Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία καινούρια ετικέτα άρχισε να εμφανίζεται στο timeline των Αμερικανών χρηστών του Facebook από την Παρασκευή, στην προσπάθεια του κοινωνικού δικτύου να αντιμετωπίσει τη διάδοση ανακριβών ειδήσεων.

Το νέο χαρακτηριστικό εντοπίσθηκε από το σάιτ Gizmodo, διαπιστώνοντας πως σε ορισμένες ψευδείς ειδήσεις υπήρχε η ετικέτα «Υπό αμφισβήτηση» («disputed»).

Όπως αναφέρει στο Κέντρο Βοήθειας το κοινωνικό δίκτυο, οι ειδήσεις που επισημαίνονται από τους χρήστες ως ψευδείς ελέγχονται από οργανισμούς όπως οι Politifact και Snopes.com. Αν αυτοί βρουν πως οι αναρτήσεις είναι όντως αβάσιμες, τότε προσθέτουν την ετικέτα.

Οι οργανισμοί αυτοί έχουν υπογράψει τον κώδικα δεοντολογίας του Poynter Institute, μίας μη κερδοσκοπικής σχολής δημοσιογραφίας. Μεταξύ άλλων, ο κώδικας θα διασφαλίζει καθεστώς διαφάνειας στη χρηματοδότησή τους.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη κατά πόσο η προσθήκη της ετικέτας σε μία ανάρτηση θα επηρεάζει την αξιολόγησή της από τους αλγόριθμους του κοινωνικού δικτύου και επομένως τη συχνότητα προβολής της. Τουλάχιστον θεωρητικά, πάντως, είναι λιγότερο πιθανό κάποιος χρήστης να κοινοποιήσει μία είδηση που είναι διαπιστωμένα ψευδής.

Link.png Site: Fortune

Δημοσ.

Ζουμε στο 1984.

Υπουργειο αληθειας facebook
Παρακολουθηση απο την CIA smart tv ,κινητων και οτι ειναι ηλεκτρονικο.

Εχω περιεργεια παντως για τα wikileaks θα λεει ειναι υπο αμφισβητηση?

• Like 2
Δημοσ.

Όσοι θέλουν πραγματική ενημέρωση, δεν περιμένουν από το facebook να δουν ειδήσεις!! Αυτοί οι έλεγχοι αξιολόγησης των ειδήσεων, δεν αφορούν τους χρήστες που αναζητούν σοβαρή ενημέρωση!

Πάντως, για τους υπόλοιπους, μπορεί να είναι μια χρήσιμη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου.

• Like 1
Δημοσ.

Όσοι θέλουν πραγματική ενημέρωση, δεν περιμένουν από το facebook να δουν ειδήσεις!! Αυτοί οι έλεγχοι αξιολόγησης των ειδήσεων, δεν αφορούν τους χρήστες που αναζητούν σοβαρή ενημέρωση!

Πάντως, για τους υπόλοιπους, μπορεί να είναι μια χρήσιμη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου.

εγω που δεν αναζητω "σοβαρη" ενημερωση το θεωρω μια εξυπνη κινηση απο την μερια του facebook

• Like 2
Δημοσ.

Στο ελληνικο facebook ειναι πολυ ευκολο να λειτουργησει ο αλγοριθμος ανιχνευσης ψευδων ειδησεων. Ουτε AI, ουτε flags απο χρηστες ουτε τιποτα απλα βαλτε το να ψαχνει τα εξης keywords ή συνδιασμων των:

λαθρομεταναστες , ισλαμιστες, σοκ, προφητεια, καταστρεψουν_τον_μπολιτιζμο κτλ

• Like 9
Δημοσ.

To facebook το έσβησα πριν 5-6 μήνες και είμαι περήφανος! Ούτε check-in, ουτε likes, ούτε φωτογραφίες, ούτε τίποτα! Είμαι καθαρός, ανεξάρτητος και δεν μου λείπουν καθόλου! Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσό καλύτερη ειναι η καθημερινότητα μου! Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν συμμετέχω στο μεγαλύτερο φακέλωμα όλων των εποχών! Σας συνιστώ να κάνετε το ίδιο, ένας ρουφιάνος ειναι  και τίποτα παραπάνω...

• Like 4
Δημοσ.

To facebook το έσβησα πριν 5-6 μήνες και είμαι περήφανος! Ούτε check-in, ουτε likes, ούτε φωτογραφίες, ούτε τίποτα! Είμαι καθαρός, ανεξάρτητος και δεν μου λείπουν καθόλου! Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσό καλύτερη ειναι η καθημερινότητα μου! Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν συμμετέχω στο μεγαλύτερο φακέλωμα όλων των εποχών! Σας συνιστώ να κάνετε το ίδιο, ένας ρουφιάνος ειναι  και τίποτα παραπάνω...

ψηλέ με έχεις κουράσει τόσο πολύ που καταντάς αστείος μπράβο

• Like 5
Δημοσ.

Επρεπε να γiνει εχει καταντησει αηδια με τα click baits posts. Επισης θα φανε και ακυρο τα post που δεν δειχνουν γυμνο και γραφουν απο κατω ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΗΣ ΤΑΔΕ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΜΟΥ ΤΗΣ .

• Like 2
Δημοσ.

Eννοεις τα ποστς με τα 10.000 shares που εθιζουν τον κοσμο να ειναι ολη μερα εκει και που και που, στατισιτκα παντα, να πατανε καμια διαφημισουλα και να συνεισφερουν στην περιουσια του mr facebook?

Δημοσ.

Το βασικο ειναι να διαθετει κανεις κριτικη σκεψη και μια στοιχειωδη δυνατοτητα να κανει διασταυρωση απο αξιοπιστες πηγες.

Οι ανικανοι να κανουν τα αυτονοητα δε θα σωθουν με το "disputed" και δε τους νοιαζει κιολας.

Παρτε παραδειγμα ολοκληρο πλανηταρχη που μονο απο το βατραχι δεν εχει αναμεταδωσει ειδηση ακομα.

Δημοσ.

Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι οι ειδήσεις τύπου "θαύμα! Έμεινε έγκυος από σταφύλια του Αγίου τάδε στο άγιο όρος" μπορεί να μην είναι αληθινες; αφού είχε 300 καρδούλες, 150 wow και τόσα share.

Δημοσ.

εδώ χρειάζεται ταμπέλα για ψευδή είδηση!!! :P

Δημοσ.

Ποιο γραφικός και από κάρτα γραφικών....

κατά τα άλλα bravo! ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...