οι εποχές!!! Γνώμη μου είναι αν σε καλύπτει ο υπολογιστής σου μην πετάξεις τα λεφτά σου. Όταν θα δεις ότι πραγματικά χρειάζεσαι αναβάθμιση τότε να την κάνεις.

Άλλη μια γνώμη μου, αν μιλάμε για gaming πάρε μια κονσόλα αν σε ενδιαφέρει να παίζεις. Θα σταματήσεις να ασχολήσε με αναβαθμίσεις, ρυθμίσεις γραφικών κτλ κτλ... και άσε το pc για όλα τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

και εγω μια απτα ιδια με εναν fx6300 ειμαι ,παλια ολο αναβαθμισεις ..τωρα λογο οικονομικων δεν μπορω +500ευρω  για γινει το high ultra high , αφου και εσυ εισαι ικανοποιημενος αστο ακομα ετσι  και αλλιως περνανε 2η εφηβια οι fx .τωρα αν σε τρωει λιγο πουλα τον 8120 και βαλε και αλλα 20 (τελειως χοντρικα το λεω ) και βαλε μεταχειρο τον 8300 που κανει καινουργιος 114€

• Like 1
Δημοσ.

Είναι σχετικά απλά τα πράγματα. Αν ο υπολογιστής σου σε καλύπτει αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει λόγος να τον αναβαθμίσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Πολυ καλα τα λες Alchemist ,εχεις δικιο αλλα για καθε χρηστη υπαρχουν και αλλοι παραγοντες.Και εμενα τα οικονομικα μου ειναι δυσκολα και αντικειμενικα μπορω ανετα να συνεχισω για τις αναγκες μου με το υπαρχον συστημα της υπογραφης.

Αλλα επειδη τα προσωπικα μου εξοδα ειναι μικρα και επειδη φετος για επαγγελματικους λογους δεν θα παω καπου το καλοκαιρι και γιατι θελω να επιβραβευσω την AMD επειδη εσπασε το ασφυχτικο,μονοπωλιο της intel με τις πολυ υψηλες τιμες για ελαχιστο ωφελος,θα παω σε εναν Ryzen 1600 οταν βγει ,6 πυρηνες 12 νηματα ,μου χρειαζεται και για μερικα προγραμματα που τρεχω σε linux και για σκακιστικα προγραμματα.

Αν κρατησεις το συστημα σου ,θα σου μεινει παντως ενω τωρα απο οτι ειδα στις αγγελιες,ζητανε FX σε λογικες τιμες. Προσωπικα μου αρεσει επειδη αγαπω την τεχνολογια να βοηθησω μια εταιρια που κανει βηματα προς τα μπρος.Και θα επηρεασω και πολυ κοσμο να με ακολουθησει κυριως μαθητες μου. Αρα η δικη μου γνωμη,μιας και ζητας αποψεις,ειναι αν σε παιρνει οικονομικα αξιζει,αν οχι μεινε οπως εισαι ο ανταγωνισμος θα φερει νεες ευκαιριες και πιθανον χαμηλοτερες τιμες και του χρονου.Οσο για αγορες,θα προτιμησω Γερμανια αν οι τιμες εδω ειναι υψηλες,αλλα νομιζω το πηραν το μαθημα τους τα Ελληνικα καταστηματα και μπορει να εχουν πιο λογικες τιμες. :)

• Like 1
Δημοσ.

να αλλαζετε συστηματα καθε 3-4 χρονια ολοκληρωτικα ,γιατι μετα συνηθιζετε στη μετριοτητα και "νομιζετε" οτι παει καλα το συστημα και οτι σας καλυπτει.Την παταμε πολυ συχνα ετσι ολοι μας.

Δημοσ.

φιλε μου μεινε ως εχει...απο την στιγμη που δεν εχεις σκοπο να αλλαξεις monitor στο αμεσο μελλον , εισαι μια χαρα για 1080p για μερικα χρονακια ακομα...οταν φτασεις στο σημειο να βλεπεις οτι και σε 1080p τα games σερνονται και κατεβαζεις settings...τοτε θα ειναι το καμπανακι για ριζικη αλλαγη μαζι και ενα καλυτερο monitor.. ολα αυτα αν η πιο βαρια εργασια σου ειναι το gaming και δεν κανεις τιποτα αλλο που απαιτει πορους.

• Like 2
Δημοσ.

να αλλαζετε συστηματα καθε 3-4 χρονια ολοκληρωτικα ,γιατι μετα συνηθιζετε στη μετριοτητα και "νομιζετε" οτι παει καλα το συστημα και οτι σας καλυπτει.Την παταμε πολυ συχνα ετσι ολοι μας.

Μέτοχος της Intel είσαι η της AMD;;;;; χαχαχαχα

Όντως είναι μέχρι να δούμε σε κανένα φίλο/γνωστό κανένα "τέρας" τότε καταλαβαίνουμε τι μπαγκατέλα έχουμε εμείς στο σπίτι....

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Το πρόβλημα δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό για 2 λόγους: από την μία το σύστημα στην παρούσα φάση και με το παρόν λογισμικό με καλύπτει αλλά ταυτόχρονα, δεδομένων των συνθηκών, δεν ξέρω αν αύριο μεθαύριο απολυθούμε-κοπούνε μισθοί κτλπ και έτσι πάντα έχω τη σκέψη "ας κάνουμε τώρα το βήμα που έχουμε 2-3 ευρώ στην άκρη γιατί αύριο-μεθαύριο μπορεί να μην έχουμε την δυνατότητα και μείνουμε με το καβουρδιστίρι του 2012 αιωνίως"...

Δεν ξέρω ζόρικα τα πράγματα, και δεν ξέρω πόσο future proof θα βγούνε οι νέοι επεξεργαστές/Mobo. Ήδη σε 1080p έχουν έρθει στην επιφάνεια μερικά προβλήματα (η απόδοση απ' ότι διαβάζω δεν είναι η αναμενόμενη). Μπορεί σε μερικούς μήνες - 1 χρόνο να βγεί κάποια updated σειρά (κάνας Ryzen 1850X) και τσάμπα να επωμιστούμε το κόστος από τώρα. Λογικά βέβαια τεράστια άλματα στο λογισμικό δεν φαίνονται στον ορίζοντα οπότε όπως και ο 8150 θα μας βγάλει καμιά 5ετία ο ryzen... Οπότε καταλήγουμε πάλι στην αρχή -.-" ...

δεν έχεις και 100% άδικο, απλά στην τελική δεν μας νοιάζει κιόλας όταν δεν γίνεται επαγγελματική χρήση. Δεν υποστήριξε κανείς ότι πάει καλά το σύστημα σε σχέση με άλλα συστήματα, πάει καλά σε σχέση με το λογισμικό που καλείται να τρέξει. Μιλάς με άνθρωπο που άλλαζε κάρτες γραφικών με κάθε έλευση νέας γενιάς και cpu/mobo μένανε στο μηχάνημα το πολύ 1-2 χρόνια... Αλλάξανε δυστηχώς ή ευτυχώς οι εποχές και το λογισμικό/παιχνίδια δεν ακολούθησε την γρήγορη ανάπτυξη του hardware τα τελευταία ~10 χρόνια για να δικαιολογεί τέτοιες οι αγορές ενώ ταυτόχρονα η αγοραστική δύναμη των περισσοτέρων έχει πιάσει πάτο.

Δημοσ.

Δεν αγοράζω ποτέ επεξεργαστή μερικών ημερών, πάντα περιμένω να περάσει το εξάμηνο οκτάμηνο να στρώσουν απο τα updates σε bios και σε λειτουργικό.

Πιστεύω ότι ο Ryzen ειναι ότι πιο προκλητικό αυτή τη στιγμή, επιδοσεις/τιμή.

• Like 3
Δημοσ.

Στην ιδια φαση με σενα βρισκομαι (fx 8350 + 1060). Εφοσον τα λεφτα δεν σου περισσευουν, και εφοσον το PC σου σε υπερκαλυπτει, μονο τον ενθουσιασμο σου θα καλυψεις ξοδευοντας χρηματα για αναβαθμιση. Εδω εγω ψιλομετανιωσα τα 250 ευρω που εδωσα για να αλλαξω τον Phenom II x4. Και τον αλλαξα απλα και μονο επειδη χτυπαγε 100αρια usage, οχι οτι με ενοχλουσε η αποδοση του. Την περισσοτερη ωρα το CPU ειναι σε idle, οποτε κρατα τα λεφτα σου στην ακρη προς το παρον. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα κι από εμένα στην ομάδα.

Εγώ είχα το μηχάνημα που φαίνεται στην υπογραφή μου κι επειδή το πούλησα (όλα εκτός την κάρτα γραφικών) περιμένω να έρθει κι η Mobo που έχω παραγγείλει για να στήσω το καινούργιο μηχάνημα μου. Ελπίζω να δω διαφορά όχι στα παιχνίδια μιας και το παλιό μια χαρά ήταν αλλά στα άλλα προγράμματα που δουλεύω ( photoshop, premiere κτλ).

Το καινούργιο σύστημα θα είναι το παρακάτω:

CPU AMD RYZEN 7 1700

ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS PRIME X370-PRO

RAM CORSAIR DOMINATOR PLATINUM 16GB (2X8GB) DDR4 3000MHZ DUAL KIT

• Like 1
Δημοσ.

καλησπέρα,
Να κάνω και εγώ την ερώτηση μου επι ευκαιρίας....
προσφατα θέλησα να πάω σε ι7 7700Κ αλλά μέχρι να καταλήξω στη μητρική που ταιριάζει micro έφτασαν οι ryzen 
οπότε για ανάλυση δεδομένων και δουλειές γραφείου μήπως να προτιμούσα τον 1700 και μια motherboard που να σηκώνει άνετα OC?
Η να πάω στην αρχική μου επιλογή τον ι7 7700Κ??
Επισης οι ρ7 θέλουν καρτα γραφικών? γτ δεν με ενδιαφέρει το gaming  απλά να κάνω την δουλειά μου σε οτι αφορά ανάλυση δεδομένων και επεξεργασία λαιτ φωτογραφιών.

Απλά δεν βρίσκω μια σωστη σύγκριση ούτε στα benchmarks και λογικό αφού δεν έχουν καιρό οι ρ7 που κυκλοφόρησαν....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...